Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, fluber napisał(a):

Ja bym to rozwiązał inaczej.

Kto dostał Blikiem od znajomych w ostatnich 5 latach ponad 5700 złotych?

nie jest to przypadek z PL, ale swego czasu venmo, czyli taki amerykanski blik, mialo jakas pojebana opcje ze automatu takie przelewy byly "publiczne" jesli miales kogos w kontaktach (wiem co zaraz napiszecie xD ale to takie osoby z przedzialu $60k/70k brutto rok na osobe) - pamietam ze te niby male kwoty za takie duperele miesiecznie na luzie byly w okolicach ~$50-100.

*ale rozumiem sentyment, ze ktos bylby takim "skarbnikiem" nieprzerwanie przez okres 5lat. strzelam ze nie sa to promile ale juz przy 1-3% to przeciez bedzie paraliz izby szukajacej prawdziwych przekretow?

Edytowane przez memento1984

jesli ktos chce przycebulic i zjesc porzadnego fastfooda, to po 20 jest promka na kazdym orlenie -30% na dania z lady.  wciagam podwojnego konkreta a moja babina pojedynczego.  koszt 30zl za oba/ po tym odkryciu zrezygnowalem z maka.  burgery z maka wygladaja jak jakies miniaturki przy tych orlenowych a podwojny konkret robi robote. smak to cos pomiedzy makiem a przyzwoita burgerownia. mam 5 minut wiec raz w tygodniu orlen obowiazkowy.  

acha , tip dla ultra cebularzy przy zakupie burgera trzeba skanowac apke i zbierac punkty i co 10 konkret  o kazdej porze dnia jest za friko XD

Edytowane przez mistrzBeatka

2 godziny temu, LAF napisał(a):

Właśnie siedzę w barze mleczny w, którym był Ksiazulo. 

Drugie danie to 21.70 a porcja nawet nawet. Także nie wiem gdzie Wy jecie za te 50 na łebka. Podejrzewam, że gdzieś w centrum tyle by wyszło a bar znajduje się zaledwie 10 min drogi od niego także to co pisał @jack jak ktoś chce to znajdzie dobrą miejscówkę. 

No, ale można też wydać po 100 na łebka a później obwieścić to triumfalnym postem na forum 

Szukanie taniej opcji samemu w barze mlecznym vs wyjście z paczką w miasto to chyba inna para kaloszy? W ile osób siedzisz w tym barze mlecznym. 
Większym cebularzem jest ktoś z dumą piszący że je gdzie był ksiazulo niż ktoś kto napisał na męskim forum że wypił 5 piw i wydał ponad 100 złotych. Moim zdaniem triumfalne posty zaczynają się od kolacji która kosztuje tyle co u niektórych używany jakiś czas samochód. ;) 

Oj długo się w tym barze zbierałeś do posta. Chciałeś błysnąć nie wyszło. Bo nie o tym jest dyskusja czy da się za 11 złotych zjeść. Ja nie chce jeść tego co za 11 złotych bo patrząc na cenę surowców musi to być syf. 

W ilu jesteście w tym barze? 

Jak się bawicie? 

Kiedy powtórka? 

Zarzucanie komuś że myśli że w dzisiejszych czasach zaimponuje komuś opisem jedzenia za 100 złotych to trzeba mieć nieźle pod kopułą. 

To 2 pizze i 2 soczki w kolorowym piecu na Łaziennej 

Wiem @ignazz , że ostatnio jesteś nie w formie wiec pozwolisz , że pominę Twój post. 

17 godzin temu, RappaR napisał(a):

Nie wiem co można zjeść za 18 zł.

Chyba jednak dyskusja tyczyła się czy można i co można zjeść w miarę sensem na mieście i w miarę tanio a nie czy zabieram kolegów do barów mlecznych. 

13 minut temu, ignazz napisał(a):

Ja nie chce jeść tego co za 11 złotych bo patrząc na cenę surowców musi to być syf. 

Tylko odpowiem na to. To skoro 21.70 to syf to czemu nie było wolnych stolików jak byłem? Czy ludzie teraz jedzą syf czy może są fajne lokale na szybki obiad. 

Bez odbioru. 

Edytowane przez LAF

Tak. Ludzie jedza syf. 

90% kebabów to mięso kryminał. Nawet tam gdzie pisałeś że tak smakowało. 

Nikt nie twierdzi że nie ma chętnych na to aby jeść bardzo tanio. Ale oni się nie umawiają wieczorem na wyjście bo bary mleczne do 16:30 a pisałyśmy a paczce stałych znajomych którzy się rozliczają blikiem po imprezie. A nie takich co idą do baru mlecznego. Gdzie nawet nie było dyskusji że jest niesmacznie. 

O moja formę się nie martw. 

No i bary mleczne korzystają z dotacji urzędu miasta więc realna cena posiłku wyższa. Ale nie ma to znaczenia w kwestii blika a o tym dyskusje. 

Ponowię pytanie. W ilu jesteście w tym barze? 

24 minuty temu, ignazz napisał(a):

To 2 pizze i 2 soczki w kolorowym piecu na Łaziennej

Powyzej to juz “banka”!

W 50 postow od wspolnego “specjalnego” wyjscia 1 czy 2 do roku w grupie ~5znajomych do kanapki w zabce lub na stacji benzynowej za ~10pln (jak masz kupony!).

Powyzej to juz “normalsi”. @fluber jeszcze podjal rekawice z salatka z mielonymi migdalami i 3 pierogami z woda z kranu i bez napiwku za 30pln.

6 minut temu, ignazz napisał(a):

Tak. Ludzie jedza syf. 

90% kebabów to mięso kryminał. Nawet tam gdzie pisałeś że tak smakowało. 

Dokładnie. Ludzie jedzą syf i tak wyglądają. Oczywiście sam od czasu do czasu zjem jakieś “gówno” ale to już lepiej kupić sobie śledzie i zjeść z chlebkiem żytnim i ogórkiem niż obżerać się steropianem 

2 godziny temu, mistrzBeatka napisał(a):

jesli ktos chce przycebulic i zjesc porzadnego fastfooda, to po 20 jest promka na kazdym orlenie -30% na dania z lady.  wciagam podwojnego konkreta a moja babina pojedynczego.  koszt 30zl za oba/ po tym odkryciu zrezygnowalem z maka.  burgery z maka wygladaja jak jakies miniaturki przy tych orlenowych a podwojny konkret robi robote. smak to cos pomiedzy makiem a przyzwoita burgerownia. mam 5 minut wiec raz w tygodniu orlen obowiazkowy.  

acha , tip dla ultra cebularzy przy zakupie burgera trzeba skanowac apke i zbierac punkty i co 10 konkret  o kazdej porze dnia jest za friko XD

cebula i ananas feat 5 mies -> $10.59

vs 

mokry sen proktologa -> $10.60 (brazowa torba kosztowala 25c)

pozdrawilem grete t zalewajac 117L za 2.70PLN/L bo kanapek na moim "orlenie" nie mieli 😕

*szklanka do polowy pelna, kranoweczka tak jak zesmy uczciwie rozmawiali

image.png.f2d9879f4a226fcce88a0ed30491d79b.png

30 minut temu, jack napisał(a):

Ciężko byłoby mi zjeść za 200 zł

FB_IMG_1760549404738.thumb.jpg.cdaae7330454d59f4b74d6e1d8c2f689.jpg

nawet w takim studenckim miejscu zrobisz 200PLN:

zupa homarowa 36

tagiatele z poledwica 65

2x rosato 70

tiramisu 33

mozesz tez jak fluber:

truflowe arancini, krem z bialej trufli , szczypiorek, oliwa szczypiorkowa 33zl

woda z kranu 0zl

*figa z makiem dla obslugi 0zl

Edytowane przez memento1984

40 minut temu, memento1984 napisał(a):

cebula i ananas feat 5 mies -> $10.59

vs 

mokry sen proktologa -> $10.60 (brazowa torba kosztowala 25c)

pozdrawilem grete t zalewajac 117L za 2.70PLN/L bo kanapek na moim "orlenie" nie mieli 😕

*szklanka do polowy pelna, kranoweczka tak jak zesmy uczciwie rozmawiali

image.png.f2d9879f4a226fcce88a0ed30491d79b.png

po tym klepciuchu to bebechy do wymiany 

*zobacz jak to brzmi "TRUFLOWE ARANCINI Z KREMEM Z BIALEJ TRUFLI", to jest swiat to jest NOWOCZESNOSC!

Teraz, Koelner napisał(a):

po tym klepciuchu to bebechy do wymiany 

pol placka dla psa, pchne tego klepciucha bananami, jablkiem, brzoskwinia. truskawki na wieczor a jagody na kac po placku, rano!