Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, fluber napisał(a):

Ktoś kto nie ma zdolności kredytowej?:)

Jakim cudem przy swoich zarobkach nie masz zdolności kredytowej? 

Btw. Masz prawo jazdy? 

Nie chcę tu nikogo obrażać ale wiązać swoje konto z czymkolwiek w necie to jest dla mnie idiotyzm.

Ewentualnie można mieć subkonto i mniejsze środki na nim ale to też jest kombinowanie...

Przecież jak coś jest nie teges to tracisz pieniądze bezpośrednio z konta, masz słaba ochronę tych transakcji etc.

Przy karcie kredytowej jak coś jest nie tak to niech sobie bank wyjaśnia to jego kasa nie Twoja.

4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Przy karcie kredytowej jak coś jest nie tak to niech sobie bank wyjaśnia to jego kasa nie Twoja.

good point, kolejny  + kredytówki którego nie wymieniałem, chargeBack

nigdy nie korzystałem, ale sporo osób tak

35 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jakim cudem przy swoich zarobkach nie masz zdolności kredytowej? 

Btw. Masz prawo jazdy? 

Nie chcę tu nikogo obrażać ale wiązać swoje konto z czymkolwiek w necie to jest dla mnie idiotyzm.

Ewentualnie można mieć subkonto i mniejsze środki na nim ale to też jest kombinowanie...

Przecież jak coś jest nie teges to tracisz pieniądze bezpośrednio z konta, masz słaba ochronę tych transakcji etc.

Ja mam, ale Rappar nie ma.

No ale mam też osobne konto w revolut z którego korzystam w razie potrzeby i trzymam tam kilka stówek. Głównie korzystam z którejś z kredytowych ale dla mnie to wygodna opcja czasami 

Pobawiłem się chatgpt:

Czyli to nie jest kwestia realnej zdolności, tylko czysto regulaminowy filtr ryzyka w Aliorze.
Przy dochodach 30× wyższych od limitu, a mimo to odmowie, powód jest w praktyce jeden:

Bank uznał Cię za klienta „niskiego potencjału odsetkowego” + profil działalności/statystyki branży = w scoringu wyszło „odmowa dla świętego spokoju”.

Alior ma to w systemie od kilku lat — jeśli widzą firmę z dużą dynamiką i wysoką płynnością, ale brak „potrzeby kredytowej” w przeszłości, scoring bywa negatywny z automatu, nawet przy perfekcyjnym BIK.

W dniu 8.08.2025 o 21:33, Pablo81 napisał(a):

Właśnie skończyłem łazienkę 2x5.

Robocizna w granicach 4-5k wykończenie + 1-2k hydraulik (zależy jaką toaleta, jak duże modyfikacje). Materiały, zależy jakie wybierzesz.

Nie wiem skąd te ceny - w dużych miastach to będzie raczej 10k za robociznę w Polsce (już z białym montażem) 

45 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ceny potrafią różnić się nawet o 70-80% między sobą. Zawsze biorę kilka ekip na wycenę i różnice potrafią być spore.

Ja to mówię o takiej średniej cenie bo już o 20 k za łazienkę usłyszałem. Minimum minimorum to jest 150 zł za m2 płytek plus przeróbki i biały montaż a tu jeszcze pewnie skucie kafli dochodzi