Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

juz napisałem przecież, że przepisy są bez sensu, nie musisz mnie jeszcze przekonywać.

Jak ktoś ma zakaz prowadzenia pojazdów i z tym zakazem popełnia wykroczenie za które dostaje się zakaz prowadzenia pojazdów to powinien dostać dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów i jeszcze pół roku w więzieniu a nie 14 punktów karnych.

Ale to już inna sprawa, bo wchodzisz w kwestię surowości kar za jakieś przestępstwo. 

Same punkty karne w tych sytuacjach mają natomiast sens, bo nie zawsze kasują się przed upłynięciem terminu zakazu prowadzenia pojazdów. 

4 godziny temu, fluber napisał(a):

oby nikt nigdy nie wpadł na pomysł wprowadzenia euro w Polsce 

W sensie ze przy euro wszystko sie wydaje drozsze lacznie z lokalnymi buleczkami i paroweczkami a przy lokalnej walucie tylko niemieckie mercedesy i amerykanskie iphony?

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

W sensie ze przy euro wszystko sie wydaje drozsze lacznie z lokalnymi buleczkami i paroweczkami a przy lokalnej walucie tylko niemieckie mercedesy i amerykanskie iphony?

W sensie, że drachmę można wydrukować i można wpłynąć na kurs drachmy do euro lub dolara.

3 godziny temu, memento1984 napisał(a):

Niech jedzą ciastka 

Na co liczą Saudowie?

Topią miliardy dolarów w promocję boksu i sportu, licząc na zyski z turystyki. Kto ma być celem docelowym? 
Z biednych krajów muzułmańskich, gdzie w sumie oni wszystkie kurorty i tak mają u siebie?
Europejczycy, którzy będą lecieli kilka godzin dalej by mieć drożej to co w Egipcie czy Tunezji? Gdy jednocześnie mają dużo lepszą turystycznie Europę?

Amerykanie i Chińczycy, którzy będą się tułali z końca świata do nich?

Nie rozumiem działań Saudów, podobno robią to, by się uniezależnić od zysków z ropy, ale naprawdę nie widzę żadnego potencjału turystycznego(odliczając Mekkę i pielgrzymki islamskie), który może w jakikolwiek sposób im się zwrócić.

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Na co liczą Saudowie?

Topią miliardy dolarów w promocję boksu i sportu, licząc na zyski z turystyki. Kto ma być celem docelowym? 
Z biednych krajów muzułmańskich, gdzie w sumie oni wszystkie kurorty i tak mają u siebie?
Europejczycy, którzy będą lecieli kilka godzin dalej by mieć drożej to co w Egipcie czy Tunezji? Gdy jednocześnie mają dużo lepszą turystycznie Europę?

Amerykanie i Chińczycy, którzy będą się tułali z końca świata do nich?

Nie rozumiem działań Saudów, podobno robią to, by się uniezależnić od zysków z ropy, ale naprawdę nie widzę żadnego potencjału turystycznego(odliczając Mekkę i pielgrzymki islamskie), który może w jakikolwiek sposób im się zwrócić.

Ja myślę, że to jest próba usprawiedliwienia rozpierdalania pieniędzy na prawo i lewo dla własnych obecnych zachcianek. Dziś sobie boks obejrzą, jutro piłkę. Kupią sobie Karasie, żeby biegał w kółko itd.

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Aż ciężko w to uwierzyć, ale Apple sprzedaje najwięcej telefonów nominalnie - nie tylko w wartości sprzedaży czy w zysku.

Statystycznie co 30 mieszkaniec globu rocznie kupuje nowego Iphone. 

Why?

Jeżeli użytkownicy iPhona to ponad około 1.5 miliarda ludzi to dlaczego nie ? Co 4-5 z nich może przecież się kończyć kontrakt, moze się zdecydować na wcześniejsze przedłużenie z nowym telefonem etc.

Totalnie ma sens.

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Why?

Jeżeli użytkownicy iPhona to ponad około 1.5 miliarda ludzi to dlaczego nie ? Co 4-5 z nich może przecież się kończyć kontrakt, moze się zdecydować na wcześniejsze przedłużenie z nowym telefonem etc.

Totalnie ma sens.

Znaczy nie zdawałem sobie, że aż tak popularny jest iPhone w świecie jeśli wliczyć kraje biedne. 

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Znaczy nie zdawałem sobie, że aż tak popularny jest iPhone w świecie jeśli wliczyć kraje biedne. 

Kraje biedne to nie target Apple.

Juz dzieci już w liceum chcą iphone xD Pixel? Wtf mum xD

Dodając - ja znam jedną osobę która ma iPhona nie na kontrakt - moja żona.

Przypuszczam że 99%+ użytkowników iPhona ma kontrakt który odświeża.

Edytowane przez agresywnychomik
Do tego firmy, plany biznesowe etc. ja sam miałem lata 2+ telefony i do iPhona bardzo się przyzwyczaiłem (maile konferencje etc) natomiast prywatnie tylko android.

32 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Kraje biedne to nie target Apple.

Juz dzieci już w liceum chcą iphone xD Pixel? Wtf mum xD

Dodając - ja znam jedną osobę która ma iPhona nie na kontrakt - moja żona.

Przypuszczam że 99%+ użytkowników iPhona ma kontrakt który odświeża.

Nie znam użytkownika Iphone z kontraktem, wszystkich co znam kupowali po prostu