Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, RappaR napisał(a):

Kupiłem sobie dzisiaj bułkę w piekarni za 12 zł i loty do Bukaresztu za 160 zł.

Przyznam szczerze, będą małym nie spodziewałem się takiego stosunku cen

Ja zjadłem jagodziankę za 28 PLN a LOT misiem za 89. 

Można kupić rower za 40.000 albo samochód za 2.000.

Na lotnisku można kupić wodę za 20 zł albo napełniać butelkę wodą z darmowego poidełka. 

Można kupić colę w mini barze w Mariocie za 38 zł albo zjechać na dół do Żabki i kupić za 10 razy mniej. 

🤷‍♂️

43 minuty temu, jack napisał(a):

Można kupić rower za 40.000 albo samochód za 2.000.

Na lotnisku można kupić wodę za 20 zł albo napełniać butelkę wodą z darmowego poidełka. 

Można kupić colę w mini barze w Mariocie za 38 zł albo zjechać na dół do Żabki i kupić za 10 razy mniej. 

🤷‍♂️

nie podpowiadaj

Ja kiedyś z Warszawy do Krakowa poleciałem kolegi lekkim samolotem i jakie było moje zdziwienie jak paliwa to zżarło coś koło 15 litrów a na lotnisku zamiast opłaty lotniskowej z wieży kontroli facet pobrał opłatę za parkowanie w wysokości 12 złotych ( Pobiednik Wlk). 
wyszło na to że kurs w rozbiciu na nas obu był tańszy niż samo parkowanie w Krakowie. 
Ogólnie strasznie mi uwiera myśl że wraz z wiekiem ale i wzrostem przychodu stałem się takim dusigroszem że do żabki z tego Marriotta teraz zawsze zjadę a kiedyś gdy było krucho zawsze coś się odpierdalalo. 

45 minut temu, lorak napisał(a):

LBS, co ty wrzucasz?! dziewczynie psychoterapeuta pomógł odejść od chrześcijaństwa i teraz jest szczęśliwa, kto by pomyślał ; ]

Widzisz Lorak. To znak dla Ciebie - czas pójść na terapię i zaczniesz być cennym członkiem społeczeństwa :) Nie wiem czemu wciąż się opierasz?

Edytowane przez RappaR

38 minut temu, lorak napisał(a):

LBS, co ty wrzucasz?! dziewczynie psychoterapeuta pomógł odejść od chrześcijaństwa i teraz jest szczęśliwa, kto by pomyślał ; ]

kluczowa kwestia:

Przegląd od AI

Świadkowie Jehowy nie praktykują spowiedzi w formie znanej z innych wyznań chrześcijańskich, takich jak Kościół katolicki.

więc dziewczyna korzystała z okrojonej wersji usługi -> a skoro 'psychoterapia jej pomogła' (ufam na słowo, nie oglądałem) to możliwe że tego właśnie elementu jej bardzo brakowało (spowiedź to - ofc lepszy - odpowiednik psychoterapii właśnie)

6 minut temu, lorak napisał(a):

dlaczego lepszy? czemu tak wielu ludzi się spowiada a i tak wpada w problemy i potrzebuje terapii?

Fakt, że sam unikasz terapii, mimo posiadania wskazań do niej, pokazuje Twój prawdziwy stosunek do niej i świadomość jej faktycznych wad. 

19 minut temu, lorak napisał(a):

dlaczego lepszy?

bo uczciwszy (nie udający 'naukowości')

bo sprawdzony na duzo wiekszej probce

bo skuteczniejszy

czemu tak wielu ludzi się spowiada a i tak wpada w problemy

nikt nie mówi że skuteczność jest 100%

potrzebuje terapii?

nikt nie potrzebuje 'terapii' (w sensie konkretnie - bo jest ofc masa osob z potrzebami 'metafizycznego pocieszenia')-> to sztucznie wykreowany popyt

a co do wpadania w problemy -> strzelam że jest więcej samobójstw (procentowo) wśród osób uczęszczających na terapię niż wśród osób uczęszczających do spowiedzi

Edytowane przez julekstep

5 godzin temu, julekstep napisał(a):

a co do wpadania w problemy -> strzelam że jest więcej samobójstw (procentowo) wśród osób uczęszczających na terapię niż wśród osób uczęszczających do spowiedzi

Spory bias, bo to pewnie srednio duzo bardziej szczeslowsza grupa (ludzi wierzacych).

1 godzinę temu, ignazz napisał(a):

Po to jest nasze forum. Zamieniam się w słuch. 

Cpalem, kopałem w 20stu, napierdalam swoje dzieci, grozę userom wpi****lem, nienawidzę lakers  

od razu mi lżej (bo na kiblu siedzę)

Edytowane przez josephnba