Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Koledzy i Koleżanki,
chciałbym krótko opisać sytuację, w której się znalazłem, i poprosić Was o polecenie dobrego prawnika specjalizującego się w sprawach o zniesławienie.
Kilka dni temu opublikowałem film w formie komentarza społecznego, dotyczący sposobu wprowadzania w Polsce zmian w dostępie do aborcji — konkretnie poprzez tzw. „wytyczne”, a nie akty prawne.
Film nie dotyczy sytuacji z Oleśnicy, o tym nagrałem inny film, w którym myślę, że zrobiłem dużo dobrego dla postrzegania lekarzy w tej sytuacji.
Aktualny Film pokazywał dyskusję dwóch lekarzy o roznych poglądach w sytuacji skrajnej, ale możliwej - aborcja zdrowego płodu w 9 miesiącu ciąży na podstawie zaświadczenia od psychiatry, które zostało do tego wystawione nieprawidłowo, bez prawidłowego zebrania wywiadu i zbadania pacjenta. Obaj lekarze używają argumentów, które pojawiają się w debacie publicznej.
Głównym celem filmu jest skłonienie do refleksji nad tym, jak wygląda praworządność w tak ważnej kwestii. Film możecie zobaczyć pod linkiem https://www.instagram.com/reel/DI8hnipMs1P/?igsh=MXc3NTJibzdqMWZ6aA==
W odpowiedzi jedna z organizacji proaborcyjnych złożyła na mnie z imienia i nazwiska skargi do różnych urzędów, oskarżając mnie m.in. o szerzenie dezinformacji, stygmatyzowanie kobiet i dewaluowanie roli psychiatry. W swoim donosie wkładają mi do ust rzeczy, które nie powiedziałem. Uważam, że są to oskarżenia naruszące moje dobra osobiste.
Po kontakcie z mojej strony, o co im chodzi i może zrobimy coś razem dla ważnego tematu jakim jest dyskusja o aborcji, napisały mi tylko że muszę przyznać im rację bądź zostać ukaranym, w przeciwnym razie idą z tym do mediów.
Nawet nie podpisały swojego donosu, podpisały się jako "kolektyw legalna aborcja". Wg informacji w sieci to trzy kobiety, zbierają dla siebie pieniądze na zbiorka.pl
Oczywiście donos jest także udostępniony przez nich w sieci z moim imieniem i nazwiskiem.
Ci wariaci następnie udostępniali screeny z konwersacji śledzących mnie osób, które do nich napisały.
Udostępnili nawet w relacji profil lekarki, ktora kliknela reakcje "😀" na ich profilu. Podali jej imię nazwisko, wizerunek jej i kolegów z grupy. Ta lekarka ma profil prywatny, co oznacza że nie każdy ma dostęp do tych zdjęć, musieli znaleść te zdjęcia na innym portalu lub przez znajomego tej lekarki. Zdjęcie poniżej, zamierzam to zgłosić do UODO.
Czuję się dość pewnie, uważam że jestem w stanie wybronić się z tych oszczerstw. Ale nie szukam teraz prawnika do obrony.
👉 szukam prawnika z doświadczeniem w sprawach o zniesławienie i ochronę dóbr osobistych, najlepiej takiego, który zna realia środowiska medycznego i potrafi ocenić granice dopuszczalnej krytyki oraz wolności wypowiedzi.
Będę wdzięczny za każdą rekomendację — najlepiej z krótkim komentarzem, jeśli macie kogoś sprawdzonego.
Z góry dziękuję!

Lewacy są skrajnie szkodliwi i niebezpieczni. 

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

To fakt, ale to raczej wynika z lepszego zorganizowania / umiejętności pozyskiwania dofinansowania niż większego poparcia 

Dla mnie liczy się faktyczne poparcie. I jeśli Braun jest odludkiem, a inni dostają ochronę prawną i miliony dotacji, to widać kto ma większe poparcie.

6 minut temu, RappaR napisał(a):

I jeśli Braun jest odludkiem, a inni dostają ochronę prawną i miliony dotacji, to widać kto ma większe poparcie.

Robert Bąkiewicz, jego współpracownicy i związane z nim organizacje otrzymały w sumie ponad 14 mln zł z Funduszu Patriotycznego. 

14 minut temu, blackmagic napisał(a):

Faktyczne poparcie jak definiujesz? Bo dla mnie wybory to najlepszy papierek lakmusowy 

To jakie masz wpływy.

Dla mnie Owsiak, za którego za złe słowo wkracza policja o 6 rano ma dużo większe wpływy od Rydzyka, który jest bezkarnie obrażany. 

Godzinę temu, blackmagic napisał(a):

To fakt, ale to raczej wynika z lepszego zorganizowania / umiejętności pozyskiwania dofinansowania niż większego poparcia 

Braun ma nawet problemy z wynajęciem sali, bo dyrektor mówi mu, że wprawdzie płaci pan X tys. ale burmistrz sfinansował dach za 100 razy tyle i nie chce pana tutaj.

17 minut temu, lorak napisał(a):

Braun ma nawet problemy z wynajęciem sali, bo dyrektor mówi mu, że wprawdzie płaci pan X tys. ale burmistrz sfinansował dach za 100 razy tyle i nie chce pana tutaj.

A to tego nie wiedziałem. Tego typu rzeczy powinny być ścigane z urzędu 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

To jakie masz wpływy.

Dla mnie Owsiak, za którego za złe słowo wkracza policja o 6 rano ma dużo większe wpływy od Rydzyka, który jest bezkarnie obrażany. 

No tylko pytanie czy to Owsiak czy władza która mu takie możliwości daje 

11 minut temu, blackmagic napisał(a):

A to tego nie wiedziałem. Tego typu rzeczy powinny być ścigane z urzędu 

Serio? Myślałem, że to wiedza powszechna. Ogólnie lewica strasznie zaszczuwa ludzi łącznie w ten sposób.

12 minut temu, blackmagic napisał(a):

No tylko pytanie czy to Owsiak czy władza która mu takie możliwości daje 

Mówię o sensie praktycznym, nie teoretycznym. 

Z takich sytuacjach z 2 tygodnie temu przyszedł do mnie pacjent z bólem w klatce piersiowej. Okazało się, że 2 tygodnie wcześniej był na tym SOR pod wpływem i pobił jednego z ratowników medycznych(wszystko na kamerach, sprawa o pobicie wytoczona). Kiedy pielęgniarka go rozpoznała i poprosiła go do pobrania krwi, odwrócił się i odszedł. 

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Serio? Myślałem, że to wiedza powszechna. Ogólnie lewica strasznie zaszczuwa ludzi łącznie w ten sposób.

Mówię o sensie praktycznym, nie teoretycznym. 

No tylko ciężko rozliczać Owsiaka za to - można a nawet należy rozliczać tych którzy to umożliwiają

8 minut temu, blackmagic napisał(a):

No tylko ciężko rozliczać Owsiaka za to - można a nawet należy rozliczać tych którzy to umożliwiają

A czy ja kogoś rozliczam? Po prostu informuję, że wpływy lewicy są dużo większe i nagonka i szczucie osób przez lewicę jest pod specjalną ochroną polskich sądów.

Taka Kurdej-Szatan za swoją mową nienawiść dostała setki tysięcy złotych w nagrodę. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

A czy ja kogoś rozliczam? Po prostu informuję, że wpływy lewicy są dużo większe i nagonka i szczucie osób przez lewicę jest pod specjalną ochroną polskich sądów.

Taka Kurdej-Szatan za swoją mową nienawiść dostała setki tysięcy złotych w nagrodę. 

I takie rzeczy należy rozliczać. Z jednej czy drugiej strony. Póki tego nie wymagamy jako społeczeństwo to nic się w tym temacie nie zmieni