Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, julekstep napisał(a):

i jestem w pełni świadomy że to był główny czynnik który wpłynął na to że piszę z Wami na forumku zamiast Was dziesionować z kolegami z bramy 🙃

no i w bramie zostało Ci dawanie dupy 🤣🤣🤣

gdzie ta brama? jestem blisko po drugiej stronie rzeki a mamy teraz takie czasy że łatwo przebyć Wisłę, nie to co w 1944.

mam nadzieję, że Powstańcy nie mają do Ciebie ani do mnie  pretensji że mamy teraz łatwiej jadąc metrem 

daj namiary i się luzujemy 

Edytowane przez ignazz

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

gdzie ta brama? jestem blisko po drugiej stronie rzeki a mamy teraz takie czasy że łatwo przebyć Wisłę, nie to co w 1944.

mam nadzieję, że Powstańcy nie mają do Ciebie ani do mnie  pretensji że mamy teraz łatwiej jadąc metrem 

daj namiary i się luzujemy 

ja już mieszkam pod Warszawą :P 

dla mnie Zielonka Stara Miłosna Wesoła  czy Marki to to samo z perspektywy obcego 😉 choć w Wesołej zdaję sobie sprawę, że w tych willach sporo bananiarstwa mieszka więc dla kogoś wnikliwego obserwatora mogą budzić niechęć

Rembertów mnie za to powalił szpetotą

Edytowane przez ignazz

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

dla mnie Zielonka Stara Miłosna Wesoła  czy Marki to to samo z perspektywy obcego 😉 choć w Wesołej zdaję sobie sprawę, że w tych willach sporo bananiarstwa mieszka więc dla kogoś wnikliwego obserwatora mogą budzić niechęć

Rembertów mnie za to powalił szpetotą

Stara Milosna to czesc Wesolej, ktora jest nawet niby czescia Warszawy (od jakichs 20 lat :P)

Rembridge tez Wwa niby

a Zielonka blisko mnie faktycznie :P

wiem wiem. rozróżniam nawet nazwy, dzielnice i inne detale. jest to po prostu twór podobny na tyle aby się tym nie przejmować dopóki nie trafiasz do Urzędu Gminy / Dzielnicy załatwić sprawę obywatelską, nic mnie tak nie zasmuca jak te urzędy. no może jeszcze tylko Persowie

na kebaba na razie tam nie wjadę ale w następnym tygodniu będę bliżej więc co bliżej Rembertowa Targówka? kebs?

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

wiem wiem. rozróżniam nawet nazwy, dzielnice i inne detale. jest to po prostu twór podobny na tyle aby się tym nie przejmować dopóki nie trafiasz do Urzędu Gminy / Dzielnicy załatwić sprawę obywatelską, nic mnie tak nie zasmuca jak te urzędy. no może jeszcze tylko Persowie

przecież załatwianie spraw w urzędach teraz a ~15 lat temu to jest niebo a ziemia

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

na kebaba na razie tam nie wjadę ale w następnym tygodniu będę bliżej więc co bliżej Rembertowa Targówka? kebs?

w Rembertowie to ja byłem ze 2 razy w życiu xD

a Targówek to Chata Wariatta albo Efes przy rondzie Żaba :P 

15 minut temu, julekstep napisał(a):

przecież załatwianie spraw w urzędach teraz a ~15 lat temu to jest niebo a ziemia

też tak myślałem zanim do Urzędu w Rembertowie nie wszedłem 

ogólnie bardzo wysoko cenię zmiany u urzędników i mogę tylko chwalić ale w Rembertowie poczułem się jakbym cofnął się te 15 lat gdzie jako petent byłem intruzem w pokoju 3x3 gdzie stały 4 biurka zawalone mapami i byłem bardziej wrogim elementem niż w dyskusji o biedzie w Polsce 

pani X strzelała jak do tarczy uczucie dawno w Urzędach mi nie znane a pamiętam takie akcje wcześniej

no i klasyk "ja nic nie wiem więc się pan nie dowie ale może pan złożyć wniosek tylko że i tak damy do uzgodnien więc niech tam pan pyta, a gdzie? nie wiem!" kurtyna

15 minut temu, julekstep napisał(a):

Chata EL Wariatta  :P 

zaryzykuję

Edytowane przez ignazz

Gra komputerowa w która bardzo dużo grałem to była FIFA 2002 WC i pamiętam jak strzelało się bramkarzem gola. 

Pamiętam też kafejki internetowe gdzie za 2 złote grało się dwie h w Dragon Balla. 

Później już każdy miał komputer i kafejki odeszły do lamusa. 

cała klasa by się najadła a Ty sobie grałeś za pieniądze

nikt z kolegów nie grał wydając pieniądze, musieliśmy korzystać z komputerów za darmo u kolegi

Teraz, fluber napisał(a):

Bo wtedy każdy miał komputer w domu, więc nie były potrzebne;)

w domu? komputer tyle kosztował, że już na dom nie starczało a kredyt hipoteczny szedł na magnetofon

6 minut temu, ignazz napisał(a):

cała klasa by się najadła a Ty sobie grałeś za pieniądze

nikt z kolegów nie grał wydając pieniądze, musieliśmy korzystać z komputerów za darmo u kolegi

w domu? komputer tyle kosztował, że już na dom nie starczało a kredyt hipoteczny szedł na magnetofon

Ja nigdy nie grałem za pieniądze i nigdy nie byłem w kafejce, zbierałem w tym czasie szczaw z ojcem na łąkach

21 minut temu, ignazz napisał(a):

Można było zawsze mieć za grosze dom poniemiecki, bez kredytu hipotecznego, wtedy by starczyło na komputer i magnetofon

3 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Na Filipinach funkcjonują do dziś, jakby ktoś tęsknił! 

zdecydowanie lepsze niż siedzenie solo w chacie, te kafejki to było jakieś życie towarzyskie

pamiętam Quake 3 i była taka mapa "po BFG i do wody"

Mohaa to nawet wkręciłem się w klany ale już później na chacie była taka stronka clanbase.com i się grało

science to był ten program roger czy coś takiego gdzie można było gadać ze sobą jak się grało