Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, fluber napisał(a):

Ale pochodzisz z uprzywilejowanego domu, czego wciąż nie chcesz przyjąć do wiadomości.

Normalnie szlachcic że mnie ;)

To co było średnia w dużym mieście w tamtych czasach może się Tobie wydawać niewiadomo czym ale to już nie moja wina że na świat patrzysz mocno przez pryzmat pieniądza (co tu udowodniłeś kilka razy), to tunnel vision I brak wyobraźni ;) bardzo Cię ogranicza.

5 minut temu, julekstep napisał(a):

pls, syn lekarza z dużego miasta (nie-Warszawy!) po elitarnym liceum (12h angielskiego w tym 2h z nativem) to żaden boost

🙃

#kowalewłasnegolosu

tak jak pisałem

dla top-15% to top-1% jest bananami

co nie zmienia faktu że w globalnym (na skalę kraju) rozrachunku te 15% jest uprzywilejowane względem 'średniej krajowej' :) 

Tak elitarne, again za masło się tam nie dostałem,

Minęło tyle lat, nic się w społeczeństwie nie zmienia.

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Tak elitarne, again za masło się tam nie dostałem,

dokładnie, wszystko wypracowane samodzielnie!

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Minęło tyle lat, nic się w społeczeństwie nie zmienia.

wszędzie sami zawistnicy nie chcący wierzyć w self-mejdyzm! :( 

10 minut temu, julekstep napisał(a):

pls, syn lekarza z dużego miasta (nie-Warszawy!) po elitarnym liceum (12h angielskiego w tym 2h z nativem) to żaden boost

🙃

#kowalewłasnegolosu

tak jak pisałem

dla top-15% to top-1% jest bananami

co nie zmienia faktu że w globalnym (na skalę kraju) rozrachunku te 15% jest uprzywilejowane względem 'średniej krajowej' :) 

To nie jest top1 procent vs top 15 procent tylko top 1 promil vs top 5 procent (wakacje zagraniczne raz na 2 lata to jest top 5 procent level w latach 90-tych)

2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Nie miałem aż takich genów jak fluberto fakt i musiałem się uczyć (obecnie też się uczę) a to że mnie ktoś doglądał i sprawdzał za młodu to możesz nazywać uprzywilejowaniem.

Skończyłeś eit na AGH, więc geny też miałeś lekko w top 25 procent 

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Nie miałem aż takich genów jak fluberto

nikt nie ma takich genów jak flubstein

a to że mnie ktoś doglądał i sprawdzał za młodu to możesz nazywać uprzywilejowaniem.

to i cała masa innych rzeczy, które pominąłeś rozpoczynając swoją historię od 'zacząłem od zera', a które wyszły w trakcie opowiadania dając niestety paliwo takim zawistnikom jak ja :( 

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

nikt nie ma takich genów jak flubstein

to i cała masa innych rzeczy, które pominąłeś rozpoczynając swoją historię od 'zacząłem od zera', a które wyszły w trakcie opowiadania dając niestety paliwo takim zawistnikom jak ja :( 

czyli co że umiałem angielski jak wyjechałem do Anglii? Możesz rozwinąć? Tylko więcej niż jednym zdaniem plz.

10 minut temu, fluber napisał(a):

Skończyłeś eit na AGH, więc geny też miałeś lekko w top 25 procent 

Zboostuje to gdyż byłem zajebiście przystojny za młodu ;), biorę całą pulę co tam xD.

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Zboostuje to gdyż byłem zajebiście przystojny za młodu ;), biorę całą pulę co tam xD.

To dość oczywiste. Skoro umawiales sie z najbogatsza laska w szkole musiałeś mieć odpowiednią pozycję społeczną i urodę. Ja bym nie miał szans umawiać się z najbogatsza dziewczyna w mojej szkole (nie, żebym był zainteresowany) - w sumie to faktycznie kolejne uprzywilejowanie:)

W mnie w above average dzielnicy w Krakowie wyjazd zagranicę zdecydowanie dawał mocny clout. Na klasę ~25 osób myślę, ze tak z 6 wyjeżdzało, z czego 2-3 dziane i 2-3 do jakiejś rodziny. Reszta raczej po Polsce, wyjątki w ogóle nigdzie.

W szkole w below average dzielnicy (druga strona mostu, 100 metrów w linii prostej), raczej prawie nikt nie wyjeżdzał nigdzie, same biedaki, gdzie zeszyty we wrześniu i buty na zimę to był problem dla budżetu.

Głównym problemem w kierunkach na zachód i południowy zachód była kolosalna różnica w cenach, więc taki wyjazd miał bardzo słaby value. Chyba w latach 00 i 01 nagle odkryto Chorwację i tam dużo ludzi zaczęło jeździć.

Od ok. 2000 zaczęło się gdzieś bywać, ale kojarzę ze ziomy jeżdzili głównie na obozy/kolonie czy jak to się nazywa, czyli opcja starzy wysyłali gnoja, a sami siedzieli na dupie.

Już kiedyś o tym dyskutowalismy. Pieniądz nie jest złem gdy dobrze go wykorzystasz. Pisałeś o bezgotówkowej pięknej gwiezdzistej nocy w romantycznym miejscu. Odpisałem ze mając pieniądze możesz mieć to samo ale gdzieś w miejscu bardziej magicznym. Gdy kosztuje bilet np do Nepalu. 

Taka nie istnieje, z obecną żoną to z rozsądku małżeństwo? Czy ktoś aranżował? Może jakiś układ?

Może te same geny? Bywaly takie przypadki często w wyższych sferach 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie zadałeś sobie trudu aby ja poznać a już oceniasz? Czy łączysz z automatu głupotę z bogactwem. 

Chodziłem z nią do klasy, więc słyszałem wystarczająco dużo:)

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Taka nie istnieje, z obecną żoną to z rozsądku małżeństwo? Czy ktoś aranżował? Może jakiś układ?

Taka co skończyła dwa takie kierunki jak Ty jeden mi w zupełności wystarczy:)

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Już kiedyś o tym dyskutowalismy. Pieniądz nie jest złem gdy dobrze go wykorzystasz. Pisałeś o bezgotówkowej pięknej gwiezdzistej nocy w romantycznym miejscu. Odpisałem ze mając pieniądze możesz mieć to samo ale gdzieś w miejscu bardziej magicznym. Gdy kosztuje bilet np do Nepalu. 

Może te same geny? Bywaly takie przypadki często w wyższych sferach 

Myślisz że fluberowi warga opada? xD

Bardziej prawdopodobne że już w żłobku wymieniali się uwagami odnośnie "Dialogów" Platona? 

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Aranżowane małżeństwo jak rodzice nie potrafią pisać, czytać i rachować. No super. Tylko ciekawe jak by debil ojciec  podpisał kontrakt ? Krzyżykami, kółkami , albo uśmiechnięta buźka, smutna buźka