Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Chodziłem do podstawówki w 40tysiecznym mieście i wychowawczyni organizowała wyjazdy do Legolandu czy Euro Disneyland i jechało tak +/- 70% klasy.

Darujcie sobie to trollowanie. 

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Banan ;)

U nas 90% easily 

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Już było, nie odgapiaj od Ignacego.

Aczkolwiek w całej tej dyskusji wracamy do punktu wyjścia. Fluber zaraz wyjedzie z tymi uprzywilejowanymi etc.

Znam multum ludzi z bardzo bogatych domów którzy się gdzieś tam zatracili po drodze, znam również multum dzieci z normalnych żeby nie powiedzieć biednych domów którzy porobili MBA i różne kariery etc. Ta cała gadka o uprzywilejowaniu to zwykle pi****lenie to się mocno zatraca około 22 roku życia imho, oczywiscie że to może pomóc ale to według mnie to narzędzia (bardzo mocne) które i tak w pewnym momencie trzeba umieć wykorzystać. 

P.s. Chodziłem do szkoły z prawdziwym geniuszem wygrywanie olimpiad informatycznych (światowych, nie ten który występował z kanale zero), PW, MIT ostatnio jak zerkałem na jego profil na Linkedinie z 8 lat temu pracował na jakimś uniwerku w US specjalizującym się w sieciach neuronowych, zaręczam nie był z bogatego domu.

Edytowane przez agresywnychomik

8 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Znam multum ludzi z bardzo bogatych domów którzy się gdzieś tam zatracili po drodze, znam również multum dzieci z normalnych żeby nie powiedzieć biednych domów którzy porobili MBA i różne kariery etc. Ta cała gadka o uprzywilejowaniu to zwykle pi****lenie to się mocno zatraca około 22 roku życia imho, oczywiscie że to może pomóc ale to według mnie to narzędzia (bardzo mocne) które i tak w pewnym momencie trzeba umieć wykorzystać. 

Tak sytuacja 'startowa'  to tylko jedna ze skladowych zyciowego 'sukcesu'

Po prostu zdecydowanie najwazniejsza lol

Edytowane przez julekstep

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Może faktycznie jak rozmawiamy o jakiejś wsi.

No tak w 80's/90's* sam fakt urodzenia sie i zycia w duzym miescie vs jakas dziura byl w PL olbrzymim boostem.

A juz bycie w tym top50% w ramach tego duzego miasta to juz w ogole bajlando

* Dalej pewnie jest, choc ofc duzo mniejszym.

Edytowane przez julekstep

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Tak sytuacja 'startowa'  to tylko jedna ze skladowych zyciowego 'sukcesu'

Po prostu zdecydowanie najwazniejsza lol

No jeszcze liczy się czym kto myślał przy ożenku. Jak myślał głową to życiowy sukces, a jak myślał choojem to śmiertelna porażka 

4 minuty temu, mayor napisał(a):

No jeszcze liczy się czym kto myślał przy ożenku. Jak myślał głową to życiowy sukces, a jak myślał choojem to śmiertelna porażka 

Ja zostawiłem wszystko w PL bo się zakochałem lol, w UK zaczynałem od zera (serio, magazyn za min, wydam kiedyś książkę o swoich losach). Matka ze mną jakiś czas nie rozmawiała, no ale 20 +- lat później, z dwójką dzieci jesteśmy razem ofc z tą samą dziewczyną...

Edytowane przez agresywnychomik

47 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Chodziłem do podstawówki w 40tysiecznym mieście i wychowawczyni organizowała wyjazdy do Legolandu czy Euro Disneyland i jechało tak +/- 70% klasy.

Chyba trollujesz, chyba ze to jakis konstancin jeziorna. LOL

legoland to widzialem w 5-10-15 raz. Disneyland to nawet nie wiedzialem ze cos takiego istnieje haha

Teraz, memento1984 napisał(a):

Chyba trollujesz, chyba ze to jakis konstancin jeziorna. LOL

legoland to widzialem w 5-10-15 raz. Disneyland to nawet nie wiedzialem ze cos takiego istnieje haha

W Atenach jeszcze byłem ze szkoły :)

Większość kolegów z klasy też pojechała.

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Większość kolegów z klasy też pojechała.

Ze szkola podstawowa do 8mej klasy to raz na rok lokalny teatr i ogladalismy tam jakies mupety, pozniej to bylo jeszcze kino (!). W szkole sredniej jeden tylko wyjazd do mur zasichla i raz teatr wielki na jakims muzycznym randomie i chwacit. 
to bylo dopiero warszawskie UPRZYWILEJOWANIE, do tej pory odcinam kulturalne kupony!

9 minut temu, memento1984 napisał(a):

Ze szkola podstawowa do 8mej klasy to raz na rok lokalny teatr i ogladalismy tam jakies mupety, pozniej to bylo jeszcze kino (!). W szkole sredniej jeden tylko wyjazd do mur zasichla i raz teatr wielki na jakims muzycznym randomie i chwacit. 
to bylo dopiero warszawskie UPRZYWILEJOWANIE, do tej pory odcinam kulturalne kupony!

A jestes rocznik 84?

Ja jestem 85 i z Wawy juz w podstawowce sie jezdzilo do Mursasichla (w LO to samo, ale juz znajomi z innego LO jezdzili na jakies wymiany, kwestia szkoly)

10 minut temu, Pablo81 napisał(a):

W Atenach byłem chyba w 83/84r, Górski trenował wtedy Panathinaikos widziałem gościa na lotnisku. Sprzedawało się okulary przeciwsłoneczne, kremy Nivea, kryształy, fajki z Baltony, a z powrotem do PL błamy karakułowe, zresztą Kazimierz Górski miał sklep ze skórami w Atenach