Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Wiedziałem, że są kontrolę na granicy niemieckiej, ale tego że we flixbusie przez pół godziny będą trzepać wszystkie dokumenty, do jednego ziomka będą wzywać tłumacza, a drugiego siłą wyciągną z autobusu to się serio nie spodziewałem. Przed wejściem Polski do UE nie robili takich kontroli na granicy co teraz.

12 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Kolejne bzdury. Co tydzień lub dwa przekraczam granicę i najdłużej stałem 30 minut (w niedzielę wieczorem), normalnie ruch na bieżąco. ANI RAZU nie miałem kontroli dokumentów, a nieraz jechałem na polskich tablicach. 

EheIMG_20250405_072512.thumb.jpg.7b6a28c4a3579f25b2d521bbe24adaba.jpg

Szkoda, że nie było stane 30h jak w maju 2020, kiedy Mateusz tak świetnie zorganizował kontrole (w przeciwną stronę godzinę-dwie).

Jeżdżąc regularnie nie widziałem, żeby jakiekolwiek auto na polskich rejestracjach było ściągane do kontroli. Na ukraińskich owszem. Zwężka, zwolnienie do 10km/h i zero kontroli.

A swoją drogą, to niezly Bareja, jak polski "naukowiec" jedzie na delegację Flixbusem hahaha :)

Edytowane przez Pablo81

Lekarze zapraszani na kongresy nawet na krótkich dystansach mają oferowane bilety lotnicze, ew. refundację do tej kwoty. Do was też pracownicy naukowi z zagranicy przyjeżdżają autobusem za złotówkę? :)

Lekka żenada.

Ale dobre miejsc z tyłu. Na wycieczkach szkolnych największe kozaki tam siedziały.

43 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Kolejne bzdury. Co tydzień lub dwa przekraczam granicę i najdłużej stałem 30 minut (w niedzielę wieczorem), normalnie ruch na bieżąco. ANI RAZU nie miałem kontroli dokumentów, a nieraz jechałem na polskich tablicach. 

Troll na posterunku , czujny 24h/7dni. Codziennie nowa wrzutka- torturowana Skrzypek, morderca grasuje na wolności, Tuskowy killer ma listę ofiar- Kwaczyński numero-uno do odjebania, ukryte sto ofiar powodzi Tuska. Dzisiaj- granica pod niemieckim butem, prześladowania podróżujących luksusowymi liniami autobusowymi

32 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Lekarze zapraszani na kongresy nawet na krótkich dystansach mają oferowane bilety lotnicze, ew. refundację do tej kwoty. Do was też pracownicy naukowi z zagranicy przyjeżdżają autobusem za złotówkę? :)

Lekka żenada.

Czemu za złotówkę? Flixbus to normalny autobus w normalnej cenie i normalnym standardzie.

Często się zdarza, że pracownicy naukowi z zagranicy jeżdżą autobusem lub pociągiem, bo UE dopłaca do tzw. Green Travel w ramach Erasmusa. A na krótszych odcinkach typu Wrocław - Berlin to ze względu na emisję CO2 to praktycznie nikt nie podróżuje samolotem. Do Niemiec czy Austrii praktycznie zawsze autobus lub pociąg. Dopiero od Francji w lewo nie robią problemów z samolotami.

35 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ale dobre miejsc z tyłu. Na wycieczkach szkolnych największe kozaki tam siedziały.

W tym przypadku możliwość prostowania nóg przy wysokim wzroście jest warta dopłaty do miejsca.

@fluber pamiętam jak kiedyś pisaliśmy o znużeniu wyjazdami, u mnie było tak że całkowicie porzuciłem samochód a autobusem przyznam że nigdy na biznes trip się nie wybrałem (ani razu w ciągu 20lat+-) tylko, samolot i pociąg.

Trochę zdziwiony jestem wyborem transportu.

Edytowane przez agresywnychomik

47 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

@fluber pamiętam jak kiedyś pisaliśmy o znużeniu wyjazdami, u mnie było tak że całkowicie porzuciłem samochód a autobusem przyznam że nigdy na biznes trip się nie wybrałem (ani razu w ciągu 20lat+-) tylko, samolot i pociąg.

Trochę zdziwiony jestem wyborem transportu.

Nie zawsze jest idealne połączenie pociągiem niestety, też zwykle wybieram pociąg lub samolot.

7 minut temu, josephnba napisał(a):

Jeśli miałbym zgadywać kto jeździł z nauczycielką i podpierdalał kumpli że palą papierosy to byłby to fluber i mengele

Pewnie tak, tylko ten pierwszy z katechetką, drugi wolał z nauczycielem bo kobiety złe - biją i duszą . A @julekstep na szkolnych wycieczkach jadł za darmo w McDonald, bo dzieci z klasy kupowały zestawy Happy Meal żeby mieć zabawki, tylko nie miały siły jeść tego gunwa