Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Braveheart22 Opublikowano 25 Września 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 25 Września 2022 12.04.2017 - ostatni mecz T. Allena w barwach Memphis Grizzlies 27.04.2017 - ostatni mecz Memphis Grizzlies ery GM'a Chrisa Wallace'a w playoffs, również ostatni mecz Z. Randolpha 22.06.2017 - pozyskanie w dniu draftu Dillona Brooksa (oficjalnie 2-rundowy pick Rockets) 21.06.2018 - wybranie w drafcie Jarena Jacksona Jr. 3.02.2019 - ostatni mecz M. Gasola w barwach Memphis Grizzlies (kilka dni później wymiana do Toronto, co ciekawe był to ostatni ruch Wallace'a na stanowisku GM'a) 30.03.2019 - ostatni mecz M. Conleya w barwach Memphis Grizzlies (później po sezonie wymieniony do Utah Jazz) 11.04.2019 - objęcie stanowiska GM'a przez Zacha Kleimana 11.06.2019 - zatrudnienie na stanowisko HC, Taylora Jenkinsa 20.06.2019 - wybranie w drafcie Ja Moranta, również Brandona Clarke'a (pick pozyskany od Thunder) 15.08.2020 - przegrany mecz play-in w bańce przeciwko Portland 18.11.2020 - wybranie w drafcie Desmonda Bane'a (pick pozyskany od Celtics) 21.05.2021 - wygrany mecz play-in przeciwko Golden State Warriors i awans do playoffs 23.05.2021 - pierwszy wygrany mecz w playoffs za ery Kleimana, Jenkinsa, Moranta i spółki (ostatecznie seria przegrana 1-4) 29.04.2022 - pierwsza wygrana seria w playoffs za ery Kleimana, Jenkinsa, Moranta i spółki (wygrana 4-2, następnie porażka 2-4 w drugiej rundzie playoffs z późniejszymi mistrzami, Golden State Warriors) Jak łatwo się domyślić, wypisałem najważniejsze daty ostatnich lat dla Grizzlies, które obrazują nam jak płynnie i szybko przebiegła przebudowa zespołu z miasta Elvisa Presleya. 4 lata zajął powrót do playoffs, w zasadzie 3 lata przebudowy do bycia konkurencyjnym zespołem (od odejścia Gasola czy Conleya jeszcze krócej). W tym czasie dwa wysokie wybory w drafcie, oprócz tego steale z niższymi numerami, kilka dobrych ruchów nowego GM'a, o których już wielokrotnie było pisane. Podsumowując, Grizzlies pokazali, szczególnie małym rynkom, jak powinna wyglądać przebudowa zespołu. Ostatni sezon to była kwintesencja tego, co udało się zrobić przez ten czas ostatnich 3 lat, zarówno poza (Kleiman, cały FO i ich pomysł na tę drużynę), jak i na (Jenkins i jego sztab, rozwój poszczególnych zawodników indywidualnie oraz zespołu jako całości) parkiecie. 56 zwycięstw w sezonie (wyrównanie rekordu organizacji z sezonu 2012/13) i 2 miejsce w rs, w całej lidze! 6 defensywa, 4 atak w lidze (wreszcie znaleziony został ten balans między obroną a atakiem, co wcześniej było problemem). Drużyna z niezwykłym charakterem, naprawdę wyjątkowym na tle ligi. Ba, drużyna, która potrafiła bardzo dobrze żyć nawet bez swojego franchise playera (co jeszcze szczególnie imponujące) czy innych ważnych graczy. Czytając ostatnie zdania można mieć wrażenie, że porażka w drugiej rundzie playoffs to trochę niedosyt dla zespołu, ale nie, nie ma o tym mowy. Grizzlies w playoffs mogli być faworytem tylko w pierwszej rundzie. To był świetny sezon, a Warriors byli jeszcze zbyt silni. Kolejne cenne doświadczenie zatem zebrało Memphis i liga już dobrze wie, że musi się z nimi liczyć. Co następne? No właśnie, ale poprzedni sezon przeszedł już do historii i będzie trzeba się mocno napracować, by nie strącić tej poprzeczki, którą sobie tak wysoko Grizzlies ustawili. Na pierwszy rzut oka wydaje się jednak, że może być ciężko, przede wszystkim w rs. W Memphis nastąpiły pewne zmiany. Odeszło dwóch bdb rolesów (Anderson, Melton), którzy byli ważnymi postaciami ławki. A zespół zasilą praktycznie sami debiutanci (Roddy, LaRavia, Chandler, V. Williams, Lofton Jr.). Mimo, że np. Roddy czy LaRavia wydają się gotowi do grania na już to jednak ciężko wyrokować czy od pierwszego dnia wniosą odpowiedni poziom (natomiast jeśli z marszu czy po jakimś krótkim czasie okażą się fajni to ofc posiadanie takich zawodników na rookie umowach jest niezwykle cenne dla zespołu, stąd można zrozumieć rozstanie z Andersonem czy Meltonem). Do zespołu dołączył również ceniony ligowy weteran, czyli Danny Green, jednak nie zagra on na pewno przez kilka najbliższych miesięcy z powodu poważnej kontuzji kolana. Tak naprawdę nie wiadomo czy on w ogóle zagra w Grizzlies (ma fajny kontrakt pod ewentualną wymianę), ale z tego co czytałem to w Memphis uważają, że będzie pasował do charakteru tego zespołu, jego veteran presence pozytywnie wpłynie na młodzież. W dodatku to archetyp gracza, którego zdaje się szczególnie poszukiwać w tym momencie FO Grizzlies, czyli 3&D wing (pytanie ile w baku mu zostanie po kontuzji). Jednak największym problemem tej drużyny w tym momencie wydaje się być dłuższa nieobecność JJJ. Kontuzja stopy lubi być bardzo nieprzyjemna i trzeba zadbać o to, by dobrze to wyleczyć, nie wrócić za szybko, bo można sobie ogromnej biedy napytać. Raporty były, że 4-6 miesięcy przerwy, więc znając życie to Grizzlies podejdą do tego na spokojnie i Jaren wróci w okolicach nowego roku. Ostatni sezon rozegrany w zasadzie bez problemów i znowu nieorzyjemna kontuzja, ehh. Ale nic, jakoś trzeba z tym żyć. Warto też wspomnieć o tym, że Grizzlies bardzo fajnie z perspektywy zespołu skonstruowali kontrakt Jarena (struktura malejąca + protekcje zdrowotne, niestety szczegółów nie znamy). Pytanie, jak to wpłynie na defensywę Grizzlies na starcie tego sezonu, tym bardziej, że Grizzlies stracili również dwóch naprawdę dobrych obrońców z rezerwowego unitu. Wraz z kontuzją Jarena, pojawiła się luka w s5 na pozycji PF, którą tymczasowo trzeba wypełnić. Naturalnym następcą wydawać by się mogło, że będzie Clarke, który jest po świetnych playoffs (kapitalna seria przeciwko Timberwolves), jednak kiepski fit z Adamsem może odsunąć od tego pomysłu. Poza tym, po odejściu Andersona i Meltona, dobrze by jednak ławka miała oparcie w przynajmniej dwóch już bardziej doświadczonych zawodnikach (Tyus + Clarke właśnie). Zatem stawiam, że Clarke będzie zaczynał z ławki, ale grał duże minuty i raczej powinien kończyć mecze (btw, ciekawe czy dojdzie do przedłużenia BC jeszcze przed rozpoczęciem sezonu). Wychodzi na to, że otwiera się duża szansa dla kogoś młodzieży, by wskoczyć do s5. Sophomore, Aldama? Rookie, LaRavia? A może jeszcze ktoś inny? Zapowiada się ostra walka w trakcie obozu treningowego i meczów przedsezonowych. Jednak na ten moment wydaje mi się, że Grizzlies pójdą trochę w smallball i największe szanse na wejście do s5 ma drugoroczniak, Ziaire Williams. Czyli Morant-Bane-Ziaire-Brooks-Adams w s5. Z ławki oczywiście w pierwszej kolejności Tyus+Clarke. Zwiększyć się powinna w tym sezonie rola Konchara (dostał extension ~19/3, więc Grizzlies muszą w niego wierzyć), które może być wsparciem na piłce dla Tyusa. Są jeszcze Roddy, LaRavia, Aldama, Tillman. Chandler na ten moment 3PG i pewnie Grizzlies będą go sobie spokojnie, powoli wychowywać (Grizzlies na ten moment mają 16 graczy na kontraktach, ale podejrzewam, że Tillie, albo gdzieś poleci, albo go zwolnią, no chyba, że szykowany jest jeszcze jakiś większy deal). Dodajmy jeszcze dwóch two-way'ów, Vince Williams Jr. i Kenneth Lofton Jr., którzy pewnie będą grać przede wszystkim w gleague. Ten drugi szczególnie wpadł w oko kibicom podczas summer league. Nowe wcielenie Z-Bo, mówiąc pół żartem, pół serio to trochę się tam fizycznie wyżywał na Holmgrenie. Mocny kandydat na ulubieńca kibiców, jeśli jakimś cudem pojawi się regularnie na parkietach NBA. Z tego co widać, Grizzlies w tym roku postawili (przynajmniej na ten moment) przede wszystkim na rozwój wewnętrzny. Progres młodzieży będzie kluczowy. Według ekspertów Morant to już superstar level (dostał ofc extension od Memphis, 5-letniego maxa). Bane, świetny shooter, powinien wskoczyć jeszcze półeczkę wyżej i zagrać sezon +20ppg. Ziaire Williams może zostać wrzucony na głęboką wodę i także u niego, przynajmniej w teorii powinien pojawić się progres. W zespole sporo młodzieży, która naprawdę wiele pogra, bo Jenkins nie boi się stawiać na takich graczy, tak że ciekawe co pokażą. Co jeszcze ciekawe, Grizzlies mieli overall bdb atak, ale raczej kiepsko na tle ligi prezentowali się, jeśli chodzi o rzuty 3-punktowe. I widać, że FO pracuje nad tym, by to polepszyć w najbliższym czasie. W drafcie wybrani gracze z fajnym potencjałem 3&D (dodatkowym atutem jest to, że nieźle odnajdują się w kreowaniu). Sprowadzony weteran Danny Green to też typ gracza 3&D. Warto jeszcze poruszyć jedną kwestię. Memphis w tym momencie jest w sytuacji, gdzie kilku ważnych graczy ma ostatni rok kontraktu (Brooks, Clarke, Adams, dochodzi jeszcze umowa Greena). Możliwe, że ostatni gwizdek na to, by zrobić jakiś większy deal, dołączając picki. Adams+Green to prawie 30mln pod kontraktami. Jeśli byłaby szansa zamienić ich na kogoś mocniejszego to czemu nie. Natomiast czy spodziewam się jakiejś wymiany? No chyba niekoniecznie, ale nie mam pojęcia co tam teraz w głowie Kleimana siedzi. Pokazuję tylko możliwości. Kończąc, Grizzlies bardzo urośli przez ostatni rok. Dowodem na to są wyniki, jak również to jak postrzega ich liga. W Boże Narodzenie zagrają z Dubs, jakby nie patrząc jest to dla Memphis wyróżnienie i na pewno pewien prestiż. Ale sam jestem ciekaw jak ułoży się ten sezon. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że przy zaistniałych problemach, pewnych zmianach w składzie może nastąpić lekki regres, ale z drugiej strony to są Memphis Grizzlies, którzy z problemami potrafią sobie radzić jak mało kto. Jedno jest pewne, playoffs to obowiązek, a tam jak Grizzlies będą zdrowi to dodając kolejny rok rozwoju, są w stanie mocno namieszać, przytaczając słowa Brooksa o Golden State (w zasadzie też o innych starszych ekipach): "Jesteśmy młodzi, a oni się starzeją...". Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji w temacie przez cały najbliższy sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Meltona i Andersona trudno będzie zastąpić - bo owszem w defensywie Danny Green będzie pasował, ale w ofensywie będzie brakować ich fitu, rozegrania, BBIQ. Wielkiego regresu sie nie spodziewam w samych PO, ale mając na uwadze kontuzje JJJ i wiek Greena, to na HCA bym nie liczył... a w walce o 5-6 miejsce może być duża konkurencja. W ogóle w WC obstawiam, że top 7 ekip będzie bardzo blisko, a może nawet 8-9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 27 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Niedźwiadki ogląda się genialnie Absolutny mój top 3 (poza bulls) Ale Danny Green już w defensywie nie jest tym samym dannym Do tego kto wie, czy Embiid (jebana flopująca pizda, mógł się sam połamać) nie załatwił mi już kariery na amen Zachód się wzmocnił Pelsi z nowym, zajebiście wyglądającym Zionem (cofam to co pisałem o nim jeszcze parę tygodni temu) będą groźni Z wyścigu o ósemkę odpada chyba tylko Jazz, za to Clippers wchodzą do bitwy na pełnej No i wciąż nie wiadomo co silver załatwi Lebronowi Łatwo o powtórkę z poprzedniego sezonu nie będzie. No i niech Ja przestanie tylko kłapać jadaczką, bo to słabo wygląda Go Miśki Go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 7 godzin temu, josephnba napisał: No i wciąż nie wiadomo co silver załatwi Lebronowi Ci co pisali niedawno, że się Waćpan c***owo starzejesz to zdecydowanie mieli rację.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 3 minuty temu, Tyrion napisał: Ci co pisali niedawno, że się Waćpan c***owo starzejesz to zdecydowanie mieli rację.. O k**** Chyba czas się zmienić Jakoś ziomek z internetu mi napisał krytyczną uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyrion Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 A jak sobie wyobrażasz to " załatwianie czegoś LeBronowi"? W sensie jakby to się mogło fizycznie odbyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2022 2 minuty temu, Tyrion napisał: A jak sobie wyobrażasz to " załatwianie czegoś LeBronowi"? W sensie jakby to się mogło fizycznie odbyć? Nie wiem Jestem zajęty zmienianiem siebie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 17 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2022 Clarke za 52/4 lata. Ogólnie to zaczął fajnie. Potem się coś popsuło i mam wrażenie ,że dla mnie max to rola rezerowego i to niekoniecznie pierwszego wchodzącego z ławki. Potencjał niby jest ale gdzieś ta trajektoria kariery poszła nie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
100lare Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Bane chyba wchodzi na półeczke All-star powoli. Dwóch świetnych obwodowych i kandydat na DPOY pod koszem (o ile mu zdrowie dopisze)+ masa pożytecznych rolesow. Hmm.. gdzies to widzialem niedawno i całkiem dobrze działa do dzisiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T+?%hZ<A<5ZZB~5L Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) MEM to jedna z najlepiej rozwijających się organizacji w lidze, która zarazem jest very-fun-to-watch. Ja Morant to Iverson XXI wieku. Równocześnie po cichu trzymam kciuki za Kennetha Loftona Jr. (baby Barkleya). Na razie ma na koncie 1 mecz, 9 minut i 4 punkty, ale to TW a MEM rozegrało raptem cztery mecze. Oglądałem go w summer league i wymiatał. EDIT: wiadomo dlaczego Dillon Brooks nie gra? W jedynym meczu osiągnął imponującą skuteczność 15% z gry... Edytowane 28 Października 2022 przez T+?%hZ<A<5ZZB~5L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eF. Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) Pod wieloma względami Memphis faktycznie przypomina GSW. Przede wszystkim mają zajebisty scouting i nawet z dalszym pickiem wybierają bardzo ciekawych graczy, np. Bane z 30, Clarke z 21, Aldama z 30. Albo taki Konchar, który nawet nie załapał się na draft. Oczywiście trafił im się ten Morant, ale no. Generalnie jak jest czas na ruch Memphis, to od razu zwracasz na to uwagę, bo te są zazwyczaj dobre/bardzo dobre. Bardzo fajnie budowana organizacja. Szanuję. Mają lidera, mają dobrych obrońców, mięso pod koszem i są w sumie od legitnej drugiej opcji do bycia nowymi GSW. Trochę cierpliwości i za 2 lata sky is the limit dla tej ekipy. Edytowane 28 Października 2022 przez eF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 1 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Trochę tego Memphis oglądam w tym roku i oczywiście mają oni pecha do kontuzji . Dziś np Adams zszedł w 3 kwarcie ale realnie to coś się w projekcie zacięło. Rok temu bez Ja grali wyśmienicie bo zadaniowcy wskakiwali na wyższy poziom plus rewelacyjny był Bane. Teraz Tillman stał się nijaki. Coś tam broni ale to nie ten poziom o rok temu. W ataku mam wrażenie ,ze jest bez formy. Clarke najlepszy to był chyba jako debiutant. Teraz ani nie rzuca. W obronie popełnia sporo błędów. Czasem nadal potrafi mieć świetne akcje jak na początku drugiej kwarty dziś ale ogólnie to on jest gorszy niż w debiucie. Konchar obecnie chyba wszystko robi źle. Aldama fajny gracz ale jak widziałem jego bezradnośc jak 3 akcje z rzędu stał z piłką na obwodzie i czekał aż mu ją Clarkson czy Vanderbilt wyrwie to już mi się go nawet żał robiło Memphis zapomniało jak się broni. To jak łatwo Jazz łamało ich rotację i powodowało ,że Conley ( rzucający za 3 z 42% skutecznoscią) był nie broniony w rogu budziło zdziwienie. Ja wiem ,że Bane gra jak All star w tym roku ale Grizllies w tym roku potrzebuje energii punktów od swoich zadaniowców. I przede wszystkim zacząc bronić bo to ile oni swobody zostawiają na obwodzie. Jak fatalnie rotują i zmieniają krycie to aż niemożliwe. Memphis po 1 muszą się nauyczyć żyći grać bez JJJ bo on chyba nigdy zdrowy nie będzie. Po drugie muszą zmienić lineupy bo wiele z nich po prostu nie działa. Po trzecie musza przypomnieć Morantowi ,że koszykówka to gra zespołowa. bo nie może być tak ,że oni w połowie 3 kwarty mieli 6 asyst. Przepaśc miezy meczem nr 1 bez Moranta i meczem nr 2 z Morantem była widoczna. Piłka w ataku lepiej krążyła z Bane a Ja zabija ruch piłki., Tak było też rok temu i wiadomo ,ze Grizzlies z Ja jest lepszym zespołem ale czasem grają ekstremalnie bez ruchu piłki jak dziś i to się kończy katastrofą jak dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 1 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2022 Na razie bym nie dramatyzował aż tak, że w projekcie się coś zacięło. Defensywa na starcie sezonu nie istnieje, ale podobnie było rok temu i to przez pierwszy miesiąc, mimo że raczej mniej problemów było na starcie. A jak maszyna ruszyła (rozpędzała się dość długo jak napisałem wyżej) to nie było co zbierać z przeciwników. Generalnie mamy nowe twarze w zespole, mniej doświadczoną/ograną rotację na starcie, doszły kontuzje i pewnie potrzeba będzie czasu, żeby to dobrze zaklikało. Na razie bym alarmu nie ogłaszał, tylko radził cierpliwie poczekać i obserwować, tym bardziej, że jest pozytywny bilans 4-3 (a mógł czy nawet powinien być 5-2, bo pierwszego meczu z Jazz nie powinni oddać), więc nie ma tragedii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarenGOAT Opublikowano 3 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2022 Memphis pod Jenkinsem zawsze mają słaby start, rok temu też każdy rzucał otwarte 3 gdzieś tak w okolice pierwszego meczu z Atlantą, było to też chyba ostatnia obrona, potem był skok w okolice najlepszej, pewnie przez to, że lubi używać rookies a oni nie pomagają za bardzo. Rok temu Ziaire był fatalny przed kontuzją, podobnie jak teraz Roddy. Jak po powrocie JJJ obrona będzie fatalna to bez skrupułów bym próbował wysłać gdzieś Brooksa i inwestował w Ziaire na SF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 ciężko to nawet skomentować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Ciezko o bardziej fun to watch gracza w lidze. Chodzacy highlight, w kazdym meczu odpierdala cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 W dniu 2.11.2022 o 00:05, Braveheart22 napisał: Na razie bym nie dramatyzował aż tak, że w projekcie się coś zacięło. Minęły kolejne 3 tygodnie a zadaniowcy Memphis jak byli fatalni tak nadal są. Wrócił JJJ ale wypadł Bane i efekt jest taki ,że wystarczy dwóch rezerwowych na parkiecie by Memphis miało problem ze wszystkich. Zaawansowane statystyki są okrutne . S5 Grizzlies to topka ligi. Piątki w którytch jest 4 starterów to TOP3 lig ale z dwoma rezerwowymi to już 30 mijesce i potem aż do końca tj sami rezerwowi to jest Bottom 5 NBA. Właściwie jedyny , który coś tam czasem wnosi to Aldama . Reszta niestety ma fatalny okres. I to dziś z Kings kolejny raz było widać. Trochę lepsza obrona Kings i rezerowi Grizzlies się pogubili. Te -16., -18 przy ich nazwiskach to niestety norma w tym sezonie. Ja wiem ,że odszedł Anderson, Melton ale jednak po Tillmanie czy Clarku spodziewałem się sporo sporo więcej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 Tyus totalnie zawodzi w tym sezonie jako dyrygent drugiego unitu. Rok i dwa lata temu jak Morant wypadał to Grizzlies nie tracili na jakości, zmieniali tylko styl gry. Obecnie słabo wygląda w każdych lineupach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 4 minuty temu, MarcusCamby napisał: Tyus totalnie zawodzi w tym sezonie jako dyrygent drugiego unitu. Rok i dwa lata temu jak Morant wypadał to Grizzlies nie tracili na jakości, zmieniali tylko styl gry. Obecnie słabo wygląda w każdych lineupach. W ataku jest jeszcze jeszcze, nawet ma najwiecej PPG w karierze, ogolnie bez dramatu. Za to jest bottom obronca w lidze w tym sezonie, jest absolutnie tragiczny jak i cala lawka. -3.5 EPM def -11.2 net rtg 120.8 def rtg Off offy to nawet nie wspominam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 3 minuty temu, Reikai napisał: W ataku jest jeszcze jeszcze, nawet ma najwiecej PPG w karierze, ogolnie bez dramatu. Punkty to on sobie nabił jak wskoczył do s5 na przełomie października listopada za Moranta. Robił ładne cyferki ale jak tylko wstaje z ławki to juz nie jest różowo W trzech meczach jako starter miał 18 pkt i za 3 54% skuteczności ale i tak Grizzlies z nim byli na minusie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi