Skocz do zawarto艣ci

Memphis Grizzlies 2022/23

Braveheart22

Rekomendowane odpowiedzi

Meltona i Andersona trudno b臋dzie zast膮pi膰 - bo owszem w defensywie Danny Green b臋dzie pasowa艂, ale w ofensywie b臋dzie brakowa膰 ich fitu, rozegrania, BBIQ. Wielkiego regresu sie nie spodziewam w samych PO, ale maj膮c na uwadze kontuzje JJJ i wiek Greena, to na HCA bym nie liczy艂... a w walce o 5-6 miejsce mo偶e by膰 du偶a konkurencja.聽 W og贸le w WC obstawiam, 偶e top 7 ekip b臋dzie bardzo blisko, a mo偶e nawet 8-9.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Nied藕wiadki ogl膮da si臋 genialnie聽

Absolutny m贸j top 3 (poza bulls)聽聽

Ale聽

Danny Green ju偶 w defensywie nie jest tym samym dannym

Do tego kto wie, czy Embiid (jebana flopuj膮ca pizda, m贸g艂 si臋 sam po艂ama膰) nie za艂atwi艂 mi ju偶 kariery na amen聽

Zach贸d si臋 wzmocni艂聽

Pelsi z nowym, zajebi艣cie wygl膮daj膮cym Zionem (cofam to co pisa艂em o nim jeszcze par臋 tygodni temu) b臋d膮 gro藕ni聽

Z wy艣cigu o 贸semk臋 odpada chyba tylko Jazz, za to Clippers wchodz膮 do bitwy na pe艂nej聽

No i wci膮偶 nie wiadomo co silver za艂atwi Lebronowi聽

艁atwo o powt贸rk臋 z poprzedniego sezonu nie b臋dzie.聽

No i niech Ja przestanie tylko k艂apa膰 jadaczk膮, bo to s艂abo wygl膮da聽

Go Mi艣ki Go

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...
  • 2 tygodnie p贸藕niej...

MEM to jedna z najlepiej rozwijaj膮cych si臋 organizacji w lidze, kt贸ra zarazem jest very-fun-to-watch. Ja Morant to Iverson XXI wieku. R贸wnocze艣nie po cichu trzymam kciuki za聽Kennetha Loftona Jr. (baby Barkleya). Na razie ma na koncie 1 mecz, 9 minut i 4 punkty, ale to TW a MEM rozegra艂o raptem cztery mecze. Ogl膮da艂em go w summer league i wymiata艂.

EDIT: wiadomo dlaczego Dillon Brooks nie gra? W jedynym meczu osi膮gn膮艂 imponuj膮c膮 skuteczno艣膰 15% z gry...

Edytowane przez T+?%hZ<A<5ZZB~5L
Odno艣nik do komentarza

Pod wieloma wzgl臋dami Memphis faktycznie przypomina GSW. Przede wszystkim maj膮 zajebisty scouting i nawet z dalszym pickiem wybieraj膮 bardzo ciekawych graczy, np. Bane z 30, Clarke z 21, Aldama z 30. Albo taki Konchar, kt贸ry nawet nie za艂apa艂 si臋 na draft. Oczywi艣cie trafi艂 im si臋 ten Morant, ale no. Generalnie jak jest czas na ruch Memphis, to od razu zwracasz na to uwag臋, bo te聽s膮 zazwyczaj dobre/bardzo dobre.聽Bardzo fajnie budowana organizacja. Szanuj臋.聽

Maj膮 lidera, maj膮 dobrych obro艅c贸w, mi臋so pod koszem i s膮 w sumie od legitnej drugiej opcji do bycia nowymi GSW. Troch臋 cierpliwo艣ci i za 2 lata sky is the limit dla tej ekipy.聽

Edytowane przez eF.
Odno艣nik do komentarza

Troch臋 tego Memphis ogl膮dam w tym roku i oczywi艣cie maj膮 oni pecha do kontuzji . Dzi艣 np Adams zszed艂 w 3 kwarcie ale realnie to co艣 si臋 w projekcie zaci臋艂o. Rok temu bez Ja grali wy艣mienicie bo zadaniowcy wskakiwali na wy偶szy poziom plus rewelacyjny by艂 Bane. Teraz

Tillman sta艂 si臋 nijaki. Co艣 tam broni ale to nie ten poziom o rok temu. W ataku mam wra偶enie ,ze jest bez formy. Clarke najlepszy to by艂 chyba jako debiutant. Teraz ani nie rzuca. W obronie pope艂nia sporo b艂臋d贸w. Czasem nadal potrafi mie膰 艣wietne akcje jak na pocz膮tku drugiej kwarty dzi艣 ale og贸lnie to on jest gorszy ni偶 w debiucie.

Konchar obecnie chyba wszystko robi 藕le. Aldama fajny gracz ale jak widzia艂em jego bezradno艣c jak 3 akcje z rz臋du sta艂 z pi艂k膮 na obwodzie i czeka艂 a偶 mu j膮 Clarkson czy Vanderbilt wyrwie to ju偶 mi si臋 go nawet 偶a艂 robi艂o

Memphis zapomnia艂o jak si臋 broni. To jak 艂atwo Jazz 艂ama艂o ich rotacj臋 i powodowa艂o ,偶e Conley ( rzucaj膮cy za 3 z 42% skutecznosci膮) by艂 nie broniony w rogu budzi艂o zdziwienie. Ja wiem ,偶e Bane gra jak All star w tym roku ale Grizllies w tym roku potrzebuje energii punkt贸w od swoich zadaniowc贸w. I przede wszystkim zacz膮c broni膰 bo to ile oni swobody zostawiaj膮 na obwodzie. Jak fatalnie rotuj膮 i zmieniaj膮 krycie to a偶 niemo偶liwe.

Memphis po 1 musz膮 si臋 nauyczy膰 偶y膰i gra膰 bez JJJ bo on chyba nigdy zdrowy nie b臋dzie. Po drugie musz膮 zmieni膰 lineupy bo wiele z nich po prostu nie dzia艂a. Po trzecie musza przypomnie膰 Morantowi ,偶e koszyk贸wka to gra zespo艂owa. bo nie mo偶e by膰 tak ,偶e oni w po艂owie 3 kwarty mieli 6 asyst. Przepa艣c miezy meczem nr 1 bez Moranta i meczem nr 2 z Morantem by艂a widoczna. Pi艂ka w ataku lepiej kr膮偶y艂a z Bane a Ja zabija ruch pi艂ki., Tak by艂o te偶 rok temu i wiadomo ,ze Grizzlies z Ja jest lepszym zespo艂em ale czasem graj膮 ekstremalnie bez ruchu pi艂ki jak dzi艣 i to si臋 ko艅czy katastrof膮 jak dzi艣

Odno艣nik do komentarza

Na razie bym nie dramatyzowa艂 a偶 tak, 偶e w projekcie si臋 co艣 zaci臋艂o. Defensywa na starcie sezonu nie istnieje, ale podobnie by艂o rok temu i to przez pierwszy miesi膮c, mimo 偶e raczej mniej problem贸w by艂o na starcie. A jak maszyna ruszy艂a (rozp臋dza艂a si臋 do艣膰 d艂ugo jak napisa艂em wy偶ej) to nie by艂o co zbiera膰 z przeciwnik贸w.聽

Generalnie mamy nowe twarze w zespole, mniej do艣wiadczon膮/ogran膮 rotacj臋 na starcie, dosz艂y kontuzje i pewnie potrzeba b臋dzie czasu, 偶eby to dobrze zaklika艂o.聽

Na razie bym alarmu nie og艂asza艂, tylko radzi艂 cierpliwie poczeka膰 i obserwowa膰, tym bardziej, 偶e jest pozytywny bilans 4-3 (a m贸g艂 czy nawet powinien by膰 5-2, bo pierwszego meczu z Jazz nie powinni odda膰), wi臋c nie ma tragedii.聽

Odno艣nik do komentarza

Memphis pod Jenkinsem zawsze maj膮 s艂aby start, rok temu te偶 ka偶dy rzuca艂 otwarte 3 gdzie艣 tak w okolice pierwszego meczu z Atlant膮, by艂o to te偶 chyba ostatnia obrona, potem by艂 skok w okolice najlepszej, pewnie przez to, 偶e lubi u偶ywa膰 rookies a oni nie pomagaj膮 za bardzo.

Rok temu Ziaire by艂 fatalny przed kontuzj膮, podobnie jak teraz聽Roddy.

Jak po powrocie JJJ obrona b臋dzie fatalna to bez skrupu艂贸w bym pr贸bowa艂 wys艂a膰 gdzie艣 Brooksa i inwestowa艂 w聽Ziaire na SF.

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
W dniu 2.11.2022 o 00:05, Braveheart22 napisa艂:

Na razie bym nie dramatyzowa艂 a偶 tak, 偶e w projekcie si臋 co艣 zaci臋艂o.

Min臋艂y kolejne 3 tygodnie a zadaniowcy Memphis jak byli fatalni tak nadal s膮. Wr贸ci艂 JJJ ale wypad艂 Bane i efekt jest taki ,偶e wystarczy dw贸ch rezerwowych na parkiecie by Memphis mia艂o problem ze wszystkich. Zaawansowane statystyki s膮 okrutne . S5 Grizzlies to topka ligi. Pi膮tki w kt贸rytch jest 4 starter贸w to TOP3 lig ale z dwoma rezerwowymi to ju偶 30 mijesce i potem a偶 do ko艅ca tj sami rezerwowi to jest Bottom 5 NBA. W艂a艣ciwie jedyny , kt贸ry co艣 tam czasem wnosi to Aldama . Reszta niestety ma fatalny okres. I to dzi艣 z Kings kolejny raz by艂o wida膰. Troch臋 lepsza obrona Kings i rezerowi Grizzlies si臋 pogubili. Te -16., -18 przy ich nazwiskach to niestety norma w tym sezonie.聽 Ja wiem ,偶e odszed艂 Anderson, Melton ale jednak po Tillmanie czy Clarku spodziewa艂em si臋 sporo sporo wi臋cej .聽

Odno艣nik do komentarza

4 minuty temu, MarcusCamby napisa艂:

Tyus totalnie zawodzi w tym sezonie jako dyrygent drugiego unitu. Rok i dwa lata temu jak Morant wypada艂 to Grizzlies nie tracili na jako艣ci, zmieniali tylko styl gry. Obecnie s艂abo wygl膮da w ka偶dych lineupach.聽

W ataku jest jeszcze jeszcze, nawet ma najwiecej PPG w karierze, ogolnie bez dramatu.

Za to jest bottom obronca w lidze w tym sezonie, jest absolutnie tragiczny jak i cala lawka.

-3.5 EPM def
-11.2 net rtg
120.8 def rtg

Off offy to nawet nie wspominam

Odno艣nik do komentarza

3 minuty temu, Reikai napisa艂:

W ataku jest jeszcze jeszcze, nawet ma najwiecej PPG w karierze, ogolnie bez dramatu.

Punkty to on sobie nabi艂 jak wskoczy艂 do s5 na prze艂omie pa藕dziernika listopada za Moranta. Robi艂 艂adne cyferki ale jak tylko wstaje z 艂awki to juz nie jest r贸偶owo W trzech meczach jako starter mia艂 18 pkt i za 3 54% skuteczno艣ci ale i tak Grizzlies z nim byli na minusie

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.