Skocz do zawarto艣ci

Magic 2022/23

spabloo

Rekomendowane odpowiedzi

I po drafcie. Jest Banchero, nowe nadzieje, a jak si臋 sko艅czy to si臋 oka偶e. W kolejnym drafcie b臋dzie ta Chumbawamba, ale mo偶e ju偶 wystarczy tankowania i co艣 zaczniemy powoli budowa膰?

Dla z艂apania kontekstu trzeba zacz膮膰 od tego, 偶e:

• po 2-letniej przerwie w ko艅cu mo偶e wr贸ci Isaac. W jakiej formie wr贸ci to inna kwestia, mo偶e ju偶 si臋 nie b臋dzie tak porusza艂 na nogach, ale instynkty zostan膮 i jako anchor i stretch mo偶e by膰 nadal przydatny. Tylko ju偶 bardziej z pozycji C. Do Banchero pasuje jak ula艂.
  • Fultz wr贸ci艂 pod koniec sezonu, zagra艂 18 spotka艅 i per 36 wykr臋ci艂 20/10. Tr贸jki nadal nie ma, TS% s艂aby, wi臋c bez zbytniej podniety. Ale najprawdopodobniej i tak to jest starter w przysz艂ym sezonie.
  • Suggs to jaki艣 mindfuck. Czy mo偶na gra膰 gorzej? M贸wi臋 o ataku, bo w obronie to b臋dzie wymiatacz a'la Smart.
  • Carter Jr ca艂kiem 艂adnie si臋 rozwija i ju偶 jest przyzwoitym starterem za bardzo przyzwoite pieni膮dze. Jak por贸wna膰 z Aytonem, kt贸ry dosta艂by maxa, to b臋dzie zarabia艂 3 razy mniej, a overall impakt mo偶e by膰 ca艂kiem podobny. Oczywi艣cie tego nie por贸wnamy tak 艂atwo mi臋dzy graczem z tankera a graczem z contendera, ale przysz艂o艣膰 mo偶e to poka偶e.
  • m艂odszy Wagner to czyste z艂oto. Ja jestem sk艂onny zaryzykowa膰 stwierdzenie, 偶e potencja艂 ma nawet wy偶szy ni偶 Banchero. Ale to w sumie niewa偶ne. Dw贸ch skrzyd艂owych z tak膮 kreatywno艣ci膮 na parkiecie, to b臋dzie co艣 pi臋knego. Teraz tylko trzeba ich obudowa膰 i stworzy膰 odpowiednie warunki.

I w tym ostatnim zdaniu dochodzimy do sedna sprawy. Wagner z Banchero na t膮 chwil臋 nie s膮 odpowiednio obudowani. O ile sami ze sob膮 powinni dobrze wsp贸艂pracowa膰 (Wagner to 艣wietny cutter, Banchero mo偶e by膰 wykorzystywany jako p'n'r target), to brakuje strzelc贸w dooko艂a. Fultz wiadomo, Suggs w zasadzie nie wiadomo (co posz艂o nie tak, 偶e takie procenty?), Anthony pr贸buje robi膰 wi臋cej ni偶 powinien (jako艣膰 tych rzut贸w irytuje). Backcourt, w kt贸ry inwestujesz w zasadzie rzuca膰 nie umie, albo s艂abo mu to wychodzi. Ratunkiem m贸g艂by by膰 Simons, ale po pierwsze tak jak sugerowa艂 kolega kibicuj膮cy Portland - oni go raczej nie puszcz膮, a po drugie czy to jest ju偶 moment na takie inwestycje? Czy jednak nie poczeka膰 rok, a teraz z powrotem podpisa膰 Harrisa i mo偶e dodatkowo przyj膮膰 troch臋 salary za assety?

A co jeszcze poza w/w mamy? Ross raczej odejdzie, Bamba raczej odejdzie. Ten Houstan wybrany w drugiej rundzie pewnie pogra w G-league. Mamy jeszcze na kontraktach Hamptona, Okeke i starszego Wagnera. Nie s膮 to na t膮 chwil臋 zmiennicy PO teamu, ale warto by膰 cierpliwym. Akurat oni maj膮 potencja艂, 偶eby pom贸c rzutami za 3.

Wyb贸r Banchero podoba mi si臋 od samego pocz膮tku, a teraz jeszcze si臋 z nim z偶y艂em to ju偶 w og贸le :). Jak nie wypali, to nie b臋d臋 m贸g艂 mie膰 pretensji, 偶e wybrali nie tego co trzeba, bo b臋d膮c na ich miejscu pewnie sam bym tak wybra艂 (oni mieli wi臋cej danych i g艂ow臋 pod gilotyn膮, ale to inna sprawa ;)).

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Godzin臋 temu, DArmstrong napisa艂:

Jakie艣 wie艣ci co z Isaakiem?聽

Ksi膮偶k臋 napisa艂. A poza tym w marcu mia艂 jeszcze jedn膮 operacj臋 i trenuje teraz indywidualnie. Weltman ostatnio w wywiadzie m贸wi艂 to co zawsze, czyli聽偶e nie ma daty powrotu, nie nak艂adaj膮 na niego presji. Ja mam do ch艂opaka sentyment, wi臋c licz臋, 偶e jednak to nie jest koniec kariery i poka偶e jeszcze to za co go pami臋tamy. Je艣li nie, to ze wzgl臋du na to ile mecz贸w opu艣ci艂, jego聽aktualna聽sytuacja kontaktowa wygl膮da jak poni偶ej:

The 2022-23 is partially guaranteed at $16 million. 2023-24 is guaranteed for just $7.6 million. And the final season, in 2024-25 is now fully non-guaranteed.

Odno艣nik do komentarza

Nie wiem czy Simons by艂 planem A, ale od razu聽dosta艂 od Portland 100mln/4 i w zasadzie wysz艂o co艣 czego mo偶na by艂o si臋 spodziewa膰, czyli od艂o偶enie decyzji o wydawaniu pieni臋dzy na bli偶ej nieokre艣lon膮 przysz艂o艣膰. Podpisanie Harrisa i Bamby na kr贸tkich kontraktach jest czym艣 takim. Nie wiem jak z gwarancjami na kolejny sezon. Zak艂adam, 偶e umowy nie s膮 w pe艂ni gwarantowane i jakie艣 tam mo偶liwo艣ci sobie zostawili na przysz艂y rok.

Odno艣nik do komentarza

19 minut temu, ely3 napisa艂:

@spabloo

A po co Wam Bol Bol ? Centr贸w ci u WAs dostatek

Jedyne sensowne wyt艂umaczenie to, 偶e聽 wingspan musimy mie膰 najwi臋kszy w lidze 馃槈. A na powa偶nie to mo偶e widz膮 w nim jaki艣 potencja艂, mieli okazj臋 zobaczy膰 jak pracuje i聽chc膮 da膰 mu jeszcze szans臋. Nie wiem jak wysoka jest ta umowa i jak z gwarancjami na drugi rok. Umowa Harrisa podobno ca艂kowicie niegwarantowana. Tutaj spodziewam si臋 podobnie.

Odno艣nik do komentarza

38 minut temu, LAF napisa艂:

Tak jak wspomina艂em b臋dzie g艂贸wnie grywa艂 z dala od kosza. Jego gra bazowa艂a na mid range oraz rozgrywaniu. 艢wietny fade away jumper. Wiadomo, 偶e odpuszcza walk臋 na tablicach a jak co艣 zbierze to przypadkiem, ale nie tego od niego si臋 oczekuje. Na jego obron臋 mo偶na machn膮膰 r臋k膮 bo w sumie nie jest tragiczna, ale jako艣 nie porywa. Wa偶ne aby w ataku dawa艂 jako艣膰 temu zespo艂owi.聽

Licz臋, 偶e do zbi贸rek b臋dzie go motywowa膰 mo偶liwo艣膰 zaliczania triple double 馃榾. Je艣li chodzi o聽oczekiwania聽to ja mam wi臋ksze, a co. Mamy ju偶 Luk臋-lite (Wagner), wi臋c聽LeBron-lite by si臋 przyda艂. Praca, praca i jeszcze raz praca. Jest w nim co艣 co pozwala z optymizmem patrze膰 w przysz艂o艣膰.聽

Odno艣nik do komentarza

A ja w艂a艣nie jestem zbudowany jego postaw膮 w obronie i w tych dw贸ch meczach przer贸s艂 moje oczekiwania. Co prawda nie by艂y one wielkie dla聽tej strony聽parkietu, ale jest lepiej ni偶 my艣la艂em. Wiadomo, 偶e nie bedzie to obro艅ca roku, ale za 2-3 lata zacznie ogarnia膰 na tyle, 偶eby dawa膰 pozytywny impakt. Niby nie jest jaki艣 przesadnie szybki na nogach, ale聽dosy膰 dobrze broni 1 na聽1. W zasadzie jego bezpo艣redni przeciwnicy (Smith, Murray) grali jak obwodowi, wi臋c te偶 trzeba wzi膮膰 poprawk臋, 偶e broni艂 daleko od kosza, stad te偶 tych zbi贸rek mu nie nawpada艂o, ale tutaj rzeczywi艣cie potrzeba聽wi臋cej zaanga偶owania i wyci膮gania nie tylko tego co wpadnie w r臋ce.

No i ten blok na koniec poezja. To pokazuje, 偶e w zasadzie mo偶e du偶o wi臋cej ni偶 nam si臋 wydaje.聽

Je艣li chodzi o atak to nadal jest to jeszcze nieefektywne podobnie jak w collegu, ale ma to co艣 czego nie da si臋 nauczy膰. Wizja, czytanie gry (tak wiem - okupione 8 stratami), wymuszanie fauli i te winning plays. B臋dzie dobrze, bo wygl膮da na rozs膮dnego cz艂owieka, kt贸ry chce by膰 jak najlepszy. Dla mnie w zasadzie m贸g艂by ju偶 nie gra膰 w SL, bo pokaza艂 co mia艂 pokaza膰.

Sam mecz z Kings jak na Summer League wr臋cz kosmiczny. Emocje jak na G7 PO :). Brawo dla Murray'a, kt贸ry te偶 pokaza艂 jak potrafi gra膰. Ostatnia tr贸jka jak Reggie Miller. A akurat聽wczoraj sobie t膮 akcj臋 przypomnia艂em, bo ogl膮da艂em film o jego rywalizacji z Knicks.

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...
  • 3 tygodnie p贸藕niej...
  • 2 tygodnie p贸藕niej...

Harris kolejna ci臋zka kontuzja... Magic podpisuje nowe umowy z zawodnikami licz膮c ,偶e tym razem ju偶 przestan膮 si臋 艂ama膰 i chyba teraz p艂ac膮 wi臋cej tym co s膮 w szpitalu ni偶 tym co graj膮..聽 Obawiam si臋 ,偶e kolejnej umowy Gary ju偶 nie otrzyma.. Tak samo Isaac czy Fultz

Odno艣nik do komentarza

Szkoda Harrisa, bo Magic powoli dawali mu drugie 偶ycie.

Suggs musi si臋 troch臋 ogarn膮膰, no i Houstan mo偶liwe, 偶e szybko dostanie swoj膮 szans臋. Cole to skillset 6th mana, kt贸ry b臋dzie szarpa艂 z 艂aweczki. Hampton... ci臋偶ko to widz臋 na ten moment.聽

Hmm, za rok celem Poole?聽

Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, Braveheart22 napisa艂:

Szkoda Harrisa, bo Magic powoli dawali mu drugie 偶ycie.

Suggs musi si臋 troch臋 ogarn膮膰, no i Houstan mo偶liwe, 偶e szybko dostanie swoj膮 szans臋. Cole to skillset 6th mana, kt贸ry b臋dzie szarpa艂 z 艂aweczki. Hampton... ci臋偶ko to widz臋 na ten moment.聽

Hmm, za rok celem Poole?聽

dla magic ta kontuzja moze okazac sie 'szczesciem w nieszczesciu'. o play in nie maja kim grac, a brak harrisa z miejsca ustawi banchero w pozycji wiodacego gracza. brak harrisa = szybszy rozwoj paolo...

Odno艣nik do komentarza

Godzin臋 temu, kcp78 napisa艂:

dla magic ta kontuzja moze okazac sie 'szczesciem w nieszczesciu'. o play in nie maja kim grac, a brak harrisa z miejsca ustawi banchero w pozycji wiodacego gracza. brak harrisa = szybszy rozwoj paolo...

Harris gra na innej pozycji takze minut Banchero i tak by nie zabieral. Do tego Magic sami nie wiedza o co beda grac w przyszlym sezonie bo niewiadom膮 jest Fultz i Isaac. Zdrowi zmieni膮 oblicze druzyny.聽

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.