josephnba Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 38 minut temu, kcp78 napisał: to pacers pozyskali za sabonisa kogos 'lepszego'? niby kogo?!... narracja z malymi osrodkami jest glupia jak but z lewej nogi. gdy druzyna bije sie o najwyzsze cele w lidze, kolor koszulki przestaje miec znaczenie. sa sukcesy - sa argumenty, by pozyskac topowych graczy. period! nie jest to, rzecz jasna, sytuacja, z jaka mamy dzis do czynienia w indy... Pozyskali Haliburtona, którego szykują na główny kawałek swojego tortu Co do reszty to sam sobie odpowiedziałeś, dla ułatwienia pogrubilem Jak Pistons, Pacers, Cavs, Spurs, Jazz czy Wolves odnosili sukcesy, wówczas faktycznie fa patrzyli przychylniej na te rynki Ale żeby tak się stało te zespoły budowały się przez draft czy przez transfery, dopiero później mogli liczyć na pozyskiwanie topowych rolesów, bayoutów czy all starów Możesz sobie zakłamywać rzeczywistość, gdzie kolor jerseya nie ma znaczenia dla FA. W praktyce Los Angeles, Miami czy NY to lepsza kasa z reklam, lepsze miejsce do życia czy szpan Pacers mają lepszą sytuację niż LAL w tej konkretnej sytuacji, bo im się nie spieszy. Oni idą w przebudowę Lakers idą w "nie kompromitujmy się po raz kolejny" 48 minut temu, starYfaN napisał: Zapytaj rudego z OKC, jak się zamienia $ na picki OKC zmieniło znaczące nazwisko na picki, wtedy jeszcze byli tacy, którzy wierzyli w Bricka, a i on sam jeszcze coś sobą reprezentował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Pacers nie są brani pod uwagę jako kierunek przez superstarów, ale to nie znaczy, że wolni agenci w ogóle do nich nie przychodzą. Dopiero co offer sheet podpisał z nimi Ayton, ale Suns wyrównali. W przeszłości dzięki cap space dopięli sign and trade Brogdona, a jako FA pozyskiwali m.in. Bogdanovica, Collisona czy Westa. Poza tym cap space może też zostać wykorzystane jako sposób na przejęcie niechcianych kontraktów i zyskanie w ten sposób jakichś picków. Krótko mówiąc, 20 dodatkowych baniek zawsze się przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) 56 minut temu, josephnba napisał: Pozyskali Haliburtona, którego szykują na główny kawałek swojego tortu Co do reszty to sam sobie odpowiedziałeś, dla ułatwienia pogrubilem Jak Pistons, Pacers, Cavs, Spurs, Jazz czy Wolves odnosili sukcesy, wówczas faktycznie fa patrzyli przychylniej na te rynki Ale żeby tak się stało te zespoły budowały się przez draft czy przez transfery, dopiero później mogli liczyć na pozyskiwanie topowych rolesów, bayoutów czy all starów Możesz sobie zakłamywać rzeczywistość, gdzie kolor jerseya nie ma znaczenia dla FA. W praktyce Los Angeles, Miami czy NY to lepsza kasa z reklam, lepsze miejsce do życia czy szpan odnosze wrazenie, ze dyskutujesz sam ze soba. w poscie, do ktorego sie odniosles, wyraznie napisalem, jakie, wedle mojej oceny, okolicznosci, jesli zaistnieja, zwiekszaja szanse druzyn z mniejszych osrodkow na to, azeby gracze z 'duzymi nazwiskami' laskawszym okiem spojrzeli w kierunkach tych-ze druzyn, a brzmialo to tak: 'gdy druzyna bije sie o najwyzsze cele w lidze, kolor koszulki przestaje miec znaczenie. sa sukcesy - sa argumenty, by pozyskac topowych graczy. period!'... co do 'koloru jerseya', zupelnie sie nie zgadzam. chyba, ze traktujesz kazdego nba grajka jak pol-debila. ja staram sie tego nie robic, a swoja droga, ludzie naprawde nie sa az tak prosci. nawet nba grajki. a przynajmniej, bogu dzieki, nie wszyscy!; nie dla kazdego 'sloneczko' i tandetny blichtr wielkich osrodkow jest wystarczajacym magnesem do przeprowadzki. juz abstrahujac od tego, ze w sezonie i tak znakomita wiekszosc czasu typy spedzaja w halach, hotelach i jetach... Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez kcp78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, kcp78 napisał: odnosze wrazenie, ze dyskutujesz sam ze soba. w poscie, do ktorego sie odniosles, wyraznie napisalem, jakie, wedle mojej oceny, okolicznosci, jesli zaistnieja, zwiekszaja szanse druzyn z mniejszych osrodkow na to, azeby gracze z 'duzymi nazwiskami' laskawszym okiem spojrzeli w kierunkach tych-ze druzyn, a brzmialo to tak: 'gdy druzyna bije sie o najwyzsze cele w lidze, kolor koszulki przestaje miec znaczenie. sa sukcesy - sa argumenty, by pozyskac topowych graczy. period!'... co do 'koloru jerseya', zupelnie sie nie zgadzam. chyba, ze traktujesz kazdego nba grajka jak pol-debila. ja staram sie tego nie robic, a swoja droga, ludzie naprawde nie sa az tak prosci. nawet nba grajki. a przynajmniej, bogu dzieki, nie wszyscy!; nie dla kazdego 'sloneczko' i tandetny blichtr wielkich osrodkow jest wystarczajacym magnesem do przeprowadzki. juz abstrahujac od tego, ze w sezonie i tak znakomita wiekszosc czasu typy spedzaja w halach, hotelach i jetach... A ja odnoszę wrażenie że sam sobie w jednym poście zaprzeczasz. Po czym odpowiadasz mi i piszesz dokładnie to samo co ja napisałem, twierdząc ze nie mam racji Ma(m)sz rację. jak zespół z zadupia zaczyna odnosić sukcesy, wówczas ma szansę podebrać dobrych fa z rynku Niestety Pacers nie odnoszą sukcesów i nie zapowiada się, że w najbliższym czasie się to zmieni. Dlatego też im wolna gotówka nie jest potrzebna, bo mając ją i minimalną kwotę jaką każdy klub musi wydawać na roster będą zmuszeni (jak już ktoś pisał wcześniej) przepłacać kołków Czego ty nie rozumiesz? Podsumowując Pacers mogą zrzucić hielda i Turnera, Lakers muszą zrzucić Bricka Obie drużyny są na innych etapach i mają inne cele, dlatego też pisałem już kilka razy że to Pacers w ewentualnych rozmowach są w lepszej sytuacji Eot Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 raczej czego ty nie rozumiesz? lol. a juz pisanie tekstow w stylu 'wolna gotowka nie jest im potrzebna' to rozminiecie sie z rozumem. koncze te 'nierwona walke'... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Jendras napisał: Pacers nie są brani pod uwagę jako kierunek przez superstarów, ale to nie znaczy, że wolni agenci w ogóle do nich nie przychodzą. Dopiero co offer sheet podpisał z nimi Ayton, ale Suns wyrównali. W przeszłości dzięki cap space dopięli sign and trade Brogdona, a jako FA pozyskiwali m.in. Bogdanovica, Collisona czy Westa. Poza tym cap space może też zostać wykorzystane jako sposób na przejęcie niechcianych kontraktów i zyskanie w ten sposób jakichś picków. Krótko mówiąc, 20 dodatkowych baniek zawsze się przyda. Sorki przeoczyłem twój post wcześniej Aytona podpisali to fakt, ale ważne są też okoliczności Deandrzeja nie zasypywali ofertami na prawo i lewo, nie dostał tej oferty minutę po północy tylko kiedy rynek się wystrzelał, chętnych nie było więc podpisał z Pacers Malcolm jest chyba najlepszym przykładem bo wówczas Pacers byli jeszcze nie ma tyle dobrym teamem, ale mieli też masę talentu, byli postrzegani jako młody pełen perspektyw zespół więc Brogdon do nich poszedł Pozostali gracze szli do nich głównie kiedy byli w topce Pogrubione to clue całej dyskusji Im potrzeba picków i Lakers nie mogą opierać ewentualnej wymiany tylko na "spadającym kontrakcie" zerowego 4 minuty temu, kcp78 napisał: raczej czego ty nie rozumiesz? lol. a juz pisanie tekstow w stylu 'wolna gotowka nie jest im potrzebna' to rozminiecie sie z rozumem. koncze te 'nierwona walke'... I słusznie Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2022 5 godzin temu, josephnba napisał: Dlatego też im wolna gotówka nie jest potrzebna, bo mając ją i minimalną kwotę jaką każdy klub musi wydawać na roster będą zmuszeni (jak już ktoś pisał wcześniej) przepłacać kołków ten salary floor nie jest az taki tragiczny -> ~100mln (15 graczy) i lepiej czasem rozdystrybuowac np 6mln ponizej tego limitu nizeli wjebac sie w 4letnia umowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Polubią się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Pytasz czy się polubią czy pobiją? A tak serio to takie internetowe beefy rozchodzą się po kościach i tutaj będzie zapewne podobnie, jak dla mnie nie ma tematu. Pytanie czy Bev coś z siebie jeszcze da radę wykrzesać sportowo i da jakiś sensowny impact czy to już będą chodzące zwłoki. Napewno transfer takiego specyficznego zawodnika pomoże w zdobyciu kolejnej grupy anty-fanow Lakers. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 (edytowane) 6 godzin temu, vero1897 napisał: Pytasz czy się polubią czy pobiją? A tak serio to takie internetowe beefy rozchodzą się po kościach i tutaj będzie zapewne podobnie, jak dla mnie nie ma tematu. Pytanie czy Bev coś z siebie jeszcze da radę wykrzesać sportowo i da jakiś sensowny impact czy to już będą chodzące zwłoki. Napewno transfer takiego specyficznego zawodnika pomoże w zdobyciu kolejnej grupy anty-fanow Lakers. Akurat Beva zawsze lubiłem, kiedy był jeszcze użytecznym graczem Teraz została mu tylko wielka niewyparzona gęba Edytowane 29 Sierpnia 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 2 minuty temu, josephnba napisał: Akurat Beva zawsze lubiłem, kiedy był jeszcze użytecznym graczem Teraz została mu tylko wielka niewyparzona gęba Mial rok temu bardzo dobry sezon w Wolves. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 1 minutę temu, Reikai napisał: Mial rok temu bardzo dobry sezon w Wolves. Raczej przeciętny Zjazd jest widoczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Lebron w formie - sezon Wasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 42 minuty temu, Koelner napisał: Lebron w formie - sezon Wasz Przydałby się podpis Kiedy dragi weszły za mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 To lbj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vero1897 Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Tak sobie właśnie wyobrażam najbliższy sezon w Lakerlandzie. Dużo hałasu i pajacowania: od zarządu począwszy na zawodnikach kończąc i w tym wszystkim "król" będący na totalnej wyj.... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-kontorezerwowe Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 43 minuty temu, ignazz napisał: To lbj? Nie to Mariah Carey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2022 W dniu 28.08.2022 o 12:50, josephnba napisał: Przypomnij mi kogo Pacers podpisali z top graczy na rynku w ciągu ostatnich 20 lat? Przecież ja piszę, że właśnie oni nie podpiszą i tak top gracza, dlatego we FA wcale nie musi być gwiazd - dużo lepiej mogą innych graczy zagospodarować pod rozwój. W dniu 28.08.2022 o 14:21, josephnba napisał: Jak Pistons, Pacers, Cavs, Spurs, Jazz czy Wolves odnosili sukcesy Przepraszam Cię, ale jakie to gwiazdy z FA przechodziły do w/w ekip jak odnosiły sukcesy? Post prime Finley wchodzący z ławki, który dołączył do mistrzowskiej ekipy czy Avery Johnson co w Spurs grał co drugi sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 W dniu 28.08.2022 o 16:31, josephnba napisał: Aytona podpisali to fakt, ale ważne są też okoliczności Deandrzeja nie zasypywali ofertami na prawo i lewo, nie dostał tej oferty minutę po północy tylko kiedy rynek się wystrzelał, chętnych nie było więc podpisał z Pacers Tak, ale to tylko pokazuje, że jednak cap space może się przydać. Cytat Malcolm jest chyba najlepszym przykładem bo wówczas Pacers byli jeszcze nie ma tyle dobrym teamem, ale mieli też masę talentu, byli postrzegani jako młody pełen perspektyw zespół więc Brogdon do nich poszedł A mnie się wydaje, że poszedł tam, gdzie dostał najwięcej. Cytat Pozostali gracze szli do nich głównie kiedy byli w topce Bogdanovic i Collison po sezonie, w którym Indiana wygrała 42 mecze, a George zażądał transferu. Generalnie do czego zmierzam: jak oferta z Pacers jest najlepsza pod względem finansowym, to zazwyczaj inne aspekty schodzą u zawodników na dalszy plan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2022 5 godzin temu, Jendras napisał: Tak, ale to tylko pokazuje, że jednak cap space może się przydać. A mnie się wydaje, że poszedł tam, gdzie dostał najwięcej. Bogdanovic i Collison po sezonie, w którym Indiana wygrała 42 mecze, a George zażądał transferu. Generalnie do czego zmierzam: jak oferta z Pacers jest najlepsza pod względem finansowym, to zazwyczaj inne aspekty schodzą u zawodników na dalszy plan. Dodac tez trzeba ze najlepsi (we FA) sa w sumie niedoplaceni i kazdy moze dac tego maxa i nic wiecej (czyli pieniadze nie maja znaczenia) w zasadzie we FA male markety maj tylko mozliwosc przeplacania “middle class” zawodnikow ktorym ktos z jakiegos powodu nie chce dac maxa “pod palmami”. najwieksze podpisy Cavs za drugiej dominacji Lebrona to byl sam Lebron, Love (z bird rights), Tristan, JR i jacys wybrakowancy z waiversow - a byla to absolutna dominacja z malego marketu w ostatnich, lekko, 15latach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi