Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2022/23

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

KOLEJNOŚĆ DRAFTU na dzień poniedziałek, 10 kwiecień 2023 dla 492 gier (max 492)
PICK   TOTAL     TEAM
1   13602.45   New York Knicks - Lorak
2   17299.10   Milwaukee Bucks - TryczekSzukarek
3   20116.95   Charlotte Hornets - Lu
4   20305.30   Orlando Magic - Krzemyk
5   20939.85   Denver Nuggets - Gerard 
6   21475.00   Houston Rockets - Leszczur
7   22186.15   Los Angeles Lakers - Jendras
8   22866.10   Phoenix Suns - Bulek 
9   23052.00   Detroit Pistons - Regis 
10   23061.20   Los Angeles Clippers - ai3 
11   23268.45   Memphis Grizzlies - Wirakocza 
12   23507.15   Sacramento Kings - piotreksuper
13   23547.15   Boston Celtics - wiLQ
14   23625.70   Toronto Raptors - Szulim
15   23976.85   San Antonio Spurs - PeWee
16   24497.10   Miami Heat - Evitacre
17   25614.90   Seattle SuperSonics - GeDDo 
18   25963.65   Philadelphia 76ers - Chytruz 
19   26834.55   Chicago Bulls - Mar 
20   28210.75   Dallas Mavericks - Roger

1 godzinę temu, Roger napisał:

Dzięki za kolejny sezon gry dla wszystkich, tych bardziej i mniej zaangażowanych, niestety widać zmęczenie materiału i co raz mniejszą chęć, więc ciekawy jestem jaką przyszłość ma jeszcze ten format rozgrywki. Wydaje mi się, że pora na większą dyskusję dotyczącą zmiany zasad i proponował bym byśmy ruszyli z tym jak najszybciej, co by stworzyć coś fajnego już od nowego sezonu.

Gratki! 

Jak by ktoś był ciekaw to w tym sezonie ze średnią fp dla top 150 graczy zbliżamy się już do 50 fpg.

image.png.286df12bdba6bf3e5231ca109bca151e.png

Edytowane przez Gerard

damy radę 

jakie sugestie ? @Roger

ja jestem za loteria dla bottom 5 

chcecie zwiększyć salary - jestem na to otwarty na to 

co dalej taki wodotrysk 

wysłałem zapytanie ludkom z niższych lig - fbx2 i fbx3 gdzie maja po 480 o total i avg - męczycie kloca o te 460 -480 I feel you aczkolwiek nie przełoży się to na niczyja średnia wbrew pozorom tylko większy szrot w składach 

przewiduje po jakiejś super deep analizie ze jest jakiś JoSh Hart w naszej lidze który miałby prace a tej pracy stałej nie miał na przestrzeni lig i sezonu 

dalej uważam ze formuła jest super tylko nikt nikogo nie jechał tak jak ja was jadę , nikt tu nie chciał wbić ciernia róży w czyja dupe tak jak wy mi chcecie go wbić 

I zasotowaliscue strategię milczenia i głaskania się po pleckach celem najmniejszego rozlewu krwi i szczęśliwego dojechania w pełnym lub w prawie pełnym składzie do końca - czego nie mialem możliwości zrobić w dwu kolejnych sezonach 

plus na tle fbx2/3 mamy 2x więcej stron i dyskusji

poza polityka Bułka - co przypomina mi moich rodziców i teściów i 'kto ogląda Kevina sam w domu na tvp2??' to uważam ze dzieje się , 

z jednej strony Lorak całkowicie shackowal draft i postawił kropkę w październiku 

z drugiej skład Rogera się nie łamał i nie wymuszał na nim ruchów

Mar to classic Mar - systematycznie i do przodu risk free 

Geddo troche odpuscil ; risk free , bawmy sie pare lat - taki antyBulek strat and tactics 

a Chytry z doświadczeniem typowego zbieracza ziół w Wiedźminie - outer realms - chodził i ruchal kozy , zbierał pnącza imbiru i zdobywał punkcik za punkcikiem i nagle z 'meh' składu miał oooophm i zielone strzałki   

grę stanowią ludzie nie zasady i nie gra , jacy ludzie taka gra - 

Ja też nie za bardzo rozumiem zdanie "formuła się wyczerpała". Tym bardziej od osoby, która wygrywa ligę :)

Moim zdaniem największym faktorem tej ligi zostało doświadczenie i świadomość. Obstawiam, że 6-8 osób w grudniu wiedziało już, że nie ma szans i przestawiło swój tryb gry na "next season". I tutaj obojętnie jakie zasady wprowadzimy to tego nie zmieni.

Uważam też, że lato będzie ciekawe bo wszyscy będą chcieli zielone strzałki a takich Trentów na FA będzie w ch####j.

Mimo, że moja aktywność wpisowa jest mniejsza to zajawa all time high.

Tez nie do konca rozumiem to marudzenie na zasady gdy mielismy aktywny i emocjonujace sezon.
W tym formacie z definicji ok polowa ligi bedzie grala pod przyszlosc, a ewentualne dyskusje o zmianach to moze w innym watku.

W tym jest miejsce tylko na jedno: na marudzenie na bledy wlasne i innych np z Kesslerem czy RobWillem ;-]

A tak powazniej to gratulacje dla @Roger za dowiezienie do konca mistrzoskich szlifow strategii stars & scrubs i dla @Chytruz i @evitacre za podjecie rekawicy pomimo kosmicznego poziomu fppg. @GeDDo daleko zajechal jak na pozorne ignorowanie tego sezonu, a @Mar zaczal mocno, ale mu sie rozpadla druzyna. Taki los, ktory conieco podzielilem.

fbx3 

Totale top3:

37 309,50

36 364,50

35 779,00

Średnie top3:

45,55

44,51

43,63

jak dla mnie sracie i marudzicie o te 480 fp 

rozumiem ale to nic nie zmieni poza tym ze top3 będzie jeszcze lepsze , nie będzie ani łatwiej ani Kobe czy Shaq in his prime nie będą leżeć na FA 

jak dla mnie to co działo się w NBA to jest All time high ewenement i więcej w ilości i w jakości tego nie będzie bo za bardzo nie widzę opcji 

playoffs to zrewiduja I będzie nowa taktyka ale 150-156 na bank nie będzie nowa lepsza norma no chyba ze idziemy w kierunku gry a'la ASG ale to byłby upadek NBA 

zreszta zobaczcie paradoksalnie NBA potrafi mieć dobre mecze po 130-133 bez dogrywki a te ciule w ASG generują 170 pkt  

Wykres Gerarda jest wystarczającym argumentem za 480, tudzież pomysłem Loraka , by nie brac pod uwagę 15 wirtualnych graczy.

W FBX#2 w kluczowych momentach sezonu nie było na FA żadnego zawodnika regularnie robiącego +30 fpg. Tutaj przez cały seozn masa dobrych graczy się przewijała kosztem jakichś Thanasisów czy Pinsonów, który rozegrał 1 dobry mecz ever,a który Krzemowi nic kompletnie nie dał.

Po raz kolejny apeluje o rozważenie zmiany.

18 godzin temu, ai3 napisał:

poza polityka Bułka - co przypomina mi moich rodziców i teściów i 'kto ogląda Kevina sam w domu na tvp2??' to uważam ze dzieje się , 

Geddo troche odpuscil ; risk free , bawmy sie pare lat - taki antyBulek strat and tactics 

Zmień dealera, bo pierdolisz od rzeczy o jakichś kevinach i szczerze mówiac jak sie jest pozbawionym argumentów to wychodzą takie kwiatki. Zupełnie jak Jedraszewski broniacy kościoła przed wyimaginowanym wrogiem.

przesledz moje ruchy w sezonie a potem pisz o taktyce, taka moja porada, bo jestes zupełnie niezorientowany. Mogłem jedynie wywalic Łajta by polepszyc pick, ale to wszystko.

A i twoje zarzuty wcześniejsze o braku podiów w FBX odeszły do lamusa, bowiem wyszarpałem 3 miejsce w FBX#2. 

Edytowane przez bulek

Też nie wiem czemu się uczepiliście tych 480 fp. Średnia fp dla top 260 graczy poszła przez ostatnie 10 lat o blisko 14% w górę (i co ciekawe ciągle rośnie).

Gdyby chcieć wrócić do tej elastyczności w salary która była wtedy to trzeba by podnieść cap o 62 fp, czyli do 522 fp.

Dla 480 szkoda regulaminu zmieniać, lepiej pokombinować z innymi pomysłami.

8 minut temu, ai3 napisał:

salary cap 522 fp - serio ? co to byłaby za gra , ktoś sobie to wyobraża ? 

W sumie taka sama jak byla 10 lat temu (troche c***owa).

9 minut temu, ai3 napisał:

ja bym był za tym rozwiązaniem ze nie liczymy pustego slota jako 15 tylko jako 0 

Dunno, na pierwszy rzut oka wtedy meta to bylby 12 osobowy roster i rotowanie codziennie Haywardami, Barnesami i THJami na ostatnim slocie.

1 godzinę temu, ai3 napisał:

ja bym był za tym rozwiązaniem ze nie liczymy pustego slota jako 15 tylko jako 0

2 godziny temu, Gerard napisał:

Też nie wiem czemu się uczepiliście tych 480 fp. Średnia fp dla top 260 graczy poszła przez ostatnie 10 lat o blisko 14% w górę (i co ciekawe ciągle rośnie).

Gdyby chcieć wrócić do tej elastyczności w salary która była wtedy to trzeba by podnieść cap o 62 fp, czyli do 522 fp.

Dla 480 szkoda regulaminu zmieniać, lepiej pokombinować z innymi pomysłami.

Roger wlasnie wygral lige majac 5x15 i srednia 46, a Wy chcecie jeszcze do tego skladu dorzucic 2-3 solidniakow?

Moze zacznijmy ta dyskusje od ustalenia co jest najwiekszym problemem? Bo te propozycje z wyzszym limitem salary i 0 salary jedyne co zrobia to podwyzsza poprzeczke na podium i wzmocnia poziom contenderow tak, ze 3/4 ligi bedzie grac o przyszlosc.

Edytowane przez wiLQ

W dniu 10.04.2023 o 09:22, Lu- napisał:

To się okaże, gdy ktoś wrzuci kolejność w drafcie. Pewnie @GeDDo.

Czyli ze oddałeś 13 gracza na totalach w tym sezonie żeby mieć szanse wydraftowania takiego gracza w drafcie ? I to wg Ciebie jest dobry deal ? 

Kisiles tego foxa odkąd byłem w tej lidze, jak w kocu uporał się ze swoimi demonami i dostał ogarniętego trenejro i gm’a i zaczął grać tak jak mu wróżono to go spakowałeś i wysłałeś w diabły. Hmmm :) 

Gratulacje @Roger - zasłużone. U mnie fajny początek i środek sezonu ale potem kaplica. Gwoździem do trumny okazał się Nurkic, który pograł pare meczy i sie połamał, wiec pożytek z tej wymiany był żaden. To podcięło skrzydła. Potem nie bylo lepiej bo co chwile ktoś wypadał a na koniec gracze Blazers i tak siedzieli na ławce. Nie było czym trejdowac tj. brak kasy i picku to już rewolucji nie robiłem. Ale ciekawy offseason sie zapowiada ze schodzeniem z SC.

7 godzin temu, evitacre napisał:

Kisiles tego foxa odkąd byłem w tej lidze, jak w kocu uporał się ze swoimi demonami i dostał ogarniętego trenejro i gm’a i zaczął grać tak jak mu wróżono to go spakowałeś i wysłałeś w diabły. Hmmm :) 

Foxa nie kisiłem - od kiedy go kupiłem za Butlera był do oddania, ale wreszcie nie był połamany i robił cyfry, więc pojawiła się szansa, żeby go sprzedać. Finalnie zamiast Foxa mam Bookera, którego lubię bardziej i uważam, że ma nieco wyżej sufit FP niż Lisek.

Zresztą zakładam, że gdybym Foxa nie puścił do Rogera, to bym musiał właśnie oddać go Wilkowi za Bookera (i to bym zrobił). Wiedzieliście, że Fox jest na stole, a oferty dali tylko Jendras, Shavlik, no i Wilk (wiadomo). Chyba każdy z nich był zgodny, że oferta Rogera była wówczas najlepsza. A to, że Bol Bola zakopali w Magic i z kandydata na MIP stał się benchwarmerem? Szkoda, ale takie życie. Na dzień dealu nic tego nie zwiastowało.

A już nawet idąc oporowo - czysto hipotetycznie, co bym ugrał mając Foxa i Bookera? Chyba max 7 miejsce. Wow.

EDIT: Jednak dawałeś Poeltla za Foxa. To ja i dziś biorę paczkę Rogera.

Edytowane przez Lu-

• Roger odpiął/ęła i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.