Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.11.2023 o 06:50, RappaR napisał(a):

Kalifornia zyskuje na nielegalnych migrantach, ale Amerykanie od dawna uciekają

Lewicowy neokorporalizm, to nam nie właśnie szykuje nowa Koalicja rządząca

+ bezdomność, drożyzna, pożary i brak wód gruntowych, jeszcze parę rzeczy można by wymienić.

Edytowane przez Sewer

5 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Jesli dane za 3 pstatnie lata to napewno sporo ludzi w tych statystykach to ci, ktorzy uciekli z powodu mega restrykcyjnych ogarniczen covidowych wzgledem innych stanow. Podatki i “postepowe” pierdolo bylo zawsze na minus ale statystka ktora obejmuje ostatnie 3 lata napewno glownie covidowe “sparzenie”

Nie ma innej opcji - to głownie sparzenie covidowe. Alex Jones w Fox News to mówił ;D

1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a):

Algierczyk (podobno)dźgnął kilka osób w tym kilkoro dzieci,a potem poszło.Troche ludzi w IRl jest wkurwionych na ściąganie muslimow i Ukraińców. Do tego okazję wykorzystała miejscowa bandytierka do rozrób i kradzieży.

Właśnie na stronie BBC przeczytałem, że sprawca to obywatel Irlandii. Stąd pytam o co chodzi? Na Polaków się nie wkurwiają?

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Właśnie na stronie BBC przeczytałem, że sprawca to obywatel Irlandii. 

Jedno nie wyklucza drugiego. Od lat zamiast prawdy w mediach króluje półprawda i gównoprawda czasami

To, że to Irlandczyk, to pół prawdy. Drugie pół w tym przypadku, że pochodzenia algierskiego, muzułmanin. Jest to istotne dla tego zdarzenia, ale jakoś istotne informacje są często pomijane. 

3 minuty temu, Szabla napisał(a):

Jedno nie wyklucza drugiego. Od lat zamiast prawdy w mediach króluje półprawda i gównoprawda czasami

To, że to Irlandczyk, to pół prawdy. Drugie pół w tym przypadku, że pochodzenia algierskiego, muzułmanin. Jest to istotne dla tego zdarzenia, ale jakoś istotne informacje są często pomijane. 

No właśnie mam wątpliwości czy jego pochodzenie ma tu znaczenie. Czy czyn dokonany przez niego wynika z jego przekonań wynikających z wiary/pochodzenia czy dlatego, że mu po prostu odjebało coś pod kopułą. 20 lat to jednak sporo czasu. Nie sądzę, żeby w Nowym Jorku po tym jak jakiś Irlandczyk z pochodzenia zabije kogoś reszta Amerykanów wychodziła na ulice i wzniecała zamieszki. Ale może zbrodnia była na tle religijnym tylko, że takiej informacji nie widziałem. 

2 godziny temu, jack napisał(a):

Właśnie na stronie BBC przeczytałem, że sprawca to obywatel Irlandii. Stąd pytam o co chodzi? Na Polaków się nie wkurwiają?

Na BBC podali.... Aha. Mam sporo znajomych w Polsce co też są obywatelami Irlandii .

Nie wkurwiają, bo Polacy pracują na siebie. 

Godzinę temu, jack napisał(a):

No właśnie mam wątpliwości czy jego pochodzenie ma tu znaczenie. Czy czyn dokonany przez niego wynika z jego przekonań wynikających z wiary/pochodzenia czy dlatego, że mu po prostu odjebało coś pod kopułą. 

W krajach gdzie funkcjonuje praworządność ,odpowiednie służby przeprowadzą śledztwo i zakwalifikują to przestępstwo .,W pozostałych minister prokurator sędzia i kat w jednej osobie zwołuje konferencje prasową i od razu wydaje wyrok.,

3 minuty temu, mayor napisał(a):

W krajach gdzie funkcjonuje praworządność ,odpowiednie służby przeprowadzą śledztwo i zakwalifikują to przestępstwo .,W pozostałych minister prokurator sędzia i kat w jednej osobie zwołuje konferencje prasową i od razu wydaje wyrok.,

Aż mi się przypomniał 2001 i WTC 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Aby młodszej aktorce nie było smutno, to seniorki też są stawiane pod pręgierz. 

https://f7.pl/susan-sarandon-wyrzucona-z-agencji-za-komentarze-o-komentarz-o-konflikcie-izraela-i-palestyny/

Jedyny pozytyw, że  z mieszkańców kraju nad Wisłą tymczasowo przestano robić GOATów światowego antysemityzmu. 

2 godziny temu, Koelner napisał(a):

sam Conor McGregor się wkurwił 

McGregor już wcześniej się wypowiedział po wyroku dożywocia dla słowackiego Roma Józefa Puski za zabójstwo młodej nauczycielki, że dożywocie to za mało, powinna być kara śmierci poprzedzona torturami., Teraz też nawołuje do zaostrzenia kar (szczególnie dla obcokrajowców) i przywrócenia porządku i bezpieczeństwa., Ciekawe jak Conor by potraktował obcokrajowca, który na parkingu pod Barclays Center rozpierdolił autokar i spowodował obrażenia kilku osób.,Czy wymierzył by karę przewidzianą za te przestępstwa w kodeksie -7 lat więzienia, czy pięć dni prac społecznych ?