Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, ptak napisał(a):

Izrael to państwowy apartheid, systemowy rasizm, ludobójstwo Palestyńczyków. No i tani chwyt pod publiczkę "antysemityzm". Czyli potomkowie Żydów z USA, którzy udawali, że w Europie nic takiego się nie dzieje (2WŚ) zachowując się na poziomie NSDAP zasłaniają się holocaustem. Niech zbombardują jeszcze że 2 szpitale i jakiś kościół.

Mam wrażenie, że całkiem inaczej odebraliśmy myśl przewodnią tego tweeta. 

Mnie wydaje się, że auturowi chodziło o całkowity brak symetryzmu w reakcjach  na ten transparent. Tego typu malunki na MN 11 listopada z miejsca stają się brejking niusem w niebieskiej stacji słynącej z prawdy i redakcjach im pokrewnych. Marsz z urzędu dostaje łatkę nazistowskiego zgromadzenia i nakaz rozwiązania.

Na ten przedwczorajszy ,,incydent" na manifestacji propalestyńskiej liberalne media i elity intelektualne nie bardzo wiedziały jak się mają do niego odnieść (na co zwraca uwagę autor tweeta). Wg zasady: Występek ten sam, ale to nasi, więc najlepiej sprawy nie rozdmuchiwać.

1 minutę temu, DRK napisał(a):

Mam wrażenie, że całkiem inaczej odebraliśmy myśl przewodnią tego tweeta. 

Mnie wydaje się, że auturowi chodziło o całkowity brak symetryzmu w reakcjach  na ten transparent. Tego typu malunki na MN 11 listopada z miejsca stają się brejking niusem w niebieskiej stacji słynącej z prawdy i redakcjach im pokrewnych. Marsz z urzędu dostaje łatkę nazistowskiego zgromadzenia i nakaz rozwiązania.

Na ten przedwczorajszy ,,incydent" na manifestacji propalestyńskiej liberalne media i elity intelektualne nie bardzo wiedziały jak się mają do niego odnieść (na co zwraca uwagę autor tweeta). Wg zasady: Występek ten sam, ale to nasi, więc najlepiej sprawy nie rozdmuchiwać.

Z tego co zauważyłem to "niebieska stacja" jest bardzo pro Izraelska (pewnie ze względów właścicielskich) więc coś tu się nie klei

6 minut temu, jack napisał(a):

Z tego co zauważyłem to "niebieska stacja" jest bardzo pro Izraelska (pewnie ze względów właścicielskich) więc coś tu się nie klei

Oczywiście, jest proizraelska. Ale tu mieli ,,przyjaciół" po obu stronach, byli w rozkroku i ewidentnie nie wiedzieli jak zareagować. Dopiero na drugi dzień, gdy oświadczenie zdażył wydać Dudu, MSZ i ambasador Izraela zabrali się do pracy. I to raczej już pod wieczór, w tym samym czasie co prezydent Rafał. Widocznie dla całego środowiska dotarło napomnienie i wytyczne jak postępować.

3 godziny temu, blackmagic napisał(a):

To nie są ludzie

Gdy żyjesz w gettcie rządzonym przez drugorzędne ugrupowanie terrorystyczne i masz praktycznie zerowe szanse na jakikolwiek rozwój to łatwo o radykalizację.

Skala wzajemnej nienawiści jest tam niewyobrażalna. 

Jeżeli  dodatkowo ruszy Hezbollah a za nim włączy się na poważnie Iran to będziemy mieli III wojnę światową z atomówkami latającymi nad głową.

12 godzin temu, matek napisał(a):

Ciekawsze jest to, że szkoła Czarnka, będącego ministrem trzy lata, tak mocno wpłynęła na dorosłą kobietę.

9 godzin temu, Sewer napisał(a):

Chodzą słuchy że Putin dostał zawał.

dostał zwała po tym jak zobaczył ta Norweżkę, czy po przeczytaniu tweeeta janky😋

4 minuty temu, Koelner napisał(a):

a c*** mnie te araby 

no i zapewne vice versa 😛

3 godziny temu, NieMy napisał(a):

Gdy żyjesz w gettcie rządzonym przez drugorzędne ugrupowanie terrorystyczne i masz praktycznie zerowe szanse na jakikolwiek rozwój to łatwo o radykalizację.

Jeżeli  dodatkowo ruszy Hezbollah a za nim włączy się na poważnie Iran to będziemy mieli III wojnę światową z atomówkami latającymi nad głową.

czy gdyby hamas byl pierwszorzedny sytuacja ulegla by poprawie 😋

57 minut temu, elwariato napisał(a):

czy gdyby hamas byl pierwszorzedny sytuacja ulegla by poprawie 😋

gdyby był pierwszorzędny to nie musiałby walczyć o rząd islamskich dusz mordując, gwałcąc i porywając cywilów. Jak chcesz być na szczycie w światku terrorystycznym to musisz być bardziej brutalny niż konkurencja. Czy poprawiłoby to los Palestyńczyków, nie wiem, być może.

5 godzin temu, NieMy napisał(a):

Nie przekonasz mnie, że można się cieszyć widząc rakiety lecące na cywilne obiekty, albo wiedzac ze armi która wspierasz morduje cywili i gwałci kobiety. Są pewnie standardy człowieczeństwa i w/w rzeczy z pewnością do nich nie należą 

Dotychczas historia Ibrahima płynącego 6 dni Bugiem, pijącego wodę z granicznej rzeki i leżącego na brzegu wydawała mnie się warta zapamietania.

Wyczyn Ibrahima blednie jednak przy tym czego dokonał pewien Izraelczyk.

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-bohaterski-czyn-20-latka-z-izraela-nakryl-granat-wlasnym-cia,nId,7104600

5 godzin temu, NieMy napisał(a):

gdyby był pierwszorzędny to nie musiałby walczyć o rząd islamskich dusz mordując, gwałcąc i porywając cywilów. Jak chcesz być na szczycie w światku terrorystycznym to musisz być bardziej brutalny niż konkurencja. Czy poprawiłoby to los Palestyńczyków, nie wiem, być może.

no to własnie chopaki z hamasa robia co moga zeby awansowac w rankach, podobno zresztą branżowy periodyk "terrorist insider" przyznał im zaszczytne wyróżnienie "zamachu miesiąca", czyli sa na fobrej drodze imo

4 godziny temu, DRK napisał(a):

Dotychczas historia Ibrahima płynącego 6 dni Bugiem, pijącego wodę z granicznej rzeki i leżącego na brzegu wydawała mnie się warta zapamietania.

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-bohaterski-czyn-20-latka-z-izraela-nakryl-granat-wlasnym-cia,nId,7104600

szkoda ze Bruce Willis juz nie w formie bo jak nikt inny nadawalby sie do odegrania roli tego izraelskiego bohatyra✊ 

4 godziny temu, elwariato napisał(a):

no to własnie chopaki z hamasa robia co moga zeby awansowac w rankach, podobno zresztą branżowy periodyk "terrorist insider" przyznał im zaszczytne wyróżnienie "zamachu miesiąca", czyli sa na fobrej drodze imo

Tak to właśnie działa.  Pokazali,  że są skuteczni i warto ich finansować.  Europejczycy zrzucają się na "bajraktara" dla Ukrainy a wyznawcy islamu na całym świecie robią przelewik Hamasowi zamiast Al-Kaidzie czy ISIS.

9 godzin temu, DRK napisał(a):

Nigdzie nie napisali co to był za granat, choć skoro gość przeżył to mogli się wysilić na zdanie wyjaśnienia 🙂