Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, mayor napisał(a):

Sami Żydzi też protestują przeciwko Izraelowi i nie zgadzają się na odwetową rzeź Palestyńczyków 

A tu opis tego niecodziennego zdarzenia

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-protest-zydow-na-kapitolu-setki-zatrzymanych-zaatakowani-mun,nId,7096782

Amerykańska policja zatrzymała 300 z 400 (75%) manifestantów. Znakomity wynik, i to w sercu najwiejkszej demokracji. W FG % reżimowa pisowska policja nie ma do nich podjazdu.

3 minuty temu, DRK napisał(a):

A tu opis tego niecodziennego zdarzenia

https://wydarzenia.interia.pl/raport-wojna-w-izraelu/news-protest-zydow-na-kapitolu-setki-zatrzymanych-zaatakowani-mun,nId,7096782

Amerykańska policja zatrzymała 300 z 400 (75%) manifestantów. Znakomity wynik, i to w sercu najwiejkszej demokracji. W FG % reżimowa pisowska policja nie ma do nich podjazdu.

u nas w sejmie kiedy był protest?

3 godziny temu, RappaR napisał(a):

Czyli twierdzisz, że Izrael nie morduje dzieci?

stwierdzam, iż wnioskowanie logiczne u cb szwankuje ; ]

5 godzin temu, mayor napisał(a):

Sami Żydzi też protestują przeciwko Izraelowi i nie zgadzają się na odwetową rzeź Palestyńczyków 

sami zydzi tez są podzieleni i tu nie wiemy co to za grupa, czy np. nie odpowiednik konfederacji.

8 minut temu, lorak napisał(a):

stwierdzam, iż wnioskowanie logiczne u cb szwankuje ; ]

To znajdź mi błąd w moim wnioskowaniu logicznych:

ironizujesz, że z Izraelczyków się robi drugi hitlerowców

jako, że z Izraelczyków się robi drugich hitlerowców z powodu masowego mordowania dzieci ze względu na pochodzenie, pytam czy negujesz tę zbrodnię

Chyba, że Twój post nie miał zabarwienia ironicznego, z tego powodu przepraszam Ciebie i jednocześnie uprzejmie proszę o wyjaśnienie co miał na celu wyrazić Twój post, bo nie jestem w stanie go zrozumieć

5 godzin temu, mayor napisał(a):

LOL, wyjątek potwierdzający regułę, ale oczywiście dobrze się to sprzeda w mediach na całym świecie 'patrzcie, jednak nie jesteśmy tacy źli'

jestem chory akurat i słucham trochę tych podcastów, i czy tylko mi się wydaje że jeszcze trochę i Amerykanie się wypną na Izrael? a wtedy smtuny jego los

oczywiście cholera wie co się stanie, ale jakbym miał obstawiać jakieś małe pieniądze to bym to obstawił, long term nie wydaje mi się, żeby Amerykanom się to (komitywa z Izraelem) opłacało, choć to jest taka sytuacja (sporo starszych braci na wysoko postawionych stanowiskach w rządzie czy korpo-elicie w USA + ich emocje związane z Izraelem), że też nie zdziwi jeśli podejmą decyzję nieopłacalno 

14 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Swoja droga jesli ruscy to orki to kim sa palestynscy przedstawiciele hamasu? Gopro z atakow na cywilow, “to sie dobrze sprzeda” na zachodzie

co to w ogóle za z dupy porównanie? porównujesz jedną z największych & najmocniejszych armii świata która najechała sąsiedni kraj do kolesi na motorkach którym wpadło trochę broni w ręce? LOL

nie mówię, że Hamas jest bez winy, jado i strzelajo, widać, co nie zmienia faktu że porównanie jest z dupy

teraz w odwecie w Strefie Gazy zginie ileś x więcej ludzi niż Hamas zamordował, jak się to ma do sytuacji Rosja Ukraina? 

widać jakże barwne i lubiane przez media porównywanie (np. Putina czy Kaczyńskiego do Hitlera) przeniknęły już na level dyskusji w internecie

Edytowane przez rw30

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

LOL, wyjątek potwierdzający regułę, ale oczywiście dobrze się to sprzeda w mediach na całym świecie 'patrzcie, jednak nie jesteśmy tacy źli'

jestem chory akurat i słucham trochę tych podcastów, i czy tylko mi się wydaje że jeszcze trochę i Amerykanie się wypną na Izrael? a wtedy smtuny jego los

oczywiście cholera wie co się stanie, ale jakbym miał obstawiać jakieś małe pieniądze to bym to obstawił, long term nie wydaje mi się, żeby Amerykanom się to (komitywa z Izraelem) opłacało, choć to jest taka sytuacja (sporo starszych braci na wysoko postawionych stanowiskach w rządzie czy korpo-elicie w USA + ich emocje związane z Izraelem), że też nie zdziwi jeśli podejmą decyzję nieopłacalno 

co to w ogóle za z dupy porównanie? porównujesz jedną z największych & najmocniejszych armii świata która najechała sąsiedni kraj do kolesi na motorkach którym wpadło trochę broni w ręce? LOL

nie mówię, że Hamas jest bez winy, jado i strzelajo, widać, co nie zmienia faktu że porównanie jest z dupy

teraz w odwecie w Strefie Gazy zginie ileś x więcej ludzi niż Hamas zamordował, jak się to ma do sytuacji Rosja Ukraina? 

widać jakże barwne i lubiane przez media porównywanie (np. Putina czy Kaczyńskiego do Hitlera) przeniknęły już na level dyskusji w internecie

akurat sporo Żydów nie zgadza sie z polityką prowadzona przez tego smiecia netanhujahu, a przeciętnemu wyborcy hamerykanskiemu to ten "sojusz" z Izraelem nijak sie nie oplaca, ale co z tego skoro 2/3 obecnej klasy politycznej na kapitolu siedzi w kieszeni żydowskiej 

1 godzinę temu, rw30 napisał(a):

Co w ogóle za z dupy porównanie? porównujesz jedną z największych & najmocniejszych armii świata która najechała sąsiedni kraj do kolesi na motorkach którym wpadło trochę broni w ręce? LOL

chodzilo mi ogolnie o podejscie "militantow", ze sobie ponagrywaja w hi-res rzez ludnosci cywilnej ku uciesze diaspory palestynskiej/hateful mniejszosci posrob arabow, coby sie cieszyli jak im to opublikuja uzywajac (tfu! cytujac klasyka) media spolecznosciowe.

dlatego porownuje z ruskimi, bo tam ~300k ruskiego luda w uniformach sie przewinelo w ciagu 1.5roku i mielismy co jakis czas doniesienia o pojedynczych przypadkach rzezi na ludnosci cywilnej, za co zostali "pieszczotliwe" przechrzczeni "orkami" (i slusznie). tutaj 1.5dnia i bilans cywile:sluzby mundurowe utrzymywal sie gdzies 8:1. 

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Ja jebe, u nas byłaby chyba wojna domowa po czymś takim, a ci tego słupa chcą pewnie uśmiercić żywcem, ale póki co to luzik

piekna to by byla druga kadencja👏

Edytowane przez memento1984

2 godziny temu, elwariato napisał(a):

akurat sporo Żydów nie zgadza sie z polityką prowadzona przez tego smiecia netanhujahu

eeee tam w ostatnich wyborach w czołówce były praktycznie same pratie mniej lub bardziej prawicowe

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wybory_parlamentarne_w_Izraelu_w_2022_roku

no chyba że 'sporo' do dla Ciebie 5 czy 10% społeczeństwa, to ok, subiektywna ocena co znaczy 'sporo'

2 godziny temu, elwariato napisał(a):

przeciętnemu wyborcy hamerykanskiemu to ten "sojusz" z Izraelem nijak sie nie oplaca, ale co z tego skoro 2/3 obecnej klasy politycznej na kapitolu siedzi w kieszeni żydowskiej 

no tak, mniej więcej to napisałem w poście, ktory cytujesz

4 godziny temu, P_M napisał(a):

Ta demencja Bidena jest wyjątkowo zabawna :D 

no tak niezbyt w sumie, przywodca najwiekszego mocarstwa, plus nie wiadomo czy to bardziej przykre, czy fakt że te elyty w us&a nie sa wstanie znalezc kogos bardziej odpowiedniego na to stanowisko, albo ze blisko 100 mln luda glosuje na kogoś kto powinien byc od dawna na emeryturze 

13 godzin temu, elwariato napisał(a):

no tak niezbyt w sumie, przywodca najwiekszego mocarstwa, plus nie wiadomo czy to bardziej przykre, czy fakt że te elyty w us&a nie sa wstanie znalezc kogos bardziej odpowiedniego na to stanowisko, albo ze blisko 100 mln luda glosuje na kogoś kto powinien byc od dawna na emeryturze 

No jest to śmieszno-straszne. Śmieszne ze względu na to jakie są to pomyłki, straszne z powodów wyżej przez Ciebie opisanych

Godzinę temu, lorak napisał(a):

Rappar, nie chce mi się w to bawić, ale ze zdano „izrael to nie drudzy hitlerowcy” nie wynika, iż „izrael nie morduje dzieci”.

W sumie racja. Mam inne pytanie"

kto ze współczesnych Izraelitów robił popleczników i wspólników Adolfa Hitlera?

Czy to tylko Twoje urojenie, czy faktycznie takie osoby na forum były?