Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli staniemy przed św Piotrem boso ciężko będzie pograć w kosza. 
Szkoda ze w imię przytaczanych cytatów z polityków lub wydawanych oświadczeń ( pod publiczkę bardzo często ) nie tylko niektórzy z userow biorą to za prawdę objawiona ale i podstawę do obrażania drugiego człowieka podjazdem osobistym. 
Panie i Panowie po drugiej stronie mamy marne kreatury polityczne które w sprzedajny sposób wegetują na nas i zapewne teraz maja polewkę z podniety nad czymś o czym nie mamy bladego pojęcia. 
Ja tam jestem nieufny do tych wszystkich oświadczeń i nadinterpretacji kto kogo klepie po plecach.  Podle czasy ale było tak od zawsze gdy tylko człowiek wpadł na pomysł zorganizowania pierwszych państwowości. 

jak można na podstawie swoich domysłów lub wklejanych wpisów z oświadczeń tych patalachow atakować osobiście drugiego człowieka tego nie rozumiem. 

smacznego jajka przy niedzieli życzę i odrzucajcie to przekonanie ze my cokolwiek możemy wiedzieć w co jest grane. 
tego nie wiedza nawet te parcholy z sejmu czy ministerstw a co dopiero Kowalski Kwiatkowski Flubski czy Niemiecki. 

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Cała wypowiedź Mentzena była o Gazie, ale odniosłeś się do czegoś innego? Żałosny kłamca. Na potrzeby dyskusji z noname zmieniasz retorykę.

Każdy widział na co odpowiadałem i do czego się odnosiłem. Nie nazywaj mnie kłamcą tylko dlatego że nie umiesz czytać.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Drony nie to biały fosfor.

To jest świetne podsumowanie Twojej postawy w tej kwestii. Hipokryzja level hard 

4 minuty temu, starYfaN napisał(a):

Heron TP nie jest dronem bojowym. Od ~2007/9 lata nad strefą Gazy :) 

@fluber nie wypowiada się w nematach, w kwestii których nie ma wiedzy :)

5 minut temu, fluber napisał(a):

To jest świetne podsumowanie Twojej postawy w tej kwestii. Hipokryzja level hard 

7 minut temu, starYfaN napisał(a):

Twoja głupotą fluber level hard. Choragieko na wietrze.

10 godzin temu, ignazz napisał(a):

Polityka jest obleśna. Politycy jeszcze gorsi. Czemu wszystkie narody nie zbiorą się aby tym pajacom dać łomot? Skaczemy sobie do gardła a oni się jeszcze bawią za nasze pieniądze. Zabawne. Prawie. 

Najgorsi są ci politycy , którzy słuchają różnej maści wodzów religijnych ,.Moherowe jarmułki , kufije i innego rodzaju nakrycia głowy podsycają konflikty w imieniu najwyższej siły i koło c***a im latają cierpienia i śmierć dzieci , bo przecież w piśmie stoi -ucho za ucho i nos za nos

20 minut temu, Sebastian napisał(a):

Wiecie, że jeszcze jest cisza wyborcza ? Ani słowa o polityce - a Wy tak naprawdę gadacie o polityce. 

Nieprawda że ani słowa o polityce.

25 minut temu, starYfaN napisał(a):

Przecież to nie ja sobie wymyśliłem tylko wrzuciłem cytat z prasy. Wikipedia też wskazuje na użycie bojowe.

Jest wykorzystywana do prowadzenia strategicznego i taktycznego rozpoznania, zwiadu i wywiadu, namierzania i wskazywania celów powierzchniowych oraz ich zwalczania.

24 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

@fluber nie wypowiada się w nematach, w kwestii których nie ma wiedzy :)

Twoja głupotą fluber level hard. Choragieko na wietrze.

Aha. Widzę że lykniesz wszystko żeby poczuć się lepiej bez żadnej weryfikacji

@lorak to rysunek Milewskiego z wyborczej 

49 minut temu, Sebastian napisał(a):

Wiecie, że jeszcze jest cisza wyborcza ? Ani słowa o polityce - a Wy tak naprawdę gadacie o polityce. 

Art.  107.  [Cisza wyborcza]
§  1. 
 W dniu głosowania oraz na 24 godziny przed tym dniem prowadzenie agitacji wyborczej, w tym zwoływanie zgromadzeń, organizowanie pochodów i manifestacji, wygłaszanie przemówień oraz rozpowszechnianie materiałów wyborczych jest zabronione.
§  2. 
 Agitacja wyborcza w lokalu wyborczym oraz na terenie budynku, w którym ten lokal się znajduje, jest zabroniona.

34 minuty temu, fluber napisał(a):

Przecież to nie ja sobie wymyśliłem tylko wrzuciłem cytat z prasy. Wikipedia też wskazuje na użycie bojowe.

Jest wykorzystywana do prowadzenia strategicznego i taktycznego rozpoznania, zwiadu i wywiadu, namierzania i wskazywania celów powierzchniowych oraz ich zwalczania.

Heronów jest z 6 typów. To głównie patrol (morski, lądowy) lokalizacja, namierzanie, kamery, obserwacja. Ma za mały udźwig, aby go sensownie wykorzystywać do przenoszenia ładunków. Więc przeważnie jest załadowany aparaturą pomiarową.

Nad Gazą Herony latają już z 15 lat i to non stop.

Chociaż Ukraińcy wieszają granaty, na chińskich zabawkach :) 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Właśnie uświadomiłem sobie ze nie mam majonezu. Dzwonię do MG13. Może poratuje. 

Możesz się wysilić i zrobić samodzielnie. Kupiony się chowa :) 

3 minuty temu, starYfaN napisał(a):

Heronów jest z 6 typów. To głównie patrol (morski, lądowy) lokalizacja, namierzanie, kamery, obserwacja. Ma za mały udźwig, aby go sensownie wykorzystywać do przenoszenia ładunków. Więc przeważnie jest załadowany aparaturą pomiarową.

A TP jest jednym z tych 6 typów. Wrzuciłem filmik z tego co robi, zauważyłeś gdzie ma mocowane pociski?

13 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Po dyskusji z tobą czuję tylko zniesmaczenie, podobnie, jak ludzie w realu i dlatego tu przesiadujesz całymi dniami 😕

Też byłbym zniesmaczony gdybym pisał komuś o jego głupocie level hard, a potem się okazało że to jednak ja jestem glupi ( na przeprosiny nie liczę, bo jesteś tchórzem). Na przyszłość weź przykład ze mnie i wypowiadaj się dopiero wtedy kiedy dobrze zapoznasz się z tematem. Unikniesz wtedy niesmaku. 

4 minuty temu, fluber napisał(a):

A TP jest jednym z tych 6 typów. Wrzuciłem filmik z tego co robi, zauważyłeś gdzie ma mocowane pociski?

No. Jak poszukasz, to znajdziesz dużo animowanych filmików na których polskie drony warmate robią cuda na kiju. Gorzej idzie im na nieanimowanych :) 

Jak niemiec coś daje, to nie z dobrego serca. Heron TP już się kilka razy u nich rozp.....ł, a swego czasu była afera, bo kupili i nie ogarnęli, że muszą dla niego zamykać przestrzeń powietrzną (czegos mu brakuje, ale mam pojęcia czego). 

Zezłomowali izraelski złom w Izraelu :) 

14 minut temu, starYfaN napisał(a):

Heronów

Chociaż Ukraińcy wieszają granaty, na chińskich zabawkach :) 

Możesz się wysilić i zrobić samodzielnie. Kupiony się chowa :) 

Wiem wiem. Nie chciałem przy śniadaniu znowu rozpoczynać wojny o termomixa bo dziś towarzystwo w bojowym nastroju. 

Poszedłem w ketchup 

Taki dobry amerykański. 

Jak zawsze jesteś ekspertem po krótkim przejrzeniu wikipedii. 

Nie znalazłem żadnych przypadków ataku przy użyciu drona Heron TP. 

https://www.reuters.com/world/germany-clears-use-two-heron-tp-combat-drones-by-israel-spiegel-2023-10-11/

The defence source said Israel had also asked Germany whether it could provide flak jackets, medical equipment and treatment for wounded people in German hospitals.

Heron jest wyposażony w satelitarne łącze komunikacyjne SATCOM, które pozwala na prowadzenie operacji na dalekich dystansach (BLOS – Beyond Line of Sight) oraz system automatycznego startu i lądowania (ATOL – Automatic Taxi-takeoff and Landing)[32]. Dron przenosi wyposażenie umożliwiające prowadzenie obserwacji w zakresie pasma widzialnego, termowizji, stacje radiolokacyjne oraz systemy rozpoznania elektronicznego[3].

Do realizacji zadań rozpoznawczych na jego pokładzie jest zainstalowany system MOSP TV/FLIR (Multimission Optronic Stabilized Payload) z systemem transmisji w czasie rzeczywistym lub może przenosić kontener sprzętowy EL/M-2055 SAR/MTI. Może być również wyposażony w patrolowy radar morski Elta EL/M-2022U lub ELM/2055. W skład przenoszonego wyposażenia może wchodzić moduł wywiadu komunikacyjnego (COMINT), obejmujący anteny kierunkowe HF, VHF i UHF, anteny kierunkowe ELK-7065 HF i geolokalizacyjne 3D firmy IAI ELTA oraz interferometryczny system namierzania kierunkowego ELK-7071, który pracuje w zakresie od 20 MHz do 3 GHz. Przenosi także sprzęt wywiadu elektronicznego, w tym ELTA ELL-8385, system ESM obejmujący pasmo od 0,5 do 18 GHz. Ma również identyfikację swój-obcy (IFF) oraz system automatycznej identyfikacji (AIS). W skład przenoszonego wyposażenia wchodzi radarowy system ostrzegania i lokalizacji ELTA ELL-8265[1].

Dzięki wbudowanemu wyposażeniu nawigacyjnemu jest w stanie samodzielnie wykonać lot po zaplanowanej trasie. Możliwe jest też odbycie lotu w trybie półautomatycznym, podczas którego operator może przejąć kontrolę nad maszyną w dowolnym momencie. W przypadku utraty połączenia z naziemnym stanowiskiem kontroli dron automatycznie realizuje procedurę powrotu do miejsca startu. Do sterowania Heronem wykorzystywany jest cyfrowy system łączności satelitarnej Elk-1891 z dwukierunkową transmisją danych kompatybilny z systemem sterowania stosowanym w IAI Searcher II. Operator drona korzysta ze stanowiska kierowania GCS-3000, które jest kompatybilne z RQ-5 Hunter[2

@fluber 

A i Herkulesie zgłoś do prokuratury złamanie ciszy wyborczej, tak jak chciałeś próbę włamania na swoje konto. Szkoda, że potem większość userow stanęła po stronie Januarego. 

Edytowane przez Pablo81

@Pablo81 czy Ty teraz będziesz odkrywał Amerykę że drony służące do strzelania mają systemy nawigacyjne i łączą komunikacyjne? 

Niesamowite ile czasu poświęcasz żeby wymyślać wymówki dla Niemców, szukać usprawiedliwień i oczyszczać swoje sumienie z tego że masz krew palestyńskich dzieci na rekach. Mam nadzieję że euraski są tego warte. Miłego dnia życzę!