Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, starYfaN napisał(a):

No. Jak napiszę, że Wachowicz miała zgrabna dupę, to napiszesz, że nieprawda bo dobrze gotuje.

Zdajesz sobie sprawę, że rozmawiamy o zupełnie innych kwestiach?

Rozmawiamy o Twojej ,ze Arabowie odpowiadają za konflikt. Otóż nie bo odpowiada za niego polityka rządu Izraelskiego... 

Ty twierdzisz ,że Arabowie mogą żyć normalnie w Izraelu podczas gdy tak nie jest.. 

Więc nie rozmawiam  o róznych kwestiach a raczej o tym ,ze żyjesz jaką ułudą ,że Arabom wystarczy ,ze się nie wychylać ( co brzmi jak Urban mówił w Dzienniku o Solidarności ,że w Polsce żyje się dobrze tylko te warchoły cierpią)

Co nie jest prawdą bo każdy Arab jest szykowany. Ma mniejsze prawa. Nie ma szans wygrać w sądzie. Nie możesz odzyskać swoich własności czy właśności dziadka podczas Żyd moze przyjść , pokazać dokument własności i wyrzucić go z domu w miesiąc. 

Jedyna różnica moze jest taka ,że ci co siedza potulnie nie są torturowani ale w żadnym stopniu nie chroni ich to przed zabiciem ze strony Żydów

Więc rozmawiamy tylko o tym ,ze masz nieprawdziwą wizję stosunków izraelsko-arabskich . 

2 minuty temu, ely3 napisał(a):

Rozmawiamy o Twojej ,ze Arabowie odpowiadają za konflikt. Otóż nie bo odpowiada za niego polityka rządu Izraelskiego... 

Ty twierdzisz ,że Arabowie mogą żyć normalnie w Izraelu podczas gdy tak nie jest.. 

Więc nie rozmawiam  o róznych kwestiach a raczej o tym ,ze żyjesz jaką ułudą ,że Arabom wystarczy ,ze się nie wychylać ( co brzmi jak Urban mówił w Dzienniku o Solidarności ,że w Polsce żyje się dobrze tylko te warchoły cierpią)

Co nie jest prawdą bo każdy Arab jest szykowany. Ma mniejsze prawa. Nie ma szans wygrać w sądzie. Nie możesz odzyskać swoich własności czy właśności dziadka podczas Żyd moze przyjść , pokazać dokument własności i wyrzucić go z domu w miesiąc. 

Jedyna różnica moze jest taka ,że ci co siedza potulnie nie są torturowani ale w żadnym stopniu nie chroni ich to przed zabiciem ze strony Żydów

Więc rozmawiamy tylko o tym ,ze masz nieprawdziwą wizję stosunków izraelsko-arabskich . 

Tracę czas. Przeczytałeś post na który odpowiadasz i z którym polemizujesz?

Teraz, starYfaN napisał(a):

Tracę czas. Przeczytałeś post na który odpowiadasz i z którym polemizujesz?

No i z chęcią poczytam gdzie wg  Ciebe Arabowie wiodą normalne życie w Izraelu. I w jaki niby sposób to Arabowanie w 90% odpowiadają za brak pokoju.... Skoro to Izrael cały czas im nie daje tych samych praw. Są wg Izraela obywatelami drugiej kategorii. I jeszcze Izraeal im dokręcą śrubę. Dlaczego OWP było w stanie sie porozumieć z Peresem a za Netaniahu tylko nakręca się spirala nienawiści. Netaniahu idzis od zawsze kursem kolizyjnym. To musiało się tak skończyć . Choć szczerze nie myślalem ,ze Hamas posunie sie do takiego okrucieństwa. Ale za to ,ze do tego doszło w dużej mierze odpowiada Izrael a nie arabska część

Dlaczego duże organizacje piszą o apartheidzie? Czy wg Ciebie Mandela odpowiadał za to jak się czuli Murzyni w RPA czy jednak rząd RPA?

12 minut temu, Pablo81 napisał(a):

https://wyborcza.pl/7,75399,25077978,arabowie-z-izraela-jak-zyc-w-panstwie-ktore-ma-nas-za-piata.html

Segregacja w czystej postaci.

W artykule są dość dokładne statystyki, nie anegdotyczne opowiastki.

Ciekawe jak czytając to samo, można mieć zupełnie inne odczucia :) 

7 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jest to w sumie dość proste. Wystarczy nie patrzeć na całość i wyciągnąć z tego wnioski, a wybierać pojedyncze fakty pod tezę :)

Arabski bohater linkowanego materiału, jest bardziej proizraelski niż połowa forum :) tym bardziej, że jest to arabskie spojrzenie na istotę problemu.

Ogólnie to dość spójne z historią i moimi wpisami. Dzięki.

11 minut temu, starYfaN napisał(a):

Arabski bohater linkowanego materiału, jest bardziej proizraelski niż połowa forum :) tym bardziej, że jest to arabskie spojrzenie na istotę problemu.

Ogólnie to dość spójne z historią i moimi wpisami. Dzięki.

No bez jaj :)

Ale przeczytałeś , że to to wyjątek potwierdzający regułę. Wyraźnie jest tam napisane, że niestety jego przykład nie oddaje realnego stanu rzeczy.

Trochę szkoda, że zignirowales twarde statystyki,

22 minuty temu, fluber napisał(a):

Dziś @Pablo81 ujawnił się w TVN:) ale mnie nie przekonał 

https://x.com/WolnoscTV/status/1712168149255069714?s=20

Ogólnie dlaczego mnie oznaczasz, a nie wielu innych userow, którzy podzielają moja opinię?

I ten uśmieszek na końcu zdania, w takiej kwestii. Żenujac jesteś. Serio, katolik od siedmiu boleści.

Edytowane przez Pablo81

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Ogólnie dlaczego mnie oznaczasz, a nie wielu innych userow, którzy podzielają moja opinię?

Ponieważ tylko Ty kierowałem swoje opinie bezpośrednio do mnie.

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

I ten uśmieszek na końcu zdania, w takiej kwestii. Żenujac jesteś. Serio, katolik od siedmiu boleści.

W kwestii porównania Cię do mentzena żartowanie nie jest na miejscu?:o

13 minut temu, fluber napisał(a):

Ponieważ tylko Ty kierowałem swoje opinie bezpośrednio do mnie.

W kwestii porównania Cię do mentzena żartowanie nie jest na miejscu?:o

Przestań fluberowac. Żenada. Serio. Żarciki w kwestii ludobójstwo i cierpienia setek tysięcy dzieci, to mocny kontent. Zobacz w temacie obok jak inni zareagowali na tę rozmowę. Jesteś jak ludzie z rady parafialnej dyskutujący czy ich pomoc powinna trafić do Ukraińców, bo mogą być prawosławni. Serio żenada w c***.

Już 4. raz dziś od rana zaczepiasz mnie z jakimś totalnym szajsem. 

To ile tam ma dzieci i kobiet umrzeć, żebyś był content, a konflikt był rozwiazany? Podaj liczby.

Edytowane przez Pablo81

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Już 4. raz dziś po południu zaczepiasz mnie z jakimś totalnym szajsem. 

Ty masz urojenia:)

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Przestań fluberowac. Żenada. Serio. Żarciki w kwestii ludobójstwo i cierpienia setek tysięcy dzieci, to mocny kontent.

I piszę to bez cienia wątpliwości.

4 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

To ile tam ma dzieci i kobiet umrzeć, żebyś był content

Polecam w życiu codziennym nie myśleć o tym, że co 45 sekund ktoś popełnia samobójstwo albo że co 2 minuty ktoś umiera z powodu wojny. Naprawdę można używać emotikon uśmiechu w konwersacjach internetowych mimo tego wszystkiego. 

A już z pewnością nie pytać poważnie ilu ludzi ma umrzeć żebym był zadowolony, jeśli nie chcesz uchodzić za jebnietego jako bonus do opinii o twojej głupocie.

13 minut temu, fluber napisał(a):

Ty masz urojenia:)

I piszę to bez cienia wątpliwości.

Polecam w życiu codziennym nie myśleć o tym, że co 45 sekund ktoś popełnia samobójstwo albo że co 2 minuty ktoś umiera z powodu wojny. Naprawdę można używać emotikon uśmiechu w konwersacjach internetowych mimo tego wszystkiego. 

A już z pewnością nie pytać poważnie ilu ludzi ma umrzeć żebym był zadowolony, jeśli nie chcesz uchodzić za jebnietego jako bonus do opinii o twojej głupocie.

Naprawdę nie chcę tu pisać , jakim samouwielbionym błaznem z ograniczonym i wypaczonym pojmowaniem rekigii jesteś, myśląc, że takie wybiegi erystyczne cokolwiek dadzą i nie są zwykłym kłamstwem. A tego naturalnie nie zrobię, bo to po prostu nie ładne jest:)

A i łap moje urojenia:)

14 godzin temu, fluber napisał(a):

4 godziny temu, fluber napisał(a):

To co tam robisz? Podoba Ci się?;)

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Dziś @Pablo81 ujawnił się w TVN:) ale mnie nie przekonał 

https://x.com/WolnoscTV/status/1712168149255069714?s=20

Taki erystyczny wybieg o samobójcach możesz zastosować do dowolnego ludobójstwo. Żenada. Prostacki trik.

Chciałbym zobaczyć, jak staniesz przed Świętym Piotrem i będziesz pierdolili te głupoty. Byłem nieczuły, niempatyczny? Przecież co 45s ktoś popełnia samobójstwo.

No k**** żenada.

Na Ukrainie giną ludzie. A w dupie to mam, bo co 45s ktoś popełnia samobójstwo. Aż prosi się, żeby napisać, że tylko ktoś uchodzący za debila mógł to napisać.

Teraz, Pablo81 napisał(a):

A i łap moje urojenia:)

Ty myślisz, że ludzie nie widzą że zrobiłeś edycję swojego posta?:)

I że nie widzą że nie umiesz policzyć do czterech?;)

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Naprawdę nie chcę tu pisać , jakim samouwielbionym błaznem z ograniczonym i wypaczonym pojmowaniem rekigii jesteś, myśląc, że takie wybiegi erystyczne cokolwiek dadzą i nie są zwykłym kłamstwem.

Nawet nie wiem jak to skomentować;) to chyba znak żeby już skończyć;)

5 minut temu, fluber napisał(a):

Ty myślisz, że ludzie nie widzą że zrobiłeś edycję swojego posta?:)

I że nie widzą że nie umiesz policzyć do czterech?;)

Nawet nie wiem jak to skomentować;) to chyba znak żeby już skończyć;)

Szkoda, że wcześniej nie skończyłeś, bo nie pisalbys tej całej żenady, która ktoś mógłby uznać, za ograniczenie umysłowe.

Cokolwiek się nie zdarzy, gdzie będą ginąć cywile, w tym dzieci to ignorujemy to, bo co 45s ktoś popełnia samobójstwo. Ataki terrorystyczne - po co o nich mówić, skoro skala samobójstw jest o wiele większa. Serio, żenujący jesteś.

Edytowane przez Pablo81

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Szkoda, że wcześniej nie skończyłeś, bo nie pisalbys tej całej żenady, która ktoś mógłby uznać, za ograniczenie umysłowe.

Cokolwiek się nie zdarzy, gdzie będą ginąć cywile, w tym dzieci to ignorujemy, bo 45s ktoś popełnia samobójstwo. Ataki terrorystyczne - po co o nich mówić, skoro skala samobójstw jest o wiele większa. Serio, żenujący jesteś.

Ale to Ty piszesz, a nie ja:)

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Ale to Ty piszesz, a nie ja:)

Używaj emotikonek w kontekście materiału, w którym mówią o ludobójstwie. Bo przecież nie myślisz cały czas o ofiarach wojen czy samobójcach i w życiu codziennym możesz używać emotek. Wspaniala teza:) Himalaje biegłości intelektualnej:)

Ktoś mógłby napisać, że całe szczęście, że jedyne osoby, które ksztaltujesz, to te z paudokursow za gruby hajs:)

No i zobacz do tematu obok, kto kogo przekonał w rozmowie Krasko-Mentzen. I może napisz, dlaczego Sławek, cię nie przekonał. Daj próbkę swojego niebagatelnego umysłu, dodaj trochę obracania kota ogonem i zbijesz pionę sam ze sobą, jaki zajebisty jesteś.