Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Nie wiem co ma wspólnego z moralnością to że martwi mnie bardziej zagrożenie które jest blisko niż takie które jest daleko

Jest trochę w tym dziwnego, że nie martwi cię ludobójstwo tylko dlatego, że jest daleko.

Poza tym mordy na ludności cywilnej w strefie Gazy nie są dla Ciebie zagrożeniem, więc nie wiem, o czym piszesz.

4 minuty temu, jack napisał(a):

A co Wy na to? Może czas zrobić z tym bajzlem weszcie porządek 

https://wiadomosci.wp.pl/ataki-na-izrael-chiny-proponuja-rozwiazanie-6949892853144160a

Przecież to standardowe chińskie ustawianie się w roli mediatora. "Przodek" wzięli z oświadczenia ws Ukrainy.

Mogą dać przykład i odp się od Tajwanu, który notabene ma prawo rościć sobie pretensje do terytorium Chin, a nie na odwrót :) 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Jest trochę w tym dziwnego, że nie martwi cię ludobójstwo tylko dlatego, że jest daleko.

Jest trochę w tym dziwnego, że tak twierdzisz, choć wcale tak nie napisałem.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Poza tym mordy na ludności cywilnej w strefie Gazy nie są dla Ciebie zagrożeniem, więc nie wiem, o czym piszesz.

Napisałem że sympatycy terroryzmu w unii europejskiej nim są. Wydawało mi się że dość jasno i wyraźnie.

31 minut temu, fluber napisał(a):

Istnienie dużych grup ludzi na terenie danego kraju świętujących torturowanie, porywanie i mordowanie cywili jest niemile widziane i może być groźne dla kraju, w którym te grupy ludzi żyją. Sympatycy terrorystów nie powinni być mile widziani w Europie 

14 minut temu, starYfaN napisał(a):

Przecież to standardowe chińskie ustawianie się w roli mediatora. "Przodek" wzięli z oświadczenia ws Ukrainy.

Mogą dać przykład i odp się od Tajwanu, który notabene ma prawo rościć sobie pretensje do terytorium Chin, a nie na odwrót :) 

Pytam Cię o opinię na temat utworzenia państwa Palestyńczykom a przy okazji jeszcze Kurdom dla przeciwwagi. 

32 minuty temu, starYfaN napisał(a):

Ogólnie pewnie tak. Tyle, że w Izraelu arabowie którzy chcą normalnie żyć (pracować, a nie leżeć do góry ch......, biegać z gazrurką i uprawiać partyzantkę), żyją na tym samym poziomie co Żydzi. Problem jest z tymi, którzy chcą żyć po arabsku. Podobnie jak z talibami wydającymi wyrok śmierci za grę w siatkówkę.

A to już wyższy poziom odklejenia :D 

6 minut temu, jack napisał(a):

Pytam Cię o opinię na temat utworzenia państwa Palestyńczykom a przy okazji jeszcze Kurdom dla przeciwwagi. 

Życie Kurdom, zrujnowała Europa. Jestem jak najbardziej za utworzeniem niepodległego państwa, bo żyją w 4 wyjątkowo nieprzychylnie nastawionych.

W Palestynie też. Tyle, że oni cofną się o 2 stulecia.

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

A to już wyższy poziom odklejenia :D 

Raczej Twojego sposobu pojmowania rzeczywistości :) 

Edytowane przez starYfaN

7 minut temu, jack napisał(a):

Więc może też decyzją z zewnątrz trzeba tą zabawę zakończyć

Tylko obie decyzje zostały podjęte w imię własnych interesów :) Więc zmiana będzie niepopularna. Jak chcesz dogadać się z Turcją, Iranem, Irakiem i Syrią?

Stały konflikt, to też $ i hipotetyczny pretekst do "ratowania sytuacji". Perfidne sk.......wo, więc nie widzę szans. Chociaż idea jak najbardziej rozsądna.

46 minut temu, starYfaN napisał(a):

Raczej Twojego sposobu pojmowania rzeczywistości :) 

Wiara w brak rasizmu u Żydów to już wyższy lol :)

Ale tak szczerze.

Z jednej strony nazistowski okupant systematycznie od lat mordujący dzieci od kreski

Z drugiej strony żądna krwi i zemsty prymitywna tłuszcza gotowa zabijać kogo popadnie

Nie lubię tekstów o tym, że nie wolno relatywizować, ale akurat tutaj jak rzadko można powiedzieć, że nie ma mniejszego zło

I jedni, i drodzy są bardzo podłym gatunkiem ludzi

18 minut temu, RappaR napisał(a):

Wiara w brak rasizmu u Żydów to już wyższy lol :)

Ale tak szczerze.

Z jednej strony nazistowski okupant systematycznie od lat mordujący dzieci od kreski

Z drugiej strony żądna krwi i zemsty prymitywna tłuszcza gotowa zabijać kogo popadnie

Nie lubię tekstów o tym, że nie wolno relatywizować, ale akurat tutaj jak rzadko można powiedzieć, że nie ma mniejszego zło

I jedni, i drodzy są bardzo podłym gatunkiem ludzi

To podyskutowałeś z własną konfabulacją i wyszło ci, że częściowo masz rację.

Ile lat/dni/godzin spędziłeś w Izraelu, aby zajmować tak stanowcze stanowisko?

W koncie za barem się nie liczy :)

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Kilka dni.

A ile Ty?

Gro rodziny pracowało w tym kraju. 

Gdybyś spędził trochę czasu poza barem, nie powtarzałbyś idiotyzmów powielanych przez wakacyjnych januszy.

Nie przepadam za Izraelem, ale arab pracujący na tym samym stanowisku, zarabia dokładnie te same $ i dokładnie tak samo się wku.wia, na zapędy rodzimych oszołomów.

Podobnie jak w Polsce, tylko tutaj nie poszliśmy droga Rumunii i nie pogoniliśmy bandy chamów z resortowymi bachorami, więc będą jeszcze jakiś czas dyktować warunki, aż się zasymilują, jako elita.

Rozumiem sympatię z Izraelem, po "rozporkowym wypadku." :) 

Pozdrawiam.

1 minutę temu, starYfaN napisał(a):

Gro rodziny pracowało w tym kraju. 

Czyli Ty nic i powtarzasz cudze opowieści. 

Ok :D

1 minutę temu, starYfaN napisał(a):

Gdybyś spędził trochę czasu poza barem, nie powtarzałbyś idiotyzmów powielanych przez wakacyjnych januszy.

Gdybyś w ogóle spędził tam trochę czasu, to nie powtarzałbyś historii po rodzinie jak Andrzej ze wsi z Polski C

2 minuty temu, starYfaN napisał(a):

Nie przepadam za Izraelem, ale arab pracujący na tym samym stanowisku, zarabia dokładnie te same $ i dokładnie tak samo się wku.wia, na zapędy rodzimych oszołomów.

I dokładnie tak samo chętnie jest zatrudniony :) 

Teraz, jack napisał(a):

Dopiero co opowiadałeś o typie co ci mówił, że zarabia 1000 zł/h i wtedy było to ok 🤣

Niecałe 1000 zł to raz.

Plus wiesz, wiem, że u Ciebie kiepsko z takimi sprawami, ale ja widzę rozróżnienie między stwierdzeniem: mój kolega ma mieszkanie, a mój kolega widział ludzi co mają mieszkanie, więc JA wiem jak to jest mieć mieszkanie 

Ale obawiam się, że analogia znów dla Ciebie zbyt skomplikowana