Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, fluber napisał(a):

@memento1984 Trump dostał hasło do konta białego domu na x? Czy już serio nie macie nikogo zdrowego na umyśle w administracji w trakcie wojny?

Ty mi zaraz napiszesz. Ja nie mam pojecia.

z perelek na onecie Pan Dudyk utrzymuje ze US deportuja urodzonych w US prosto na front!

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/ice-deportowalo-dziesiatki-ukraincow-niektorzy-trafili-prosto-na-front/nm6g94k,79cfc278

Edytowane przez memento1984

W dniu 26.03.2026 o 12:36, Pablo81 napisał(a):

Pamiętam, jaki podczas wyborów był tu zachwyt nad DT. A z grubsza miał ten sam przekaz. Co się zmieniło?

W dniu 6.11.2024 o 16:54, DRK napisał(a):

Mnie podoba się jego obietnica zakończenia wojny na Ukrainie w 24 godziny.

Rozwinąłbym uzasadnienie, ale nie wiem czy sens strzępić klawiaturę albowiem postawiłeś wysokie progi zaporowe, kto może odpowiadać ;) , a nie wiem czy wg Twej nomenklatury pod któryś przypadkiem nie podpadam :)

Pisząc o obietnicy zakończenia wojny w 24h nie sądziłem, że ktokolwiek potraktuje to poważnie. No, może ewentualnie jedynie ci, którzy wierzyli w podobne obietnice tego typu jak np 200 konkretów w 50 dni albo paliwo po 5,19. Ale tu na forum raczej takich brak.

Ciebie @Pablo81  o taką naiwność również nie posądzam. To, że posłużyłeś się moim cytatem składam bardziej na karb tego, że poświęciłeś (jak sam byłeś uprzejmy obwieścić) na szukanie przykładów ledwie minutę. W związku z tym nie zdążył Ci załączyć się detektor ironii.

Przy czym, nie wypieram się, w tamtych wyborach prezydenckich w USA bardziej na rękę było dla mnie zwycięstwo Trumpa. Z bardzo prostego, koniunkturalnego powodu. Wygrana Harris powodowała, że ambasador USA w Polsce będzie pociągał za sznurki, aby wygrał warszawski tęczowy Rafał. Z kolei przy zwycięstwie Trumpa nowy ambasador USA będzie tak samo pociągał sznurki, aby wygrał gdański boxer Karol. Ja w drugich turach zawsze za mniejszym złem.

Do niczego więcej Trump nie był mi potrzebny :)

I aby ostatecznie rozwiać Twoje wątpliwości. Swoje zdanie o zachwytach nad wyborem Trumpa przez co niektórych jasno wyraziłem w polskim wątku politycznym. Post, podobnie jak ten, który przytoczyleś z 6 listopada 2024. W minutę do znalezienia ;)

52 minuty temu, fluber napisał(a):

Nikt nie ma pojęcia co się dzieje w waszym cyrku. 

Nikt. Prawie nikt tego tez nie sledzi z taka zacietoscia jak Ty.

to jest taka grupa kilku mln ludzi ktorzy siedza w jednej albo drugiej bance i sobie wroza z socjal-fusow.

@fluber

loading, loading i co, masz juz apke?