Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, josephnba napisał(a):

Nord strem chyba dość dosadnie pokazał gdzie wspólne interesy z Polską mają kacapy i Szwaby 

Btw

@elwariato ja ruskich, wszystkich nienawidzę jak szczurów 

Sami sobie winni 

Do dziś Stalin to Bóg, jego chałupa w Gruzji to mauzoleum a wizja wielkiej Rosji jest ich mantrą 

Jebać bydlaków 

Wypada tylko współczuc, nienawisc to uczucie ktore szkodzi glownie tobie, a ludzie tak naprawde wszedzie sa podobni

Godzinę temu, elwariato napisał(a):

Wypada tylko współczuc, nienawisc to uczucie ktore szkodzi glownie tobie, a ludzie tak naprawde wszedzie sa podobni

Coaching na mnie nie działa 

Ruskie to bydło, wystarczy spędzić z nimi tydzień gdzieś za granicą 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Obiegowej opinii u kogo?

U ludzi z poza polski, mam ci wymieniac nacje, które Polaków darzą podobnym szacunkiem jak Joe ruskich

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

Greenpoint Greenpoint jest wielki na wieki! 💪

Absolutnie, pewnie w zwiazku z tym ze juz niespecjalnie "polski"😋

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Dajesz. Najlepiej z jakimś dowodem takowej tezy 

Ostatnio jest cała lawina filmów na YT w których "ludzie z zachodu" podniecają się jak to w Polsce jest wspaniałe, bezpiecznie, czysto i ogólnie szokująco zajebiście. I mają rację!

38 minut temu, jack napisał(a):

Ostatnio jest cała lawina filmów na YT w których "ludzie z zachodu" podniecają się jak to w Polsce jest wspaniałe, bezpiecznie, czysto i ogólnie szokująco zajebiście. I mają rację!

Szczegolnie z tym czysto😄🥴 ale to ad vocem. Nie czaisz ze to jest podawane jako cos zaskakujacego, wlasnie w kontrze do panujacych stereotypów🤔

52 minuty temu, RappaR napisał(a):

Dajesz. Najlepiej z jakimś dowodem takowej tezy 

Stereotypowy obraz ludzi z europy wschodniej mam ci przytaczac, serio sam dasz rade w necie wyszukać. Naprawdę obraz polaka ruska, ukraińca czy innego rumuna nie jest specjalnie odmienny na zachodzie Europy, jesli wydawalo ci sie, ze jest to bardzo mi przykro.

7 minut temu, elwariato napisał(a):

Stereotypowy obraz ludzi z europy wschodniej mam ci przytaczac, serio sam dasz rade w necie wyszukać. Naprawdę obraz polaka ruska, ukraińca czy innego rumuna nie jest specjalnie odmienny na zachodzie Europy, jesli wydawalo ci sie, ze jest to bardzo mi przykro.

To przytocz.

Ja akurat sporo podróżuję i obraz Polaka jest odmienny od obrazu Rosjanina.

Może kiedyś też wyjedziesz za granicę i się czegoś nowego dowiesz, trzymam kciuki 

1 godzinę temu, elwariato napisał(a):

U ludzi z poza polski, mam ci wymieniac nacje, które Polaków darzą podobnym szacunkiem jak Joe ruskich

To.chyba sprzed 10 lat, albo minimum.sprzed inwazji. Aktualnie na świecie Polak to Pan Europejczyk, a Rosjanin, Rosjanin po prostu nie:)

13 minut temu, elwariato napisał(a):

Szczegolnie z tym czysto😄🥴 ale to ad vocem. Nie czaisz ze to jest podawane jako cos zaskakujacego, wlasnie w kontrze do panujacych stereotypów🤔

Bzdura. U nas nie jest czyściej niż się spodziewano tylko czyściej niż w Europie zachodniej. A dla Rosjan to już zupełny szok poznawczy. 

Wystarczy losowe rzucenie Google Street View po europejskich stolicach by zobaczyć, że u nas jest czyściej na ulicach. 

16 minut temu, elwariato napisał(a):

Stereotyp najebanego polskiego lekarza, który rucha na pokaz a międzynarodowa publika bije mu brawo

3 godziny temu, jack napisał(a):

Bzdura. U nas nie jest czyściej niż się spodziewano tylko czyściej niż w Europie zachodniej. A dla Rosjan to już zupełny szok poznawczy. 

Wystarczy losowe rzucenie Google Street View po europejskich stolicach by zobaczyć, że u nas jest czyściej na ulicach. 

Na zachodzie jak rozumiem też notorycznie dochodzi do "samozaplonow" hałd śmieci sprowadzanych ... w sumie nie wiem skad by tam mialy byc sprowadzane ale oki😋 Ja tam tyle nie podróżuje co RappaR po swiecie, moze i dobrze nie kalam tego europejskiego wizerunku polaka, ale mi sie trafilo w Szwecja w lato być jakis czas, i smutna konstatacja wzgledem tego wyjazdu to właśnie fakt jaki u nas syf jest, tam nie spotkalem dzikich wysypisk w lasach itd. Ale moze to na zasadzie ze nie da rady tam sobie google street view losowo rzucić. A ze warszawa jest czystsza od neapolu czy paryżewa oki, ale nie przeklada sie to na kondycję gospodarowania odpadami calego państwa... 

Przy czym to jest pi****lenie od rzeczy, typowe dla tego wątku, Joe zapodal o nienawisci do ruskich i o "bydle" z tamtego kraju, ja nie lubie uogólnień,  zdażyło mi sie byc w Rosji, ludzie byli bardzo życzliwi, ale zapewne swoj cep poznał swego, co ja bede światlym "Panom Europejczykom" tłumaczył😋

4 godziny temu, elwariato napisał(a):

Na zachodzie jak rozumiem też notorycznie dochodzi do "samozaplonow" hałd śmieci sprowadzanych ... w sumie nie wiem skad by tam mialy byc sprowadzane ale oki😋 Ja tam tyle nie podróżuje co RappaR po swiecie, moze i dobrze nie kalam tego europejskiego wizerunku polaka, ale mi sie trafilo w Szwecja w lato być jakis czas, i smutna konstatacja wzgledem tego wyjazdu to właśnie fakt jaki u nas syf jest, tam nie spotkalem dzikich wysypisk w lasach itd. Ale moze to na zasadzie ze nie da rady tam sobie google street view losowo rzucić. A ze warszawa jest czystsza od neapolu czy paryżewa oki, ale nie przeklada sie to na kondycję gospodarowania odpadami calego państwa... 

Przy czym to jest pi****lenie od rzeczy, typowe dla tego wątku, Joe zapodal o nienawisci do ruskich i o "bydle" z tamtego kraju, ja nie lubie uogólnień,  zdażyło mi sie byc w Rosji, ludzie byli bardzo życzliwi, ale zapewne swoj cep poznał swego, co ja bede światlym "Panom Europejczykom" tłumaczył😋

Na pewno jest duża różnica między tym co było 20-30 lat temu , a tym co jest teraz, o czasach nieboszczki komuny nie wspominając .Jest więcej koszy na śmieci nawet po wsiach , część społeczeństwa sortuje śmieci ,foto 📸 pułapki w lasach też trochę zmniejszają liczbę dzikich wysypisk, ale mentalnie też sporo ludzi jeszcze nie dorosło do tych zdobyczy cywilizacji. Weźmy na przykład takiego pisowskiego trolla, który szczyci się tym że sra swoim psem gdzie popadnie i nie ma zamiaru sprzątać bo płaci podatki , daje dużo na tace , dlatego lewacka hołota powinna sprzątać gówna po jego psiecku. Tak samo jest z sortowaniem odpadów niektórzy sortują na takie co się dobrze palą w piecu i te co są niepalne., Zdarzają się też tacy  co pompują szamba na pole, nie  mówiąc o tym że palą w piecach zgodnie z zaleceniami prezesa czym popadnie oprócz opon .Nawet jeżeli optycznie jest czysto to powietrze jest zasyfiałe maksymalnie , a Kraków i okolice to chyba kumulacja tego syfu. Nie wspomnę o tym ponad milionie małpek i dziewięciu milionach piw , bo tym co piją wydaje się że są niewidzialni, ale to jest tylko efekt tej substancji. 

1 godzinę temu, mayor napisał(a):

Weźmy na przykład takiego pisowskiego trolla, który szczyci się tym że sra swoim psem gdzie popadnie i nie ma zamiaru sprzątać bo płaci podatki , daje dużo na tace , dlatego lewacka hołota powinna sprzątać gówna po jego psiecku. 

Nieprawda, nigdy nie napisałem, że nie mam zamiaru sprzątać po psie, bo daję dużo na tacę.