Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Taka sama nowość i taki sam kaliber jak człowiek gówno piszący o szczepionkach 

Ten koleś to jakiś odklejony dziadzio, który nic nie może Trump może i to bardzo przeraża 

Chodzi mi o to, że w 1 kadencji Trump też o tym mówił i na mówieniu się skończyło, więc nie przeżywam tego aż tak bardzo jak sytuację z Rumunii.

Natomiast co Polska powinna zrobić w sytuacji gdyby Trump jednak zamiast kupić Grenlandię postanowił ją zaanektować to faktycznie temat na bardzo ciekawą dyskusję.

W Kalifornii dużo domów podobno nie ubezpieczonych, z tego co czytałem tam jest cap na to ile można max płacić (ze względu na częste trzęsienia ziemi i pożary) ten max firmom ubezpieczeniowym się nie opłacał więc na potęge kasowali polisy.

@DLT_Braddock jakie masz teorie związane z pożarami w Cali? 

Edytowane przez agresywnychomik

3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

teorie związane z pożarami w Cali? 

Obstawiam wysłanie straży pożarnej na Ukrainę, obciecie funduszy na straż pożarna przez afroamerykańska kobietę burmistrz los Angeles, fakt że szefowa straży pożarnej jest lesbijką, nieprzyjęcie wody z północnych stanów USA z powodu ekologii i chęć spalenia śladów hollywoodzkich siatek pedofilskich 

Teraz, fluber napisał(a):

Obstawiam wysłanie straży pożarnej na Ukrainę, obciecie funduszy na straż pożarna przez afroamerykańska kobietę burmistrz los Angeles, fakt że szefowa straży pożarnej jest lesbijką, nieprzyjęcie wody z północnych stanów USA z powodu ekologii i chęć spalenia śladów hollywoodzkich siatek pedofilskich 

Akurat fundusze były obcięte w zeszłym roku, wczoraj w nocy było na noże burmistrz vs szef strażaków.

Godzinę temu, jack napisał(a):

W straży LA chcą zatrudniać murzynów i baby bo biali strażacy gaszą pożary torebkami damskimi 🫢

Jak każdy film jest stronniczy i pokazuje punkt widzenia autora (zupełnie jak Twój wybiórczy odbiór :P )

Odpowiedz sobie tylko na jedno pytanie - czy zachowane zostały w straży parytety, a jeżeli nie to dlaczego?  - i błagam - nie odpowiadaj, bo mnie nie interesują lewicowe ideologie :)

Filmik wrzuciłem jakby kogoś ciekawił. Natura ma w d.. ideologie - albo coś robią kompetentni ludzie, albo straty są po prostu większe - żadna filozofia ot ideologie biorą górę nad instynktem samozachowawczym.

2 minuty temu, Alonzo napisał(a):

Jak każdy film jest stronniczy i pokazuje punkt widzenia autora (zupełnie jak Twój wybiórczy odbiór :P )

Odpowiedz sobie tylko na jedno pytanie - czy zachowane zostały w straży parytety, a jeżeli nie to dlaczego?  - i błagam - nie odpowiadaj, bo mnie nie interesują lewicowe ideologie :)

Filmik wrzuciłem jakby kogoś ciekawił. Natura ma w d.. ideologie - albo coś robią kompetentni ludzie, albo straty są po prostu większe - żadna filozofia ot ideologie biorą górę nad instynktem samozachowawczym.

Odpowiedz mi ma pytanie 

Czy pożary w Grecji też wynikały z lesbijek na stanowisku? 

Czy pożary w Szwecji też wynikały z cięć budżetowych dla straży? 

Wytrzymałem 4.31 tego gówna i się załamałem ilością bredni i półprawd. 

Już bardziej zmanipulowane go i zakłamanego gówna w internecie nie znalazłeś? 

Znasz się choć trochę na strukturze pożaru, na klęskach, żywiołach? 

Obarczać winą za pożary grupę etniczna czy płeć? 

A za trzęsienia ziemi też? 

Koleś pierdoli że formy ubezpieczeniowe wypowiedziały umowy bo k**** co? Bo czarnoskóra kobieta jest na stanowisku? Czy dlatego że liczba trzęsień ziemii i innych zjawisk w californi sprawia że domy są stale narażone? 

5 minut temu, josephnba napisał(a):

Odpowiedz mi ma pytanie 

Czy pożary w Grecji też wynikały z lesbijek na stanowisku? 

Czy pożary w Szwecji też wynikały z cięć budżetowych dla straży? 

Wytrzymałem 4.31 tego gówna i się załamałem ilością bredni i półprawd. 

Już bardziej zmanipulowane go i zakłamanego gówna w internecie nie znalazłeś? 

Znasz się choć trochę na strukturze pożaru, na klęskach, żywiołach? 

Obarczać winą za pożary grupę etniczna czy płeć? 

A za trzęsienia ziemi też? 

Koleś pierdoli że formy ubezpieczeniowe wypowiedziały umowy bo k**** co? Bo czarnoskóra kobieta jest na stanowisku? Czy dlatego że liczba trzęsień ziemii i innych zjawisk w californi sprawia że domy są stale narażone? 

Gdzieś mi się przewinęło, że że jestes strażakiem, tak? Jak nie to sory - widocznie coś pomyliłem.

11 minut temu, Alonzo napisał(a):

W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać czy to nie jest filmik nagrany dla beki. Ale pewnie nie jest.

Tramp jako specjalista od pożarnictwa 🙃

Równie dobrze można było zmontować filmik z Bidem straszącym zmianami klimatu i suszami, bogaczami zabudowującymi każdy skrawek suchej ziemi domami za miliony, których nikt nie chce ubezpieczyć, strażakach nie dopuszczających mniejszości do zawodu itd.