Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, P_M napisał(a):

Nie wiem, ale wrzuciłem, bo wydawało się ciekawe, może ktoś coś więcej tu powie. Mamy tu parę osób ze stanów.

https://clerk.house.gov/committees/VC00

republikanie mieli 9:7 czyli chyba mogli przeforsowac swoje punchline'y. taki raport jest bez sensu i tak naprawde bez wartosci, chyba ze jacys republikanie chca sie nim chelpic?

niektore rzeczy demokraci sie zgadzali.

https://thehill.com/homenews/house/5019735-democrats-push-back-on-republican-covid-19-report/

smieciowe jak te nasze komisje, nic nowego. pracowali nad tym partyjniacy i taki tez jest wydzwiek. "swiadkowie" w sprawie niektorzy tez bekowi, otwarcie "specjalisci" z frontlineow Fox News, z dobrymi dla januszkow "afiljacjami" (eg dobre uniwerki, niektore "postepowe" ale profesur ma "tenure" wiec moga mu skoczyc jak zrobil konserwatywny coming-out, i bardzo dobrze hehe).

widac, ze zadzialalo, jak nawet jakis random w PL sie zaciekawil!

Cisza tutaj a wielki dzień dla Syrii, pieron wie czy nie skonczy sie degregolada jak zazwyczaj, jak w Libii np. ale i tak fajnie widziec ze kolejny satrapa dostaje po d. Zabawne tez było jak ławrowa pytali na ruskie zapatrywania na to co sie dzieje, dziadek cos pier.olil o terorystach, ale dzis juz ponoć narracje zmieniają 😄😛

12 godzin temu, elwariato napisał(a):

Cisza tutaj a wielki dzień dla Syrii, pieron wie czy nie skonczy sie degregolada jak zazwyczaj, jak w Libii np. ale i tak fajnie widziec ze kolejny satrapa dostaje po d. Zabawne tez było jak ławrowa pytali na ruskie zapatrywania na to co sie dzieje, dziadek cos pier.olil o terorystach, ale dzis juz ponoć narracje zmieniają 😄😛

Czy ja wiem czy radykałowie a Al-Kaidy to taki wielki dzień dla Syrii? Raczej trafili z deszczu pod rynnę. Zresztą cały tamten region to jest jeden wielki pierdolnik.

2 godziny temu, Pepis21 napisał(a):

Czy ja wiem czy radykałowie a Al-Kaidy to taki wielki dzień dla Syrii? Raczej trafili z deszczu pod rynnę. Zresztą cały tamten region to jest jeden wielki pierdolnik.

Tutaj akurat jakakolwiek zmiana to doraznie in+, a co będzie to czas pokaże, choc wiadomo nadzieje marne, patrzac przez pryzmat calej tej arabskiej wiosny.

W dniu 9.12.2024 o 03:15, elwariato napisał(a):

Tutaj akurat jakakolwiek zmiana to doraznie in+, a co będzie to czas pokaże, choc wiadomo nadzieje marne, patrzac przez pryzmat calej tej arabskiej wiosny.

Witamy Hilary Clinton na forum, po tylu latach ukrywania się jako kibic Jazz wreszcie się ujawniła

Edytowane przez the_secret

Znajomy lekarz, który przyjechał z Damaszku opowiadał, że to dobre co się dzieje teraz (zmiana władzy), bo za Asaada mieli konkretnie przerąbane. Po rozmowie z nim poczytałem w sieci, że był konkretny terror, ludzi katowano nawet prasami hydraulicznymi itp. Ale co tam tysiące ofiar, nieładnie potraktowali kuzyna.

Edytowane przez Pablo81

14 minut temu, fluber napisał(a):

Do którego stopnia pokrewieństwa powinni zlinczować mu rodzinę w takim razie?

Kuzyn dyktatora Sulejman Hilal al-Asad został zaś w poniedziałek (9 grudnia) zabity w mieście Latakia. Był on znany z kierowania kilkoma proasadowskimi gangami zajmującymi się przemytem narkotyków i broni.

Lepiej poczytać 5 min, zamiast zadawać głupie pytanie. Ale zapomniałem, że nauka o czyms ma odwrotne skutki :) Np o profilaktyce prowadzi, do rozszerzania się chorób :)

Edytowane przez Pablo81

6 minut temu, fluber napisał(a):

Do którego stopnia pokrewieństwa powinni zlinczować mu rodzinę w takim razie?

Zakladam ze do pokrewienstwa, które bojownicy sa w stanie zlokalizować 😛 Wałęsa jak mediator powinien pojechac, on wie co to znaczy "bezkrwawy" przewrot

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

🤷‍♂️

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Kuzyn dyktatora Sulejman Hilal al-Asad został zaś w poniedziałek (9 grudnia) zabity w mieście Latakia. Był on znany z kierowania kilkoma proasadowskimi gangami zajmującymi się przemytem narkotyków i broni.

Wielki czlowiek Julcio chcial go oprowadzic po tym centrum m1😋 niestety nie zdążył,  smutny dzien dla Syrii

5 minut temu, elwariato napisał(a):

Wielki czlowiek Julcio chcial go oprowadzic po tym centrum m1😋 niestety nie zdążył,  smutny dzien dla Syrii

ja nikogo nie chciałem nigdzie oprowadzać

to Ty tu się cieszysz że - w kolejnym już państwie arabskim - leczy się raka hivem :) 

Teraz, julekstep napisał(a):

ja nikogo nie chciałem nigdzie oprowadzać

to Ty tu się cieszysz że - w kolejnym już państwie arabskim - leczy się raka hivem :) 

🙄 oki zapewne pan jako znany humanista, poradziłbyś Syryjczykom co maja robic w tej sytuacji, prosz jak asadowski nowotwór od 50 lat toczacy panstwo usunąć skutecznie i w dobry, czy własciwy sposob?