Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

@Pablo81 ja to widzę tak że Ameryka jest naszym gwarantem bezpieczeństwa i gołym okiem widać, że demokraci są zbyt miękcy by doprowadzić do porządku na świecie, nawet Izrael się już z Bidenem i jego administracją nie liczył. Dla mnie Trump to po prostu nadzieja że trochę się ogarnie sytuacja międzynarodowa i zdecydowanie potrzebny jest ktoś twardszy aby wymusić jakieś pokojowe rozwiązania. Do tego mysle ze ceny ropy i energii mogą pójść mocno w dol jesli weźmie się za odkręcanie zielonego ładu. Oczywiście ideologicznie też jest mi bardziej po drodze niż demokraci, ale to jest dla mnie kwestia najmniej istotna jaka ideologia rządzi sobie za oceanem. Biden nawet z zacofanego Afganistanu nie potrafił wyjść z godnością i  Ameryka się tam skompromitowała. Wlasciciwie przez te 4 lata administracja pokazywała tylko swoje słabości i to jacy są mięciutcy. Czy Trump wynegocjuje szybki i korzystny dla Ukrainy pokój ? Się okaże, hehe, bo może to być trudne i się chłop być może przeliczy, ale na pewno obstawiałbym że ma na to w tej chwili większe szanse niż jakaś Kamala Harris. 

25 minut temu, elwariato napisał(a):

Slyszal kiedys o czym takim jak frekwencja wyborcza🤔 gdzie poszli, otóż zostali w domach, taki to "wałek"

mhm bardzo wiarygodne, zwlaszcza tyle osob ktorego zostalo w domu i akurat glosowalo na Bidena

i akurat przypadkiem bylo ich uwaga 15 milionow w przypadku demokratow a tylko 3 w przypadku trumpa mniej

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

mhm bardzo wiarygodne, zwlaszcza tyle osob ktorego zostalo w domu i akurat glosowalo na Bidena

i akurat przypadkiem bylo ich uwaga 15 milionow w przypadku demokratow a tylko 3 w przypadku trumpa mniej

Nom tak to jest jak wyborcy sa rozczarowani obecnie urzedujaca wladza, ale to jest w naukach politycznych, nie jest tak chwytliwe jak, przekręt,  oszustwo, ziemia jest plaska a szczepienia powoduja autyzm 😋

14 minut temu, elwariato napisał(a):

Nom tak to jest jak wyborcy sa rozczarowani obecnie urzedujaca wladza, ale to jest w naukach politycznych, nie jest tak chwytliwe jak, przekręt,  oszustwo, ziemia jest plaska a szczepienia powoduja autyzm 😋

W sumie to Trump jest troche w czepku urodzony - jakby nawet wygral te poprzednie wybory, to by musial walczyc z inflacja ktora w duzej mierze sam wygenerowal z house/senatem - byla to ciezka decyzja w czasie pandemii i bezprecedensowa, ale czesc tej inflacjii to bylo poklosie jego decyzji. Teraz wraca na koniu on, z lepsza “swita” doradcow, w sam raz zeby powojowac z Chinami.

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

W sumie to Trump jest troche w czepku urodzony - jakby nawet wygral te poprzednie wybory, to by musial walczyc z inflacja ktora w duzej mierze sam wygenerowal z house/senatem - byla to ciezka decyzja w czasie pandemii i bezprecedensowa, ale czesc tej inflacjii to bylo poklosie jego decyzji. Teraz wraca na koniu on, z lepsza “swita” doradcow, w sam raz zeby powojowac z Chinami.

A no nie ma sprawiedliwosci na swiecie i trump tego dowodem 😋

2 godziny temu, memento1984 napisał(a):

W sumie ciekawa sytuacja. Oboje uważamy to samo, ale z kompletnie innych powodów.

Ty uważasz, że Trump jest w czepku urodzony, bo przegrał wybory prezydenckie w 2020

Ja uważam, że Trump jest w czepku urodzony, bo odziedziczył kilka miliardów dolarów.

Ot, różne spojrzenie na świat. 

10 minut temu, RappaR napisał(a):

W sumie ciekawa sytuacja. Oboje uważamy to samo, ale z kompletnie innych powodów.

Ty uważasz, że Trump jest w czepku urodzony, bo przegrał wybory prezydenckie w 2020

Ja uważam, że Trump jest w czepku urodzony, bo odziedziczył kilka miliardów dolarów.

Ot, różne spojrzenie na świat. 

Piniondze to juz mial, moje spojrzenie dotyczy jego szans na legacy. Jak wiele osob w jego pozycji ego wywalone w kosmos, ale malo takich osob wogole otarlo sie o taka mozliwosc jak on lub ma wystarczajaca charyzme. Mam nadzieje, ze ktos mu odradzi “sterowanie” na obnizenie stop procentowych, to by znowu wywalilo ceny nieruchomosci o nastepne 10% i wplynelo na inflacje.

21 minut temu, RappaR napisał(a):

Najlepszy dowód na to, że Trump w czepku urodzony to lipcowa kula rykoszetująca mu od łba.

15 godzin temu, elwariato napisał(a):

Slyszal kiedys o czym takim jak frekwencja wyborcza🤔 gdzie poszli, otóż zostali w domach, taki to "wałek"

podobno w 2020 z powdu covida każdemu wyślano karty poczta, teraz nie, wiec leniwi nie zagłosowali. poza tym jeszcze miliony głosów są do policzenia, ostateczna różnica będzie pewnie poniżej 10m, co właśnie efekt pandemii dobrze tłumaczy.

Edytowane przez lorak

1 godzinę temu, lorak napisał(a):

podobno w 2020 z powdu covida każdemu wyślano karty poczta, teraz nie, wiec leniwi nie zagłosowali. poza tym jeszcze miliony głosów są do policzenia, ostateczna różnica będzie pewnie poniżej 10m, co właśnie efekt pandemii dobrze tłumaczy.

Jeden pies, tak czy inaczej pseudo wałek tłumaczy, choc zwolennikom i samemu trumpowi nie sadze