Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, lorak napisał(a):

co ciekawe, w dyskusjach o istnieniu boga wierzący często wyciągają argument, ze wszystkie religie tak naprawdę mówią o tym samym bogu ; ]

Jakimś specjalnie wierzącym bym siebie nie nazwał, ale zawsze mnie śmieszy, że są podobieństwa między księgami danych religii, których ortodoksi jakby raczą nie zauważać albo widzą, ale udają że nie istnieją.

muszą udawać, bo inaczej trzeba by przyznać się do wielu błędów, choćby że te wszystkie morderstwa w wojnach religijnych nie były jednak z woli boga. ale z czasem z tego wyrosną, tak jak np. żydzi wyrośli z politeizmu, bo przecież na początku Jahwe był tylko jednym z wielu bogów i to nawet nie tym najmocniejszym.

56 minut temu, Pepis21 napisał(a):

Jakimś specjalnie wierzącym bym siebie nie nazwał, ale zawsze mnie śmieszy, że są podobieństwa między księgami danych religii, których ortodoksi jakby raczą nie zauważać albo widzą, ale udają że nie istnieją.

raczej to

Godzinę temu, Pepis21 napisał(a):

Trudno, żeby podobieństw nie było, szczególnie, że moralność wyrasta z tego samego pnia

ale piekny wpierdol

skonczylo sie w c***a walenie, wystawianie kandydatki ktora boi sie powiedziec co mysli, boi sie wywiadow

piekna sprawa, nawet amerykanie nie dadza sie tak robic w c***a

Trump jaki jest taki jest ale przynajmniej nie boi sie pokazac kim jest

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

ale piekny wpierdol

Mnie zastanawia jakim cudem wszystkie sondaże liberalnych mediów pokazywały wygrana Harris gdy bukmacherzy jednoznacznie wskazywali na Trumpa.

Przecież takie sondaże jak np. selzer w Iowa gdzie przedwczoraj podawali że Harris wygra różnica 3 procent a w rzeczywistości przegrała różnica 13 procent to jakieś nieporozumienie.

Edytowane przez fluber

8 minut temu, Alonzo napisał(a):

Lemingi zszokowane 🤣

Jak ktoś wierzy mediom sam sobie szkodzi

Bardziej mnie zastanawia po co takie sondaże publikować. Jak się 2 dni przed wyborami napiszę że Twój kandydat na wygraną praktycznie w kieszeni to przecież motywacja do pójścia na wybory spada 

Zainteresowanie u mnie tymi wyborami było małe, ale ze wszystkich żródeł, które śledzę i którym ufam od kilku tygodni mówiono o sporej przewadze Trumpa, w poniedziałek gadam z dwoma ziomkami i mnie wyśmiali, że będzie blisko, że Harris może wygrać i że się na momencie zamachu chyba zatrzymałem, jeden z nich nawet hajs na Camele postawił

jak te TVNy mielą ludziom mózgi, to jest niebywałe

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak te TVNy mielą ludziom mózgi, to jest niebywałe

Mnie to najbardziej dziwi zaangażowanie TVN w lansowania Harris Polskim widzom, jakbyśmy to my głosowali i od nas coś zależało. Zupełnie nie śledziłem tego co się dzieje w USA bo może i nie mam tych wyborów w dupie ale wystarczy mi ograniczenie się do poznania wyniku.