Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś video z tego jak się modlił? 

Generalnie tak długo jak modlił się/protestował pokojowo, ergo po prostu sobie stał, tak cała reszta powinna mieć to w dupie, jeżeli nikomu w żaden sposób nie przeszkadza. Sam przepis o strefie bez protestów mocno mi śmierdzi. Tworzy to jakiś dziwny precedens dla władzy, gdzie daje się wytrych i obejście prawa do protestowania, bo można de facto stworzyć takie "safe zony" wszędzie.

Godzinę temu, P_M napisał(a):

Ma ktoś video z tego jak się modlił? 

Generalnie tak długo jak modlił się/protestował pokojowo, ergo po prostu sobie stał, tak cała reszta powinna mieć to w dupie, jeżeli nikomu w żaden sposób nie przeszkadza. Sam przepis o strefie bez protestów mocno mi śmierdzi. Tworzy to jakiś dziwny precedens dla władzy, gdzie daje się wytrych i obejście prawa do protestowania, bo można de facto stworzyć takie "safe zony" wszędzie.

Pewnie ktoś go podpierdolil a jak typ pojawiał się regularnie i regularnie były zgłoszenia to coś z nim zrobili. Wyobraź sobie, że ktoś pod Twoim oknem odpierdala takie szopki. 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Pewnie ktoś go podpierdolil a jak typ pojawiał się regularnie i regularnie były zgłoszenia to coś z nim zrobili. Wyobraź sobie, że ktoś pod Twoim oknem odpierdala takie szopki. 

Próbuje sobie wyobrazić, czy bardziej były przerażone tym "stalkingiem" (gościu nie został skazany za stalking a w podlinkowanym artykule Gregoriusa jest info, że pojawił się tam drugi raz) mieszkające w klinice aborcyjnej od lat lokatorki, czy sam budynek.

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

100 metrów od mojego domu, o k**** xD to przecież u sąsiadów 5 domów dalej xDDD 

36 minut temu, jack napisał(a):

Na dowód tego wrzucasz artykuł, w którym jest napisane, że nie państwa?

BRC wystąpiła z oficjalną prośbą do władz francuskiego Kościoła katolickiego o odstąpienie wyznawcom islamu kościołów

11 minut temu, fluber napisał(a):

Na dowód tego wrzucasz artykuł, w którym jest napisane, że nie państwa?

BRC wystąpiła z oficjalną prośbą do władz francuskiego Kościoła katolickiego o odstąpienie wyznawcom islamu kościołów

Właścicielem kościołów we Francji jest państwo. Kościół nimi zarządza.  

4 minuty temu, jack napisał(a):

Właścicielem kościołów we Francji jest państwo. Kościół nimi zarządza.  

Czy ja Twoim zdaniem jestem Francuzem? 

Bo nie c***a nie rozumiem jak łączysz francuskie prawo z tym gdzie się rządzę.

12 godzin temu, jack napisał(a):

Aaaa czy w budynkach które nie są wasze wprowadziliście sobie swoje prawo, które ogranicza wolność innym ludziom 😭

9 minut temu, fluber napisał(a):

Czy ja Twoim zdaniem jestem Francuzem? 

Bo nie c***a nie rozumiem jak łączysz francuskie prawo z tym gdzie się rządzę.

A Wy nie jesteście jedną wielką wspólnotą z jednym Papieżem na tronie piotrowym? 

Sam piszesz, że Wasze prawo w pkt. 1 zabrania takich akcji. Francuzi mają inne 10 przykazań? 

7 minut temu, jack napisał(a):

Czyli wyznaczyliście sobie strefy w której muzułmanin nie może się modlić. Strefy te obejmują również miejsca, które nie są Waszą własnością. Ehhhh, katolicy 

Są to albo miejsca, które są naszą własnością, albo miejsca, którymi zarządzamy.

Aczkolwiek nie chcę się wypowiadać w kwestii każdego episkopatu na świecie, tylko dlatego, że wyznaje tę samą wiarę.

Jeżeli zarządzam lub wynajmuję jakąś przestrzeń to mam prawo decydować o tym, co się w niej dzieje. My mówimy o zakazie w miejscu publicznym na chodniku  - czymś co jest wspólne. Dla mnie jest jasne, że protestujący nie mogą wchodzić na teren kliniki, a ni na teren znajdujący się pod zarządem kliniki. 

Jeżeli szukasz analogii, to zakaz cichej modlitwy na chodniku jest tym samym czym zakaz parady równości. Gdyby parada równości polegała na cichym przemarszu chodnikiem.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Bez kitu, że wszyscy ludzie na świecie jakoś nie chcą wierzyć w to samo;)

https://www.islam.info.pl/kim-jest-allah/ a dokładniej:

Cytat

Allah to imię Boga w islamie. Muzułmanie wierzą i czczą tego samego Jedynego Boga co Żydzi i chrześcijanie

Może gdyby muzułmanie, chrześcijanie i żydzi zechcieli to zrozumieć zamiast XD-kować to byłoby lepiej na świecie.