Koelner Opublikowano 3 Października Udostępnij Opublikowano 3 Października 15 godzin temu, agresywnychomik napisał(a): Nie wiem, wiem za to że w Gdańsku widziałem kebab po raz pierwszy w życiu za małolata, napewno mają tradycje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 10 Października Udostępnij Opublikowano 10 Października Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 13 Października Udostępnij Opublikowano 13 Października (edytowane) W dniu 1.10.2024 o 19:49, DRK napisał(a): Irańczycy ostro testują Żelazną Kopułę. to nie była żelazna kopuła media, nazwijmy je delikatnie, niebranżowe odmieniają przez wszystkie przypadki nazwę Żelazna Kopuła. No więc nie, Kipat Bar’zel nie służy do przechwytywania pocisków balistycznych nadlatujących z odległości ponad tysiąca kilometrów (z Szirazu do Beer Szewy – 1700 kilometrów). Pamiętajmy, że pocisk balistyczny, jak sama nazwa wskazuje, porusza się po krzywej balistycznej. Jeśli zbliża się do Izraela aż z Iranu, jego trajektoria sprawia, iż Żelazna Kopuła jest bezradna. Do radzenia sobie z takimi zagrożeniami Izrael opracował systemy Kela Dawid i – przede wszystkim – Chec. Edytowane 13 Października przez Me Myself and I Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Października Udostępnij Opublikowano 19 Października https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-08-12/foreign-investors-are-pulling-record-amount-of-money-from-china Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubbas Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Sztab Demokratów pewnie coś słabo widzi sondaże skoro w desperacji wysyła Kamalę do Fox News. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Nie śledzę walut jakoś specjalnie, ale Korona ładnie poszybowała. Byłem przyzwyczajony, że Korona to taki złoty przez pół, a tutaj okolice 0,35. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października 25 minut temu, RappaR napisał(a): Nie śledzę walut jakoś specjalnie, ale Korona ładnie poszybowała. Byłem przyzwyczajony, że Korona to taki złoty przez pół, a tutaj okolice 0,35. Jaką korona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października 1 godzinę temu, blackmagic napisał(a): Jaką korona? Norweska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października 5 godzin temu, RappaR napisał(a): Norweska. Jak patrzyłem to norweska kosztowała 0,5 przez krótki okres raczej kręciła się niżej. Myślałem że zostałem bogaczem i czeska do 0.35 skoczyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października 7 minut temu, blackmagic napisał(a): Jak patrzyłem to norweska kosztowała 0,5 przez krótki okres raczej kręciła się niżej. Myślałem że zostałem bogaczem i czeska do 0.35 skoczyła ~0,45 miała długo. Czemu byłbyś bogaczem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października 9 minut temu, RappaR napisał(a): ~0,45 miała długo. Czemu byłbyś bogaczem? Bo kupowałem jak była po 0,16 więc byłby ponad dubel A norweska z tego co widzę od roku się kręci koło 0.38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października Godzinę temu, blackmagic napisał(a): Bo kupowałem jak była po 0,16 więc byłby ponad dubel A norweska z tego co widzę od roku się kręci koło 0.38 Ostatni raz obczajałem cenę jak byłem w Norwegii w styczniu 2023 i była po 0,44. Teraz jest 0,36 to spory zjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 21 Października Udostępnij Opublikowano 21 Października 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Ostatni raz obczajałem cenę jak byłem w Norwegii w styczniu 2023 i była po 0,44. Teraz jest 0,36 to spory zjazd. To chyba kwestia bardziej złotego niż innych walut bo w tamtym okresie korona czeska też poszła na 0.2 więc ok 20% w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października W dniu 21.10.2024 o 03:50, Kubbas napisał(a): Samo złoto, ten fragment z trumpem który mowi o ameryce to jedna z lepszych sentencji jakie slyszalem od lat Z innych kuriozów, przed chwila widzialem na bbc jak zydzi organizuja sobie weekendowe wypady, zeby zrobic sobie fotki na tle płonącej Gazy. Co za zdegenerowany naród Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Godzinę temu, elwariato napisał(a): Z innych kuriozów, przed chwila widzialem na bbc jak zydzi organizuja sobie weekendowe wypady, zeby zrobic sobie fotki na tle płonącej Gazy. Co za zdegenerowany naród Dlaczego tak uważasz? Ich odwieczny wróg, tak sobie wyobrażam że selfie przy płonącej bramie brandenburskiej czy Kremlu też byłoby u nas modne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października 6 minut temu, Koelner napisał(a): Dlaczego tak uważasz? Ich odwieczny wróg, tak sobie wyobrażam że selfie przy płonącej bramie brandenburskiej czy Kremlu też byłoby u nas modne Zydzi maja samych odwiecznych wrogów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października 1 minutę temu, elwariato napisał(a): Zydzi maja samych odwiecznych wrogów Niom, my jesteśmy tylko ponad 1000 lat i w sumie chyba tylko z Węgrami w miarę ok a Żydzi trochę już mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października 8 minut temu, Koelner napisał(a): Dlaczego tak uważasz? Ich odwieczny wróg, tak sobie wyobrażam że selfie przy płonącej bramie brandenburskiej czy Kremlu też byłoby u nas modne Ja bym to porównał tak, że ten pierwszy przypadek to jak ludzie się cieszą ze śmierci żydowskich żołnierzy w Gazie, a Twój to jak ludzie się cieszą, że w Auschwitz zmarły żydowskie dzieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października 10 minut temu, RappaR napisał(a): Ja bym to porównał tak znamy już te Twoje porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi