mayor Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 12 minut temu, memento1984 napisał(a): paragon grozy: Trochę nie fair takie porównanie. Jeżeli pisowski troll robi zakupy w Biedronce ,to Ty powinieneś zrobić w Family Dollar albo Dollar Tree. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia Teraz, mayor napisał(a): Trochę nie fair takie porównanie. Jeżeli pisowski troll robi zakupy w Biedronce ,to Ty powinieneś zrobić w Family Dollar albo Dollar Tree. a kupiles kiedys swieze owoce tam, albo nie przetworzone mieso? : ) ALDI w UK to byla taka siermiezna c***nia ze wrazenie miales, ze cie wpuscili na zaplecze rozladowywac palety (i LIDL chyba tez) - aldi.us kompletnie chyba ogarneli inny model. Auchan chyba mozna porownac (czy jakis duzy Carrefour tylko nie zaden "express" tylko taki "mega"). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 8 minut temu, memento1984 napisał(a): a kupiles kiedys swieze owoce tam, albo nie przetworzone mieso? : ) ALDI w UK to byla taka siermiezna c***nia ze wrazenie miales, ze cie wpuscili na zaplecze rozladowywac palety (i LIDL chyba tez) - aldi.us kompletnie chyba ogarneli inny model. Auchan chyba mozna porownac (czy jakis duzy Carrefour tylko nie zaden "express" tylko taki "mega"). No ale można porównać Aldi US do Aldi PL. Porównanie Biedronki jest z dupy bo ceny nie są dla każdego, tylko dla klientów z aplikacją , to już bardziej fair by było porównanie cen w Costco bo tam też musisz mieć membership Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 30 minut temu, memento1984 napisał(a): ALDI w UK to byla taka siermiezna c***nia ze wrazenie miales, ze cie wpuscili na zaplecze rozladowywac palety (i LIDL chyba tez) - aldi.us kompletnie chyba ogarneli inny model. 15 minut temu, mayor napisał(a): No ale można porównać Aldi US do Aldi PL. Porównanie Biedronki jest z dupy bo ceny nie są dla każdego, tylko dla klientów z aplikacją , to już bardziej fair by było porównanie cen w Costco bo tam też musisz mieć membership Fun fact: Aldi działające w UK to jest to samo Aldi co w USA, natomiast Aldi działające w Polsce i prawie całej Europy kontynentalnej to jest osobna firma. Edytowane 20 Sierpnia przez Życie_to_mem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 15 minut temu, mayor napisał(a): No ale można porównać Aldi US do Aldi PL. Porównanie Biedronki jest z dupy bo ceny nie są dla każdego, tylko dla klientów z aplikacją , to już bardziej fair by było porównanie cen w Costco bo tam też musisz mieć membership Tez nie, Costco mozesz porownac z Makro xD Edytowane 20 Sierpnia przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 4 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Tez nie w Costco mozesz porownac z Makro xD po prawie 6tyg we Francji w wakacje i obczajeniu wiekszosci sklepow, najlepiej wypadlo duze Super-U. teraz jak spojrzalem na ceny w PL sklepie Auchan to bym powiedzial "koszyk" FRA po przeliczeniu na $ ~1.15x do aldi.US (u mnie to bedzie DC/Virginia/Maryland, a oni trzymaja chyba rezim cenowy pomiedzy stanami, z jakimis wyjatkami) i PL.auchan ~0.8x. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 4 minuty temu, memento1984 napisał(a): po prawie 6tyg we Francji w wakacje i obczajeniu wiekszosci sklepow, najlepiej wypadlo duze Super-U. teraz jak spojrzalem na ceny w PL sklepie Auchan to bym powiedzial "koszyk" FRA po przeliczeniu na $ ~1.15x do aldi.US (u mnie to bedzie DC/Virginia/Maryland, a oni trzymaja chyba rezim cenowy pomiedzy stanami, z jakimis wyjatkami) i PL.auchan ~0.8x. Ale to ceny faktycznie muszą się mocno wahać między stanami, bo Publix w USA jak byłem 2 lata temu, to było dosłownie 2-3x drożej wszystko niż w Polsce. Głupie kajzerki kosztowały za paczkę ~3$. Co do Francji, to bym dał przelicznik z 1,8 do Polski, ale w sumie byłem tylko w Nicei i Paryżu(chyba dwa najdroższe miasta), a Śląsk jest tani, więc porównanie mogłoby być inne do Warszawy/Krakowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia (edytowane) 11 minut temu, memento1984 napisał(a): po prawie 6tyg we Francji w wakacje i obczajeniu wiekszosci sklepow, najlepiej wypadlo duze Super-U. teraz jak spojrzalem na ceny w PL sklepie Auchan to bym powiedzial "koszyk" FRA po przeliczeniu na $ ~1.15x do aldi.US (u mnie to bedzie DC/Virginia/Maryland, a oni trzymaja chyba rezim cenowy pomiedzy stanami, z jakimis wyjatkami) i PL.auchan ~0.8x. Chwile we Francji nie bylem (6 lat moze wiecej nawet) ale jak jeszcze za studenta (poczatek 2000s), budżetowo, stopem po Europie to we Francji zawsze zaopatrywalismy sie w Leader Price. Edytowane 20 Sierpnia przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 20 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 7 minut temu, RappaR napisał(a): Ale to ceny faktycznie muszą się mocno wahać między stanami, bo Publix w USA jak byłem 2 lata temu, to było dosłownie 2-3x drożej wszystko niż w Polsce. Głupie kajzerki kosztowały za paczkę ~3$. Co do Francji, to bym dał przelicznik z 1,8 do Polski, ale w sumie byłem tylko w Nicei i Paryżu(chyba dwa najdroższe miasta), a Śląsk jest tani, więc porównanie mogłoby być inne do Warszawy/Krakowa. Publix to w sumie delikatesy wielkopowierzniowe. wogole bym tego nie porownywal z Auchan/Carrefour. w Nicei i Paryzu napewno byles w malych/mniejszych miejskich sklepach sieciowkach, tam ceny sa 20-50% wyzsze. Wynajmij samochod i pojedz do odpowiednika naszego Auchan/Carrefoura, zobaczysz roznice. 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Chwile we Francji nie bylem (6 lat moze wiecej nawet) ale jak jeszcze za studenta (poczatek 2000s), budżetowo, stopem po Europie to we Francji zawsze zaopatrywalismy sie w Leader Price. widzialem tylko jeden LP w tym roku, wygladal jak Aldi w UK 15+ lat temu. nawet sie nie zatrzymalem lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia @fluber ten majonez to majonez z lidla wiec pies by tego nie dotknął, ja po majonez akurat zawsze lecę do polskiego sklepu, winiary to winiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Godzinę temu, RonnieArtestics napisał(a): @fluber ten majonez to majonez z lidla wiec pies by tego nie dotknął, ja po majonez akurat zawsze lecę do polskiego sklepu, winiary to winiary. Tylko Kielecki. Zrobi ktos ankiete? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Kielecki ma świetna renomę wiele osób chwali a dla mnie zbyt octowy on jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 11 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Tylko Kielecki. Zrobi ktos ankiete? xD Wypadałoby dodać, że majonez to jeden z najgorszych, najbardziej gównianych i najbardziej niezdrowych produktów, który do tego beznadziejnie smakuje. Od lat tego nie jadłem i wszystkim polecam to odstawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 7 minut temu, fluber napisał(a): Wypadałoby dodać, że majonez to jeden z najgorszych, najbardziej gównianych i najbardziej niezdrowych produktów, który do tego beznadziejnie smakuje. Od lat tego nie jadłem i wszystkim polecam to odstawić. Ja niestety jestem uzależniony. Lubię. Nawet zamiast masła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia majonez tylko na jajkach (smarowane wiadomo z której strony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 21 minut temu, fluber napisał(a): Wypadałoby dodać, że majonez to jeden z najgorszych, najbardziej gównianych i najbardziej niezdrowych produktów, który do tego beznadziejnie smakuje. Od lat tego nie jadłem i wszystkim polecam to odstawić. Niestety to prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camelus Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a): Tylko Kielecki. Zrobi ktos ankiete? xD Gdzieś przeczytałem, że Winiary i Kielecki po prostu mają różne zastosowania. Winiary jest do sałatek, kanapek i jajek a Kielecki do wyjebania. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia nudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 7 minut temu, Koelner napisał(a): nudy Nie umiemy sie bawic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 21 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia (edytowane) 13 godzin temu, memento1984 napisał(a): Staralem sie zrobic ~ten sam koszyk: nie znalazlem tylko kuchennych wipes dezynfekujacych (75count $2.99) i jakis tam danonek ($3.32). Bralem najtansze produkty jakie sie da znalezc jednostkowo. "najgorzej" wypadly mango, bo w tym Auchan tylko jakies po 14PLN/szt. ALDI: $132 Auchan: 440PLN Auchan to jest drogi sklep, kiedyś tam było tanio (przynajmniej w PL). Edytowane 21 Sierpnia przez steve Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi