Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Pablo81 napisał(a):

No myślę, że nazywają Polaków pogardliwie w swoim narzeczu, a nie po polsku. Więc bez googlowania, jak w innych językach nazywa się pogardliwie Polaków? Słyszałeś to wiesz. 

Słyszałem to słowa w języku polskim. 

Chociaż po angielsku też(polacks)

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Uznali, że biali są bogaci i pewnie mieli doświadczenia, że biali częściej korzystają. Straszne.

Myślę że bardziej chodziło o gigantyczny rozmiar przyrodzenia i bezpruderyjną gotowość do uprawiania seksu przy publiczności .Zwyczajnie widząc kolegę chcieli zarobić na pokazie seksu na żywo .,Może czytają forum i znają te wpisy -

W pewnym momencie jedna z nich zaprosiła mnie popływać. Poszła już trzecia flaszka 0,7. I tak za barem w morzu uprawialiśmy seks. Myślałem, że nikt nie patrzy. Jak wróciliśmy wszyscy zaczęli mi bic brawo, wszyscy patrzyli. 

Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, że byłem pijany i jestem kurwą      Mam dużego i mam problem z dojściem. 

Jest to problem, bo potem laski często boli i chodzą z szeroko roztawionymi nogami.

2 minuty temu, mayor napisał(a):

Myślę że bardziej chodziło o gigantyczny rozmiar przyrodzenia i bezpruderyjną gotowość do uprawiania seksu przy publiczności .Zwyczajnie widząc kolegę chcieli zarobić na pokazie seksu na żywo .,Może czytają forum i znają te wpisy -

Rozumiem Twoją frustrację. Twoje życie jest smutne, w roli życiowej zawiodłeś, ciało chore przez spędzenie życia na pijaństwie.

Jedyne co teraz Ci zostało, to cytowanie moich postów sprzed roku

Jesteś żywym obrazem tego jak degeneruje człowieka picie alkoholu

Najlepsza reklama antyalkoholowa w historii

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Rozumiem Twoją frustrację. Twoje życie jest smutne, w roli życiowej zawiodłeś, ciało chore przez spędzenie życia na pijaństwie.

Jedyne co teraz Ci zostało, to cytowanie moich postów sprzed roku

Jesteś żywym obrazem tego jak degeneruje człowieka picie alkoholu

Najlepsza reklama antyalkoholowa w historii

Jak tak trafnie stawiasz diagnozy to lepiej zjedz ten swój dyplom lekarza, bo chyba Zenek Martyniuk cię uczył zawodu. Ja całkowicie nie piję alkoholu, nawet piwa .,Tak że lekarz z ciebie jak z koziej pizdy wór na mąkę 

1 minutę temu, mayor napisał(a):

Jak tak trafnie stawiasz diagnozy to lepiej zjedz ten swój dyplom lekarza, bo chyba Zenek Martyniuk cię uczył zawodu. Ja całkowicie nie piję alkoholu, nawet piwa .,Tak że lekarz z ciebie jak z koziej pizdy wór na mąkę 

Teraz nie pijesz, ale szkody dokonane przez alkohol w Twoim organizmie się nie cofnęły magicznie.

Niezły pomysł na rosnące ceny nieruchomości i niedobór mieszkań na rynku ,.Myślę że lepszy niż obniżanie oprocentowania kredytów hipotecznych, które tylko winduje ceny i nabija kabzę deweloperom  ,https://www.theguardian.com/australia-news/2023/dec/10/foreign-investors-who-snap-up-australian-homes-to-be-slugged-with-higher-taxes 

Jedyny pomysł rządów to zwiększanie opodatkowania. Fajnie. Aby moc finansować kastę urzędników darmozjadoxw. Fatalnie to wyglada praktycznie wszędzie gdzie pod przykrywka ochrony jakiegos dobra jedynym sposobem jest szybkie zapchanie dziury finansowej przez fiskalizm. Jezeli działalność deweloperska mieszkaniowa to takie kokosy to dlaczego państwowe spółki nie realizują tych zadań obok prywatnych? Oczywiście z dbaniem o równość wobec prawa i brak preferencji podmiotu państwowego? 

Co gorsze inwestorzy planują zysk do cyfr po przecinku wiec zaskoczenie nowa sytuacja podatkowa na serio może zniweczyć trudy inwestycji. Populizm. Bo społeczeństwo dalsze od tego typu inwestycji będzie klaskać. 

A już skrajne działania Australii coraz bardziej budzą moje zdziwienie. 

31 minut temu, ignazz napisał(a):

Jedyny pomysł rządów to zwiększanie opodatkowania. Fajnie. Aby moc finansować kastę urzędników darmozjadoxw. Fatalnie to wyglada praktycznie wszędzie gdzie pod przykrywka ochrony jakiegos dobra jedynym sposobem jest szybkie zapchanie dziury finansowej przez fiskalizm. Jezeli działalność deweloperska mieszkaniowa to takie kokosy to dlaczego państwowe spółki nie realizują tych zadań obok prywatnych? Oczywiście z dbaniem o równość wobec prawa i brak preferencji podmiotu państwowego? 

Ale realizują. W Wiedniu i Singapuru, gdzie jest najlepsza polityka mieszkaniowa na świecie.

Wszędzie indziej lobby daje łapówki, by temu przeciwdziałać.

Co do urzędników darmozjadów: jaki procent jest administracji w państwowej ochronie zdrowia w Europie, a jaki procent w administracji w prywatnej ochronie zdrowia?

32 minuty temu, ignazz napisał(a):

Co gorsze inwestorzy planują zysk do cyfr po przecinku wiec zaskoczenie nowa sytuacja podatkowa na serio może zniweczyć trudy inwestycji. Populizm. Bo społeczeństwo dalsze od tego typu inwestycji będzie klaskać. 

Yhy. Wielkie korporacje są bezwładne swoją masą i mało co planują. Były już to to dowodzące prace ekonomiczne. 

Są rynki gdzie kapitał daje drobny lub sredni przedsiębiorca. Łatwo używać wielkich slow duże korporacje. Potężne kapitały. Żydzi i bankierzy. Takim doborem słownictwa można przepchać u ludzi dowolny pomysł polityczny. A rynek mieszkaniowy jest wyjątkowo rozdrobniony. To banki w większym stopniu maja monopole wiec jakby gdzieś grzebać to tam. A nie w regulacji deweloperskich podatków. Gdzie jest ochrona kupujących gdy wygooglujesz bankructwa dużych projektów na świecie gdzie ludzie poplacili 50-80% środków i nic nie maja. Tu opieka państwa jest potrzebna. A nie zmiana reguł gry w fiskalizacji bo gotówki brakuje. 

Nie widzisz ze rządy wszędzie idą najprostsza droga i tylko przykręcają fiskalizm? 

Sami udowadniają ze serio są nam niepotrzebni. To tak jakby wszędzie wprowadzać pośredników gdzie za twoje usługi droższe był jeszcze element prowizji od klienta. Już mamy akcyzy VAT i podatki od majątku uzyskanego z przychodu opodatkowanego. Co jeszcze? 

Łatwo iść w stronę hasła wielkie korporacje. 

Wielkie korporacje maja właśnie potężne narzędzia analityczne i wszystko wrzucają do excela. 

Można im zarzucić bezduszność ale nie brak analiz i planowania. 

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

A już skrajne działania Australii coraz bardziej budzą moje zdziwienie. 

Nie wiem czy czytałeś ten artykuł, który podlinkowałem , ale te zmiany nie utrudniają nijak działalności deweloperów., Podwyższone opłaty dotyczą foreign buyers , którzy kupują nieruchomości w Australii jako lokaty kapitału, domy wakacyjne, przez to nieruchomości drożeją, znikają z rynku, a jednocześnie przybywa pustostanów .,Zagraniczni deweloperzy budujący mieszkania - domy na wynajem są mile widziani i będą mieli ułatwienia i zachęty fiskalne