Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
2 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Sprawdz to zdanie i wroc

Faktycznie, Grecja była bezpośrednio niżej i źle zapamiętałem, że jest na ich poziomie, a nie lepsza.

Połowa Amerykanów jest biedniejsza od większości Słoweńców, wiesz, tego kraju co był częścią Jugosławii i ma niepodległość krócej niż ja żyję

38 minut temu, RappaR napisał(a):

Faktycznie, Grecja była bezpośrednio niżej i źle zapamiętałem, że jest na ich poziomie, a nie lepsza.

Połowa Amerykanów jest biedniejsza od większości Słoweńców, wiesz, tego kraju co był częścią Jugosławii i ma niepodległość krócej niż ja żyję

Powtarzasz bzdury z ekonomicznych memów i mylisz 'papierowy majątek netto' z realnym poziomem życia.

Ta statystyka oznacza tylko tyle, że młody Amerykanin na start dostaje świetną edukację i bierze kredyt studencki, który potem spłaca w kilka lat ze swojej pensji $100k+, a młody Grek dostaje w spadku po dziadku rozpadające się mieszkanie w Atenach i zarabia 800 euro miesięcznie, z czego połowę wydaje na grecką oliwę i prąd.

Wolę być 'biednym' Amerykaninem z czasowym długiem studenckim i pensją pozwalającą mi latać dwa razy w roku na wakacje w dowolne miejsce, niż 'bogatym' Grekiem, którego jedynym majątkiem są mury z lat 70., a na obiad w restauracji musi odkładać przez miesiąc. Średni dochód Amerykanina jest trzykrotnie wyższy niż Greka. Przestań karmić się statystykami dla ubogich intelektualnie, żeby poprawić sobie humor w tej Warszawie”.

*ai mysli ze jestem singlem z 25k netto na reke w wwa

22 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Powtarzasz bzdury z ekonomicznych memów i mylisz 'papierowy majątek netto' z realnym poziomem życia.

Ta statystyka oznacza tylko tyle, że młody Amerykanin na start dostaje świetną edukację i bierze kredyt studencki, który potem spłaca w kilka lat ze swojej pensji $100k+, a młody Grek dostaje w spadku po dziadku rozpadające się mieszkanie w Atenach i zarabia 800 euro miesięcznie, z czego połowę wydaje na grecką oliwę i prąd.

Wolę być 'biednym' Amerykaninem z czasowym długiem studenckim i pensją pozwalającą mi latać dwa razy w roku na wakacje w dowolne miejsce, niż 'bogatym' Grekiem, którego jedynym majątkiem są mury z lat 70., a na obiad w restauracji musi odkładać przez miesiąc. Średni dochód Amerykanina jest trzykrotnie wyższy niż Greka. Przestań karmić się statystykami dla ubogich intelektualnie, żeby poprawić sobie humor w tej Warszawie”.

*ai mysli ze jestem singlem z 25k netto na reke w wwa

Pisałem o przeciętnym, nie o bogatym Amerykaninie. Przeciętny Amerykanin myśli jak spłacić dług na karcie kredytowej, by kupić sobie bułki w markecie, a nie lata 2 razy w roku gdziekolwiek. 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Pisałem o przeciętnym, nie o bogatym Amerykaninie. Przeciętny Amerykanin myśli jak spłacić dług na karcie kredytowej, by kupić sobie bułki w markecie, a nie lata 2 razy w roku gdziekolwiek. 

tak tak, bulki na karcie kredytowej xD

jakbys gdzies w tej europie zachodniej spedzil wiecej niz dwie noce to bys zobaczyl jak wyglada zycie przecietnego europejczyka w madrycie, paryzu czy lizbonie i nie pierdolil non-stop tych glupot 

41 minut temu, memento1984 napisał(a):

tak tak, bulki na karcie kredytowej xD

jakbys gdzies w tej europie zachodniej spedzil wiecej niz dwie noce to bys zobaczyl jak wyglada zycie przecietnego europejczyka w madrycie, paryzu czy lizbonie i nie pierdolil non-stop tych glupot 

Jak wygląda? :)

47 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Jak wygląda? :)

Przecietne zycie jest c***owe wszedzie

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Przecietny Polak ogarnia promki w zabce i ile kosztuje kg kielbasy/jablek/ziemniakow. Wszystko wokol kosztuje 1:1 wzgledem EU

35 minut temu, memento1984 napisał(a):

Chyba macie jakis gloryfikowany obraz przecietnego (naprawde takiego medianowego Polaka). No ale tutaj na forum sam gorny kwartyl so…

Nie wiem, a może się odkleiles z ta wyzszoscia ? 
to nie lata 90te żeby zwykli ludzie nie mieli co do gara wlozyc jak nie beda oszczedzac. Moi rodzice sa raczej przecietni, zwykła  renta i dodam wczesna czyli nizsza emerytura mamy  i ojciec cos tam dorabia sobie I jakoś nie widzę żeby musieli oszczedzac na jedzenie, raczej tak było kiedy wszyscy byliśmy w domu a teraz make na głowie tylko jednego patusa zamiast trzech I zyja sobie lepiej niz kiedykolwiek. 

Jako nieprzecietny arogancik, mam wrażenie że c***a wiesz o przecietnym amerykaninie jak i przecietnym polaku, ja wiem że przyzwyczajenia z us korpo swiatka i tak się u was „bezpośrednio i w skrocie” rozmawia, ale twoje poczucie wyzszosci i arogancki ton jest czasem aż obrażający. Nie rób już z Polaków i Europejczyków bidaków co jedzą cebule na śniadanie i kolację, bo to raczej w USA są teraz większe dysproporcje w społeczeństwie i większy odsetek biednych ludzi niż na zachodzie EU czy nawet w Polsce. 

Edytowane przez RonnieArtestics