elwariato Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 22 godziny temu, memento1984 napisał(a): Od rana byly jakies wiadomosci ze zaczynaja oczyszczanie z min. Wyglada na to ze Iran desperacko, na sztuke, zaminowal ostatnim rzutem na tasme. pewnie nawet sami nie potrafia tego teraz usunac? Zobaczymy ile jest prawdy w doniesieniach o tych 2 US statkach ktore dzisiaj zaczely prace. Irgc zaprzecza ale to nie ma sensu. https://www.aljazeera.com/amp/news/2026/4/11/us-says-two-naval-ships-transited-strait-of-hormuz-for-mine-clearing Po co maja usuwać, maja od tego jak widac ny... znaczy chamerykanów Godzinę temu, Koelner napisał(a): Ziobro w Serbii Tez tak mysle, a masz pan jakies wiadomosci na ten temat? 1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a): Frekwencja pod 80% na Węgrzech ciekawie będzie. Ponoc wg badan socjo mial byc bankowy win tego Madziara jak 70%+ będzie, ale pożyjemy zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 6 minut temu, elwariato napisał(a): Ponoc wg badan socjo mial byc bankowy win tego Madziara jak 70%+ będzie, ale pożyjemy zobaczymy Ja bym z egoistycznych pobudek chciał żeby wygrał, tzn Ziobro bukujacy loty na San Escobar, bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia te wegry to ciekawy przypadek - tak poza scislym centrum bidapesztu to kraj ktory wyglada jak nasze wyobrazenie o bialorusi, tak pirazyoko. ogolnie jak my narzekamy na naszych “bojarow” ktorzy sa przecietni to paczajcie jak wygladaja ci ponizej stedniej i kraj jak wegry, damn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia W dniu 10.04.2026 o 22:08, Życie_to_mem napisał(a): Ten wpis chyba szybko się zestarzeje. Swoją drogą Orban jest dłużej premierem niż Tusk szefem swojej partii. E tam. Fifti fifti, strzał nie wyszedł i pudło. Nie rozumiem tego rozemocjonowania wyborami na Węgrzech (może w Węgrach? ) Węgry, całkiem inny kraj. Spokojne przyznanie się do porażki i oddanie władzy. Czekam na szok silniczków jak zobaczą, że w kwestii Ukrainy nowy premier Węgier ma tak samo zdroworozsądkowe podejście jak wszyscy Węgrzy. Śmieszą mnie porównywania ze Fidesz to wegierski PiS w Tisza to węgierska PO - wersja dla IQ Gozdyry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 1 minutę temu, DLT_Braddock napisał(a): E tam. Fifti fifti, strzał nie wyszedł i pudło. Nie rozumiem tego rozemocjonowania wyborami na Węgrzech (może w Węgrach? ) Węgry, całkiem inny kraj. Spokojne przyznanie się do porażki i oddanie władzy. Czekam na szok silniczków jak zobaczą, że w kwestii Ukrainy nowy premier Węgier ma tak samo zdroworozsądkowe podejście jak wszyscy Węgrzy. Śmieszą mnie porównywania ze Fidesz to wegierski PiS w Tisza to węgierska PO - wersja dla IQ Gozdyry XD W dniu 10.04.2026 o 22:44, DLT_Braddock napisał(a): W niedzielę Orban wygrywa wybory, a silniczki w Polsce będą znowu w szoku i będą pieprzyć o sfałszowanych wyborach, bo przecież tvn im pokazywał sondaże opozycji w których opozycja triumfowała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) 7 minut temu, fluber napisał(a): XD I ? 50% szans miałem na to że będę się zgrywać na drugiego Nostradamusa. Proste jak rzut monetą Zacytuj kolegę przygłupa który wieszczył że do końca 2022 roku Rosjanie sami zabiją Putina. Edytowane 12 Kwietnia przez DLT_Braddock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Miał 50% szans. Zabiją, albo nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, memento1984 napisał(a): te wegry to ciekawy przypadek - tak poza scislym centrum bidapesztu to kraj ktory wyglada jak nasze wyobrazenie o bialorusi, tak pirazyoko. ogolnie jak my narzekamy na naszych “bojarow” ktorzy sa przecietni to paczajcie jak wygladaja ci ponizej stedniej i kraj jak wegry, damn Tak to fakt zawsze moze byc gorzej, choc ta buda nawet z tym Pesztem wyglada lepiej niz ta nasza dwojka Wars i Sawa, czyli wychodzi porowno a zupelnie serio to prowincja węgierska to cieżki kaliber, chyba nawet podlasie tak cywilizacyjnie nie odstaje, choc znowu świeższy ogląd mam w drodze nad Balaton niz na Białystok, takze moge sie mylić Edytowane 12 Kwietnia przez elwariato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Nawet nie wiem jak to skomentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Zaraz go z NBA wyrzucą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2 godziny temu, fluber napisał(a): Nawet nie wiem jak to skomentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 3 godziny temu, fluber napisał(a): Nawet nie wiem jak to skomentować. A może by go koronować na króla Polski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 12 godzin temu, elwariato napisał(a): ogląd mam w drodze nad Balaton niz na Białystok, takze moge sie mylić Wieś podlaska wyglada zazwyczaj ładnie zwłaszcza jeśli w okolicy jest dobra mleczarnia. Widać wtedy pieniądz we wsi. OCzywiście rejon pomiędzy Jedwabne i Radziłowem jest biedny i duża część wsi to czworaki lub baraki ale to raczej wyjątek. Biedna to jest mazowiecka wieś. Wystarczy odbić w Strachówce na lokalne drogi w kierunku na Liw a zobaczysz wsie w całosci drewniane. nie zadbane to jest bieda połączona ze skansenem i brakiem porządku.. To chyba jedyny rejon ktory mniej więcej wygląda jak wieś węgieska 12 godzin temu, elwariato napisał(a): Pesztem wyglada lepiej niz ta nasza dwojka Wars i Sawa, A to niestety pokłosie Napoleona. Przecież jakby Lublin i południowe Mazowasze pozostało austriackie a Warszawa i Podlasie pruskie to dziś nie byłoby biedy i mentalu postrosyjskiego. I Wawa nie miałaby tak prowincjonalnego budownictwa XIX wiecznego.. A Lublnin by nie odstawał urodą od Krakowa czy Lwowa. Szkoda ,ze to sie tak potoczyło. Ale na Węgrzech ładne są tylko dwa miasta Eger i Budapeszt. Reszta niewiela ładniejsza od tych wsi. A niektórzy to się nieźle skompromitowli jeszcze 2 dni temu pisząc że to Orban wygra wybory. Węgrzy mają niższe pensje od Rumunów obecnie a to akurat ich strasznie boli. Tam nadal możesz płacić pracownikom za nadgodziny dopiero po 3 latach. ORban sam sobie ukręcił bicz.. Bo tak długo majstrował przy prawie wyborczyc ,ze stworzył potworka gdzie partia zdobywa 53% głosów ale ma za to ok 70% posłów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 17 minut temu, ely3 napisał(a): A niektórzy to się nieźle skompromitowli jeszcze 2 dni temu pisząc że to Orban wygra wybory. Luz blues - wystarczy ze zastosuja tzw 'power move ely'ego' (czyli tymczasowo zaprzestana udzielania sie w temacie i beda ignorowac wrzutki wytykajace ich kompromitacje) i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Ale że tutaj znajdą się eksperci od polityki wewnętrznej Węgier to się nie spodziewałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Ja umiem w Tokaja. Będzie teraz słodszy. Nie mogłem patrzeć jak nad Balatonem popijano nim do sałatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 29 minut temu, ignazz napisał(a): Ja umiem w Tokaja. Będzie teraz słodszy. Nie mogłem patrzeć jak nad Balatonem popijano nim do sałatek. Ty na poważnie? Nigdy nie rozumiałem picia słodkiego wina.. Słodycz w winie zabija całkowicie jego smak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 7 godzin temu, jack napisał(a): A może by go koronować na króla Polski? ciekawe jaki byłby skowyt sprzeciwu wszystkich tych skandujących na tej sali gdyby coś takiego wrzucił jakikolwiek inny polityk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 5 godzin temu, Koelner napisał(a): Ale że tutaj znajdą się eksperci od polityki wewnętrznej Węgier to się nie spodziewałem ale ze jeszcze nie mamy morskich saperow na forum, TEGO-NIE-PRZEWIDZIALEM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 6 godzin temu, ely3 napisał(a): Ty na poważnie? Nigdy nie rozumiałem picia słodkiego wina.. Słodycz w winie zabija całkowicie jego smak Mimo że żartowałem jeżeli chodzi o Węgry bo tam dawno już przestałem rozumieć politykę to słodkie wina bardzo lubię. Porto Marsala czy Sherry Cream wzmacniane do 21% po prostu lubię. Swoistym bezpiecznikiem wypicia niewielkiej ilości jest właśnie ta słodycz której po prostu nie dasz rady wypić więcej niż 1-2 kieliszki. Wino to napój królów a Tokaj to król win. I coś w tym jest Ale słodycz jest na tyle specyficzna że nie dziwi mnie jak ktoś nie lubi. Nigdy nie bawiłem się w zakup drogich rocznikowych win poza 1 wyjątkiem. Właśnie Tokajem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi