Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, elwariato napisał(a):

hameryka to jednak wyznacza standardy, u nas tez by mogli zrobic takie jednostki "specjalne" werbowane posrod srodowisk kibolsko drecholskich, tacy patrioci sa wszedzie, mozna korzystac z ich uslug

Bezbronna matka 3jki dzieci ze swoimi ziomeczkami ha ha ha

Edytowane przez memento1984

12 minut temu, lorak napisał(a):

@memento1984 bronisz tego zastrzelenia? bo nie wiem jak cię rozumieć.

A jak nie bronić tego zastrzelenia? Co ma zrobić agent ICE kiedy wjeżdża w niego samochód jak nie strzelać w obronie własnej? Przecież jest nagranie na którym widać, że kobieta w niego wjeżdża i on wtedy strzela. 

13 minut temu, fluber napisał(a):

A jak nie bronić tego zastrzelenia? Co ma zrobić agent ICE kiedy wjeżdża w niego samochód jak nie strzelać w obronie własnej? Przecież jest nagranie na którym widać, że kobieta w niego wjeżdża i on wtedy strzela. 

z tego co widzę to obie strony mają tutaj swoją wersję nagrania na której widzą to co chcą widzieć 🙃

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

z tego co widzę to obie strony mają tutaj swoją wersję nagrania na której widzą to co chcą widzieć 🙃

No dokładnie. Są nagrania, na których widać, że agent został potrącony i takie, na których nie widać. Ciekawe jakie z tego wyciągnąć wnioski.

1 minutę temu, lorak napisał(a):

a ty co widzisz?

ja nie patrzę bo to daleko

to za oceanem aż

a poważnie -> czy laska zasłużyła na konsekwencje? jak najbardziej, powinna dostać oklep na ogarnięcie, na pewno nie zasłużyła (byciem wkurwiającą) na śmierć

czy wobec funkcjonariusza powinny zostać wyciągnięte konsekwencje? jakieś na pewno -> i pewnie coś pomiędzy broniącymi go 'republikanami' a urządzającymi nagonkę 'demokratami', tutaj kwestia jak bardzo odszedł od procedur przed strzałem (nie znam się)

6 minut temu, Koelner napisał(a):

mógł strzelać w koła 

W tym materiale, który oglądałem to było wyjaśnienie, że te strzały to był odruch przy próbie odsunięcia czy też odepchnięcia się od ruszającego samochodu. A że miał pistolet w ręce to doszło do strzałów.

4 godziny temu, lorak napisał(a):

@memento1984 bronisz tego zastrzelenia? bo nie wiem jak cię rozumieć.

Stoje po stronie wersji w ktorej mogl uzyc broni. Uzyl, w tym wypadku zabijajac napastnika. 
cala ta otoczka, “wypierdalajcie z mojego miasta”, jakies randomowe lokalne biale mamy z dzieckiem na ramieniu przychodzace i mamrotajace “agenci federalni nie maja prawa decydowac kto bedzie u nas w minesocie mieszkal”, skladanie wiencow, swieczki - zwykle polityczne obrzydliwe tlo nastawione na to zeby sie napierdalac miedzy soba i byc przyklejonym do ekranu.

23 minuty temu, memento1984 napisał(a):

Stoje po stronie wersji w ktorej mogl uzyc broni. Uzyl, w tym wypadku zabijajac napastnika. 
cala ta otoczka, “wypierdalajcie z mojego miasta”, jakies randomowe lokalne biale mamy z dzieckiem na ramieniu przychodzace i mamrotajace “agenci federalni nie maja prawa decydowac kto bedzie u nas w minesocie mieszkal”, skladanie wiencow, swieczki - zwykle polityczne obrzydliwe tlo nastawione na to zeby sie napierdalac miedzy soba i byc przyklejonym do ekranu.

Wyszedł problem bo zabita była biała. Było tak blisko, żeby jakiegoś ciemnego zastrzelić. Interwencja słuszna. Nie będzie drugiego Floyda i po temacie