Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, memento1984 napisał(a):

W szoku.

zastanawialo mnie zawsze, ze mimo screeningu na jego spotkaniach zawsze jakis wariat sie trafi co sobie nie wiem, np wydrukuje pistolet z plastiku.

beda duze konsekwencje, to nie byl jakis random.

*snajper?

Po miejscu z którego niby strzelano to tak ~ 200 m.

ogolnie mozna z kolesiem sie nie zgadzać (choć akurat ja w wielu kwestiach sie zgadzam) ale był przykładem typowej amerykańskiej tradycji debat. Miał jaja i był gotów dyskutować z każdym kto nie bał się podejść do mikrofonu. Wielokrotnie obrażany chodź nigdy nie widziałem by obrażał innych. 

19 minut temu, Szabla napisał(a):

Szczerze, to zgniótłby każdego z tego forum.

Oczywiscie ze tak

Lepiej sie czuje z angielskim i ma doswiadczenie przed kamerami

Z powodow merytorycznych to juz tak srednio bo z tych fragmentow co mi YT wrzucal to takie nic specjalnego tbh (vibe Stanowskiego walczacego z Kapelami, Janoszkami, Najmanami czy Sznepfami)

A juz jak sie wypowiadal o NBA to januszerka na maxa :)

Edytowane przez julekstep

22 godziny temu, julekstep napisał(a):

Oczywiscie ze tak

Lepiej sie czuje z angielskim i ma doswiadczenie przed kamerami

Z powodow merytorycznych to juz tak srednio bo z tych fragmentow co mi YT wrzucal to takie nic specjalnego tbh (vibe Stanowskiego walczacego z Kapelami, Janoszkami, Najmanami czy Sznepfami)

A juz jak sie wypowiadal o NBA to januszerka na maxa :)

Na pewno nie tylko z powodu angielskiego, czy obycia przed kamerami. Czy przed kamerami, czy sam na sam ciężko byłoby wygrać z nim bitwę na argumenty. 

Co do NBA, znasz cały konekst? Skoro to była januszerka, to nie trudno było chyba pokazać mu, że sie myli. Czy po tym dalej brnął w januszerkę?

21 godzin temu, lorak napisał(a):

to porozmawiajmy o jego argumentach, na przykład tym:

image.png.dcbb16944afe171b3ab221a3991d48ef.png

Ciag wg niego jest prosty.

1. Atak Hamasu, 2. Demolka strefy Gazy. 

I nie, nie zgadzam sie z tym, że to wina Hamasu, że Gaza jest równana z ziemią. Dosłownie.

22 godziny temu, lorak napisał(a):

to porozmawiajmy o jego argumentach, na przykład tym:

image.png.dcbb16944afe171b3ab221a3991d48ef.png

Co sądzisz o argumentacji starego, bezdzietnego kawalera, że młody, bezdzietny singiel potrzebuje terapii, by być wartościowym członkiem społeczeństwa? 

Godzinę temu, Szabla napisał(a):

Co do NBA, znasz cały konekst? Skoro to była januszerka, to nie trudno było chyba pokazać mu, że sie myli.

Osobie bez obycia, otoczonej sympatykami Kirka, ktora w razie W bedzie 'zdjeta' po efektownej (pod kliki) puencie gospodarza?

Gdzie jeszcze dochodzi kwestia 'montazu pod teze'

Bardzo trudno.

W takich warunkach najwieksi forumkowi erudyci przegraliby debate z przyslowiowym Markiem Suskim a moze nawet i Slawkiem Mentzenem (choc tu nie jestem pewien)

30 minut temu, julekstep napisał(a):

Osobie bez obycia, otoczonej sympatykami Kirka, ktora w razie W bedzie 'zdjeta' po efektownej (pod kliki) puencie gospodarza?

Gdzie jeszcze dochodzi kwestia 'montazu pod teze'

Bardzo trudno.

W takich warunkach najwieksi forumkowi erudyci przegraliby debate z przyslowiowym Markiem Suskim a moze nawet i Slawkiem Mentzenem (choc tu nie jestem pewien)

Chodzi o te wypowiedz ze w NBA jest wiecej czarnych bo są lepszymi koszykarzami od białych?

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Co sądzisz o argumentacji starego, bezdzietnego kawalera, że młody, bezdzietny singiel potrzebuje terapii, by być wartościowym członkiem społeczeństwa? 

Nie rozumiem? Coś takiego Kirk powiedział?

7 minut temu, blackmagic napisał(a):

Chodzi o te wypowiedz ze w NBA jest wiecej czarnych bo są lepszymi koszykarzami od białych?

nah, widziałem raz jak pierdolił coś pro-Żordan / anty-Lebron (wiadomo, republikanie w US nie lubią Brona) i argumenty były na poziomie najgorszych januszy z fejsbuka (6-0 itp), ale delivery było na odpowiedniej pewności siebie, przy odpowiedniej moderacji debaty i odpowiednio zmontowane :) 

7 minut temu, blackmagic napisał(a):

Nie rozumiem? Coś takiego Kirk powiedział?

Rappar od kilku miechów męczy loraka o to że ten mu zalecił terapię

lorak konsekwentnie to zlewa

z jednej strony sympatia po stronie loraka (bo Rappar potrafi być irytujący jak się na czymś zafiksuje) z drugiej strony zalecanie komuś terapii (albo jakiegokolwiek kontaktu z psychologiem) to mocny cios poniżej pasa i z urzędu powinno być triggerem do bana (minimum tydzień)

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

nah, widziałem raz jak pierdolił coś pro-Żordan / anty-Lebron (wiadomo, republikanie w US nie lubią Brona) i argumenty były na poziomie najgorszych januszy z fejsbuka (6-0 itp), ale delivery było na odpowiedniej pewności siebie, przy odpowiedniej moderacji debaty i odpowiednio zmontowane :) 

Rappar od kilku miechów męczy loraka o to że ten mu zalecił terapię

lorak konsekwentnie to zlewa

z jednej strony sympatia po stronie loraka (bo Rappar potrafi być irytujący jak się na czymś zafiksuje) z drugiej strony zalecanie komuś terapii (albo jakiegokolwiek kontaktu z psychologiem) to mocny cios poniżej pasa i z urzędu powinno być triggerem do bana (minimum tydzień)

A propo NBA to słyszałem tylko jak podawał to jako przykład że skoro dążymy do wyrównania ilości pracowników na tle koloru skóry to w NBA powinno być więcej białych i czy to by poprawiło jakość ligi 

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

z drugiej strony zalecanie komuś terapii

gwoli ścisłości - terapii wtedy nie zalecałem, lecz opisałem scenariusz co by było gdyby. i żeby było zabawniej, to było skierowane w twój pogląd na psychologię, a nie w Rappara ; ]