RappaR Opublikowano Sobota o 10:37 Udostępnij Opublikowano Sobota o 10:37 Teraz, P_M napisał(a): To był tylko żart bazujący na założeniu stereotypowej oceny jaką Delta ma na naszym forum, why so serious? Wiem, nie mniej biorąc pod uwagę jak częsty to błąd poznawczy i jak łatwo wpaść w ten schemat, rzuciłem stwierdzenie, które moim zdanie warto często przypominać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 16:20 Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano Sobota o 16:26 Udostępnij Opublikowano Sobota o 16:26 Dziwne, że zwolennik wolności słowa blokuje innych na niszowym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Niedziela o 06:01 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 06:01 https://www.quora.com/qemail/tc?al_imp=eyJ0eXBlIjogMzMsICJoYXNoIjogIjg4NTgwMjExNjE5MzMyOTEwNnwxfDF8MTQ3Nzc0MzczNTU3MTAyNSJ9&al_pri=0&aoid=4n79va9LI0i&aoty=1&aty=4&cp=1&et=2&id=2e247bfa7f604c9c814e1c9d112c36d8&uid=L1uGmt8ioN6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Niedziela o 16:27 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 16:27 (edytowane) https://www.bbc.com/polska/articles/c4gz2d98nzeo Wyglada na to ze Rzymianie juz ida ne pelna eksterminacje. Przy tych k****ch Putin wyglada na laureta pokojowej nagrody Nobla. Edytowane Niedziela o 16:28 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano Niedziela o 18:52 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 18:52 "Świat się dowiedział, nic nie powiedział", że tak zaporzyczę słowa z pewnej pieśni. Ostracyzm Rosji w cywilizowanym świecie jest ok. I dla mnie też jest ok. Ale postawa tegoż świata wobec Izraela jest obrzydliwa. Już nawet sporo generałów żydowskich uważa, że kontynuacja wojny jest bezcelowa. Kiedy ten cywilizowany świat otworzy oczy na to państwo i jego kłamstwa, machloje i działania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Poniedziałek o 05:15 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 05:15 10 godzin temu, Szabla napisał(a): Już nawet sporo generałów żydowskich uważa, że kontynuacja wojny jest bezcelowa. Kiedy ten cywilizowany świat otworzy oczy na to państwo i jego kłamstwa, machloje i działania? Od lat krąży w Internecie taki obrazek przedstawiający rozwiązanie problemu izraelsko-palestyńskiego poprzez powstanie tam wielkiego krateru zalanego wodą. Izrael zdał sobie sprawę, że połowiczne nawiązanie do tego obrazka jest jedyną drogą do przetrwania ich państwa. To co teraz robią jest skalkulowaną, metodyczną eksterminacją Palestyńczyków. Nawet jeśli teraz przyniesie to polityczne "kłopoty" (a najwyraźniej nie przynosi) to będzie procentowało przyszłym żydowskim pokoleniom. Barbarzyńskie, pierwotne metody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Poniedziałek o 06:18 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 06:18 Fastest Growing Religion In Each Country Around The World Green = Islam Red = Christianity Purple = Unaffiliated Pink = Folk/Other Yellow = Buddhist Brown = Hindu Grey = No Chang Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Poniedziałek o 15:44 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:44 Ciekawe co by się działo teraz w Internecie gdyby Tusk wyprowadził wojsko na ulice 9 godzin temu, RappaR napisał(a): Fastest Growing Religion In Each Country Around The World Green = Islam Red = Christianity Purple = Unaffiliated Pink = Folk/Other Yellow = Buddhist Brown = Hindu Grey = No Chang Jakieś źródło metodyka itp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano Poniedziałek o 21:18 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:18 (edytowane) W dniu 10.08.2025 o 20:52, Szabla napisał(a): Ostracyzm Rosji w cywilizowanym świecie jest ok. I dla mnie też jest ok. Serio? Przecież dwa dni temu rosyjskojęzyczny raper z Białorusi uwielbiany przede wszystkim w Rosji grał sobie koncercik na stadionie narodowym w Warszawie. Dla jakiej widowni? Rosjan, Białorusinów, Ukraińców. W samym centrum "antyrosyjskiej" Warszawy Śmiech na sali A Panasiuk na X zachwycony wielkim wszechrosyjskim wydarzeniem Edytowane Poniedziałek o 21:24 przez DLT_Braddock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano wczoraj o 16:47 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:47 Tak. Serio. Metallica też jest uwielbiana w Rosji. Mam nie iść na ich koncert (gdybym mial bilety)? Z tego co wiem, to ten raper jest anty-Łukaszenka, czyli pewnie też i anty Putinowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano wczoraj o 17:31 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:31 42 minuty temu, Szabla napisał(a): Z tego co wiem, to ten raper jest anty-Łukaszenka, czyli pewnie też i anty Putinowiec. A skąd wiesz, że jest antyŁukaszenka? Na Metallice na koncert w Polsce przyjdą sami Polacy. Na koncert sowieta przyszła tylko sowiecka swołocz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu Godzinę temu, DLT_Braddock napisał(a): A skąd wiesz, że jest antyŁukaszenka? Na Metallice na koncert w Polsce przyjdą sami Polacy. Na koncert sowieta przyszła tylko sowiecka swołocz Na 100% będa jacyś Slowacy i Czesi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu 2 godziny temu, DLT_Braddock napisał(a): A skąd wiesz, że jest antyŁukaszenka? Na Metallice na koncert w Polsce przyjdą sami Polacy. Na koncert sowieta przyszła tylko sowiecka swołocz Jebie mnie w sumie czy go lubią ruskie czy też nie ale faktem znanym jest że ten raper musiał uciekać z Białorusi za antyprezydenckie hasła po jednych ze sfałszowanych wyborów Wiedza ogólnie dostępna jak tylko wpiszesz jego dane w Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 28 minut temu, josephnba napisał(a): Jebie mnie w sumie czy go lubią ruskie czy też nie ale faktem znanym jest że ten raper musiał uciekać z Białorusi za antyprezydenckie hasła po jednych ze sfałszowanych wyborów Wiedza ogólnie dostępna jak tylko wpiszesz jego dane w Google Uciekał? CIA go wywiozła? Bez jaj. Facet zaczął niedawno budować legendę wokół wezwania na posterunek. W czasie białoruskich protestów i po spokojnie sobie nagrywał piosenki na Białorusi. Koncertował na Krymie po 2014 roku. Wypromowany przez rosyjskie media typu telegram . Idealnie ten Korż służy jako narzędzie odciągania młodych od polityki. Wymarzony "raper" dla Moskwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) W dniu 11.08.2025 o 17:44, josephnba napisał(a): Jakieś źródło metodyka itp? https://brilliantmaps.com/fastest-religion/ Też mi gdzieś ta mapka mignęła. Po chwili szukania wyszło, że to lekki staroć. W tym linku, który ma przekierować do badań nic nie ma. Tak już pomijając tę mapkę, chrześcijaństwo ma się bardzo dobrze w Afryce i tam mocno zyskuje. Edytowane 21 godzin temu przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 1 godzinę temu, Braveheart22 napisał(a): https://brilliantmaps.com/fastest-religion/ Też mi gdzieś ta mapka mignęła. Po chwili szukania wyszło, że to lekki staroć. W tym linku, który ma przekierować do badań nic nie ma. Tak już pomijając tę mapkę, chrześcijaństwo ma się bardzo dobrze w Afryce i tam mocno zyskuje. Tutaj link (chyba z 2025 updates?) https://www.pewresearch.org/religion/2015/04/02/religious-projections-2010-2050/ The number of Muslims will nearly equal the number of Christians around the world. Atheists, agnostics and other people who do not affiliate with any religion – though increasing in countries such as the United States and France – will make up a declining share of the world’s total population. The global Buddhist population will be about the same size it was in 2010, while the Hindu and Jewish populations will be larger than they are today. In Europe, Muslims will make up 10% of the overall population. India will retain a Hindu majority but also will have the largest Muslim population of any country in the world, surpassing Indonesia. In the United States, Christians will decline from more than three-quarters of the population in 2010 to two-thirds in 2050, and Judaism will no longer be the largest non-Christian religion. Muslims will be more numerous in the U.S. than people who identify as Jewish on the basis of religion. Four out of every 10 Christians in the world will live in sub-Saharan Africa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 9 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a): Uciekał? CIA go wywiozła? Bez jaj. Facet zaczął niedawno budować legendę wokół wezwania na posterunek. W czasie białoruskich protestów i po spokojnie sobie nagrywał piosenki na Białorusi. Koncertował na Krymie po 2014 roku. Wypromowany przez rosyjskie media typu telegram . Idealnie ten Korż służy jako narzędzie odciągania młodych od polityki. Wymarzony "raper" dla Moskwy Skąd ta wiedza? ja o nim usłyszałem przy okazji tych banderowskich flag i jednane co było napisane to o ucieczce z Białorusi ty oczywiście zawsze masz jakieś inside info tylko skąd? Zauważ że nie pisze o tobie nic obraźliwego a to już dowód że faktycznie się zainteresowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DLT_Braddock Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 3 godziny temu, josephnba napisał(a): Skąd ta wiedza? ja o nim usłyszałem przy okazji tych banderowskich flag i jednane co było napisane to o ucieczce z Białorusi ty oczywiście zawsze masz jakieś inside info tylko skąd? Zauważ że nie pisze o tobie nic obraźliwego a to już dowód że faktycznie się zainteresowałem Czerpałem wiedzę z dyskusji o nim na reddicie sprzed kilku lat. Plus ukraińskie konta też nie są nim zachwycone. Na Ukrainie walczą z językiem rosyjskim a pozwalają żeby ukraińska młodzież słuchała rosyjskiego przekazu. Jescze to wezwanie w Warszawie Korża o pokój na Ukrainie w momencie jak wojska Ukr ponoszą ciężkie straty na froncie....z powodu braku uzupełnień . Pieniądze za koncert w Warszawie popłynęły do Rosji. Najzabawniejsze że polskie konto Kapitan Lisowski - jeden z najbardziej fanatycznych filoukraińskich kont - twierdzi że koncert był zorganizowany i kontrolowany przez rosyjskie i białoruskie KGB.......a może jednak nie jest to zabawne. Tak jak pisałem wcześniej......fani panrosyjskiego przekazu jak Panasiuk w siódmym niebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 6 godzin temu, DLT_Braddock napisał(a): Czerpałem wiedzę z dyskusji o nim na reddicie sprzed kilku lat. Plus ukraińskie konta też nie są nim zachwycone. Na Ukrainie walczą z językiem rosyjskim a pozwalają żeby ukraińska młodzież słuchała rosyjskiego przekazu. Jescze to wezwanie w Warszawie Korża o pokój na Ukrainie w momencie jak wojska Ukr ponoszą ciężkie straty na froncie....z powodu braku uzupełnień . Pieniądze za koncert w Warszawie popłynęły do Rosji. Najzabawniejsze że polskie konto Kapitan Lisowski - jeden z najbardziej fanatycznych filoukraińskich kont - twierdzi że koncert był zorganizowany i kontrolowany przez rosyjskie i białoruskie KGB.......a może jednak nie jest to zabawne. Tak jak pisałem wcześniej......fani panrosyjskiego przekazu jak Panasiuk w siódmym niebie. No czuję się przekonany same legitne źródła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi