Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

Ale mamy liberalizm. Wrzucaj linki. Nie zabraniam. Ale weź odpowiedzialność za ich jakość i je weryfikuj. A nie od wrzuty do wrzuty. 

Teraz, julekstep napisał(a):

W sensie że dziwi Cię że z dwóch 'chamskich' userów fluber woli akurat tego który nie pisze o nim per 'menda z parszywą mordą'?

W momencie kiedy sam moralizujesz też tylko jednego z tej dwójki ponieważ... (tutaj sobie wybierz powód dlaczego tak robisz)

Już ustaliliśmy. Ty masz rację. 

Jak w simce 

Twoje wpisy pisząc poważnie nie przypominam sobie aby przekraczały pewne progi przyzwoitości. Innych userow owszem. Może też i moje. 

11 minut temu, ignazz napisał(a):

Lubisz wrzucić link i tyle. Jak ten i tym tymczasowo aresztowanym gdy kolega z partii w sobotę żądał kontaktu aby sprawdzić czy kupił leki. A prosta lektura przepisów karnych plus regulamin aresztu mógł sprawić że byś tego wpisu nie wstawał aby siać ferment. Nawet czekałem czy coś odpiszesz ale dałeś spokój. Nie mając racji dodam na marginesie. 

Możesz przypomnieć do czego się teraz odnosisz? Lekko się pogubiłem 

@julekstep Smieszkujesz. Taki Kubuś Wojewódzki jesteś. 

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Możesz przypomnieć do czego się teraz odnosisz? Lekko się pogubiłem 

Dałeś link jako to afera była że w sobotę rano po tymczasowym aresztowaniu kolega chciał od razu odwiedzić kolegę. Pisaliśmy o tym trochę.  Kolega Gosiewskiego chciał umierać za kolegę Ziobry. 

Sugerowałeś nieprawidłowości prokuratury i systemu więziennictwa nie znając przepisów i regulaminu. 

Ale w sumie to nie Ty bo dałeś link tylko n

Od 2-3 miesięcy raczej linkujesz nie komentując. Jest to metoda. 

Edytowane przez ignazz

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Smieszkujesz. Taki Kubuś Wojewódzki jesteś. 

Dałeś link jako to afera była że w sobotę rano po tymczasowym aresztowaniu kolega chciał od razu odwiedzić kolegę. Pisaliśmy o tym trochę.  Kolega Gosiewskiego chciał umierać za kolegę Ziobry. 

Sugerowałeś nieprawidłowości prokuratury i systemu więziennictwa nie znając przepisów i regulaminu. 

Ale w sumie to nie Ty bo dałeś link tylko n

O k****, Ty to poniżej zinterpretowales jako zgłaszanie przeze mnie nieprawidłowości prokuratury? Wpis w którym cytuję, że Matecki w 2 dni schudł 10 kilo? Ty to zrozumiałeś jako zgłaszanie afery??? Czy was już tu wszystkich do reszty pojebało z tym przyklejeniem do mnie przymiotnika pisowski? Przecież to jest  nieprawdopodobne. Wy jesteście jebnieci, nie wierzę, po prostu nie wierzę. 

https://wpolityce.pl/polityka/723364-chcial-sprawdzic-stan-mateckiego-nie-zostal-wpuszczony

Dodatkowo zostałem upoważniony przez pełnomocnika posła do poinformowania o jego chorobie. Proszę jednak nie traktować informacji o chorobie, jako oczekiwania na litość. Poseł Matecki jej nie oczekuje, ale jest chory i schudł 10 kg

Czy oni go nie aresztowali przedwczoraj?

25 minut temu, julekstep napisał(a):

i cyk, brzydkie słowa!

dobrze go rozegrałeś @ignazz!

pyk, i nastepny skalp z obozu Pawlowicz do wora!

*ide czaj mahen, szykuje sie wieczor z gwiazdami, niech no tylko mayor "bede go wstal" tu wpadnie, za momencik!

Edytowane przez memento1984

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Ty zdrowy jesteś aby pisać takie rzeczy o osobie której nie poznałeś? Wpisy internetowe wpisami. Możemy oceniać. Ale serio? Ktoś kto czyta Sympozjon serio?

Obrzydliwy post 

Chciałem odpisać, ale potem

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Jeżeli jestem autorem porównywalnych wpisów serio obraźliwych i szkalujących inne grupy społeczne co rap to coś poszło nie tak w procesie mojej edukacji. 

Tu się zgodzę. 

Miło, że w końcu sobie to uświadomiłeś. 

Jedynie co mnie cieszy, że mogę ten wpis dodać do kolekcji o myciu :)

7 godzin temu, mayor napisał(a):

Spokojnie ja mam dosyć grubą skórę i nie przejmuje się jakimś durnym ubliżaniem .Tym bardziej kiedy ubliża jakiś niepiśmienny- analfabeta, albo doktorek pijaczyna 

Jaroslaw Psikutas bez "S" wiecznie zywy.

Edytowane przez memento1984

6 godzin temu, memento1984 napisał(a):

zbyt bardzo idealizujesz mayora - a sprawa jest zapewne prostsza. Mayor dowiedzial sie, ze pracujac na nielegalu cale zycie w US nie bardzo ma jak sie zalapac na opieke zdrowotna na swojej emeryturze (jest to czesta konstatacja tej generacji imigrujacej do Stanow, na temat ktorej powstaly "polish jokes"). zdecydowal wiec, "uspolecznic" swoje "straty" i na stare lata (po dorabianiu swojego, tfu, kapitalisty) przyjechal leczyc sie na Wasz rachunek w PL. dodatkowo okazalo sie, ze sie mocno pozmienialo i Pan Doktor widzac byle wyrobnika z US nie jest juz dzisiaj wniebowziety slyszac wtracenia/opowiesci/uszczypliwosci o wielkosci mayora i jego "bo u nas w ameryce". to powoduje spora antagonizacje, ze jak to, on musial zakasac rekawy, wyjechac na koniec swiata, a ta nowa generacja PL lekarzy wszystko ma podane jak na tacy! ba, lekarz w srednim wieku ma wiecej niz on po 40latach 10h-tygodniowek w NYC i jeszcze ma czelnosc podrozowac, kiedy on mogl jedynie korzystac z uciech swojej wielkiej metropolii.

Za bardzo żyjesz cudzymi sprawami i dorabiasz jakieś durne teorie do czyjegoś życia.Pilnuj swojej dupy i zajmij się sobą. Jak masz okazję to naucz się pisać, bo Twoje wypociny ciężko się czyta. Nie wiem jak w Cleveland, ale w NY u Kostki jest w sobotę polska szkoła ,mój pasierb chodził coś tam nauczyli, chociaż jak widziałem w zeszycie jakie nauczycielka robiła błędy ortograficzne to nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać. Jeżeli chodzi o leczenie i szpitale to w US leżałem więcej i dłużej niż w PL, a do kliniki chodziłem do specjalistów dużo częściej. Mam jakieś porównanie, nawet jeżeli chodzi o lekarzy i jakość usług medycznych .Na pewno w US nie spotkałem lekarza chama i pijaka, co w Polsce się zdarza, ale też nie jest regułą, u nas jest tez duża poprawa jakości w porównaniu do tego co było 20-35 lat temu , podobnie w US leżałem w tym samym szpitalu dwa razy w odstępie prawie 10 lat i też była znaczna poprawa pod każdym względem. Chyba największy skok cywilizacyjny w opiece medycznej był pod rządami Obamy , kilkadziesiąt milionów ludzi uzyskało dostęp do ubezpieczenia zdrowotnego, chociaż to że do dzisiaj w US ludzie nie mają powszechnej opieki zdrowotnej to powód do wstydu. 

45 minut temu, Koelner napisał(a):

lol -> idźcie na siłkę albo coś poruchać. @LAF dawaj te dupy 

Ja tam już basen zaliczyłem, wstałem o 2"30 obejrzałem na żywo mecz Nets @Celtics , później prawie cały Cavs@ Clippers -zostały mi trzy minuty bo o 6"30 basen 1000m pies nakarmiony, wnuczkom śniadanie podane, do szkoły wyszykowane ,teraz kończę drugi mecz .Na c*** mi iść na siłkę- tyle energii psu w dupe , pójdę z zagryziokiem na spacer i będzie . Z tym ruchaniem też dobry pomysł, ale dzisiaj nie ogarnę 

Jprd, jest zasadnicza różnica pomiędzy wyzywaniem się od pisowskich mend i prymitywnych lewaków a wyciąganiem jakiś prywatnych rzeczy, rodziny, dzieci i tego czy się komuś w realnym życiu powiodło czy nie. 

46 minut temu, jack napisał(a):

Jprd, jest zasadnicza różnica pomiędzy wyzywaniem się od pisowskich mend i prymitywnych lewaków a wyciąganiem jakiś prywatnych rzeczy, rodziny, dzieci i tego czy się komuś w realnym życiu powiodło czy nie. 

Oczywiście, wyzywanie kogoś od pisowskich mend to metafizyka. 

47 minut temu, jack napisał(a):

masz rację, pisząc o tych poniemieckich norach (wyciąganie prywaty) to mayor przesadził

ale już go tak nie jedź, każdemu się zdarza!

Godzinę temu, jack napisał(a):

A pisanie, że moja morda jest parszywa a mój stary dom jest poniemiecką norą to nie prywata? 

Wystarczy użyć w wypowiedzi pisowski i sekciarze usprawiedliwia wszystko.

https://www.gazeta.pl/informacje/7,196190,31780979,nieoficjalnie-powazna-decyzja-usa-ws-nato-w-europie-to-planuje.html#s=BoxMMtImg1

czyli PiS do gazu, no chyba że USA postanowi zrobić z nas Izrael i V kolumnę Europy ale czy mają tyle siły i chęci aby naszą klasę polityczną do tego "przekonać"?

jak będziemy to robić za nasze pieniądze jak do tej pory to nie wiem czy to najlepszy kierunek