Skocz do zawartości

wydarzenia na świecie (poza polską oraz ukrainą)

lorak

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

odbiór był taki że 'progresywni' wyborcy dalej ich wybierają, więc raczej bez większego echa 🙃

Marco Rubio krzyż na czole raczej też nie zaszkodzi. 

I pytam o odbiór a nie następstwa. 

Edytowane przez jack

20 minut temu, jack napisał(a):

Poczekamy, może Braun w wielki piątek przyjdzie do studia TV z wielkim drewnianym krzyżem. Uznamy pewnie, że to część jego tradycji a nie pajacowanie i chęć zwrócenia na siebie uwagi. Albo np. Duda w czasie jakiejś uroczystej mszy położy się na podłodze krzyżem i będzie tak leżał. Ludzie tak robią. Z tradycji. Spoko. 

No ale akurat krzyż na czole w Popielec to nie jest żadna nienaturalna sprawa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ash_Wednesday

1 minutę temu, fluber napisał(a):

No ale akurat krzyż na czole w Popielec to nie jest żadna nienaturalna sprawa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ash_Wednesday

Ale chodzenie z takim krzyżem do tv w mojej opinii pajacowanie. I, żeby nie było, nie zabraniam nikomu malowania sobie na czole co mu tam tradycja podpowiada. 

I to też jest pajacowanie w mojej opinii:

Walesa-430x430.jpg

5 minut temu, jack napisał(a):

Ale chodzenie z takim krzyżem do tv w mojej opinii pajacowanie. I, żeby nie było, nie zabraniam nikomu malowania sobie na czole co mu tam tradycja podpowiada. 

I to też jest pajacowanie w mojej opinii:

Walesa-430x430.jpg

a to:

Man with Rainbow Reusable Bag and Lgbt Badge, Pride Month Stock Photo -  Image of cotton, rebel: 220193492

albo to:

TVP wygumkowała serduszko WOŚP na kurtce rozmówcy Wiadomości

?

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

A czaisz kontekst, że w TVP zabronili pokazywania serduszka WOŚP? Czy w amerykańskiej tv zabraniają symboli krzyża? Albo jeszcze lepiej wymazywali symbol krzyża jak ktoś go miał i dlatego typ przyszedł z krzyżem na czole. 

Mi zdarza się wpłacić na WOŚP ale nigdy nie paraduje z przyklejonym gdziekolwiek sercem. Nie mam potrzeby obnoszenia się ze swoją "hojnością". Tym bardziej na czole. 

12 minut temu, Koelner napisał(a):

000HKHLQ3H5C84YG-C461-F4.jpg

@julekstep to nie jest pajacowanie Twoim zdaniem? Moim zdaniem jest

@julekstep musisz się zastanowić, czy Marco Rubio przyszedł do studia TV z krzyżem na czole bo to normalne dla katolika w stanach chodzić z krzyżem na czole do TV w środę popielcową (ciężko to poprzeć faktami) czy poszedł do studia TV z krzyżem na czole by zaprotestować przeciwko .......... (jak w przypadku serduszek w TVP czy flagi lgbt w sejmie). A może po prostu stwierdził, że polansuje się z krzyżem na czole bo jest taką zajebistą sigmą?

19 minut temu, jack napisał(a):

@julekstep musisz się zastanowić, czy Marco Rubio przyszedł do studia TV z krzyżem na czole bo to normalne dla katolika w stanach chodzić z krzyżem na czole do TV w środę popielcową (ciężko to poprzeć faktami) czy poszedł do studia TV z krzyżem na czole by zaprotestować przeciwko .......... (jak w przypadku serduszek w TVP czy flagi lgbt w sejmie). A może po prostu stwierdził, że polansuje się z krzyżem na czole bo jest taką zajebistą sigmą?

Marco Rubio zrobił to samo co masa polityków robi od zawsze (jakieś happeningi 'na pokaz').

Mnie zastanawia dlaczego dopiero ten przypadek sprawił że postanowiłeś tutaj robić jakąś krucjatę, kiedy jesteśmy świeżo po kolejnym finale corocznej narodowej psychozy religijnej w ramach której masa Polaków (w tym politycy w tv) postanawia się znakować naklejkami z serduszkiem :) 

a czy Rubio zrobił to w ramach protestu (przeciwko np. laicyzacji społeczeństwa) - jak polscy politycy z flagą LGBT* - czy żeby się polansować - jak polscy politycy z serduszkami WOŚP - to nie wnikam, średnio mnie to interesuje szczerze mówiąc

* tu ofc daję im bardzo duży kredyt zaufania, bo jednak coś czuję że tam mogło chodzić bardziej o lans niż protest jednak :)  (albo raczej trzeba uznać że w PL 'protesty' stały się po prostu formą lansu, co było widać na socjalkach podczas np. marszów kobiet)

Edytowane przez julekstep

10 minut temu, julekstep napisał(a):

Mnie zastanawia dlaczego

Ja tylko napisałem:

13 godzin temu, jack napisał(a):

bardziej pod wpływem ostatnich cyrków Vance'a i Trumpa niż Rubio, który jest dla mnie wciąż nieznanym typem. Ale skoro dowiedziałem się w tym wątku, że to normalne w USA i każdy chodzi z takim krzyżem na czole, nawet do TV albo jeszcze gorzej, że moje zdziwienie i dezaprobata to oznaka mojej chrystianofobii no to niestety poszło...

16 minut temu, jack napisał(a):

Ja tylko napisałem:

bardziej pod wpływem ostatnich cyrków Vance'a i Trumpa niż Rubio, który jest dla mnie wciąż nieznanym typem. Ale skoro dowiedziałem się w tym wątku, że to normalne w USA i każdy chodzi z takim krzyżem na czole, nawet do TV albo jeszcze gorzej, że moje zdziwienie i dezaprobata to oznaka mojej chrystianofobii no to niestety poszło...

gdybyś tylko to napisał a po wyjaśnieniu że w US faktycznie takie rzeczy się zdarzają przyznał 'ok, nie wiedziałem' to spoko

ale Ty kontynuowałeś swoją 'antypajacową' krucjatę :)

2 godziny temu, jack napisał(a):

Poczekamy, może Braun w wielki piątek przyjdzie do studia TV z wielkim drewnianym krzyżem. Uznamy pewnie, że to część jego tradycji a nie pajacowanie i chęć zwrócenia na siebie uwagi. Albo np. Duda w czasie jakiejś uroczystej mszy położy się na podłodze krzyżem i będzie tak leżał. Ludzie tak robią. Z tradycji. Spoko. 

Hahaha jaki piękny przykład hipokryzji i prostactwa lewaków -  jakby się zaczął przebierać za babę to byś się nawet nie zająknął, i wyzywał tych co go krytykują od homofobów.