elwariato Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 08:25, josephnba napisał(a): Nord strem chyba dość dosadnie pokazał gdzie wspólne interesy z Polską mają kacapy i Szwaby Btw @elwariato ja ruskich, wszystkich nienawidzę jak szczurów Sami sobie winni Do dziś Stalin to Bóg, jego chałupa w Gruzji to mauzoleum a wizja wielkiej Rosji jest ich mantrą Jebać bydlaków Rozwiń Wypada tylko współczuc, nienawisc to uczucie ktore szkodzi glownie tobie, a ludzie tak naprawde wszedzie sa podobni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 12:51, elwariato napisał(a): Wypada tylko współczuc, nienawisc to uczucie ktore szkodzi glownie tobie, a ludzie tak naprawde wszedzie sa podobni Rozwiń Coaching na mnie nie działa Ruskie to bydło, wystarczy spędzić z nimi tydzień gdzieś za granicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego (edytowane) "nie bedzie niczego" (aka "nie ma niczego"). https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2025-02-19/trump-s-insistence-ukraine-has-rare-earth-elements-is-wrong bez paywalla: https://archive.ph/8ggYU Trump chcial ich ogolic, a nie ma z czego. Edytowane 24 Lutego przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 14:17, josephnba napisał(a): Coaching na mnie nie działa Ruskie to bydło, wystarczy spędzić z nimi tydzień gdzieś za granicą Rozwiń Cholera w obiegowej opini Polacy specjalnie im nie ustępują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 15:52, elwariato napisał(a): Cholera w obiegowej opini Polacy specjalnie im nie ustępują Rozwiń bez przesady, dużo się zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 15:52, elwariato napisał(a): Cholera w obiegowej opini Polacy specjalnie im nie ustępują Rozwiń Obiegowej opinii u kogo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 16:28, RappaR napisał(a): Obiegowej opinii u kogo? Rozwiń moze u mayora na greenpoint'cie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 17:15, memento1984 napisał(a): moze u mayora na greenpoint'cie! Rozwiń Greenpoint Greenpoint jest wielki na wieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 16:28, RappaR napisał(a): Obiegowej opinii u kogo? Rozwiń U ludzi z poza polski, mam ci wymieniac nacje, które Polaków darzą podobnym szacunkiem jak Joe ruskich W dniu 24.02.2025 o 17:38, julekstep napisał(a): Greenpoint Greenpoint jest wielki na wieki! Rozwiń Absolutnie, pewnie w zwiazku z tym ze juz niespecjalnie "polski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 17:42, elwariato napisał(a): U ludzi z poza polski, mam ci wymieniac nacje, które Polaków darzą podobnym szacunkiem jak Joe ruskich Rozwiń Dajesz. Najlepiej z jakimś dowodem takowej tezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 18:07, RappaR napisał(a): Dajesz. Najlepiej z jakimś dowodem takowej tezy Rozwiń Ostatnio jest cała lawina filmów na YT w których "ludzie z zachodu" podniecają się jak to w Polsce jest wspaniałe, bezpiecznie, czysto i ogólnie szokująco zajebiście. I mają rację! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 18:13, jack napisał(a): Ostatnio jest cała lawina filmów na YT w których "ludzie z zachodu" podniecają się jak to w Polsce jest wspaniałe, bezpiecznie, czysto i ogólnie szokująco zajebiście. I mają rację! Rozwiń Szczegolnie z tym czysto ale to ad vocem. Nie czaisz ze to jest podawane jako cos zaskakujacego, wlasnie w kontrze do panujacych stereotypów W dniu 24.02.2025 o 18:07, RappaR napisał(a): Dajesz. Najlepiej z jakimś dowodem takowej tezy Rozwiń Stereotypowy obraz ludzi z europy wschodniej mam ci przytaczac, serio sam dasz rade w necie wyszukać. Naprawdę obraz polaka ruska, ukraińca czy innego rumuna nie jest specjalnie odmienny na zachodzie Europy, jesli wydawalo ci sie, ze jest to bardzo mi przykro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 19:12, elwariato napisał(a): Stereotypowy obraz ludzi z europy wschodniej mam ci przytaczac, serio sam dasz rade w necie wyszukać. Naprawdę obraz polaka ruska, ukraińca czy innego rumuna nie jest specjalnie odmienny na zachodzie Europy, jesli wydawalo ci sie, ze jest to bardzo mi przykro. Rozwiń To przytocz. Ja akurat sporo podróżuję i obraz Polaka jest odmienny od obrazu Rosjanina. Może kiedyś też wyjedziesz za granicę i się czegoś nowego dowiesz, trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 17:42, elwariato napisał(a): U ludzi z poza polski, mam ci wymieniac nacje, które Polaków darzą podobnym szacunkiem jak Joe ruskich Rozwiń To.chyba sprzed 10 lat, albo minimum.sprzed inwazji. Aktualnie na świecie Polak to Pan Europejczyk, a Rosjanin, Rosjanin po prostu nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 19:12, elwariato napisał(a): Szczegolnie z tym czysto ale to ad vocem. Nie czaisz ze to jest podawane jako cos zaskakujacego, wlasnie w kontrze do panujacych stereotypów Rozwiń Bzdura. U nas nie jest czyściej niż się spodziewano tylko czyściej niż w Europie zachodniej. A dla Rosjan to już zupełny szok poznawczy. Wystarczy losowe rzucenie Google Street View po europejskich stolicach by zobaczyć, że u nas jest czyściej na ulicach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 19:12, elwariato napisał(a): Szczegolnie z tym czysto ale to ad vocem. Nie czaisz ze to jest podawane jako cos zaskakujacego, wlasnie w kontrze do panujacych stereotypów Stereotypowy obraz ludzi z europy wschodniej mam ci przytaczac, serio sam dasz rade w necie wyszukać. Naprawdę obraz polaka ruska, ukraińca czy innego rumuna nie jest specjalnie odmienny na zachodzie Europy, jesli wydawalo ci sie, ze jest to bardzo mi przykro. Rozwiń Stereotyp najebanego polskiego lekarza, który rucha na pokaz a międzynarodowa publika bije mu brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwariato Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego W dniu 24.02.2025 o 19:32, jack napisał(a): Bzdura. U nas nie jest czyściej niż się spodziewano tylko czyściej niż w Europie zachodniej. A dla Rosjan to już zupełny szok poznawczy. Wystarczy losowe rzucenie Google Street View po europejskich stolicach by zobaczyć, że u nas jest czyściej na ulicach. Rozwiń Na zachodzie jak rozumiem też notorycznie dochodzi do "samozaplonow" hałd śmieci sprowadzanych ... w sumie nie wiem skad by tam mialy byc sprowadzane ale oki Ja tam tyle nie podróżuje co RappaR po swiecie, moze i dobrze nie kalam tego europejskiego wizerunku polaka, ale mi sie trafilo w Szwecja w lato być jakis czas, i smutna konstatacja wzgledem tego wyjazdu to właśnie fakt jaki u nas syf jest, tam nie spotkalem dzikich wysypisk w lasach itd. Ale moze to na zasadzie ze nie da rady tam sobie google street view losowo rzucić. A ze warszawa jest czystsza od neapolu czy paryżewa oki, ale nie przeklada sie to na kondycję gospodarowania odpadami calego państwa... Przy czym to jest pi****lenie od rzeczy, typowe dla tego wątku, Joe zapodal o nienawisci do ruskich i o "bydle" z tamtego kraju, ja nie lubie uogólnień, zdażyło mi sie byc w Rosji, ludzie byli bardzo życzliwi, ale zapewne swoj cep poznał swego, co ja bede światlym "Panom Europejczykom" tłumaczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego (edytowane) Pamietacie takiego mema z winRarem czy Winzipem? https://x.com/doge/status/1894076196242985188 Edytowane 25 Lutego przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego W dniu 24.02.2025 o 23:40, elwariato napisał(a): Na zachodzie jak rozumiem też notorycznie dochodzi do "samozaplonow" hałd śmieci sprowadzanych ... w sumie nie wiem skad by tam mialy byc sprowadzane ale oki Ja tam tyle nie podróżuje co RappaR po swiecie, moze i dobrze nie kalam tego europejskiego wizerunku polaka, ale mi sie trafilo w Szwecja w lato być jakis czas, i smutna konstatacja wzgledem tego wyjazdu to właśnie fakt jaki u nas syf jest, tam nie spotkalem dzikich wysypisk w lasach itd. Ale moze to na zasadzie ze nie da rady tam sobie google street view losowo rzucić. A ze warszawa jest czystsza od neapolu czy paryżewa oki, ale nie przeklada sie to na kondycję gospodarowania odpadami calego państwa... Przy czym to jest pi****lenie od rzeczy, typowe dla tego wątku, Joe zapodal o nienawisci do ruskich i o "bydle" z tamtego kraju, ja nie lubie uogólnień, zdażyło mi sie byc w Rosji, ludzie byli bardzo życzliwi, ale zapewne swoj cep poznał swego, co ja bede światlym "Panom Europejczykom" tłumaczył Rozwiń Na pewno jest duża różnica między tym co było 20-30 lat temu , a tym co jest teraz, o czasach nieboszczki komuny nie wspominając .Jest więcej koszy na śmieci nawet po wsiach , część społeczeństwa sortuje śmieci ,foto pułapki w lasach też trochę zmniejszają liczbę dzikich wysypisk, ale mentalnie też sporo ludzi jeszcze nie dorosło do tych zdobyczy cywilizacji. Weźmy na przykład takiego pisowskiego trolla, który szczyci się tym że sra swoim psem gdzie popadnie i nie ma zamiaru sprzątać bo płaci podatki , daje dużo na tace , dlatego lewacka hołota powinna sprzątać gówna po jego psiecku. Tak samo jest z sortowaniem odpadów niektórzy sortują na takie co się dobrze palą w piecu i te co są niepalne., Zdarzają się też tacy co pompują szamba na pole, nie mówiąc o tym że palą w piecach zgodnie z zaleceniami prezesa czym popadnie oprócz opon .Nawet jeżeli optycznie jest czysto to powietrze jest zasyfiałe maksymalnie , a Kraków i okolice to chyba kumulacja tego syfu. Nie wspomnę o tym ponad milionie małpek i dziewięciu milionach piw , bo tym co piją wydaje się że są niewidzialni, ale to jest tylko efekt tej substancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego W dniu 25.02.2025 o 04:12, mayor napisał(a): Weźmy na przykład takiego pisowskiego trolla, który szczyci się tym że sra swoim psem gdzie popadnie i nie ma zamiaru sprzątać bo płaci podatki , daje dużo na tace , dlatego lewacka hołota powinna sprzątać gówna po jego psiecku. Rozwiń Nieprawda, nigdy nie napisałem, że nie mam zamiaru sprzątać po psie, bo daję dużo na tacę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi