Skocz do zawarto艣ci

Stanley Cup Playoffs 2021/22

Raven2156

Rekomendowane odpowiedzi

Cze艣膰 wszystkim!

Na wst臋pie chcia艂bym najmocniej przeprosi膰 za to, 偶e w tym sezonie du偶o mniej udziela艂em si臋 na subforum hokejowym co by艂o spowodowane sporymi zmianami w moim 偶yciu osobistym, jednak偶e wiedzcie, 偶e regularnie je 艣ledzi艂em i czyta艂em! :)聽Licz臋, 偶e ju偶 teraz b臋d臋 mia艂 wi臋cej聽czasu by wr贸ci膰 do pisania o tym co dzieje si臋 w 艣wiecie hokeja za oceanem.

Ale do meritum... Do rozpocz臋cia Playoffs jeszcze ponad miesi膮c jednak偶e wyklarowa艂y nam si臋 ju偶 do艣膰 jasne standardy i mniej wi臋cej ka偶dy z nas spodziewa si臋 takiego albo innego przebiegu zdarze艅 w tym sezonie.

Trwaj膮cy聽aktualnie sezon 2021/22 dostarczy艂 nam szeregu wielu emocji i wspania艂ych bramek a przecie偶 o to w艂a艣nie chodzi w hokeju prawda? :)聽Wr贸ci艂 klasyczny podzia艂 na dywizj臋 i liga w mniejszy b膮d藕 te偶 wi臋kszy spos贸b wyklarowa艂a sw贸j kszta艂t na najbli偶sze lata.

Jak wi臋c to wygl膮da moim skromnym zdaniem?

Metropolitan Division - Dywizja bez wi臋kszych zaskocze艅 (a przynajmniej dla mnie). Cieszy powr贸t Rangers do topki i trzymam za nich mocno kciuki. Wczorajszy mecz z Carolin膮 tylko聽potwierdzi艂, 偶e jak si臋 chce to mo偶na! Opr贸cz tego w Playoffs na pewno namieszaj膮 naprawd臋 mocni Hurricanes a Capitals b臋d膮 walczy膰 o wy偶sze miejsce z Penguins. Ca艂a ta czw贸rka powinna bez problemu znale藕膰 si臋 finalnie w Playoffach.

Atlantic Division - Jako fan Maple Leafs ka偶dego roku dok艂adnie 艣ledz臋 t膮 dywizj臋 i musz臋 przyzna膰, 偶e w tym sezonie mamy tu troch臋 zaskocze艅! Dominuj膮cy Panthers s膮 po prostu nieziemscy. Mia艂em okazj臋 obejrze膰 kilka ich mecz贸w i jest to kawa艂 dobrego hokeja! Fajnie, 偶e Red Wings staraj膮 si臋 odbudowa膰 swoj膮 organizacj臋 jednak偶e to wci膮偶 mo偶e zaj膮膰 kilka dobrych lat zanim zn贸w zobaczymy ich w Playoffs. Canadiens s膮 jednymi z tych kt贸rzy zaskoczyli najmocniej (w negatywnym tego s艂owa znaczeniu). Przyznam szczerze, 偶e nie spodziewa艂em si臋 ich a偶 tak nisko bior膮c pod uwag臋, 偶e przed laty ich starcia z Maple Leafs by艂y za偶arte do ostatnich sekund. Stawka r贸wnie偶 wyr贸wnana tak偶e o miejscach w tabeli zadecyduj膮 ostatnie mecze! By膰 mo偶e w tym roku w ko艅cu uda si臋 hokeistom z Toronto przej艣膰 pierwsz膮 rund臋... :)

Central Division - Co tu du偶o m贸wi膰... Colorado, Colorado i jeszcze raz Colorado! Avalanche s膮 jednymi z najwi臋kszych contender贸w do mistrzostwa w tym roku i gdyby tak si臋 sta艂o to ani troch臋 bym nie narzeka艂! Od kilku lat wzmacniaj膮 swoj膮 organizacj臋 jednak zawsze co艣 stawa艂o im na drodze. Ten rok jest momentem prze艂omowym w kt贸rym okaza膰 si臋 mo偶e, 偶e to w艂a艣nie oni聽zdob臋d膮 sw贸j 3 tytu艂! Moim zdaniem jedna z najnudniejszych dywizji. Opr贸cz Colorado 5 innych zespo艂贸w b臋dzie walczy膰 o miejsca w Playoffs i stawka jest na tyle wyr贸wnana, 偶e tu zdarzy膰 si臋 mo偶e praktycznie wszystko.

Pacific Division - Mnie osobi艣cie cieszy kiedy w NHL zaczynaj膮 dominowa膰 kanadyjskie dru偶yny. Od jakiego艣 czasu nie mieli艣my ewidentnego lidera na p贸艂noc od ameryka艅skiej granicy jednak偶e to mo偶e si臋 zmieni膰. Flames r贸wnie偶 nale偶膮 do grona laureat贸w do mistrzostwa. Opr贸cz tego w dywizji znajduje si臋 r贸wnie偶 Edmonton kt贸ry do tej pory zaskakiwa艂 jedynie negatywnie - mo偶e w ko艅cu si臋 to zmieni? Opr贸cz tego obserwujemy odbudow臋 organizacji Kings i swego rodzaju stabilizacj臋 Golden Knights. Najbardziej聽przyt艂aczaj膮cym dla mnie widokiem jest ewidentnie s艂abe wej艣cie do ligi Kraken. Osobi艣cie nie jestem w stanie ogl膮da膰 mecz贸w w ich wykonaniu, bo wygl膮daj膮 po prostu 艣rednio... Brak zgrania, pomys艂u na gr臋. Zlepek zawodnik贸w kt贸rzy finalnie "nie聽zarybili" w przeciwie艅stwie do Vegas. Widz膮c wymiany w okienku transferowym ewidentnie uderzaj膮 w przebudow臋 od nowa co miejmy nadziej臋, 偶e b臋dzie dla nich op艂acalne.

A jak to wygl膮da dla was? Macie swoich faworyt贸w? Jak b臋dzie w tym roku wygl膮da艂a drabinka w NHL? Dajcie zna膰 w komentarzach a post ten聽traktujcie jako swego rodzaju chat o wszystkim co b臋dzie si臋聽dzia艂o w Playoffs!

Edytowane przez Raven2156
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Pewnie mo偶e nie jest to taki sezon jak trzy temu gdzie z samego dna Blues wjechali po fina艂 i puchar ale to nie znaczy, 偶e wia艂o nud膮. Z wi臋kszych zaskocze艅 dla mnie to na minus Edmonton i Habs, chocia偶 po przyjsciu St. Louise na 艂awe trenerska jest poprawa. Nigdy im nie kibicowa艂em ale wole wyr贸wnan膮 lige, ni偶 kilku contender贸w i teamy do bicia. Islanders ale to nie do konca czynniki na kt贸re mieli wp艂yw wi臋c mi ich szkoda, bo maj膮 w szeregach graczy, kt贸rych uwielbiam ogl膮da膰, a mecz niedawny z Rangers to by艂a prawdziwa uczta.聽

Na plus Rangers, kt贸rym kibicuje i ciesze si臋, 偶e Galant ich prowadzi to by艂 strza艂 w dziesi膮tke, my艣le, 偶e jest to team, kt贸ry ma 艣wietn膮 chemie i talent brakuje, mo偶e jeszcze jednego konkretnego obro艅cy bo sam Fox to troche za ma艂o, jakis weteran i mog膮 daleko zajecha膰, a w ci膮gu dw贸ch sezon贸w jesli nie stanie sie katastrofa jak w przypadku Isles w tym sezonie widze ich w walce o puchar. Zaskoczeniem s膮 dla mnie te偶 Pingwiny i Kings dwie organizacje, kt贸re wydawa艂o mi si臋 w tym sezonie ust膮pi膮 miejsca innym, a jest zupe艂nie inaczej szczeg贸lnie je艣li chodzi o Pens mog膮 bardzo zaskoczy膰.聽

艢ni艂o mi si臋, 偶e Wild wygrali puchar i 艣wi臋towali w mojej podstaw贸wce, a ten sen mialem jeszcze przed przejsciem Fleurego wiec mo偶e proroczy? Nie jestem sympatykiem teamu ale lubie gdy wygrywa kto艣 nowy, albo po dramatycznej historii dlatego 偶ycze sobie i wszystkim, 偶eby Tampa nie wygra艂a po raz trzeci. Jesli ju偶 ktos z Florydy to Pantery, widze nawet powtorke finalu z 96 Avs vs Panthers z tym, ze chcialbym teraz inne zakonczenie. Giroux, Jumbo Joe, Hubedrou i Barkov to sa goscie ktorzy zasluzyli na puchar, ale procz nich jest masa innych.

Ja osobiscie najwiekszego faworyta do pucharu widz臋 w trzech teamach; Avs, Pens i Flames (wiem, ze opcja Pens jest dosc szalona ale nie ma na nich takiego cisnienia a maja potencjal i doswiadczenie) Jednak najbardziej obstawiam Flames. Serio graj膮 fenomenalnie i tylko sytuacja z przed chyba trzech sezonow gdy tez byli top teamem a odpadli w pierwszej rundzie sprawia, ze nie obstawilbym all in na ich karte. Byloby fajnie w koncu zobaczyc kanadyjczykow z pucharem i to nie tych najbardziej utytu艂owanych. Swoja drog膮 Leafs w finale z Avs tez byloby swietnym pojedynkiem, juz w tym roku widzia艂em kilka ich meczy i byly zaciekle.聽

Czesto mysle, czemu nie kibicuje Avs, za dzieciaka za czasow Sakica, Roy, Deadmarsha, Foote i Forsberga to byla jedna z moich ulubionych druzyn, dzis jak ogl膮dam co wyrabia Makar to jest to hokej fenomenalny, ale jako艣 mam awersje do ich gwiazdy numer jeden czyli McK i no nie.

Moi Blues (obok Rangers i kilku innych "moich") jakos mnie nie przekonuja, widze ich max 2 runda ale wiadomo playoffs to zupelnie inna gra. Trzymam kciuki, choc moj fav kapitan O'Reilly jakos cieniem siebie jest.

W tym sezonie zapa艂a艂em te偶 sympati膮 do organizacji Ducks, szkoda, ze kilku z nich posz艂o wczoraj na rynku w 艣wiat, ale no to jest team w budowie, ale uwielbiam ogladac gre Zegrasa, chlopak fruwa sobie nad lodem.聽

Ogolnie z gosci ktorych swietnie sie oglada i gra mnie elektryzuje jak kiedys goscie pokroju Modano czy Yzerman wg mnie sa w fazie budowy, wzrostu, Zegras on skonczyl 20 albo 21 lat, Kiril z Wild, Kapanen w Pens, DeBrincat w Hawks, Raymond i Sneider w Red wings, to sa dzieciaki ale z jakim potencalem, fajne czasy przed nami! Z takich mlodych ekip ktore moga cos zawojowac w przyszlosci widze Ducks, Red wings, Arizone (z tym, ze oni nigdy nie potrafia utrzymac skladu) no i Sabres, szable naprawde maja swietne momenty w tym sezonie, a w przyslzym wraca ich bluza z 艂bem bizona to dobry omen;)

pozdrowki!

Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...

聽Dobry mecz sobie wybra艂em do ogl膮dania na start playoffs. Patrz膮c po wynikach to jedyny, kt贸ry nie by艂 jednostronny (cho膰 w hokeju to r贸偶nie bywa, niekiedy jedna dru偶yna gra, a druga strzela, no i wynik w takich przypadkach mo偶e by膰 zgubny wzgl臋dem tego jak wygl膮da艂 dany mecz). Oczywi艣cie Oilers-Kings :)

Przed rozpocz臋ciem serii pomy艣la艂em sobie, 偶e Edmonton fajnie trafili z przeciwnikiem i jest spora szansa, by mocno rozpocz膮膰 te playoffy i doda膰 sobie sporo pewno艣ci siebie.聽

Kings mieli w RS ca艂kiem niez艂膮 obron臋, ale za to bardzo s艂abo bronili w os艂abieniu, a wiemy, 偶e Oilers w przewadze s膮 kapitalni. Og贸lnie na papierze dru偶yna z LA nie wygl膮da jako艣 imponuj膮co. Jest kilku mocnych, do艣wiadczonych weteran贸w (Quick, Kopitar, Danault, Brown, Edler, Maatta), ale te偶 sporo m艂odszych graczy, kt贸rzy praktycznie debiutuj膮 na takim poziomie rozgrywek. Do tego sporym ciosem jest kontuzja lidera obrony i jednej z gwiazd tego zespo艂u. Drew Doughty na pewno nie zagra ju偶 w tym sezonie.聽

Przechodz膮c do meczu. Pierwsze minuty i Kings od razu ruszyli do przodu. Po jaki艣 3min ju偶 spokojnie mog艂y ze 2-3 bramki pa艣膰. Fajnie wygl膮da艂a gra z ich strony. Wreszcie najpierw Moore, nast臋pnie Iafallo trafili i 2-0 to by艂 pewnie spory szok dla kibic贸w Edmonton. Gdyby nie geniusz McDavida (bramka kontaktowa po indywidualnej akcji) to mo偶naby napisa膰, 偶e Oilers przeszli obok meczu w tej pierwszej tercji.聽

Druga tercja zacz臋艂a si臋 艣wietnie dla Edmonton. Szybka kara dla Iaffalo i mamy gr臋 w przewadze. Od razu gor膮co, Quick dwie bardzo dobre interwencje, ale za trzecim razem Yamamoto tip shot po wrzutce Keitha i mamy 2-2. Rado艣膰 miejscowych nie trwa艂a d艂ugo, bo ju偶 minut臋 p贸藕niej po 艣wietnym kontrataku Lemieux ponownie wyprowadza Kings na prowadzenie. Nie pom贸g艂 te偶 Smith w bramce, bo my艣l臋, 偶e m贸g艂 to obroni膰. Kilka minut p贸藕niej kolejna kara Iaffalo i Draisaitl w przewadze na 3-3. Jestem ciekawy czy gdyby ten po艂amany kij nie le偶a艂 na lodzie to podanie McDavida do Draisaitla by艂oby dok艂adne :)

Og贸lnie tercja zdecydowanie pod dyktando gospodarzy, spora przewaga, wynikaj膮ca te偶 z tego, 偶e grali a偶 trzykrotnie w przewadze.聽

Trzecia tercja rozpocz臋艂a si臋 ciekawie. Od razu po wznowieniu 艣wietna okazja McDavida. Potem gra w przewadze Kings, gdzie bliski bramki by艂 Iaffalo. Jednak show skrad艂 Mike Smith w bramce. Najpierw z艂e wybicie zza bramki. Du偶o szcz臋艣cia, 偶e Iaffalo tego nie strzeli艂, 偶e Danault tego nie dobi艂, ale bezpo艣rednio po tym gdzie艣 z daleka uderzy艂 Durzi, kr膮偶ek leciutko tr膮ci艂 w艂a艣nie Danault, Smith nie zd膮偶y艂 zamkn膮膰 kr贸tkiego s艂upka i mamy 4-3 dla go艣ci. I tak si臋 sko艅czy艂o. Niespodzianka na otwarcie serii.聽

Kr贸tkie wnioski:

- Koszmary Oilers wracaj膮. Mike Smith chyba ju偶 sko艅czony w tej serii. Na drugim biegunie Quick, kt贸ry bardzo pewnie strzeg艂 bramki Kings.聽

- HCA Edmonton posz艂o w choler臋 ju偶 po pierwszym spotkaniu.聽

- Kings musz膮 si臋 wystrzega膰 艂apania kar i powinno by膰 dobrze. 2/5 Edmonton w przewadze, czyli zgodnie z oczekiwaniami, w tym s膮 bardzo mocni.聽

- 艢wietny Danault. Moore r贸wnie偶. Iaffalo, mimo 偶e z艂apa艂 dwie kary, po kt贸rych Edmonton strzela艂o bramki w przewadze to jednak bardzo aktywny w ataku, bramka+asysta, kilka fajnych moment贸w, te偶 na spory plus.聽

- Kapitalna akcja bramkowa McDavida, warto odnotowa膰.聽

- Pojutrze Oilers na musiku, bo 0-2 to by艂aby tragedia.聽

Odno艣nik do komentarza

Nie 艣ledzi艂em jako艣 mocno tego sezonu szczeg贸lnie, 偶e na Habs warto spu艣ci膰 zas艂on臋 milczenia, tak wi臋c moje typy mog膮 by膰 totalnei od czapy

Lightning - Maple Leafs (ale偶 to fatalnie si臋 b臋dzie ogl膮da膰 zwa偶ywszy, 偶e obie dru偶yny graj膮 niemal偶e w identycznych strojach) 4-3

Hurricanes - Bruins聽 4-2

Penguins - Rangers 3-4

Panthers - Capitals 4-1

Kings - Oilers 4-2

Blues - Wild 3-4

Avalance - Predators聽 4-2

Flames - Stars 4-2

Odno艣nik do komentarza

Weekend majowy to nie jest czas by wchodzi膰 na forum wi臋c si臋 niestety sp贸藕ni艂em ale te偶 przyznam si臋 ,ze w tym roku nie mia艂em za du偶o czasu by ogl膮da膰 NHL wi臋c bym wr贸zy艂 z fus贸w

Z tego co widzia艂em to Flames dzis nerwowo ale jednak wygrali. Maj膮 niesamowita kombinacje obrony ( bramkarz) i聽 ataku

Toronto zacz臋艂o z kopyta. Dawno nie widzia艂em by w PO tak zmi贸t艂 kto艣 Tampe.. W teorii maj膮 chyba najgorszego mo偶liwego rywala w rundzie 1 a nie licz膮c Colorado to nikt tak nie zdominowa艂 rywala w meczu nr1 .聽

Jakbym mia艂 stawia膰 moje prognozy to Colorado powinno zrobi膰 4-0聽

Flames 4-1 ze Stars

Oilers jak zwykle dadz膮 cia艂a . Minnesota by艂膮 mocna na koniec sezonu ale jako艣 nie budz膮 mojego zaufania. Stawiam ich do niespodziewanej pora偶ki

Co do reszty to praktycznie ich nie widza艂em cho膰 Toronto wygl膮da mocno... Chyba najlepiej na Wschodzie

Chcia艂bym fina艂 Zachodu Avalanche-Flames bo te ekipy tworz膮 niesamowite spektakle w tym sezonie. I fina艂 z kim艣 z pary Toronto- Floryda bo to s膮 z kolei najmocnijesze w ataku zespo艂y,. Chyba Zach贸d powinien wygra膰 puchar Stanleya bo jednak para Calgary - Colorado po prostu ma najlepsz膮 kombinacje atak-obrona - bramkarz ale to jest NHL tu prawie co roku sa histori臋 o Kopciuszku . S膮 niespodzianki

EDIT- Toronto to Toronto -oni moga to spieprzy膰 ale to co pokazali w meczu nr 1 i to vs Tampa to by艂 pokaz absolutnej dominacji . OK Avs dzi艣 te偶 aczkolwiek ten mecz widzia艂em tylko w skr贸cie tylko um贸wimy si臋 ,偶e NAshville nie ma nawet podjazdu do obronc贸w tytu艂u聽

Odno艣nik do komentarza

Bodaj 79 obronionych strza艂贸w najwiecej w historii Rangers w jednym meczu w Playoffs, a mimo tego Igor Shesterkin i reszta Blue shirts schodzi艂a pokonana, 3 dogrywki i mielismy maraton w madison square garden. Szkoda, ale to dopiero jeden mecz. Swietna atmosfera, a pierwsza tercja to bandy sie trzesly, polowanie na Pingwiny sobie Rangersi urzadzili niczym Flyers z lat 90tych.聽

Odno艣nik do komentarza

7 godzin temu, Wujek W贸jcik napisa艂:

Bodaj 79 obronionych strza艂贸w najwiecej w historii Rangers w jednym meczu w Playoffs, a mimo tego Igor Shesterkin i reszta Blue shirts schodzi艂a pokonana, 3 dogrywki i mielismy maraton w madison square garden. Szkoda, ale to dopiero jeden mecz. Swietna atmosfera, a pierwsza tercja to bandy sie trzesly, polowanie na Pingwiny sobie Rangersi urzadzili niczym Flyers z lat 90tych.聽

a co powiesz o tym?聽

Bo ja zgadzam si臋 z osobami, kt贸re wrzuca艂y na twitterze:

Screenshot_20220505_002104.thumb.jpg.de553bcf1fe2681a6148534f477be2be.jpg

Odno艣nik do komentarza

No gol wiadomka, ale karma wroci juz dzis w nocy mam nadzieje;)

jest 3:22 Vatrano strzela na 5:2 ide spa膰 zosta艂o 10 minut to masa w hokeju ale mam nadzieje, ze nic zlego sie nie wydarzy. Cholernie ci臋zki mecz, okazuje sie, 偶e Pens to bardzo trudny rywal i chyba ch艂opaki czuj膮, 偶e to ostatni run w takim sk艂adzie i ostro cisn膮, 偶eby si臋 艂adnie rozsta膰.聽

Edytowane przez Wujek W贸jcik
Odno艣nik do komentarza

Seria Toronto-Tampa jest rewelacyjna. To co czasami robi膮 Li艣cie to jest poziom mistrzowski. Przez pierwsz膮 po艂owe meczu robili miazg臋 z Tampy. Wygrywali wszystkie wznowienia. Byli 3-0 maj膮c ogromna przewag臋 w strza艂ach z czego druga bramka pad艂a po tym jak wybronili akcje Tampy na 1 na 1 posz艂a kontra i trafili... Potem niestety zrobili podobnie. Graj膮c w os艂abieniu byli blisko trafienia na 4-0 a 15 sekund p贸藕niej Tampa mia艂a 3-1 . Potem by艂o 3-2 pojawi艂o si臋 stare Toronto bez pomys艂u na gr臋 ale przetrzymali nap贸r i trafili dwa razy do pustej

Og贸lnie jako艣 w tej serii niewidoczny Tavares. Klonowe dostaj膮 wsparcie od ka偶dego.

Odno艣nik do komentarza

Po dzisiejszej nocy mam takie przemy艣lenia ,偶e jednak trzeba mie膰 mentalno艣膰 na PO

Floryda i Calgary to byli mocni faworyci. Szli jak walec ( w ko艅c贸wce sezonu to jeszcze Colorado i Wild tak szli) a teraz je偶d偶a tak spanikowani ,ze to szok.

Flames w RS roznosili atakiem a dzi艣 najlepszym zwie艅czeniem s膮 ostatnie 2 minuty meczu nr3. Graj膮 bez bramkarza i przez dwie minuty nie oddali strza艂u. Dwa razy wpadli na siebie. Jedyny ich pomys艂 to wstrzeliwania kr膮zka. Zero sk艂adnych akcji.Zero pomys艂u. Przegrali wszystkie wznowienia. W tej serii ani razu nie wykorzystali Power Play. Niby du偶o strzelaj膮 ale niewiele z tego wynika. Dzi艣 to STars b yli bli偶si strzelenia 4 bramki ni偶 Calgary wyr贸wnania.

聽O ile jeszcze w meczu nr 1 zagrali bardzo dobrze w obronie o tyle w meczu 2 i 3 sa w tym aspekcie bezbarwni.

Florys to w og贸le wyszli jakby byli pierwszy raz na lodzie razem.. Stars i Capitals graj膮 pewniej .Wiedz膮 po co s膮 w PO inie boj膮 si臋 presji ale o ile Falmes s膮 blisko tych Stars tylko po prostu panicznie atakuj膮 o tyle Panthers jest klas臋 gorsza od Waszyngtonu w tej serii.. Flames potrzebuj膮 spokoju w ataku. Floryda potrzebuje cudu

Oilers si臋 z kolei uspokoili i w meczach 2 i 3 pokazuj膮 sw贸j talent a maj膮 w ataku go sporo. . Rangers贸w nie widzia艂em wi臋c si臋 nie wypowiem o tej serii . A Predators zgodnie z za艂o偶eniem nie maj膮 prawa wygra膰 meczu.. OK to NHL tu ju偶 niejedn膮 volt臋 widzia艂em ale Avalanche ma przewag臋 w ka偶dym aspekcie i cho膰 ostatnio s膮 blisko to jednak przewaga Colorado jest wyra藕na

Odno艣nik do komentarza

21 minut temu, ely3 napisa艂:

Po dzisiejszej nocy mam takie przemy艣lenia ,偶e jednak trzeba mie膰 mentalno艣膰 na PO

Rangers贸w nie widzia艂em wi臋c si臋 nie wypowiem o tej serii . A Predators zgodnie z za艂o偶eniem nie maj膮 prawa wygra膰 meczu.. OK to NHL tu ju偶 niejedn膮 volt臋 widzia艂em ale Avalanche ma przewag臋 w ka偶dym aspekcie i cho膰 ostatnio s膮 blisko to jednak przewaga Colorado jest wyra藕na

Pe艂na zgoda. Rangers mo偶e nie wygl膮daj膮 jakos dramatycznie, ale wczoraj pod koniec stracili dwie bramy bez bramkarza i tyle im da艂o jego zdjecie. W przewadze te偶 nic sk艂adnego nie wykminili. Mecz zacza艂em ogladac od stanu 1:4 dla Pens i jak doszli ich do 4:4 to jara艂em si臋 bardzo ale niestety nie potrafili wykorzystac, chyba dwoch power play i tyle. Seria 2:1 w plecy i wg mnie nastepny mecz must win bo bedzie po ptokach. Gdzie艣 widzia艂em opinie bylego hokeisty odnosnie tej pary. Stwierdzi艂, 偶e Pens wiedza, ze to ostatnie playoffs w takim skladzie, Crosby Malkin i Letang po tym sezonie prawdopodobnie sie rozstana i oni graja na calego, jakby jutra mialo nie byc i tym stylem daleko zajd膮. Boje sie tej teorii...

Co do Flames to spodziewalem si臋 ich ogromnych klopotow z Stars, to generalnie jest bardzo niewygodna druzyna do grania. Ale Panthers to dla mnie szok i co ten Giroux zrobil, ze nie wybral Avs.

Odno艣nik do komentarza

2 godziny temu, vonBaron napisa艂:

To co wyczynia Makar przechodzi poj臋cie, go艣膰 jest po prostu niesamowity a ma dopiero 23 lata! Rozwija si臋 bardzo szybko, eliminuje swoje s艂abo艣ci, gracz warty ka偶dej kasy.

Tak jak nie moge sie przekonac i nie polubilem McKinnona tak Makar to dla mnie m艂ody Sakic - petarda grajek.聽

Dzis spodziewam sie rzezni w meczu Leafs i Bolts, a co do moich Rangers to cienko to widz臋 niestety, do艣wiadczenie zmiot艂o m艂odo艣膰 z planszy. Okazuje si臋, 偶e sam obijak Reeves to za ma艂o, potrzeba Defensmana z g艂ow膮 i do艣wiadczeniem w playoffs. Brakuje zadziorno艣ci, ale zostali w boju jeszcze moi Blues, chociaz w ich parze wszystko mo偶e si臋 wydarzy膰. Nie widz臋 i tak nikogo kto zatrzyma na zachodzie Avs procz.... Kings je艣li Quick znow bedzie gra艂 jak w 2013, a tak gra艂 ostatnio przeciw Oilers. 艢wietne playoffy, pierwsza runda i bardzo wyr贸wnanie.聽

Odno艣nik do komentarza

ekstra mecz w Toronto, wielki powr贸t Leafs, pomijaj膮c 1 tercj臋聽 zn贸w dominowali Bolts, jak nikt w tej lidze.聽Gdyby nie ten idiotyczny system rozstawienia w NHL, ta seria mog艂a by膰聽fina艂em konferencji.

Edytowane przez pdxpl
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.