Skocz do zawartości

Feed

Wujek Wójcik

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pisałem wcześniej zeby nie zapeszać... Teraz mogę.

Sabres przegrali z Columbus. Blue Jackets brutalnie przerwali serię 10 wygrnych meczów przez Buffalo. 

Żeby było ciekawiej, nie było drużyny w NHL, która majac serię w sezonie 11 nieprzerwanych zwycięstw (to o co walczyło Buffalo) nie awansowałaby do play off. 

Czas się pozbierać i jechać dalej. Może dowiozą się do play offów

9:0 Isles z Devils ale rzeźnia, fajne bramy i Isles w gazie, Sorokin 46 strzałów wybronił, ten sezon jest piękny. Obczajcie, że w konferencji wschodniej ostatnia drużyna ma do ósmej łapiącej się do playoffs tylko 7 pkt straty, nie mówiąc już o minimalnych różniach tuż za ósmym seedem no i w całej stawce. Nie mam pojęcia kto wygra ten sezon ale jeśli nie Avs to niech to będzie ktoś dziki typu Isles, Habs albo Flyers*

*pięknie Zegras skomentował Anaheim po strzeleniu bramki "odkładając telefon" - gest, którym pokazał, jak szybko Ducks go olali, gdy dali mu info, że juz u nich nie gra.

Aaa no i go Buffalo, zwała, że nagle odżyli hehe czego o Rangers nie mogę powiedzieć.

Słabo ze strony coacha, każdy ma gorszy dzień albo jelitówka day, różnie bywa. Wczoraj też cyrk z Benningtonem, który miał być zdjęty ale zamiennik schował się w tunelu...cyrk. Dziwi mnie, że wzieli Benningtona na bramę Kanady.

Sharks najwięcej wygranych w Pacific, jaram się nie tylko Celebrinim ale ich budajem Askarovem. Polecam też mecz ostatni Avs z Tampą, pierwszy chyba mecz gdzie, ktoś dał radę tak grać z Avs. Klimat meczu playoffowy. 

Tak czulem! Tak czulem jak mnie pare dni temu syn zawolal, bo w TVP w wiadomosciach sportowych po NBA bylo o meczu NHL, a jakos wczesniej TVP nie sililo sie na info o enejczelu (jak to kiedys Szpakowski powiedzial). Zwlaszcza o meczach bez jakiegos kamienia milowego. 

Fajnie byloby w sobote o 18 czy 21 ogladnac w TV meczyk z polskim komentarzem. 

W dniu 9.01.2026 o 20:12, ely3 napisał(a):

Jak AVS w tym roku nie zrobią mistrza to byłoby rozczarowanie stulecia. Demolują wszystkich . Fajnie się wzmocnili . Wszyscy w formie. Na dodatek rywale albo bez formy albo za dużo kontuzji jak Panthers 

Wygladają mocarnie, ale Stars, Lightning czy Cans  mogą się postawić

Pamirtacie sprawe 5 kanadyjskuch hokeistow oskarzonych o gwalt? Zostali uniewinnieni i w grudniu mogli grac. I wlasnie przespalem powrót do NHL.

Na razie tylko Carter Hart gra w NHL, konkretnie w VGK. 12 meczow. 5-3-3. Rewelacji nie ma. W ostatnim meczu kontuzja.

Przypomnieli mi sie chlopaki, jak na pasku pgladanego teraz meczu meczu WPG-NJD zobaczylem info o jego kontuzji 

Edytowane przez Szabla

2 godziny temu, Braveheart22 napisał(a):

Btw, hokej na io będzie transmitowany w tvp? Czy może eurosport? Jak to wygląda?

Pewnie tak jak zawsze obie stacje mają prawa tylko w TVP będzie niewiele meczów ( choć skoro kupili NHL to możejednakwięcej), za to Eurosport może otworzy specjalny kanał na hokej. Przynajmniej chyba tak było 4 lata temu.