Skocz do zawartości

[2036] Draft i Free Agency - Komentarze

Pablo81

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Ice23 napisał:

Faktycznie bida na tym FA, jak takie tuzy jak Ridnour dostana pewnie dwucyfrowe kontrakty....

ekip z kasą też mało, więc akurat tutaj jest równowaga

Godzinę temu, Pablo81 napisał:

Spurs dysponują wolną kasą na maksa, budżet w następnych sezonach wygląda tak, iż może być to maks birdowy. Luke jest lojalny (59) a Spurs mają dobry win rating (66), więc ekipom z $ nie radzę marnować swojego strzału i szukać szczęścia gdzie indziej :)

CZYNY NIE SŁOWA

w takiej Philly (ci mają ograniczony budżet co prawda) albo Mavs Ridnour jak znalazł! :) 

Edytowane przez julekstep

1 minutę temu, julekstep napisał:

ekip z kasą też mało, więc akurat tutaj jest równowaga

CZYNY NIE SŁOWA

w takiej Philly (ci mają ograniczony budżet co prawda) albo Mavs Ridnour jak znalazł! :) 

Mi bez różnicy, ile dam Ridnourowi, bo jestem >54 i mam spory zapas, ale ekipie, która dysponuje budżetem na FA i z tej racji może wybierać, to już robi sporą różnice. Lepiej mieć Smitha/Okafora za maxa niż Ridnoura. A czyny będą takie, że przebije wszystko co trafi do Luka. Mi to bez różnicy.

4 minuty temu, Pablo81 napisał:

Mi bez różnicy, ile dam Ridnourowi, bo jestem >54 i mam spory zapas, ale ekipie, która dysponuje budżetem na FA i z tej racji może wybierać, to już robi sporą różnice. Lepiej mieć Smitha/Okafora za maxa niż Ridnoura. A czyny będą takie, że przebije wszystko co trafi do Luka. Mi to bez różnicy.

Nie wypisywał bym takich deklaracji bo ktoś jeszcze specjalnie będzie podbijał Tobie cenę aby ograniczyć Tobie budżet w kolejnych sezonach.

Teraz, kuba2419 napisał:

Nie wypisywał bym takich deklaracji bo ktoś jeszcze specjalnie będzie podbijał Tobie cenę aby ograniczyć Tobie budżet w kolejnych sezonach.

Szczerze wątpię, żeby realnie ktoś to zrobił, oprócz @julekstep oczywiście który zza kulis stara się kreować rynek FA (a to podkreślając wartość gracza, a to motywując mnie do przepłacenia, bo co to będzie w drugiej rundzie :) ).

16 minut temu, Pablo81 napisał:

Szczerze wątpię, żeby realnie ktoś to zrobił, oprócz @julekstep oczywiście który zza kulis stara się kreować rynek FA (a to podkreślając wartość gracza, a to motywując mnie do przepłacenia, bo co to będzie w drugiej rundzie :) ).

Robisz przecież to samo, pisząc jak to niewarto tracić kasy na Ridnoura i, że i tak przebijesz i jest Ci wszystko jedno. 

Nie jest, bo Ridnour za 6 mln na 3 lata jest spoko a Ridnour za 14 mln na 5 lat już nie bardzo. 

Też próbujesz kreować, choć może nie zza kulis 😀

Powodzenia wszystkim na FA. 

9 minut temu, Tecu napisał:

Robisz przecież to samo, pisząc jak to niewarto tracić kasy na Ridnoura i, że i tak przebijesz i jest Ci wszystko jedno. 

Nie jest, bo Ridnour za 6 mln na 3 lata jest spoko a Ridnour za 14 mln na 5 lat już nie bardzo. 

Też próbujesz kreować, choć może nie zza kulis 😀

Powodzenia wszystkim na FA. 

Ja kreuję swoją organizację, nie interesują mnie inne. Ot, taka różnica :)

Spójrz na kartę Spurs na stronce. Jest mi doskonale obojętnie czy będzie to 6 czy 15 mln przez następne dwa sezony. Jak będzie trzeba to wybiorę inna ścieżkę dla Spurs i umowa może być równie wysoka, ale dłuższa. Po prostu mam komfort bycia w dolnych stanach przedziału 54 - 80 mln.

6 minut temu, Pablo81 napisał:

Ja kreuję swoją organizację, nie interesują mnie inne. Ot, taka różnica :)

Spójrz na kartę Spurs na stronce. Jest mi doskonale obojętnie czy będzie to 6 czy 15 mln przez następne dwa sezony. Jak będzie trzeba to wybiorę inna ścieżkę dla Spurs i umowa może być równie wysoka, ale dłuższa. Po prostu mam komfort bycia w dolnych stanach przedziału 54 - 80 mln.

nie jest ci obojetne bo doskonale wiesz ze Luke za 6 baniek bedzie o niebo lepszym assetem transferowym niz Luke za 15 baniek :)

a chyba wszyscy juz wiedza ze wartosc transferowa grajkow i same transfery to Twoj najwiekszy narkotyk i ze nie budujesz skladu pod 'lata gry', ale pod przyszle transfery :P

3 minuty temu, julekstep napisał:

nie jest ci obojetne bo doskonale wiesz ze Luke za 6 baniek bedzie o niebo lepszym assetem transferowym niz Luke za 15 baniek :)

a chyba wszyscy juz wiedza ze wartosc transferowa grajkow i same transfery to Twoj najwiekszy narkotyk i ze nie budujesz skladu pod 'lata gry', ale pod przyszle transfery :P

Mam młody skład na lata (Fournier-Ross-Jones-Griffin-Val), który uzupełniony paroma weteranami (Ridnour-RIP-RJ) może już teraz namieszać. Luke będzie podpisany bez względu na cenę.

Ale dość już o mnie :)

Ciekawe, ile dostanie dość interesujący Speights, czy będzie MLE* dla Scoli i kto będzie grał na PF w Magic?

8 minut temu, Pablo81 napisał:

Ciekawe, ile dostanie dość interesujący Speights, czy będzie MLE* dla Scoli i kto będzie grał na PF w Magic?

Starterem bedzie prawodpodobnie O'Quinn :) (no chyba ze da ciala na campach)

Podpisania Scoli raczej nie przewiduje (chociaz niczego nie wykluczam)

Speights w swoim czasie dostanie propozycje kontraktu (1sza FA runda to nie jego czas, szczegolnie ze jak mam go podpisywac to na dluzej -> jednoroczne przeplacanie tak jak dostal Blake tutaj odpada). Jak GMowie uwazaja ze jest interesujacy to ofc zapraszam do bidowania :)

aha termin 'sklad na lata' w kontekscie Spurs brzmi jak potezny oksymoron :)

aha2 - to ciekawe jak krytykowani przez Ciebie w trakcie sezonu gracze Magic nagle staja sie interesujacy gdy rusza FA. Prawdziwa Magia!  xD

2 minuty temu, january napisał:

xdddddddddddddddddddddddd

Blejk nie narzeka :) Od dwóch lat zachodzi dalej w PO niż C's :)

12 minut temu, julekstep napisał:

aha2 - to ciekawe jak krytykowani przez Ciebie w trakcie sezonu gracze Magic nagle staja sie interesujacy gdy rusza FA. Prawdziwa Magia!  xD

A gdzie pisałem, że są interesujący ? ;)

Tak zagadałem :)

13 minut temu, january napisał:

Nom, dlatego 6y z wyższym % już pozamiatał sprawy Smitha i Okafora.

A szukający PG Koelner jutro wbije z maxem dla Ridnoura. I będziesz myślał czy też rzucać maxa wiedząc, że w razie czego opchniesz kogo tylko chcesz swemu przydupasowi z Indiany czy nie.

"Już pozamiatał sprawy" - de ja vu z BeGM, gdzie po złożeniu każdej oferty twierdziłeś, że jest pozamiatane. (wielokrotnie w odniesieniu do każdej oferty, bardzo wielokrotnie :)). Tu to tak nie działa.

"Przydupas" - trochę pejoratywne, obraźliwe, może nawet prostackie, jak myślisz?

No akurat NYK ten Ridnour wspaniałe wpisuje się w timeline drużyny :)

Ale zapraszam :)

6 godzin temu, january napisał:

Nom, dlatego 6y z wyższym % już pozamiatał sprawy Smitha i Okafora.

Nie raz zdarzało się już, że gracze nie brali birdowego maxa, więc to jeszcze nie jest zamknięty temat ;] Z tego co pamiętam, to np. MJ nie wziął birdowego maxa, tylko przyszedł do mojego zespołu [wtedy jeszcze do Wizz], zmarnować część swojej kariery.

Loyalty: 4, Greed: 85

Wybuchowe połączenie u Josha.

Edytowane przez Roger

Godzinę temu, Roger napisał:

Nie raz zdarzało się już, że gracze nie brali birdowego maxa, więc to jeszcze nie jest zamknięty temat ;] Z tego co pamiętam, to np. MJ nie wziął birdowego maxa, tylko przyszedł do mojego zespołu [wtedy jeszcze do Wizz], zmarnować część swojej kariery.

Loyalty: 4, Greed: 85

Wybuchowe połączenie u Josha.

Fakt, Kobe poszedł też do Sixers w ten sposób, ale jednak w 80% przypadków kasa załatwia sprawę - podobnie jak w rl :)