Alonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 21 minut temu, karpik napisał: Usłyszeć od krula hipokryzji, że jest się hipokrytą, to wielkie wyróżnienie, więc tak to odbieram @Alonzo Swoje zdanie podtrzymuję, napisałem je tutaj i nie widzę żadnych podwójnych standardów, które niby stosuję. Napisałem wprost jak uważam. Mamy system finansowy jaki mamy, w realu gracze dyktują warunki, bo właściciele są bardziej elastyczni i kiedy trzeba mogą sięgnąć głębiej do kieszeni. U nas nie mogą, bo są sztywne zasady. Jeśli więc gracze będą doić kluby jak w real, te kluby ze względu na trudną sytuację finansową przestaną być konkurencyjne sportowo, gracz się wkurwi i będzie chciał odejść, przez co straci możliwość podpisania supermaxa, co poniesie za sobą znacznie większą stratę finansową niż gdyby przystał na kontrakt bez PO. U nas nie można zjeść ciastka i mieć ciastka. .. a teraz po polsku jednym zdaniem - brak PO dla Mitchella źle, a brak PO dla Younga dobrze - tak Panie krulu hipokryzji? 3 minuty temu, Braveheart22 napisał: @Alonzo Jak Cię lubię i szanuję, tak nie Ty powinieneś zwracać komuś uwagę w tego typu sprawach. Bo rok temu sam Mitchellowi rzuciłeś kontrakt bez opcji gracza, wcześniej Townsowi, a jak przyszło do głosowania w tym roku za extension Luki to byłeś na nie. Dziwne podejście Ja na przykład odrzuciłem extension Trae w 1 turze, nie ze względu na brak opcji gracza w piątym roku, a na kryteria procentowe, które mi się nie podobały. Młodzi gracze dostają jakieś niewyobrażalne kontrakty, ale czytam tu o dymaniu na kasę, bo nie ma opcji gracza w piątym roku. Dobre. btw, ten TR to żart. Jakby Mitchell mi wprowadził wtedy Magic do Finału Konferencji, zamiast kolejny raz odpadać I rundzie playoffs to pewnie miałbyś rację (Doncic i Young to zrobili przed podpisaniem kontraktu), ale u nas jeszcze w 1T Tim Hardaway Jr. był wg głosujących lepszym od niego graczem. Inne argumenty tłumaczyłem już dwukrotnie, ale odpowiedzi kolejne zarzuty są takie jakbym nic nie pisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Alonzo napisał: .. a teraz po polsku jednym zdaniem - brak PO dla Mitchella źle, a brak PO dla Younga dobrze - tak Panie krulu hipokryzji? Jakby Mitchell mi wprowadził wtedy Magic do Finału Konferencji, zamiast kolejny raz odpadać I rundzie playoffs to pewnie miałbyś rację (Doncic i Young to zrobili przed podpisaniem kontraktu), ale u nas jeszcze w 1T Tim Hardaway Jr. był wg głosujących lepszym od niego graczem. Inne argumenty tłumaczyłem już dwukrotnie, ale odpowiedzi kolejne zarzuty są takie jakbym nic nie pisał. Przecież Twój główny argument to był, że Towns nie ma PO to Mitchell też nie powinien mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Teraz, Braveheart22 napisał: Przecież Twój główny argument to był, że Towns nie ma PO to Mitchell też nie powinien mieć Dokładnie TAK - nie mam zamiaru wyróżniać dodatkowo Mitchella, gdzie to on ma szanse na supermaxa, a KAT nie. I już chociażby przy tym Mitchell ma olbrzymia przewagę finansową nad KATem. Patrzenie na rl jest u nas totalnie z d.. bo nijak ma się do begmowej rzeczywistości chociażby w moim przypadku. Inna kwestia, to wartość Doncicia czy Younga którzy u nas jeszcze przed tym extension pokazali swoją wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 25 minut temu, Tecu napisał: Ale z drugiej strony - @karpik - wyobraź sobie taką argumentację na spotkaniu z Youngiem. Przecież moja argumentacja jest zupełnie inna, o czym pisałem wyżej. W skrócie - u nas masz contendera, my doceniamy Ciebie i to kim jesteś, Ty doceń co my zrobiliśmy w Dallas i jak mocną drużynę udało nam się zbudować. Chcemy dalej budować wokół dwóch superstarów, którzy są u nas od początku swych karier, ale chcąc osiągnąć jak największe sukcesy liczymy, że Young zgodzi się podpisać supermaxa o rok później niż w rzeczywistości by mógł. Inaczej może być problem by utrzymać konkurencyjny zespół. Oczywiście w realu taka argumentacja nie byłaby trafiona, bo Trae mógłby powiedzieć, że skoro liczycie tutaj każdego dolara, to ja chętnie zamienię Dallas na jakiś Manhattan, gdzie nie będzie problemu z utrzymaniem składu. Ale u nas Young nie ma takiego argumentu, ponieważ wszystkie 30 zespołów ma właściciela, który liczy każdego dolara Więc może trzaskać drzwiami w Dallas, ale nie znajdzie w zamian miejsca, gdzie będzie mu lepiej. W realu przy takiej postawie właściciela by znalazł. Na zmiany w systemie finansowym jest raczej za późno, więc skoro superstarzy chcą grać o tytuły, to coś też muszą poświęcić, a Mitchell jest tylko przykładem, że tak można zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 2 godziny temu, Alonzo napisał: nie mam zamiaru wyróżniać dodatkowo Mitchella, gdzie to on ma szanse na supermaxa, a KAT nie. I już chociażby przy tym Mitchell ma olbrzymia przewagę finansową nad KATem Oj, coś czuję TR KATa, po tym, jak GM publicznie stwierdził, że on nie ma szans na supermaxa (bo teoretycznie ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 1 minutę temu, karpik napisał: Oj, coś czuję TR KATa, po tym, jak GM publicznie stwierdził, że on nie ma szans na supermaxa (bo teoretycznie ma). No nie ma, bo tylko w Wolves, którzy go wybrali w drafcie by miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Teraz, Alonzo napisał: No nie ma, bo tylko w Wolves, którzy go wybrali w drafcie by miał. To jest nieprawda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Teraz, karpik napisał: To jest nieprawda tzn.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Teraz, Alonzo napisał: tzn.? To znaczy, że może dostać supermaxa w Magic, ale Ty stwierdziłeś, że nie ma na to szans, czyli chyba wg Ciebie jest za słaby. Wg CBA na supermaxa KAT w teorii się będzie kwalifikował o ile spełni kryteria sportowe, ponieważ został wymieniony w pierwszych 4 latach kariery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 1 minutę temu, karpik napisał: To znaczy, że może dostać supermaxa w Magic, ale Ty stwierdziłeś, że nie ma na to szans, czyli chyba wg Ciebie jest za słaby. Wg CBA na supermaxa KAT w teorii się będzie kwalifikował o ile spełni kryteria sportowe, ponieważ został wymieniony w pierwszych 4 latach kariery. Jak tak - to super Nie wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeS Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, karpik napisał: Ale u nas Young nie ma takiego argumentu, ponieważ wszystkie 30 zespołów ma właściciela, który liczy każdego dolara Więc może trzaskać drzwiami w Dallas, ale nie znajdzie w zamian miejsca, gdzie będzie mu lepiej. W realu przy takiej postawie właściciela by znalazł. Nie no, chwila. Jest wielu takich którzy daliby mu to PO Ja będę głosował przeciwko trade request, ale to w sumie racja że z takimi zawodnikami, którzy są uważani za topowych i są po rookie kontrakcie nie negocjuje się, tylko daje im się najlepszy możliwy kontakt. Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez eMeS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 6 godzin temu, eMeS napisał: Nie no, chwila. Jest wielu takich którzy daliby mu to PO Cytowany przez Ciebie fragment jest o tym, że żaden z nas nie ma nielimitowanego budżetu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2021 Już dawno minęło 48h zgodnie z regulaminem na zebranie 6 głosów popierających TK, więc temat do zamknięcia. Zostawię jeszcze na kilka dni aby każdy miał szansę się zaznajomić, a później przeniosę do archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi