dannygd Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 54 minuty temu, ignazz napisał: Wybacz fantasy ale moim zdaniem coś takiego #19 plus future 1st lekko protected za #13 plus asset wymiana z Charlotte #13 plus future 1st za 9&25 ze spurs dajesz 9&25&asset i wspomniani gracze za top Moim skromnym zdaniem nikt nie odda Banchero (a to chyba jedyny byłby sensowny wybór) za taki pakiet, a innym równie dobrze pasującym jest dopiero Sochan. Reszta to albo ma problem y w defensywie, albo zbiórka do bani, albo są soft i nie pomogą w D pomalowanego. Wtedy lepiej zostawić picki i brać Liddella z FA jakiegoś Tadka i 2 rundowców, a na siłownię wysłac McDanielsa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Banchero może być za cenny ale KMurray? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 8 minut temu, ignazz napisał: Banchero może być za cenny ale KMurray? Serio oddałbyś 3 picki 1 rundowe za upgrade z Liddella na Murraya??? To z grubsza podobni gracze, lubią piłkę w rękach, grę w post, są dosyć silni, agresywni, nieźle rzucający pull up i mimo dobrych warunków, przeciętnie efektywni w D. Murray lepiej zbiera trochę, ale praktycznie nie dzieli się piłką - co przy KATcie i ANTcie zabijałoby grę trochę. Liddell zdecydowanie więcej widzi, ale ciut gorzej zbiera. Obaj NBA ready. Tu potrzebny jest gracz o profilu All-D broniący pomalowanego, ale ze znaczącym upgradem nad Jarredem w ofensywie. W drafcie tylko w/w przeze mnie 2 spełnia tę rolę, reszta średnio - więc ja bym picki zostawił na inna okazję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Godzinę temu, dannygd napisał: Serio oddałbyś 3 picki 1 rundowe za upgrade z Liddella na Murraya??? To z grubsza podobni gracze, lubią piłkę w rękach, grę w post, są dosyć silni, agresywni, nieźle rzucający pull up i mimo dobrych warunków, przeciętnie efektywni w D. Murray lepiej zbiera trochę, ale praktycznie nie dzieli się piłką - co przy KATcie i ANTcie zabijałoby grę trochę. Liddell zdecydowanie więcej widzi, ale ciut gorzej zbiera. Obaj NBA ready. Tu potrzebny jest gracz o profilu All-D broniący pomalowanego, ale ze znaczącym upgradem nad Jarredem w ofensywie. W drafcie tylko w/w przeze mnie 2 spełnia tę rolę, reszta średnio - więc ja bym picki zostawił na inna okazję. Nie tyle bym płacił tyle co za Banchero ile bym negocjował wtedy w dół. Zależy od tego jakie zespoły będą w topie. Może być taki wynik losowania ze top 4 nie będzie absolutnie na sprzedaż. Scenariusz wykupu PF wchodzi w grę gdy ekipa z top podkoszowych już ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DamianOItalianO Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) Czas na podsumowanie sezonu. Sezon 2021/2022 dla Minnesoty Timberwolves był bardzo dobry. Seriami wygrywali, seriami także przegrywali, jednak bilans 46-36, jest tylko o jedno zwycięstwo słabszy od sezonu 17/18. Wtedy jeszcze grali pod wodzą Tihbodeau, a skład był pełen doświadczonych zawodników, jak: Butler, Crawford, Rose, Teauge, Wiggins, Gibson. Dzisiaj w składzie jest więcej młodych zawodników, którzy w tym sezonie zagrali po raz pierwszy w fazie play-off. Pierwsze doświadczenie jako główny szkoleniowiec zebrał Finch i jego sztab. Gupta mam nadzieję, że przyjrzał się drużynie, przeanalizuje odpowiednio potrzeby i wzmocni drużynę przed kolejnym sezonem. Ma dużo pracy przed sobą, bo w przyszłym sezonie Zachód znów będzie bardzo wyrównany. A kilka zdrowych (Clippers, NOP) i przebudowanych drużyn (Lakers, Blazers?) powinno się znaleźć i walczyć o play-offy. Na tą chwilę na przyszły sezon jest 11 graczy z ważnym kontraktem: Anthony Edwards - wyrasta na lidera drużyny. Świetny gość, świetlana przyszłość. Potrafił w sezonie mocno błyszczeć oraz gasnąć na kila meczy z rzędu. Był nierówny, ale taka już natura drugoroczniaka. Regularność to powinno zacząć go charakteryzować w przyszłym sezonie jeśli ma być liderem pełną gębą. Widać rozwój, jest coraz lepszy w obronie. W fazie play-off bardzo równy, można było na niego liczyć. Czasem martwią problemy z kolanami. Już zaprosił drużynę do treningów latem. LIDER!!! Karl-Anthony Towns - miał masę problemów osobistych w poprzednim sezonie. Wygląda na to, ze się z nimi uporał. Zaczyna dojrzewać, najlepsze lata wciąż przed nim. Coraz mocniej irytują grymasy na twarzy, dyskusje z sędziami. Do tego problemy z obroną i faul trouble. Ma masę mankamentów nad którymi musi pracować. Jednak center rzucający za trzy na takiej skuteczności to skarb, który ułatwia grę wchodzącemu pod kosz Edwardsowi. Do tego jest mocno związany z miastem i mówi o chęci przedłużenia kontraktu w Minnesocie. W pełni zasłużenie, po raz trzeci pojawił się również w meczu All-Stars. Seria play-off była dla niego trudna, jednak po słabych meczach dojrzewał, potrafił w kolejnych się pokazać również z dobrej strony. Wyraźnie brakowało doświadczenia w serii z Memphis. Był to dla niego dopiero drugi raz w play-off, a to już jego 7 sezon w lidze. KG za krótko był jego mentorem, za krótko razem grali. D'Angelo Russell - obraz zniekształca bardzo nieudana seria z Memphis. Zupełnie sobie nie poradził, nie potrafił się przełamać. W szoku jak spojrzałem, że to również 7 sezon DLO w lidze podobnie jak Townsa, dopiero 2 play-offy. Miał lepsze sezony regularne, był aktywniejszy w obronie niż w poprzednich latach. Ostatni sezon przed nim, na wysokiej umowie podpisanej z GSW, ponad 31mln. Boję się zamieszania z jego kontraktem i jego wysokością, żeby Towns się nie obraził. Sam Russell pójdzie tam gdzie dadzą więcej, nie będzie patrzył na kumpla, jak to już zrobił wcześniej. Pytanie do Gupty co zrobić, jak rozwiązać tą kwestię. Na jaki kontrakt może się zgodzić DLO i czy jest on ogóle potrzebny tej drużynie? Sezon regularny miał dobry. Patrick Beverley - mentalny lider drużyny. Weteran, który nawet gdy nie gra z powodów drobnych kontuzji jest bardzo aktywny przy linii bocznej, Podpisał przedłużenie na kolejny rok, za 13mln. Już pisałem, że liczyłem, ze taką kasę dostanie na dwa sezony, ale... Gupta nie popisał się w negocjacjach. To serce i motor tej drużyny, który miał bardzo udany sezon. Rossas zrobił doskonały deal z Memphis, kibice go pokochali. Świetnie, ze Edwards ma takiego mentora, doskonale się dogadują ze sobą i chyba nawet się kumplują. Jaden McDaniels - "Sky is the limit". Drugoroczniak dojrzewa, rozwija się, pracuje w obronie, musi pracować nad regularnością. Przed sezonem miałem trochę wątpliwości, czy jego drugi rok, będzie tak dobry jak ten debiutancki. Może statystycznie w niektórych elementach nie był, ale widać jak się rozwija i jakiej pewności siebie nabiera. Perełka. Malik Beasley - rozpędzał się wolno w sezonie zasadnicznym, jednak z meczu na mecz trafiał coraz więcej rzutów za 3. Skończył aż na 240 przy skuteczności 37,7%. Pierwszy rezerwowy w sezonie regularnym. Miał mocne wejście w pierwszym meczu play-off, jednak później zawiódł. Też dopiero drugie play offy w jego karierze. Przed nim wciąż jeszcze dwa lata kontraktu, w przyszłym sezonie 15,5mln. Bardzo przyjemny kontrakt. Na rynku będzie wzbudzał zainteresowanie. Sezon regularny na plus, play off nieudane. Jarred Vanderbilt - dobry obrońca, energizer, który się sprawdził w roli partner KATa pod koszem. Ma olbrzymie ograniczenia w ofensywnie. Przydałby się ktoś lepszy u boku KATa w podstawowym składzie, jednak w rotacji istotne jest posiadanie takich energicznych graczy. Zapracował sobie na zaufanie regularną grą, wiadomo czego można się spodziewać i ze swoich obowiązków wywiązywał się bardzo solidnie. Ustabilizował swoją grę w tym sezonie, to był jego najlepszy sezon w karierze. Jordan McLaughlin - podobnie jak w przypadku DLO, obraz zniekształcają ostatnie występy w play-off, tylko w drugą stronę. Aktualnie jest przeceniany. Według mnie przydałby się ktoś lepszy w roli rezerwowego rozgrywajacego. Nie jestem hejterem, ale obiektywie patrząc to materiał na tylko trzeciego rozgrywającego. Tymi play-offami zbudował wartość, więc jest szansa, ze będzie odbierany jako wartość dodatnia przez inne drużyny w ewentualnych wymianach. Naz Reid - rezerwowy center, który mam wątpliwości czy w jakiejkolwiek innej drużynie by dostawał taką ilość minut co w Minnesocie. Jednak miał sporo zagrań, pojedynczych akcji, że aż przecierałem oczy z wrażenia. Solidny, ze swojej roli wywiązuje się jak umie najlepiej. Ma jeszcze jeden rok niskiego kontraktu. Musi solidnie przepracować lato, bo na tym etapie nie decydowałbym się na miejscu Gupty na wysokie przedłużenie. Udany sezon. Jaylen Nowell - bardzo dobry sezon w jego wykonaniu. Miał okres gdzie stał się pierwszym rezerwowym i jego energia oraz łatwość w zdobywaniu punktów była niezbędna. Później jego rola została zmarginalizowana, ale na długi sezon regularnych warto mieć takiego rezerwowego. Sytuacja zbliżona do Reida, ma jeszcze jeden rok niskiego kontraktu. Może być częścią jakieś wymiany do wyrównania salary. Udany sezon w jego wykonaniu. Leandro Bolmaro - nieudany sezon, grał bardzo mało. Był czas, kiedy Finch był zmuszony nim grać przez dłuższe minuty, ale nie wykorzystał tego czasu. Nie przebił się do rotacji, mam wątpliwości czy uda mu się przebić w kolejnym sezonie. Gracze którym kończy się kontrakt: Tauren Prince - kontrowersyjny transfer Rosasa, po którym się chyba przelała czara goryczy w organizacji. Spodziewałem się więcej po tym graczu. Napewno całkowicie nie zawiódł, dobre mecze przeplatał takimi w których kompletnie był niewidoczny. Kończący się kontrakt. Czy powinien być przedłużony? Kwestia kogo Gupta ma na oku, czy kogoś lepszego, na jakich warunkach. Na pewno to nie powinien być priorytet, ale jako solidny zmiennik za przystępne pieniądze. Josh Okogie - bardzo słaby sezon w wykonaniu Okogie. Nie dziwię się, że Finch mu nie ufa. Dla mnie również jest to zawodnik chaos, który szybciej robi niż myśli. Ciało nie nadąża za głową lub w tym wypadku głowa za ciałem, to skomplikowane u niego. Jego postrzeganie zupełnie się zmieniło, dwa sezony temu był uważany za perspektywicznego, solidnego obrońcę. Jednak za dużo chaosy, za szybko próbuje coś udowodnić na boisku przez co zalicza straty. Nie rozwija się i nadal nie trafia nawet przyzwoitym procencie za trzy. Swoich braków nie poprawił. Należy do ekipy Edwardsa, dobrze się dogadują chłopaki. Kontrakt mu się chyba kończy, raczej Finch nie będzie nalegał na jego przedłużenie. Sezon na minus. Jake Layman - bardzo słaby sezon Jake, nie odzyskał zaufania Fincha. Przed trade deadline liczyłem, że Guptcie uda się go gdzieś wysłać z Okogie wraz z jakimiś przyszłorocznymi drugorondowymi pickami, aby wzmocnić strefę podkoszową, ale do niczego takiego nie doszło. Layman stracił sezon. Greg Monroe - podpisany w trakcie, gdy drużyna była zdziesiątkowana przez COVID. Wtedy się przydawał, zaprezentował się z dobrej strony. Gupta zdecydował się go nie podpisywać, aby nie wejść w lux tax. Podpisał go przed zakończeniem sezonu, absolutnie nie wiem po co. Nie był zgrany z drużyną, a jeśli miał być mentorem dla KATA na serię play-off, to już Gupta gorzej wybrać nie mógł, bo Monroe nie ma jakiegoś istotnego dorobku. Kontrakty Two-Way: Nathan Knight - grał mało, ale pokazywał się całkiem z dobrej strony. Nie widzę go w drużynie w przyszłym sezonie. McKinley Wright - zagrał jakieś śladowe minuty. Nie widzę go w drużynie w przyszłym sezonie. Przed Guptą dużo pracy. Drużyna ma duże braki, szczególnie w strefie podkoszowej. Do tego łamigłówkę co zrobić z DLO, a w kontraktach już prawie 120mln. Gdzie trzeba myśleć o elastyczności finansowej w kontraktach, bo w niedalekiej przyszłości realny jest max dla Edwardsa. Gupta musi monitorować okazje, jak ta z Beverleyem i wzmocnić drużynę graczami z doświadczeniem. W drafcie będą wybierali z 19 i trzy wybory drugorondowe (swój, od Wizards i od Denver). Edytowane 1 Maja 2022 przez DamianOItalianO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy110 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 @DamianOItalianO nie przeczytałem jeszcze całości, ale to był 7 sezon Russella a nie 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 (edytowane) Cytat > kat, Zaczyna dojrzewać Chłop podchodzi pod 30 lat. Trzeba go pogonić dopóki jest coś warto to samo z DLO ale na niego to nie wiem czy by się zgłosiła drużyna euroligi. Edytowane 30 Kwietnia 2022 przez Kołczu33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 (edytowane) 7 godzin temu, ozzy110 napisał: nie przeczytałem jeszcze całości, ale to był 7 sezon Russella a nie 9 @ozzy110Słuszna uwaga, poprawiam 7 godzin temu, Kołczu33 napisał: Cytat > kat, Zaczyna dojrzewać Chłop podchodzi pod 30 lat. Trzeba go pogonić dopóki jest coś warto to samo z DLO ale na niego to nie wiem czy by się zgłosiła drużyna euroligi. @Kołczu33 KAT - data urodzenia 15listopada1995. Nie jest taki stary, najlepszy okres przed nim. Do tego ma ważny kontrakt, który chciałby przedłużyć. To tylko Minnesota, więc się z tego cieszysz. To nie wielki rynek, więc trochę trzeba mieć na to inne spojrzenie. To miejsce w którym nikt nie chce grać. Na siłę nie ma sensu nic robić, ale ofert można zawsze wysłuchać DLO - po nieudanych play-offach jego postrzeganie się zniekształciło. Miał dobry sezon regularny, grał z poświęceniem. Odnajdywał się w obronie zespołowej. Jest w wieku Townsa. Nie bronię go, ale krzyżowanie go po nieudanej serii play-off, w których nie ma doświadczenia? Trzeba pamiętać, że zespół musi zachować elastyczność finansową i mieć kasę na maxa dla Edwardsa. Tu pytanie do Gupty, czy zaproponować mu długoletni mniejszy kontrakt, aby Towns był zadowolony, czy jednak wymienić go, kiedy jego wartość jest niższa niż kilka miesięcy temu. Kogo by ewentualnie dostali w zamian? Edytowane 1 Maja 2022 przez DamianOItalianO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Czas na podsumowanie sezonu. Pięknie to zrobiłeś, więc wielkiego wypracowania pisać nie będę, ale kilka uwag dodam - zostawiając kluczowe w mojej ocenie zdanie @DamianOItalianO. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Anthony Edwards - wyrasta na lidera drużyny. Mentalnie zdecydowanie bliżej mu do liderowania, niż KATowi. Finch widać też było, że dawał mu popełniać błędy, jakie musi zrobić drugoroczniak. Być może kosztowało ich to WCSF, ale w perspektywie długoterminowej, na pewno da wymierne korzyści. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Karl-Anthony Towns - Był to dla niego dopiero drugi raz w play-off, a to już jego 7 sezon w lidze. KG za krótko był jego mentorem, za krótko razem grali. Tak, tu powinno być trochę więcej osiągnięć, ale trzeba też przyznać, że nie miał sprzyjających warunków klubowo-prywatnych do pełnego rozwoju. Największe problemy tkwią tu w głowie, bo talent, fizyczność i umiejętności są - brakuje pewności siebie i doświadczenia. Mam wrażenie, że Rubio i Bev więcej dali ANTowi w rok z hakiem, niż Butler, Deng, Rose, Gibson w kilka sezonów. Zdecydowanie KG byłby tu kluczem... Co jednak cieszy, to fakt, że po druzgocących porażkach/niepowodzeniach - potrafi wrócić i zagrać rewelacyjnie. Może tu Finch mógłby taktycznie więcej pomóc - ale patrz punkt wyżej. Niemniej bez niego Ofensywa Wolves jest tragiczna, w RS ze 119 spada do 108, w PO ze 115 do... 85 i to w sytaucji, gdy cała defensywa MEM skupiała się na nim... absolutnie kluczowy franchise player. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: D'Angelo Russell - Sezon regularny miał dobry. Jest postęp, jaki powinien był zrobić 3-4 sezony temu. Bev nawet trochę D go nauczył, ale to wciąż za mało jak na gracza, który dostał maxa... i znika w kluczowych momentach, żeby pote, z czapy w clutch trafiać. Dobry na RS, ale priorytetem Wolves powinny być ext. dla KATa, ANTa i McDanielsa oraz kontrakt Beva, a nie płacenie +30 mln DLO. Tu w jego roli lepiej by się odnaleźli tacy gracze jak Derrick White czy nawet Rozier, którzy jednak zarabiają sporo mniej i zdecydowanie lepiej bronią albo taki Brogdon, który w PO zdecydowanie lepiej trzyma poziom. Pewnie wrócą spekulacje z Simmonsem i Nets, ale na dzis trudno ocenic stan psychiczny Simmonsa... W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Jaden McDaniels - "Sky is the limit" Mój ulubiony gracz, który po nabraniu masy/siły może być znakomity. Konieczne ext... W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Malik Beasley - rozpędzał się wolno w sezonie zasadnicznym, Bardzo przyjemny kontrakt. Na rynku będzie wzbudzał zainteresowanie. Tu trzeba podjąć trochę decyzję - on czy DLO, bo obaj na boisku biegać raczej nie powinni, a kosztować mogą za dużo. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Jarred Vanderbilt - dobry obrońca, energizer, który się sprawdził w roli partner KATa pod koszem. Ma olbrzymie ograniczenia w ofensywnie. W sumie w RS jakos to wyglądało - bo ograniczenia w O nie były tak widoczne, kiedy KAT nie był podwajany czy potrajany. W PO... grał z musu, bo deska i D siadała bez niego, ale to nie jest gracz do S5 w PO... to dobry zmiennik z ławki. w serii z MEM pokazał tez braki defensywne, a MIN bez niego miała +7 lepszy NetRtg. Naprawdę tu upgradę jest ultra konieczny i taki LNJ byłby jak zbawienie..., powalczyłbym o Taddka. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Jordan McLaughlin - Nie jestem hejterem, ale obiektywie patrząc to materiał na tylko trzeciego rozgrywającego. Przede wszystkim Jordan w PO to był jedyny sensowny rozgrywający w Socie, jedyny, któremu głowa pozwalała podejmować właściwe decyzje. Czy to gracz do S5 - oczywiście nie, choć wielokrotnie wyglądał lepiej od DLO czy Beasleya. Będzie świetnym zmiennikiem - czy 2/3 bez znaczenia, ale on musi zostać. To jest takie dobry duch tej ekipy. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Naz Reid - rezerwowy center to jest max. 3 PF/C w ekipie. Spoko na RS, słaby na PO. Tu wszyscy wiemy, że musi być upgrade. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Jaylen Nowell - bardzo dobry sezon w jego wykonaniu. Dokładnie i patrząc na postępy, liczę, że zrobi kolejne w offseason. Dla mnie spokojnie juz dziś mógłby zastąpić Beasleya, a może i DLO (jeśli ten grałby bardziej SG niż Point). Powinien dostać więcej minut od Fincha. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Leandro Bolmaro - nieudany sezon, grał bardzo mało. (...) mam wątpliwości czy uda mu się przebić w kolejnym sezonie. tu mamy klasyczny problem z dostosowaniem sie do NBA, umiejętności są, musi zmienić podejście mentalne i trochę sposób gry, ale tu tkwi potencjał po obu stronach parkietu i myślę, że będzie potrzebował jeszcze jednego trudnego sezonu do aklimatyzacji. W dniu 1.05.2022 o 00:55, DamianOItalianO napisał: Tauren Prince - Czy powinien być przedłużony? Kwestia kogo Gupta ma na oku, czy kogoś lepszego, na jakich warunkach. Na pewno to nie powinien być priorytet, ale jako solidny zmiennik za przystępne pieniądze. Taki powinien być cel - więcej niż 6-8 mln rocznie nie powinien zarabiać, w stosunku do roli jaka pełni, więc najpierw bym szukał wsparcia na PF/C, a potem dorzucał vetsa na SG/SF. Reszta składu z grubsza do zaorania - nie to, że są bez sensu, ale więcej mogliby dać w innej ekipie, bo tu dubluja role innych graczy za bardzo. Finch powinien tez jakiś upgrade zrobić w sztabie trenerskim, żeby lepiej sobie radzić z adj w PO, kiedy matchupy są kluczowe. Po udanym sezonie i dobrych offseason - może być im łatwiej pozyskać doświadczonego trenera. W dniu 1.05.2022 o 07:45, DamianOItalianO napisał: DLO - Nie bronię go, ale krzyżowanie go po nieudanej serii play-off, w których nie ma doświadczenia? Tu małe wtrącenie na koniec - DLO grał z BKN w PO, bardziej jako scorer, ale równie slabo. W obu seriach obrona nie była jakoś skoncentrowana na nim, więc miał całkiem spory komfort (jak na PO), a mimo tego zawodził. Jedyna zaleta - nie pałuje już rzutów jak mu nie idzie i więcej rozgrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 13 minut temu, dannygd napisał: absolutnie kluczowy franchise player kluczowy do czego? Sota miała jeden z najgłębszych rosterów, potrafili notować najlepszy atak czym imponowali, ale w PO to była drużyna o klasę gorsza przynajmniej, na tym etapie kariery staty Townsa są puste gdy przychodzi do prawdziwej rywalizacji, gość odkąd nauczył się dobrej trójki w kluczowych momentach ogranicza się głównie do ciepania z dystansu w serii z Grizz JJJ wypadał na większość czwartych kwart i wtedy KAT powinien po prostu zaszczuć im pomalowane, ale chyba obawiał się o dwie głowy niższego Clarka nie zrozumcie mnie źle, mam świadomość tego przez co przeszedł i jestem w stanie zrozumieć pewne wahania, ale typ jest w lidze ile, siedem lat? to już powinien być jakiś przedsionek prime, a kibice Minny dalej się łudzą, że maja w nim FP choć jedynie co gwarantuje to walka o play-in Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 @LeweBiodroSmoka musisz wziąć pod uwagę jeszcze aspekt tego dlaczego Sota tak grała, a nie tylko czemu KAT tak grał. Bo tu jest głębszy przekaz. Juz pisałem, że w kilku kwestiach Finch sie nie popisał a w innych dawał ANTowi świadomie popełniać błędy, które poniekąd można rzecz, że kosztowały ich 1 rundę. Natomiast nie można napisać, że: 18 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: staty Townsa są puste gdy przychodzi do prawdziwej rywalizacji bo przytoczyłem wyżej, że Ofensywa nie istniała bez niego... a np. w takich DAL czy nawet (o zgrozo) DEN - istniała Ofensywa bez ich liderów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 12 minut temu, dannygd napisał: bo przytoczyłem wyżej, że Ofensywa nie istniała bez niego... a np. w takich DAL czy nawet (o zgrozo) DEN - istniała Ofensywa bez ich liderów ogólnie to racja, ale zerkałem w czasie serii jak on gra w 4Q i to były bardzo cieniutkie wskaźniki jednak(efektywność ok, ale bez pierdolnięcia), a tak jak pisałem pod koszem miał wtedy większe luzy niż mógłby w ogóle przed seria pomarzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał: 2 godziny temu, dannygd napisał: bo przytoczyłem wyżej, że Ofensywa nie istniała bez niego... a np. w takich DAL czy nawet (o zgrozo) DEN - istniała Ofensywa bez ich liderów ogólnie to racja, ale zerkałem w czasie serii jak on gra w 4Q i to były bardzo cieniutkie wskaźniki jednak(efektywność ok, ale bez pierdolnięcia), a tak jak pisałem pod koszem miał wtedy większe luzy niż mógłby w ogóle przed seria pomarzyc tylko w 4Q miał już najczęściej 5 przewinień i grał ze świadomością jeden offens i wypada. Dodatkowo z tych 5 przewinień zwykle po 2 zaliczał w ofensywie. (Test oka) Edytowane 6 Maja 2022 przez DamianOItalianO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarenGOAT Opublikowano 6 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 3 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał: JJJ wypadał na większość czwartych kwart i wtedy KAT powinien po prostu zaszczuć im pomalowane, ale chyba obawiał się o dwie głowy niższego Clarka Oni w dwóch ostatnich meczach to go w 4q bronili Brooksem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 23 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 Jak widać pasywność Gupty i wywalenie Rosasa, zmusiło właścicieli do bardzo ciekawego i finansowo odważnego ruchu! W mojej ocenie bardzo dobra decyzja, bo ten core wymaga dobrego zarządzania, a Gupta niech dalej analizuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianOItalianO Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 (edytowane) Chciałem podsumować draft, który długo próbowałem zrozumieć co się dokładnie działo. Mam nadzieję, że nie pokręciłem, bo sporo się działo w wykonaniu Timberwolves: #22 (Walker Kassler), #26 (Wendell Moore Jr), #45 (Josh Minott), #50 (Mateo Spagnolo) Czy był udany? Ocenie za jakiś czas. Pamiętam, że w drafcie 2020 napaliłem się, na Saddiq Bey'a. Jak był do wyboru z 17, to nie mogłem uwierzyć, że zrobili trade down. Ostatecznie wyszedł z tego Bolmaro i Jaden McDaniels. Ten drugi ratuje tą decyzję, ale Saddiq się świetnie rozwija z moimi przewidywaniami. W tym sezonie znów zrobili trade down. Mocno chciałem, aby próbowali pójść do góry po #Jalen Duren. Wydawało mi się, że by się przydał w rotacji i wg. mnie ma olbrzymi potencjał. Liczyłem, że dwa drugorundowce 40 i 48 do GSW za pick 28. Wydawało mi się, że GSW będą handlowali tym pickiem, bo u nich wysoki podatek od luksusu i ten pierwszoroczniak będzie ich sporo kosztował, więc uważałem, że $$$$ będą woleli wydać na weterana. A pick 28 rozmienić na graczy drugorondowych, z którymi nie trzeba podpisywać kontraktu. Później pick #19 bus pick #28 i próbować szczęścia gdzieś wyżej. A z pickiem 50 liczyłem na wybór gracza, który w wielu mockach nie pojawiał się nawet wśród graczy wybranych w 60 lub z dalekim dugrundowym pickiem, czyli David Roddy. Ostatecznie poszedł już w pierwszej rundzie do Memphis. Podobnie jak w Memphis uważam, ze ma potencjał. Może żle wypadać na różnych workoutach, ale w sytuacjach meczowych będzie wytrzymywał ciśnienie. Timberwolves mieli inny plan. Wydaje mi się, ze chcieli bardzo defensywnego centra, którego znaleźli w osobie Walkera Kesslera, który często się pojawiał przy nich w mockach dlatego słusznie postąpili: #19 + drugorundowy pick 2023 wymienili z Memphis na #22 i #29 #22 pick - wybrali Walkera Kesslera. #29 pick dołożyli do niego dwa swoje dugorundowe picki 2025 oraz 2027 by pozyskać od Houston Rockets pick numer 26 #26 pick wybrali Wendell Moore Jr. dla mnie zaskoczenie, nie przyglądałem mu się wcześniej. Nie mam jeszcze wyrobionego zdania na jego temat, kilka innych ciekawych opcji było z tym numerem do wybrania min. Baldwin Jr, Jaden Hardy, Jaylin Williams, EJ Liddell, Kendall Brown, których wcześniej obserwowałem. Chyba bardzo go chcieli skoro dali za niego pierwszorundowy i dwa drugorundowe picki w przyszłości. Swoją drogą szkoda, że nie tegoroczną #50. #40 pick - pierwsza myśl muszą wziąć EJ Liddell'a. Jednak zrobili wymianę z Charlotte za drugorondowy pick #45 i przyszłoroczny pick drugorondowy 2023, który należy do NYK. Nawet fajny deal, do zaakceptowania. #45 pick - wybierają Josh Minott i pierwsza myśl czemu nie Kendall Brown lub Ismaele Kamagate? #48 pick - do tego wyboru ostał się Kendall Brown, więc myślę z takim numerem to steal. Wybierają go i... oddają do Indiany za gotówkę oraz drugorundowych pick w 2026 Indiany (gdzieś czytałem, ze to ma być swap, ale nie jestem pewien). Dobra organizacja dla niego, gdzie mogą go wytrenować na przydatnego gracza. Przynajmniej pick nie zmarnowany i skoro nie chcieli Browna, to dobrze zrobili, że wymienili go na kasę i pick. #50 pick - wybrali Mateo Spagnolo. Myśle, że nikt nie chciał już tego picku, więc nie było z kim już handlować. Czy Tim Connelly skorzystał z wiedzy z Denver i raportów Rafała Jucia i dlatego go wybrał? Pewnie będzie grał w Europie, ale przez chwilę myślałem.... może zrobią jakąś wymianę z Denver podsumowując: z tegorocznych pisków #19, #40, #48, #50 plus trzy wyboru drugorondowe 2023, 2025 i 2027 zrobili pick #22 (Walker Kassler), #26 (Wendell Moore Jr), #45(Josh Minott), #50 (Mateo Spagnolo) oraz drugorondowy pick 2023 od NYK i drugorundowy pick 2026 od Indiany plus gotówkę. Teraz pora przyjrzeć się nowym nabytkom, w większości byli poza moim radarem i nie mam o nich wyrobionego zdania. Ktoś ich oglądał, coś wie jak się prezentują, jakieś przewidywania? Edytowane 25 Czerwca 2022 przez DamianOItalianO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 26 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2022 23 godziny temu, DamianOItalianO napisał: Ktoś ich oglądał, coś wie jak się prezentują, jakieś przewidywania? Ja za dużo czasu nie miałem na analizy rookich, ale kilku miałem na oku. Przede wszystkim Sota nie chciała kolejny 18-19 latków, którzy dopiero za 3-4 lata dadzą realny impact ekipie, tylko skoro już wybierali w drafcie, bo dealowanie DLO odłożyli na później (wg mnie słusznie - w CY może być kolejny postęp u niego), to szli w graczy do rotacji na teraz. Co potrzebowali? - 2 way combo G/tudzież swingmana 3&D, który jednak będzie 2 ballhandlerem z opcją point na boisku i będzie lepiej pasował do transition (dużo Finch, Gupta i Connely tym mówili) - rim protectora ze zbiórka ofensywną, do ewentualnej opcji gry z KATem - NBA ready PFa z defensywą i zbiórką do gry z KATem. - jakieś mięsko do rozwoju i gry w GL pasujacego do stylu gry Kluczem był C, miał być Willimas, ale nie mieli na niego szans, a Duren za młody i kilka ekip za bardzo było napalonych na niego - czytaj byłby drogi, więc postawili na Kesslera, który pasował z wcześniejszych teamów głównie... CHA, które wzięło Williamsa. Opcją mógł być trade up i pójście po Easona, ale wtedy mielibyśmy PF, ale nie byłoby C i... ... WMJ - podobno bardzo go chcieli, chłopak ma duży potencjał na kluczowego rolsa. Czytałem wiele pochlebnych opinii, porównania do Rona Harpera (oby sie spełniły) a praca z Bevem może naprawdę zrobić z niego bdb obrońcę. Moim zdaniem b.ciekawy ruch. - Minott to w wielu raportach jest opisywany jak zawodnik z b.dużym upsidem, nie tylko w defensywie, ale takze w ofensywie. Trochę styl podobny do DJJ czy RHJ (a nawet McDanielsa) - raczej nie jest NBA ready, głównie przez brak jumperka - większość punktów zdobywał energicznymi dunkami. Jak wprowadzi jumper do repertuaru (a na workoutach wyglądał b.dobrze, chwalili go rożni scouci. A ten talent włoski to wiadomo, że stash. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi