Alonzo Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 9 godzin temu, january napisał(a): A masz już:)? Typ gra w tych słabiutkich połamanych Pels i potencjał pokazuje, ale poziom na teraz bez szału:) Widzę, że czasami chęć ataku jest tak wielka, że za bardzo na siłę szukasz czegokolwiek, żeby tylko skrytykować moich graczy. Już pomijając fakt, że Missi jest aktualnie jednym z najlepiej grających rookiech, to wg tego co napisałeś: Ihngram, McCollum, Murphy, czy Murray również tak zostaną przez Ciebie ocenieni xD Akurat trochę oglądam Pels dla Missiego i bardziej ufam opinii Willego Greena, która bardziej pokrywa się z moimi obserwacjami: Another player who has been upgraded from questionable to available for Thursday’s matchup is rookie first-round pick Yves Missi, who is dealing with a right ankle sprain. While the Pelicans’ season has been an unmitigated disaster to this point, having lost nine straight and 15 of their past 16 games, Missi’s play has been one of the few silver linings. As Christian Clark of NOLA.com writes, the 20-year-old big man had a career night in Monday’s loss to Atlanta, recording 23 points (on 11-of-14 shooting) and 12 rebounds. “He’s just getting better and better,” head coach Willie Green said. “A true bright spot for our team.” Missi gra nie tylko niespodziewanie regularnie od początku dając dobrą obronę, ale nie łapie za bardzo głupich fauli grając od razu w s5. Jest też niesamowitą bronią w pick and rollach, a do tego jest bardzo aktywny przy dobitkach i w walce o zbiórkę na atakowanej desce. Nawet w 4qw, Pels potrafią grać przez niego kluczowe akcje, zatem widać, że Pels za bardzo nie oglądasz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia @Alonzo Missi jest spoko,surowy ale jest lepszy niz myslalem, ale poslugiwanie sie slowami trenera goscia, gdy kazdy trener bedzie chwalil swojego grajka jest troche niepowazne pomijajac to, ze Willie Green to jeden z gorszych trenerow w NBA, no niesamowite jak on nie potrafi ktorys rok z rzedu zaproponowac w ataku cos innego, niz handoffy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Jednak zgodzimy się, że coach Pels ma większą wiedzę nt Missiego od Januarego? Ogólnie u nas strach się bać napisać, że trawa jest zielona, a niebo niebieskie, bo zaraz ktoś wparuje i napisze że jest inaczej. Missi jest fajny i od Day 1 rotacyjny. Do tego mimo, że jeszcze surowy widać spory potencjał i w ataku (tu już widać że ma większe możliwości od Gafforda) i w obronie. On rozwija się z meczu na mecz, ale wygląda na gracza 2way, gdzie będe miał z niego pociechę po obu stronach parkietu. Fajnie, bo nie spodziewałem się tak szybko takiej gry od niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 6 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Oj Alonzo, Alonzo:) Nie odbieraj wszystkiego jako atak. Missi ma fajny potencjał, ale jest surowy i owszem pokazuje przebłyski, ale jego impact jest ogólnie mocno negatywny, a poziom gry wsrod rotacyjnych centrow ligi grubo ponizej przeciętnej. Raczej norma u freshmanow słabego draftu. Coś jak u mnie Bub - fajnie sobie pyka, dużo pokazuje, ale to negatywny Zawodnik na chwilę obecną. Pozytywny impact z rookies to dają na teraz chyba tylko McCain, Wells, Castle i Edey. Point is - na chwilę obecną tak jak nie chwalibym poziomu gry pod kątem rotacji swojego Buba, tak na Twoim miejscu nie chwaliłbym na teraz Missiego I tyle, także nie traktuj tego jak atak, tylko odpowiedź do której sam mnie oznaczając wywołałeś, od rozdawania laurek to ja nie jestem:p Ale śledzenie rozwoju swych wyborów zawsze jest fajne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia No właśnie o to chodzi, że nie jest negatywnym graczem u mnie - bo to nie starter jak w rl a backup na 20min. na teraz. Carrington ma ORtg 99, a Missi 120 - przecież to dzień do nocy. Mówimy o graczu grającym cały czas w s5 gdzie u mnie gra z ławki - więc jak on może mieć negatywny impact, czy być grubo poniżej przeciętnej jak to on jest s5 centrem w rl i a nie backupem Theisa? Z połowa jego meczy to 10+ pkt. a od 5-6 meczy cały czas ma 10 i więcej pkt - ostatnio 16,23.. Z dotychczasowych meczy tylko 5 razy miał mniej niż 7zb. i ma coraz częściej regularne okolice double - double. Jest bardzo mobilnym, aktywnym i fajnym graczem. Oczywiście, że jest surowy, ale rozwija sie bardzo szybko praktycznie z meczu na mecz.. U nas trzeba go do tego traktować jako backup centra a nie s5, gdzie bez problemu grałby tak samo, albo i lepiej przy zdziesiątkowanych drużynach jakie są u nas. Właśnie chodzi mi o to, co piszesz: Missi ma fajny potencjał, ale jest surowy i owszem pokazuje przebłyski, ale jego impact jest ogólnie mocno negatywny, a poziom gry wsrod rotacyjnych centrow ligi grubo ponizej przeciętnej. Gdzie u nas to on nie gra zbyt dużo przeciwko podstawowym centrom, a właśnie przeciwko jakimś kasztanom, albo w ogóle przeciwko wingom, bo drużyny nie mają tych magicznych elitarnych centrów przy żniwach jakimi sa tegoroczne kontuzje. I to nie jest tak, że on wychyli się raz na ileś meczy, a gra regularnie choć oczywiście popełnia błędy jak na debiutanta przystało. U nas dyskusje mają na celu zero jedynkowa ocenę gracza - a nie o to tu powinno chodzić. A tu fakty są takie, że po prostu mamy fajnego centra (już teraz widzę, że najlepszego jakiego udało mi się ściągnąć do Orlando) i przy takim jego rozwoju, mogę mieć zapewnione rim protection przy KATie do końca kariery Townsa. Ty trafiłeś z Livelym, a ja z Missim Tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia @january Ajay Mitchell? Ryan Dunn? Obaj graja minuty w dobrych zespolach, zaskakuje zwlaszcza Ajay. Dunn po honeymoon zszedl na ziemie z rzutem troche, ale dalej nie nazwalbym go negatywnym. Inna sprawa, ze to okreslenie powinno byc zdelegalizowane, bo wychodzi na to ze wszyscy sa ujemni poza waskim gronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia Ajay fajny W ogóle ten draft może obfitować w sporo fajnych rolesów do rotacji. Brak jest oczywistych kandydatów na All Starów, ale właśnie Castle, McCain, może Salaun i cały czas uważam, że Buzelis mają tu potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 6 Grudnia Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 4 w rookie ladder jest Resacher przede wszystkim jezeli piszemy o wielkich nieobecnych tego zestawienia u Januarego. Młodzi maja swoje ups and downs ale jedynka draftu nie zawodzi. A dostaje tylko 24 minuty. Trzeba poczekać bo przeważnie druga połowa jest lepsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 6 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 11 godzin temu, Alonzo napisał(a): Ty trafiłeś z Livelym, a ja z Missim Tyle. Eh, no to już poleciałeś grubo z podsumowaniem;) Jak Missi będzie 3 najlepszym graczem finalisty NBA i będzie się bujał w top50 każdej advanced stats to wtedy dopiero pisz obok siebie te nazwiska Chyba Twój jedyny argument jest taki, że gra dużo w fatalnych, połamanych i źle skonsturowanych (notabene właśnie na pozycji C) Pels. Dla jego rozwoju dobrze, ale to nie jest argument poziomu gry "na teraz" Missi na chwilę obecną: -źle broni obręczy (chyba około 62dfg at rim) -Pels bronią lepiej bez niego niż z nim -w wszystkich adv stats jest słabiutki Ja doceniam jego potencjał, ale piszemy "na teraz" - i tak, na teraz jest poniżej poziomu przeciętnego gracza rotacji. Bo lepszych od niego centrów na chwilę obecną jest w lidze pewnie 40-50. 11 godzin temu, Reikai napisał(a): @january Ajay Mitchell? Ryan Dunn? Obaj graja minuty w dobrych zespolach, zaskakuje zwlaszcza Ajay. Dunn po honeymoon zszedl na ziemie z rzutem troche, ale dalej nie nazwalbym go negatywnym. Inna sprawa, ze to okreslenie powinno byc zdelegalizowane, bo wychodzi na to ze wszyscy sa ujemni poza waskim gronem. W sumie racja, może za ostre kryteria dałem, a o Ajayu zapomniałem w wyliczance na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 7 Grudnia Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 10 godzin temu, january napisał(a): Eh, no to już poleciałeś grubo z podsumowaniem;) Jak Missi będzie 3 najlepszym graczem finalisty NBA i będzie się bujał w top50 każdej advanced stats to wtedy dopiero pisz obok siebie te nazwiska Przecież porównanie do Livelyego narzuca się samo w naturalny sposób xD Nie trzeba daleko szukać (wczorajsze hoopsrumors): People within the Pelicans organization have raved about how quickly rookie center Yves Missi is learning and progressing, according to Fischer, who compares it to the way that people in Dallas were talking about Dereck Lively last season. 23 godziny temu, Alonzo napisał(a): U nas dyskusje mają na celu zero jedynkowa ocenę gracza - a nie o to tu powinno chodzić. A tu fakty są takie, że po prostu mamy fajnego centra (już teraz widzę, że najlepszego jakiego udało mi się ściągnąć do Orlando) i przy takim jego rozwoju, mogę mieć zapewnione rim protection przy KATie do końca kariery Townsa. I tak samo robiłeś z Gaffordem, czy Quickeyem pisząc w naszej zeszłorocznej serii - co łatwo sprawdzić;) Kontynuowanie tej dysputy jest bezcelowe January, gdyż z jakiegoś powodu zaniżasz impact niepasujących Tobie do narracji graczy.. Jakieś szydzenie z top100 i aspiracjach do top50 Quickleya (tu akurat nie pamiętam, czy to Ty, ale dziś top100 Quickleya nie wzbudza nigdzie zastrzeżeń). Z Missim to samo - nie, nie ma od niego 40-50 lepszych centrów w lidze - to ułuda mająca na celu obniżanie jego faktycznego wartości. Missi zagrał dopiero w nieco ponad 20 meczach NBA a już widać, że mamy do czynienia z bardzo fajnym graczem, który z powodzeniem mi zastąpi Gafforda i to nie tylko w tym sezonie, ale zanosi się na to, że w wielu kolejnych sezonach - a w najbliższych 4 latach będę go miał na draftowskim kontrakcie (choć dość długo planowałem sprzedać ten pick, ale nie było żadnych poważnych ofert - poważnych mam na myśli zwykły future 1st). Missi nie tylko może mi grać jako backup KATa, ale również jakieś minuty obok niego. Natomiast Tobie udałą się tradycyjnie kwadratura koła - zjechanie bardzo fajnie rozwijającego się młodego podkoszowego - tradycyjnie, żebyś miał rację i było po Twojemu - tak właśnie u nas się buduje propagandę xD A wystarczyło napisać tylko zwyczajną oczywistość, że mam wszystko wskazuje na to, że mam godnego następcę Gafforda;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
january Opublikowano 7 Grudnia Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia Ale się zapalasz:) Missi to na chwilę obecną przeciętny backup. Czyli i tak spoko jak na rookiego. Ma potencjał, pewnie będzie znacznie lepszy niż teraz. Ale zastępuje Gafforda- top7 gracza finalistów begm i rl NBA. Nie wiem kiedy do jego poziomu doskoczy, ale na razie mu daleko. Jak bym miał obstawiać to doceliwo będzie lepszy, więc bdb wybór Twój w drafcie, dobrze też w rl trafił z teamem. Ale na chwilę obecną no szału nie ma, a o tym piszemy cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alonzo Opublikowano 7 Grudnia Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia W części tego co napisałeś powyżej oczywiście się zgadzamy jednak: 20 minut temu, january napisał(a): Missi to na chwilę obecną przeciętny backup. Możemy zgodzić się, że jest top10 backupem w 1T w BeGM - łatwe do udowodnienia, wystarczy przejrzeć podkoszowych i ich stan zdrowia w tym okresie.;) Przy czym Rockets, czy Hornets praktycznie w ogóle nie mieli centra w 1T przez kontuzje Łotysza i Roberta Williamsa, a czasami jakość tych centrów byłaby u nas wątpliwa przez składy w jakich grają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 10 Grudnia Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia W dniu 6.12.2024 o 22:39, january napisał(a): będzie 3 najlepszym graczem finalisty NBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 10 Grudnia Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 3 godziny temu, Braveheart22 napisał(a): Dokładnie. A czwartym był Derrick Jones Jr, a nie rezerwowy grający po 20 minut. Żenujące od dawna są te kłamstwa Januarego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi