Raven2156 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 5 godzin temu, ely3 napisał: Colorado raczej nie przejdzie Las Vegas. Widać ,że ci są po prostu lepsi w obronie...choc przyznam ,ze ze względu na mecz Jazz wpadałem tylko na fragmenty. To wyrównana seria ale Vegas są jednak mocniejsi i teraz maja mecz nr 6 u siebie. 3 z rzędu wygrane... A teraz odrobili 2-0 w 3 kwarcie... Marc Fleury jest niewiarygodny . Do dziś zachodze w głowę jak Vegas pozyskało takiego gracza w expansion draft. Znam historie ale i tak ...... A ja mimo wszystko wierzę w Avalanche. Wiem, że mają na swoich barkach ogromną presję zarówno ze strony organizacji jak i głęboko wierzących w ich sukces w tym sezonie kibiców ale czuję, że na G6 to się nie skończy i będziemy mieli siódmy decydujący mecz! Koniec, końców trzymam kciuki za Colorado! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBaron Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Ja też wierzę ale źle to wygląda, AVS trafili na ścianę i nie mogą jej przebić. Swoją drogą jest jakiś dobry trener na rynku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 3 godziny temu, vonBaron napisał: Swoją drogą jest jakiś dobry trener na rynku? Gerard Gallant Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Godzinę temu, Braveheart22 napisał: Gerard Gallant A on chyba jest faworytem do posady w Kraken, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 9 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, polskignom napisał: A on chyba jest faworytem do posady w Kraken, nie? W plotkach wiadomo, jego nazwisko zawsze się pojawia, ale ciężko zgadywać co tam w głowie Rona Francisa siedzi i czemu tak długo czeka z ogłoszeniem pierwszego trenera Kraken Btw, kilka klubów ma wakaty na stanowisku HC. Sabres, Rangers (podobno oni chcą bardzo Gallanta), Coyotes, Blue Jackets, Kraken oczywiście. Brind'Amour jeszcze nie podpisał nowej umowy z Canes (może on do Kraken?). Ducharme na razie jest tylko tymczasowym trenerem Habs, choć po takim wyniku pewnie dostanie stały kontrakt. Po zakończeniu playoffs też przecież mogą się pojawić jakieś wakaty. Karuzela trenerska pełną gębą się zapowiada w najbliższym offseason. Ciekawe czy Tortorella dostanie gdzieś robotę Co do Kraken to jeszcze czytałem, że Bruce Budreau wyrażał chęć pracy tam. W sumie kolejny gość, który przy tylu wakatach w lidze, powinien gdzieś pracę znaleźć. Edytowane 9 Czerwca 2021 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 (edytowane) No i mamy zakończenie w świetnym stylu serii przez Wyspiarzy. Okropne błędy w obronie Bostonu trzeba przyznać i zasłużenie "Święci" z Nowego Jorku (lol) meldują się w półfinale Pucharu Stanleya Z czego zapamiętamy tę serię? No właśnie z tego stwierdzenia trenera Bostonu, że to bardziej New York Saints, a nie New York Islanders... Kibice na Long Island oczywiście nie pozostali dłużni: No to niech będzie taki obrazek na pamiątkę: Dobra, historia zatacza koło i Islanders po roku znów spotykają Lightning na tym samym etapie playoffs. Zaczyna się gra o najwyższą stawkę. Trzeba poprawić trochę PK, bo Tampa przy swoim talencie z tego żyje i może być kłopot jak w kolejnej serii będą problemy z bronieniem osłabień. No i znaleźć sposób na Wasyla. Wiadomo kto jest faworytem, ale wierzę w Wyspiarzy Edytowane 10 Czerwca 2021 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 12:55, Raven2156 napisał: A ja mimo wszystko wierzę w Avalanche. Wiem, że mają na swoich barkach ogromną presję zarówno ze strony organizacji jak i głęboko wierzących w ich sukces w tym sezonie kibiców ale czuję, że na G6 to się nie skończy i będziemy mieli siódmy decydujący mecz! Koniec, końców trzymam kciuki za Colorado! Vega 6-3... Czyli mamy czwórkę . Montreal, Islanders, Tampa i Vega... Faworyci są w teorii ewidentni ale ten Montreal vs Vegas to może być coś intrygującego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBaron Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Serce wierzyło ale rozum już nie... Niestety jeżeli AVS chcą wyjść poza drugą rundę muszą zmienić trenera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Teraz, vonBaron napisał: Serce wierzyło ale rozum już nie... Niestety jeżeli AVS chcą wyjść poza drugą rundę muszą zmienić trenera. Na temat Tampy też tak się mówiło... A generalnie obecna sytuacja Avalanche przypomina to co się działo z Lightning przez lata. ps. teraz jeszcze Nets też z 2-0 na 2-4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 (edytowane) W dniu 19.05.2021 o 23:32, Wujek Wójcik napisał: Vgs Min 4:2 (Fleury idzie po finał zachodu, jestem przekonany) No to chociaż w jednym się nie myliłem na samym początku. Fleury i Vegas mega grają ale nie chciałbym ich wygranej, to by był cringe za duży, Canadiens też nie trawie, Tampa podpadła mi za przekręty z salary, a Islanders heh w szafie wiszą dwie bluzy Rangers...z tej całej ekipy pozostaje przy Nowym Jorku od dwóch sezonow zasługują na chociaż próbe w wielkim finale, a życzę im zwycięstwa. Mimo wszystko czuje grubbbą niespodziankę z zachodu, bo czy Vegas czy Momntreal z pucharem to będzie niespodzianka. Edytowane 11 Czerwca 2021 przez Wujek Wójcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Chciałbym aby Habs wygrali Puchar Stanleya bo była by to chyba największa niespodzianka, zresztą ich czapeczka w szafie leży od kilku lat i czeka na jakiś sukces. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Canadiens wygrali 7 meczów z rzędu gdzie w serii z Jets dali koncert gry w obronie plus bramkarz... Go Montreal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 No właśnie, w teorii 2 serie ze zdecydowanymi faworytami, ale ale przez dziwaczny sezon, te ekipy ze sobą nie grały. Nie zdziwi mnie jak zarówno Vegas jak i TB mogą się nadziać. O ile TB jest w miare z Isles sprawdzona, o tyle Vegas chyba nie mieli w swojej dywizji drużyny o takich cechach jak Canadiens z PO. Generalnie spodziewam się 2 zadziwiających serii z rollercoasterem w trakcie a nie 2 sweepow. Zobaczymy jak będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 W cieniu Euro rozpoczął się pierwszy półfinał Pucharu Stanleya i świetnie to się z mojej perspektywy zaczęło. Bdb gra Islanders, świetny plan Trotza, świetne wykonanie tego planu przez chłopaków i zasłużone zwycięstwo na trudnym terenie w Tampie. Choć trochę nerwowo się zrobiło w końcówce jak Nelson dostał karę i Tampie udało się w 6 na 4 strzelić bramkę i potem trochę przycisnąć do końca. Btw, Wasyl wczoraj niezbyt się popisał, ale to nie mój problem. Wyspiarze coraz mocniej przekonują do siebie hokejowy świat. Czekam z niecierpliwością na g2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2021 W dniu 9.06.2021 o 20:30, polskignom napisał: A on chyba jest faworytem do posady w Kraken, nie? Noooo to chyba jednak nie:) Uff całe szczęście w końcu jakiś ruch moich Rangers, który jest sensowny. Jaram się! A co do playoffs to taak grających Vegas widzę z pucharem oby nie. Go Isles! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujek Wójcik Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 To mamy remisik wywieziony z Vegas, chociaz gonili ale nie dogonili. Oj bedzie ciekawie chyba te playoffs są ciekawsze od zeszłorocznych, czy tylko ja mam takie wrażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2021 18 minut temu, Wujek Wójcik napisał: chyba te playoffs są ciekawsze od zeszłorocznych, czy tylko ja mam takie wrażenie? Zdecydowanie, choć oczywiście kibice też robią robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angrilu Opublikowano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2021 Z jednej strony wydaje się, że Tampa ma najlepszy skład, grają najciekawszy i najładniejszy hokej ale z drugiej, wygrana Canadiens to piękna historia by była, i Conn Smythe po epickich PO Price'a, którego w pewnym momencie już skreślono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raven2156 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Wizja Canadiens w finale NHL to coś o co nie pokusiłby się chyba nawet najbardziej zagorzały fan drużyny z Montréalu przed rozpoczęciem tego sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angrilu Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 jak Vegas odpadną z Canadiens to śmiało można zaryzykować, że gość, który niejednokrotnie trzymał ich w grze ich pogrążył tym błędem. MAF jest genialny ale ten błąd zostanie mu bardzo długo zapamiętany jak odpadną. Dzisiaj mam nadzieję, że Kucherov jeszcze wyśróbuje swoje piękne staty. Rozumiem podjarę McDavidem, Draisaitlem, Matthewsem czy MacKinnonem ale to Kucherov wygląda na najlepszego napastnika w lidze już drugie PO z rzędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi