Skocz do zawartości

Offseason 2009

badboys2

Rekomendowane odpowiedzi

Knicksi sa tak zdesperowani i tak zachwyceni swoim offsezonem ze po wszystkich mozliwych dziadkach teraz probuja kolejnego wypasa zatrudnic. Mianowicie Jerry Stackhause ma sie spotkac z wlodarzami klubu w czwartek, takiego gracza nam brakowalo :)

edit:

Nawet te panie wydaja sie nie byc zachwycone tym co sie dzieje na Manhatanie :)

Dołączona grafika

monty sprawa jest prosta.

takie kluby jak lakers,knicks,bulls,celtics,sixers to wizytowka ligi. dluga historia i w ogole. organizowanie meczu w milwaukee czy memphis w swieta czy sylwestra nie ma praktycznie sensu, bo ludzie z domu nei wyjda. co innego gdy masz do czynienia z takimi ekipami. lakers chyba od 10 lat nie maja wolnego w swieta. jasne, ze jest to meczace ale jest to tez swego rodzaju wyroznienie.

c's juz bez sheeda mieli wysokie wydatki rok temu. zaraz beda musieli przedluzyc rondo i perkinsa dlatego nie pakowali sie w wieksza kase. dlatego nie stac ich na davisa, tylko wzieli duzo tanszego sheldena. szukaja oszczednosci.

po tym sezonie czekaja ich ciezkie negocjacje z rondo. tenjakby nie bylo zdobyl z nimi jako podstawowy pg mistrzostwo, w zeszlych playoffs byl ich najjasniejsza postacia. cholera wie jakiego kontraktu sobie zazyczy. do tego raya allena bedzie trzeba przedluzyc. zeby bylo zabawniej, czy zdobeda mistrzostwo czy nie, bedzie ciezka sytuacja w bostonie, bo ciezko oczekiwac by ich wlasciciel chcial wydac na zespol 110 baniek tak jak dr. buss. jezeli wygraja wszyscy powiedza: patrzcie jestesmy najlepsi chcemy pieniedzy. jezeli przegraj moze to spowodowac zmiany, rezygnacje z raya allena. bez raya nie widze ich walczacych o mistrzostwo. do tego dochodzi wiek.

generalnie musza zdobyc w tym roku mistrzostwo, bo slonce dla nich powoli zachodzi. choc jako kibic lakersow chce widziec ich sytuacje w duzo ciemniejszych barwach i moze stad taki moj sposob postrzegania tej sytuacji.

w ogole jak sie przyjze na sytuacje placowa bostonu, to mam wrazenie, ze cyz zdobeda mistrzostwo czy nie, to czeka ich mniejsze-wieksze przemeblowanie w przyszle wakacje. z udzialem raya badz bez. ale jezeli sie okaze, ze paul pierce bedzie chcial walczyc na przyszlorocznym fa, to moze sie okazac, ze az 3 celtow s s5(pierse,allen,rondo) bedzie bez kontraktu i 2 podstawowych zmiennikow w rotacji (allen i house). powodzenia.

stack w knicks? o jezu. wczesniej mieli byc kidd i hill. moze niech do penny'ego sie jeszcze zglosza? po co im stack? lepiej niech mlodziez ograja. niedawno wzieli duhona. teraz o sessionsu mysla. jezu. jak patrze na to co robia raptors i knicks to mam wrazenie, ze kazdy klub powinien zatrudniac dwoch gm'ow. jeden odpowiedzialny bylby za czyszczenie salary, a drugi za budowanie druzyny.

edit:

danp, zakochalem sie w tych paniach

edit2:

roy doszedl do porozumienia z trailblazers. dostanie ok 80 baniek za 5 lat gry. stanie sie drugim najbogatszym portlandczykiem w historii. co nie zmienia faktu, ze trailblazers dali ciala tego lata. mogli i powinni podpisac 2 fa. podpisali tylko millera. ale mozna bylo dodac jeszcze kogos spokojnie. no chyba, ze naprawde za rok pojawi sie u nich lebron.

Może Celci oczyszczą salary, żeby się na Lebrona lub Wade'a szarpnąć ;)

Jakby nie patrzeć choć R. Allen to mój ulubiony Celt toma swoje lata i to już nawet sporo.

Tak czy inaczej nieciekawie to wg mnie wygląda u Bostonu. Rondo przestałem lubić bo zaczęło mu strasznie odwalać i cholera wie czy nie poczuje się za mocny i zarząda kontraktu w rodzaju 140/7.

Orlando Magic All-Star Rashard Lewis will be suspended for the first 10 games of next season because he has tested positive for a testosterone-producing steroid, the Orlando Sentinel has learned.

According to league sources, Lewis was taking nutritional supplements at the end of last season that unknowing to him contained a substance commonly known as DHEA (Dehydroepiandrosterone) -- a chemical compound made naturally in the body but also found in numerous over-the-counter supplements at nutritional stores. The substance is banned by most sports leagues, including the NBA.

Lewis issued the following statement: "First and foremost I take full responsibility for the situation and accept the corresponding penalty. Toward the end of the season I took an over-the-counter supplement which at the time I did not realize included a substance banned by the NBA. I apologize to Magic fans, my teammates and this organization for not doing the research that should come with good judgment. I hope this unintentional mistake will not reflect poorly on our team and its great character. I hope every athlete can learn from my mistake that supplements, no matter how innocent they seem, should only be taken after consulting an expert in the field."

Bez jaj, nie wierzę, że zawiesili go za DHEA. To produkt, który mogą odczuć jakieś stare dziadki... Nie wiem po co miałby brać takie coś, to nie jest metanabol, enan testosteronu. Dostępny jako suplement diety. Na dodatek jego działanie jest znikome, praktycznie nieodczuwalne. Zrobili z siebie błaznów, gwiazdy ładują wszelkie odmiany teścia a Lewis zawieszony za produkt dla dziadków...

Z ostatniej chwili :

Ben Wallace wraca na stare śmieci :)

Jednoroczny kontrakt z Detroit za 1,3 miliona :)

Wg mnie jak za taką kasę to bardzo dobry ruch ze strony Pistons.

Może Ben to cień samego siebie z dawnych lat, ale w defensywie jeszcze coś tam na te kilka/kilkanaście minut wniesie.

Zwłaszcza, że w sumie za takie pieniądze to byłby to dobry ruch w każdej ekipie z NBA nie wyliczając contenderów jak lakers,Magic,Spurs,Celtics czy Cavs.

Trochę jednak wszystko dziwi mnie, że np. tacy Mavs go nie podpisali.

W końcu u nich pod koszem dalej el dorado nie ma, a taki Benek jako czwarta/piąta opcja pod koszem to zawsze wzmocnienie.

Wg mnie ruch ten wiele nie zmienia w Detroit poza tym, że poszerza ławkę.

tylko po cholere Magic mieliby brac kolejnego, trzeciego już identycznego C? Maja dwóch typowo defensywnych C, obu bardzo młodych perspektywicznych i zdrowych, wiec ewentualne podpisanie miałoby tylko w jednym punkcie sens- wziąc go, zeby przypadkiem nie zasilił szeregów innego pretnedenta...ale on poszedł do Pistons, wiec magicom to wisi

The Denver Nuggets have traded center Steven Hunter and a lottery protected 2010 first-round pick to the Memphis Grizzlies for a future second-round pick, the team announced Friday.

Widze Denver zjezdzaja z kosztow, luxury tax za duzy jak dla ich wlasciciela.

A Knicksi z Edkiem i Jeffriesem w skladzie, ale nie wliczajac Robinsona i Lee maja miec drugi najwiekszy salary space cap w 2010 jupi! :) Ale za to AZ szesciu graczy w skladzie, starczy na dwoch all starow? :) Przed nimi tylko NJ Nets, to "se" wyczyscili salary... i sklad przy okazji, jak widac nie jest to tak latwe jakby sie moglo wydawac.

ps-bb2 ciesze sie ze ci sie panie podobaja, widzialem jeszcze gdzies avatar gdzie obie ruszaja "rytmicznie" pupami :)

ps2-to juz pewnie bylo ze Celci podpisali w koncu Sheldena Williamsa

Gdzie ja pisałem o Magic i Benie Wallacie :?: :?: :?:

może w słowach " mie wliczając contenderów takich jak:"

pominąłeś Magic ale to i tak...... contender

co do ruchu to moze jednak robia miejsce dla Kleizy :?: czyszcząc z podatkami 7,4 mln oddając jednak IMO potrzebny backup na C do memphis którzy troche wzrostu nabrali:

do Gasola 7'1

doszli lub grają:

podstawa składy Rudy Gay 6'9

Hasheem 7'3 rookas

Hadadi 7'2 ( 2 sezon)

Arthur 6'9 ( 2 sezon)

Caroll 6'8 ( rookie)

Young 6'7 rookas

i Zachary 6'9

nowy Hunter 7'0 może nie znależć potrzebnych minut!

oj sporo talentu dodając do nich Conleya i Mayo

dodatkowo pick 2010 z pogranicza 2 i 3 dzisiątki draftu moze zaowocować kolejnym PF

potrzebny teraz obok Zacha jakiś weteran pokroju AI lub Hilla i robi sie ciekawie

edit; Glen Davis na dwa lata znów w Celts?

Ja słyszałem, że oferta to 3 letni kontrakt i 3 rok to miałoby być Player option.

Tak czy inaczej jeśli Glen zostanie to offseason Celtów jednak na plus jak dla mnie.

Strefę podkoszową mają wg mnie najsilniejszą w lidze obok Lakers. Fajnie będzie się oglądać pojedynki tych drużyn :)

tylko po co tam ten Davis ? maja juz Sheeda, KG, Perka i Glen bedzie zabieral im tylko minuty, no chyba ze KG jest w strasznie nedznej formie to wtedy wyglada to podpisanie troche lepiej bo tak to nie widze sensu tego, fajnie ze sie wypromowal w tych po, ale dosc slabo broni a nie wiem czy wsrod wysokich Celtics jest miejsce dla kogos takiego

W poprzednim roku, hipotetycznie ze wszyscy sa zdrowi był kwartet: Perkins/ Garnett/ Powe/ Davis, a wiec czterech. W tym Garnett byl rok mlodszy a Sheeda wogole nie bylo. Wiec imo wydanie ok. 3 baniek na sezon za Big Baby'ego, ktory niezle zaprezentowal sie szczegolnie w serii przeciwko Bulls to nie jest jakas wielka kwota.

A propo jego słabej/ przecietnej obrony to gdzie jak gdzie, ale w zespole Celtow, gdzie prawie caly czas jest conamniej czworka dobrych obroncow (a czasem nawet piatka: Rondo/ Allen/ Pierce/ Garnett/ Wallace) da rade "zatuszowac" te braki Davisa. A jego pomoc po drugiej stronie parkietu w nie co "surowym" ataku na pewno sie moze przydac. Szczegolnie ze nie dostal kontraktu ala Gortat, tylko 6-7 baniek za dwa lata.

Davis to niewątpliwie plus dla Celtów. 4 podkoszowców mogacych grać zamiennie to przy trudach RS i PO skarb, tym bardziej, że każdy z nich potrafi wiele wnieść do gry. Pytacie czemu Davis w C's? Proste- bo podstawowi PF/C potrzebują backupu. Nie kazdy zespół może sie pochwalić tak szerokim wsparciem pod koszem i to jest atut, nie obciązenie, tym bardziej, że Davis dostanie tak naprawde grosze co czymi zatrzymanie go jeszcze ciekawszym i dodatkowo wydłuza tak często dyskutowaną ławke rezerwowych Bostonu.

W tej chwili potrzeba tam jeszcze jakiegoś sensownego PG na ławke i C's mają juz praktycznie wszystko, zeby walczyć o najwyzsze cele z Lakers, Cavs, SAS czy Magic

Pozycje od 2 do 5 obsadzone i to co wazne dobrze obsadzone

Rondo/House

Allen/Daniels

Pierce/Allen

Garnett/Davis

Sheed/Perkins

Naprawde imponujaca dziesiątka graczy, zdecydowana wiekszość to gracze dający wiele po obu stronach boiska, sprawdzeni w RS i PO, ze sporym doświadczeniem. Tylko własnie brakuje im backupu na PG, który myśli o podaniach nie o trójkach no i kogoś pokroju Posey'a, kto potrafi poniewierać lekko rywali. Bowen? Stary owszem, ale przy parze Pierce/Allen własnie taki weteran mógłby w znaczącym stopniu zmienić obraz gry, aczkolwiek nawet bez takiego gracza, ale z ciekawym PG Celci muszą być groźni i nalezy się ich obawiać i szanować