bulek Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: prześledziłem posty i 10 na tak jest raczej pewne wyłączając osoby, które głosu w temacie nie zabrały Zgoda, 10-10, a remis oznacza status quo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreksuper Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 2 godziny temu, Lu- napisał: Przy wyższym SC, będziemy się jarać możliwością pobrania Marca Gasola... Myślę, że nawet i jego nie będzie wtedy na Fa. Do wyboru będzie: Maker, Bonga, Shamet, Goodwin, Layman, Jahil Okafor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 4 minuty temu, bulek napisał: Zgoda, 10-10, a remis oznacza status quo. na pewno lorak PeeWee i obi są na nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeWee Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 lorak na pewno. ja już zagłosowałem. obi nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Daily-today przechodzi, skrócenie bana też. Moim zdaniem, biorąc pod uwagę że przeszło daily-today, to nawet tydzień to będzie dla zbanowanego porządna kara, ale można pójść w coś bardziej do zapamiętania. Proponuję 10 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chytruz Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Dlaczego ci, ktorzy glosowali kiedys za zostawieniem radzia maja w ogole prawo glosu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Na razie w salary jest remis, brakuję czterech głosów, bo eviego i Ronniego w tym głosowaniu nie liczymy, biorąc pod uwagę, że musi być 11-9, żeby ew zmiany przeszły czarno to widzę. Rodacy zakończmy to głosowanie i wracajmy do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeDDo Opublikowano 22 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 14 godzin temu, bulek napisał: Wiesz, że zmierzasz nas bardzo ryzykowny grunt sugerując, że wysokość salary nie ma wpływu na wycenę gracza na rynku? Twierdząc, że to, czy Sc wynosi 400 czy 550 jest bez znaczenia? Niby na jaki ryzykowany grunt zmierzam? Wyraźnie piszę, że ta cała niby reforma salary cap, nijak się ma do graczy którym przytrafiają się poważne kontuzje a nie do wszystkich graczy! To nie jest rozwiązanie problemu tych właśnie rozje***ych zawodników, na których jest mało chętnych, a jeśli są to za wiele nie chcą zaoferować. Moim zdaniem zmiana salary cap na większy limit ma być tylko ułatwieniem gry, aby móc więcej graczy zatrzymać w składzie, co będzie skutkowało mniejszą ilością wymian (bo jak nie musisz, to ich na siłę robić nie będziesz). A to jak nazwałeś, jest solą tej gry. W dodatku pogorszy rynek FA i zacznie się chomikowanie $$$, bo nie będzie na kogo tego wydawać. Natomiast aby rozwiązać problem graczy z ACL, itp., trzeba tak jak wspomniał już @ai3 pokłonić się nad obniżeniem ich pensji na kolejny sezon! Ale nie o 20%, ale więcej! To może sprawić, że zacznie się większy ruch po takich zawodników i druga strona będzie w stanie zapłacić więcej niż gracz z obecnego poziomu FA. Można zostawić te widełki % które mamy i dodać tam jeszcze jakieś wyjątki 40% czy 50% pensji w przypadku poważnych kontuzji (zależne od części sezonu w którym dany zawodnik złapał kontuzję) które wykluczą z gry na około rok. No i teraz na przykładzie Twojego Fultza, który wg obecnych wyliczeń, jego salary na kolejny sezon wyniesie 29,70fp. A gdyby upi*****ić tą jego pensję nie o 20%, a np. o 40%, to by kosztował 22,30fp. Wygląda teraz bardziej atrakcyjnie? W przypadku zawodników którzy łapią roczną kontuzję po rocznej kontuzji, to z automatu 15fp (też to proponował @ai3). No i nie chodzi mi o to, że mam Klaya (bo prawo nie działa wstecz). No ale trzeba sprawić, żeby byli chętni na tego typu zawodników, bo obecnie taki Klay to powinien leżeć na FA, bo tam jest jego miejsce. No i gdybym grał o coś, to wiem, że popyt na niego byłby zerowy. Podniesie salary cap nic tutaj nie zmieni, bo nikt nie będzie blokował sobie slota w składzie. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez GeDDo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zwiększenie limitu salary cap przepada, dwie pozostałe opcje przechodzą, z tym że w poniedziałek będzie ankieta dotycząca ilości dni za bana za przekroczenie salary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jendras Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zwiększenie salary nie przeszło? Serio? I mean... really? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 No jeżeli @Mar zmienia zdanie, to już mnie nic naprawdę nie zdziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai3 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 czego nie rozumiesz ? teraz zacznij strajkować jak przeciwnicy PIS do czasu kolejnej ankiety ; i strajkuj tak długo jak nie wygrasz ; w końcu to demokracja ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Miło wiedzieć, jakiej jesteś opcji, teraz wiem skąd ta konserwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 WiLQ nie głosował, a macie 20 głosów, wiec chyba ktoś spoza fbx1 się Wam przyłączył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zapoznałem się z argumentacją za utrzymaniem SC i to do mnie trafia. Niemniej jednak utrzymanie obecnego SC jak dla mnie musi iść w parze z innych obliczaniem fp długotrwale kontuzjowanych zawodników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 32 minuty temu, Jendras napisał: Zwiększenie salary nie przeszło? Serio? I mean... really? @Roger panie komisarzu trzeba anulować, bo przegramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze wpisy, trochę dziwi to, że argumentacja WiLQ-a ani moja do Ciebie nie trafiły. Ok, ja też zmieniłem zdanie, ale po dwóch latach i po analizie tego, do czego prowadzi 460, a nie po 2 dniach, no ale trudno. Co do innego obliczania fp kontuzjowanych, to nie ma ku temu podstaw. Achillesy, ACL-e to nie kręgosłup, po nich można z powodzeniem wracać, co Durant, Wall udowodnili. Podwyższenie procentowego wskaźnika obniżenia salary to bardziej byłaby jakaś forma rekompensaty dla jego posiadacza aniżeli odwierciedlenie jego wartości po kontuzji. Oczywiście, zapobiegnie to waiverowaniu młodych prospectów, ale to droga na skróty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Nie czaruj @bulek zmieniłeś zdanie, bo masz teraz interes, żeby salary rosło. Liga będzie równiejsza i ciekawsza jeśli ekipy będą miały podobne salary wyjściowe. Tak jak teraz. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulek Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 @Krzemo to działa w dwie strony, Wy macie interes, by salary nie rosło, by za duzo nie stracić do czołówki. Różnica jest taka, iż nasze zdanie jest poparte obliczeniami WiLQ-a i tego skutkami. Przecież to jasne, że kiedys 460 było w sam raz, ale sytuacja się zmieniła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 23 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 (edytowane) 5 minut temu, bulek napisał: @Krzemo to działa w dwie strony, Wy macie interes, by salary nie rosło, by za duzo nie stracić do czołówki Zgadza się, ja nie dorabiam do tego bajkowej demagogii. Jak musiałem schodzić z 590 fp to też nie płakałem. Zamiast zmieniać zasady wystarczy dostosować taktykę do zmieniających się warunków, a zasady zostawić w spokoju. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi