Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ely3 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) Minęły kolejne 2 tygodnie . Prawie miesiąc grania za nimi .Niektóre zespoły z powodu Covidu nie grały w ogóle albo miały kilka meczów w okrojonych składach ale 30 – Timberwolves – Ostatnio tez byli na 30 miejscu i szczerze powiedziawszy oni nawet z Townsem wyglądali źle. KAT ma teraz Covid. Rubio też. Juancho ma Covida ale w jego przypadku to nie ma znaczenia poza meczami z Denver on nie ma prawa grać na parkiecie dłużej niż kilka minut. Bilans w ostatnich dwóch tygodniach 1-5 a jedyna wygrana ze Spurs którzy grali bez DeRozana. Co dziwniejsze DLO , którego można było winić za poprzedni zły bilans naprawdę ostatnie kilka meczów gra dobrze ale cała reszta nie podniosła swojego poziomu gry. Beasley nadal gra pod siebie nie patrząc na dobro zespołu. 29 – Magic – poprzednio 13 – Bilans za ostatnie 2 tygodnie 1-6. Atak nie istnieje szorują dno ostatnio. Obrona się posypała. Wiadomo ,ze są kontuzje mniejsze większe ale ich gra choćby we wczorajszym meczu w Nowym Jorku wygląda koszmarnie. Ross jednak szybko zszedł z wysokiego poziomu. Anthony jednak nie ma tak fajnej trójki jak się wydawało w sparingach i teraz wygląda trochę jak ten gracz z NCAA czyli średnio ciekawie Oni jak Sota też mają jeden jasny punkt tj Vucevic. Ale w sumie to Magic nadal mają sporo talentu ale obecnie nie przekłada się to na żadną dobrą grę Oni za ostatni okres mają jakieś -14 net rtg . I nie wygląda na to by w najbliższe tygodnia się to miało zmienić 28 – Pistons – ostatnie 29 . Bilans za ostatnie 2 tygodnie 2-5. Ale ich gra obecnie wygląda lepiej niż na początku sezonu. Stracili Hayesa co jest smutną wiadomością . Blake niestety wygląda bardzo źle w obronie. Atletyzm wyparował już do końca . On ledwo się porusza. Delon niestety też za dużo nie wnosi a myślałem ,że pod Caseyem przypomni sobie dobre lata w Raptors. Sekou jest niestety wystraszony. Gra o wiele gorzej niż rok temu 27- Kings – ostatnio 20 . Bilans 2-5. Nie wiem czy w swoim życiu widziałem tak dramatycznie złą obronę. Jeśli się weźmie czy twitty NBA Math czy Goldsberrego to widać jeden zespół przebijający dno w obronie i są to Kings a 29 ekipa ma o 10 lepszą obronę. Sacto mają sporo talentu Dzięki czemu potrafią wygrać z taką Indianą mecz na styku. Ale oni nie mają żadnego marginesu błędu. Za te ostatnie 7 meczów mają drtg 132 . Uczciwie powiem ,że ich atak z kolei jest bardzo dobrze poukładany. Jest wiele kombinacji , które uwalniają strzelców czy podkoszowych. Ich atak ostatnie 2 tygodnie jest TOP3 ale ich obrona jest tak dramatyczna ,że nie są w stanie wygrać 26 – Cavs – ostatnio 22. Bilans 2-4. Oni są przeciwieństwem Kings. Dobrze bronią choć te kontuzje ich osłabiły.. Ale ich atak jest dramatyczny. Bez Sextona to tam naprawdę nie ma kto kreować . Ciekawe jak się wkomponuje Allen i czy Drummond da radę wchodząc z ławki . Teraz im jeszcze doszedł Porter Jr rzucający jedzeniem bo jego szafkę otrzymał Prince przejęty z Nets. Cavs zaraz zaczną handlować McGee jest pierwszy do strzału a jest kilka ekip. (Blazers czy Hornets) które mają teraz duże potrzeby na centrze. I choć bez Exuma ta obrona już nie jest bardzo dobra to nadal w tych ostatnich tygodniach byli ok 10 miejsca 25- Knicks – ostatnio 23 . Bilans 3-5… No dobra trzeba przyznać ,ze jednak ten TT czegoś nauczył młodych. Robinson naprawdę lepiej się ustawia i coraz mniej popełnia fauli . Coś co jeszcze rok temu wydawało się niemożliwe ale teraz jest o wiele lepszym obrońcą bo stać blisko rywala uniemożliwić rzut bez faulu to nie jest proste. Quickley wydaje się rewelacyjny jak na razie. A Toppin niekoniecznie choć on może przez kontuzje. Jak dla mnie wciąż grają ponad stan i już powoli widać obsuwe jakości rzutu u Paytona chociażby 24- Wizards – ostatnio 16 Bilans 1-3. Zastanawiałem się czy ich w ogóle klasyfikować. Połowa składu zakażona. Druga leczy kontuzje. Od tygodnia nie trenują. Już maja przesunięte 4 mecze. Piąty w środe i kolejne dwa są zagrożone. Westbrook się leczy . Po Covidzie często są spore problemy z kondycja . Ja naprawdę nie widze tej ekipy robiącej porządny bilans. Zaraz się może okazać ,że Beal wyląduje gdzie indziej. W obronie duet Beal-RW wygląda bardzo źle. Nie wiem czy to nie jest najgorzej broniąca para guardów w lidze.Do tego jeszcze stracili swojego najlepszego centra. 23- Bulls- ostatnio 26 – bilans 3-4. Byki pną się w górę. Ich atak wygląda coraz lepiej choć nadal mają rezerwy bo nie maksymalizują swoich graczy. Niemniej widać, ze mają sporo energii , mają swoje szaleństwo ale nie mają chyba jednak obrony. Nie jestem fanem stylu gry White ale trzeba przyznać ,że np. w Golden po kilku mało odpowiedzialnych zagraniach w 3 kwarty zagrał dobrą czwartą i dał im zwycięstwo. Powoli widać wpływ trenera . 22 – Pelicans- ostatnio 15 – bilans 1-4. Złoty sen Pelicans się skończył. Ostatnio pisałem ,że nie wiem jak oni robią ten bilans 4-2 i ,że atak powinien ulec poprawie a obrona nie. No cóż atak rzeczywiście wygląda lepiej ale obrona coraz gorzej. Wiadomo ,ze mieli teraz trudniejszym rywali . Ale tez ich jedyne zwycięstwo to z Kings bo spotkały się dwie najgorsze obrony ligi więc to była tylko kwestia przypadku kto będzie mieć lepszy dzień zza łuku. NOP rzuciło 50% trójek 21- Rockets – ostatnio 15 . Bilans 2-5 no dobra Hardena już nie ma. Jest Oladipo. Wall nie gra. Ten skład nie jest może aż tak słaby ale ciekaw jestem czy ich problemy i kryzys to był efekt wewnętrznych sporów czy Gordon z Oladipo dotrwają do końca sezonu . 20- Hornets – ostatnio 25 – bilans 4-3 – Charlotte gra lepiej . Wiadomo, że LaMelo będzie często popełniał głupie błędy . Szalone decyzje ale Hornets naprawdę grają coraz lepiej .Rozier którego fanem nie jestem ma ostatnio całkiem dobry okres. Hayward też. Bismarck o ile w ataku potrafi irytować o tyle w obronie jednak swoje broni 19 – Thunder – ostatnio 21- bilans 4-2 – to jest fenomen, ale pewnie mam ich tak wysoko bo ich lubię, niemniej oni robią bilans dodatni mając w każdych dwóch tygodniach ujemny net rtg. (oczywiście pogrom z Lakers u siebie na tym zaważył) . Hill gra bardzo dobrze. Walczy o to by go zgarnęli Clippers lub Heat . SGA , Dort czy nawet Diallo są coraz lepsi . Dort to w ogóle wygląd ma jakiegoś Uruk Hai jak to ktoś zauważył. Wyrasta na jednego z najlepszych 3&D w lidze 18– Heat – ostatnio 18 – bilans 2-4. Przekonaj mnie @Alonzo , ze oni powinni być wyżej. Ok są osłabieni Covidem ale grali dwa razy z osłabionymi Covidem 76ers i dwa razy przegrali.Przegrali z Detroit. Za chwilę mają dwa razy wyjazd do Raptors , którzy są w gazie. Dwa razy wyjazd na Brooklyn a potem u siebie Denver i Clippers tu za chwilę może się zrobić głęboki dół z którego ciężko się będzie wygrzebać 17 – Grizllies- ostatnio 27. Bilans 5-2 . Kilka razy sprawdzałem jak oni zrobili taki bilans bez Moranta i trochę nadal nie wiem choć ich oglądałem . Brooks gra tak sobie w ataku ale ta ekipa bardzo dobrze broni . Clarke w s5 to też był dobry pomysł bo odzyskał wiare w siebie i swój rzut. Dziś wrócił Morant do gry .. Oczywiście oni trafili kilka ekip osłabionych Covidem . Ale mają jednak 5 wygranych z rzędu i zaraz mają dwa mecze z osłabionymi Blazers i dwa razy Kings. Oni przez jakiś czas mogą nawet mieć dodatni bilans 16 – Raptors – ostatnio 28 – Bilans 4-3 ale co ważniejsze mają net rtg za ten okres + 6. Przegrali dwa razy w dziwny sposób w końcówce w Golden i Blazers. Baynes nie ma obecnie żadnej wartości. Już rok temu wyglądał słabo nie oszukujmy ale teraz wygląda dramatycznie. Siakam nadal jest przeciętny . Teraz Raptors ma dwa razy Miami 2 razy Indiane i raz Milwaukee . Zobaczymy czy ten ostatni wyskok to efekt grania ze słabszymi ekipami czy naprawdę weszli na właściwy tor bo ich atak dobrze wygląda ostatnio ale obrona dziurawo 15- Warriors – ostatnio 19 – bilans 3-3 . Na fali ostatniego zwycięstwa można ich dać wyżej ale nie codziennie dostaną taki prezent od losu jak 3 straty James w ostatnich 3 minutach gry i jeszcze pudła. Golden nadal gra tak sobie zwłaszcza w ataku gdzie Draymond zazwyczaj nie wnosi nic. Oubre nadal jest fatalny w ataku i nie bardzo jest z czego wycisnąć wygrane. Mają teraz kilka łatwych meczów przed sobą więc ostatni moment na poukładanie sobie ataku 14- Mavericks – ostatnio 17- bilans 3-3 – Wrócił KP a oni zaczęli przegrywać i to w złym stylu. Trochę ostatnio to wygląda jak w ataku jeden Luka a reszta dopiero próbuje wejść w rytm . Oni rok temu mieli histroycznie mocną ofensywa a teraz są delikatnie mówiąc przeciętni. Coś Carlisle będzie musiał przestawić w drużynie bo jak na razie ta drużyna ma spory potencjał co czasem pokazuje ale większość czasu jest przeraźliwie nijaka i co gorsza nie widać dobrej współpracy na linii Luka-reszta. Oczywiście KP musi zrzucić trochę rdzy bo jak na razie pudłuje nawet jak kompletnie nikt nie broni no ale i tak wygląda to słabo jak np. dziś w nocy. 13 – Hawks – ostatnio 4 – bilans 2-4 . Prawda jest taka ,że ta drużyna posypała się w sposób dziwny. Nagle ich atak stał się niegrywalny. Trae gra najgorsze 2 tygodnie swej krótkiej kariery. Nie trafia nic. Ale jakos nie chce mi się wierzyć ,że będzie wciąż grał tak źle. A jak on się ocknie to moim zdaniem Atlanta znowu będzie ciężka do pokonania Podobno Collins się kłócił z Youngiem . Może to jest przyczyna słabej gry a może kontuzje nowych nabytków. Niemniej ja wierzę ,że oni wrócą do swojej gry z początku sezonu i to szybciej niż później. 12 – Pacers –ostatno 11. Bilans 3-3 bardzo przeciętnie graja ostatnio. Ani dobra obrona ani dobry atak. Do tego oddali Oladipo a niestety LeVert tak szybko do gry nie będzie zdolny. Tak szczerze to oni prędzej się zaczną zsuwac niż wskoczą do TOP 10 ligowego rankingu. Jednak te mecze z Clippers czy Suns pokazały ,że do czołówki ligi im sporo brakuje\ 11- Blazers – ostatnio 10 – bilans 5-3 . No dobra oni po prostu mają pecha. Kontuzja Nurka , kontuzja Golluma. Najbliższy miesiąc muszą sobie radzić bez nich . Normalnie bym dał ich jeszcze niżej ale coś czuje ,ze oni szybko pozyskają centra od innej drużyny bo to jest ich główna bolączka obecnie. McCollum grał kosmiczny sezon. Może nawet TOP 20 i szkoda tej kontuzji 10- Spurs – ostatnio 24- bilans 6-2– ich ostatnie porażki to z fatalnymi Wilkami oraz z kadłubkowatym składem Houston…. Więc chyba to prawda ,że są trzy rzeczy pewne Śmierć podatki i Spurs w PO. Na początku sezonu w ogóle nie rzucali za 3 . Potem zaczęli dużo i celnie i nagle wygrali oba mecze w LA, Mecz w Portland. Naprawde solidna ekipa 9– Nuggets- ostatnio 12 bilans 4-3 A byłby lepszy gdyby nie dziwna zapaść na Brooklynie –No dobra oni są trochę trafieni przez Covid i brak MPJ. Jak on wróci to ich atak znowy będzie top 3 ale i tak jest sporo lepiej. Problem Denver jest taki ,że oni przestają istnieć jak Jokić schodzi .. On chyba musiałby każdorazowo grać całą 4 kwartę . Oczywiście Malone nadal miewa dziwaczne lineupy. Ostatnio więcej gra Campazzo i JaMychalem ale chyba s5 potrzebuje lepszych obrońców .Moze manewr z Po i Harris z ławki a Dozier w s5? Może Green w s5 zamiast Sapa? Nie wiem ale widać ,że Denver musi zacząć lepiej bronić zwłaszcza jak Jokic jest na parkiecie bo on ma swoje ułomności ale można temu łatwo zapobiec ale nie kiedy dwójka Harris – Barton ma bardziej reputacje niż jest dobrymi obrońcami obecnie 8 – Suns – ostatnio 5 – bilans 2-3 – ekipa poszkodowana przez Covid co ich wybiło z rytmu. Trochę jest tak ,że ich ciągnie gra ławki co nie jest dobrym prognostykiem . Ayton czasem potrafi być niewiarygodnie pasywny . Z drugiej strony Paul gra na razie bardzo dobrze. Są dobrze poukładani. Ale potrzebują też by Booker nauczył się grać bez piłki bo teraz ewidentnie mu nie służy to ,że Paul jest głównym kozłującym i wiele razy forsuje swoją grę co kończy się stratami czy porażkami. Mają aż 3 mecze do odrobienia . Może to chwilowy kryzys jak w Hawks ale z drugiej strony porażkami ze słabymi jak Pistons czy Wizards i wygrane z mocnymi jak Pacers to ogólnie dobry prognostyk 7 – Bucks – ostatnio 8 – bilans 5-2. Hmm z jednej strony Bucks ma TOP 10 obrone i atak. Jak trafia na ranna zwierzyną to niszczą. Z drugiej strony każda mocniejsza ekipa sprawia im trudność. Porażka w ostanitch minutach z Nets . Od początku do końca wyrażna przegrana z Jazz. Ledwo ledwo wygrana z Dallas. Nie przekonuje mnie to Bucks. Bo dominować nad słabszymi przy Giannisie jest łatwo bo on jest rewelaycjny. Ale już z równymi sobie jak na razie graja słabo. Bilans 1-3 z zespołami 500+ pokazuje ,że trochę ich ten bilans jest zawyżony 6- Celtics – ostatnio 6 – bilans 3-1 . Maja sporo odwołanych meczów ale po Wizards mają najwięcej zakażonych i to kluczowych zawodników . Po Covidzie mogą potrzebować sporo czasu by wejść w rytm. Kemba też jak na razie nie błyszczał w powrocie co zakończyło się pogromem z Knicks i to u siebie. Teraz dwa razy 76ers więc czasu na poukładanie mało 5- Jazz – ostatnio 7 – bilans 5-2 - kolejna ekipa co ma TOP 10 atak i obronę. Mają 5 zwycięstw z rzędu gdzie pokonali na wyjeździe Bucks i Denver. Najbliższe mecze same domówki więc może bilans jeszcze się poprawi ale nadal sporo jest do poprawienia w ich grze. Choć Clarkson to chyba na razie najlepszy rezerwowy ligi a Gobert najlepszy obrońca to jednak drużyna wciąż potrzebuje stabilizacji od Mitchella i Bojana by wskoczyć półkę wyżej 4- 76ers – ostatnio 3 – bilans 3-4 – drużyna najbardziej przeorana przez Covid bo mieli zakażonych ale nie na tyle dużo by nie zebrać składu więc grali i grają 8 zawodnikami. Nie załapali się na wymianę z Rockets. Nie wiadomo jak to wpłynie na Simmonsa. Oni powinni wrócić szybko do normalnego poziomu Plusem całej sytuacji jest to ,że odkryli talent Maxeya . Gdyby nie Covid mieliby o wiele lepszy bilans i lepszą grę. Takie braki treningów tez potrafią wybić z rytmu 3 – Nets – ostatnio 9 – bilans 6-2- ich obrona to dramat ale co potrafi atak po przyjściu Hardena hmm. Oni jeszcze nie są optymalni. Jeszcze potrzebują czasu na zgranie ale już widać ile taki Harris ma swobody a to jest najlepszy catch and shoot za 3 gracz tej ligi przez ostatnie 3 sezony. Jordan na centrze to nieporozumienie po obu stronach ale możliwości poprawy jest sporo a i pewnie za chwile pojawią się jacyś gracze na liście zwolnionych. Faworyci do wygrania Wschodu ale na pewno nie faworyci ligi bo ci niezmniennie to 2 – Clippers- ostatnio 2 bilans 5-2. Od dłuższego czasu najlepsza ofensywa ligi. Ich s5 gra bardzo dobrze i jest to druga najlepsza piątka starterów w lidze. Miewają chwile przestojów dekoncentracji ale jak dociskają pedał to ciężko się z nimi walczy. W obronie na razie przeciętnie ale tu tez widziałem momenty w których grali obrone nie do przejścia switc***ąc wszystko 1 – Lakers są faworytami od początku i w każdej sekundzie tego sezonu. Bilans ostatnio 6-2, Net rtg za ten okres +11 . Może i mieli łatwiejszych rywali ale oni ich ośmieszali . Oni się nimi bawili. Hegemoni tej ligi .I pojedyncze wpadki tego nie zmienią . Za chwilę zaczynają ciężką serię wyjazdową – Bucks, Chicago – Filadelfia. Boston Atlanta. Najlepsza obrona ligi. Najlepsza piątka ligi. Atak tylko TOP5 ale to chyba dlatego ,że nie chcą rywali dobijać bo mam wrażenie ,że tu też mogą być łatwo nr 1 może nr 2 Edytowane 19 Stycznia 2021 przez ely3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyleLowryass Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 (edytowane) 55 minut temu, ely3 napisał: 76ers – ostatnio 3 – bilans 3-4 – drużyna najbardziej przeorana przez Covid bo mieli zakażonych ale nie na tyle dużo by nie zebrać składu więc grali i grają 8 zawodnikami. Nie załapali się na wymianę z Rockets. Nie wiadomo jak to wpłynie na Simmonsa. Oni powinni wrócić szybko do normalnego poziomu Plusem całej sytuacji jest to ,że odkryli talent Maxeya . Gdyby nie Covid mieliby o wiele lepszy bilans i lepszą grę. Takie braki treningów tez potrafią wybić z rytmu nie tyle co odkryli a Tyrese go potwierdził, odkryciem to może być Isaiah Joe, o którym Doc już mówi, że znajdzie dla niego minuty w rotacji 55 minut temu, ely3 napisał: Suns – ostatnio 5 – bilans 2-3 – ekipa poszkodowana przez Covid co ich wybiło z rytmu. Trochę jest tak ,że ich ciągnie gra ławki co nie jest dobrym prognostykiem . Ayton czasem potrafi być niewiarygodnie pasywny . Z drugiej strony Paul gra na razie bardzo dobrze. Są dobrze poukładani. Ale potrzebują też by Booker nauczył się grać bez piłki bo teraz ewidentnie mu nie służy to ,że Paul jest głównym kozłującym i wiele razy forsuje swoją grę co kończy się stratami czy porażkami. Mają aż 3 mecze do odrobienia . Może to chwilowy kryzys jak w Hawks ale z drugiej strony porażkami ze słabymi jak Pistons czy Wizards i wygrane z mocnymi jak Pacers to ogólnie dobry prognostyk Booker jest fatalny, mało agresji i absurdalna nonszalancja a koncówkach heroball, porzadny kubeł zimnej wody się przyda 55 minut temu, ely3 napisał: Warriors – ostatnio 19 – bilans 3-3 . Na fali ostatniego zwycięstwa można ich dać wyżej ale nie codziennie dostaną taki prezent od losu jak 3 straty James w ostatnich 3 minutach gry i jeszcze pudła. Golden nadal gra tak sobie zwłaszcza w ataku gdzie Draymond zazwyczaj nie wnosi nic. Oubre nadal jest fatalny w ataku i nie bardzo jest z czego wycisnąć wygrane. Mają teraz kilka łatwych meczów przed sobą więc ostatni moment na poukładanie sobie ataku Oubre to nie jest taki ciołek żeby rzucać 19% za 3 a w obronie jest bardzo dobry jak zwiększono mu usage względem Suns, gdzie wyglądał słabo w tym elemencie, ale może przez to brakuje mu sił, jego off-ball skills czyli cut i putbacks są fajne, ale żeby je odblokować musi chociaż z narożników trafiać. GSW ma wybitną ławkę i świetnych centrów - Looneya i Paschalla, którzy grając małe minuty dają jakość czego o starterach na pozycjach bigs nie można powiedzieć. 55 minut temu, ely3 napisał: Grizllies- ostatnio 27. Bilans 5-2 . Kilka razy sprawdzałem jak oni zrobili taki bilans bez Moranta i trochę nadal nie wiem choć ich oglądałem . Brooks gra tak sobie w ataku ale ta ekipa bardzo dobrze broni . Clarke w s5 to też był dobry pomysł bo odzyskał wiare w siebie i swój rzut. Dziś wrócił Morant do gry .. Oczywiście oni trafili kilka ekip osłabionych Covidem . Ale mają jednak 5 wygranych z rzędu i zaraz mają dwa mecze z osłabionymi Blazers i dwa razy Kings. Oni przez jakiś czas mogą nawet mieć dodatni bilans tzw impact trenera i egzekucja jego przykazań oraz konsekwencja w defensywie, prawdziwe fundamenty grit and grind to jest odpowiedź na twoje pytanie, chociaż bez JV oni będą trochę słabsi w najbliższym okresie, Clarke też jakoś jumpera nie poprawił, dalej wygląda śmiesznie 55 minut temu, ely3 napisał: Heat – ostatnio 18 – bilans 2-4. Przekonaj mnie @Alonzo , ze oni powinni być wyżej. Ok są osłabieni Covidem ale grali dwa razy z osłabionymi Covidem 76ers i dwa razy przegrali.Przegrali z Detroit. Za chwilę mają dwa razy wyjazd do Raptors , którzy są w gazie. Dwa razy wyjazd na Brooklyn a potem u siebie Denver i Clippers tu za chwilę może się zrobić głęboki dół z którego ciężko się będzie wygrzebać Duncan trzyma poziom i w zasadzie tyle z plusów i pewnie po prostu wracają do regularnej normy po bańce, gdzie zrobili chory overperformance Edytowane 19 Stycznia 2021 przez KyleLowryass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Przestań mnie Sacramento prześladować ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 @KyleLowryass dokładnie bym to samo w tej chwili o Bookerze napisał. Domagał się jakiejś gwiazdy do zespołu by w końcu wejść do PO, ale mam wrażenie, że trochę go sytuacja z przyjściem Paula przytłacza na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 minuty temu, Koelner napisał: Przestań mnie Sacramento prześladować ! Niech oni po prostu zaczną grać Bagleyem z ławki i ta obrona sie poprawi. Ja wiem ,że @MarcusCamby ciężko przeżywa moja krytykę Marvina ale ja naprawdę lubię oglądać Kings ale za każdym razem jak widze dziwaczną obrone Bagleya i ogólnie te same błedy w każdej kolejnej akcji ( to dotyczy ostatnio wszystkich ) to mi oczy krwawią. Jeśli trzykrotnie idzie ta sama akcja i do tego samego gracza stojącego w rogu idzie podanie to mogliby już za 3 razem inaczej rotować a tu nie. Tu Hield Fox Holmes robią dokładnie to samo choć dokładnie wiedzą co ich czeka. Kings od 5 stycznia mają 3 atak ligi i 30 obronę a 29 ekipa ma o 12 pkt lepsza obronę. To jest wręcz niewiarygodny i oczywiście MArvin jest ich najgorszym obrońcą ale to nie jest tak ,ze reszta gra dobrze bo Hield jest pewnie niewiele lepszy. Fox miał bardzo dobry początek ale ostatnio też się gubi na każdej zasłonie i na dodatek za badzo się czai na przechwyty. .Zaczęło to Sacramento naprawdę dobrze ale to wina Waltona. On im chyba ani razu nie ustawił dobrej zagrywki wobronie. To co robią po czasie w końcówkach meczu to ja mam wrażenie ,że albo byli na innym seansie albo Walton nie ma bladego pojecia co rywale grają w ataku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Godzinę temu, ely3 napisał: 14- Mavericks – ostatnio 17- bilans 3-3 – Wrócił KP a oni zaczęli przegrywać i to w złym stylu. Trochę ostatnio to wygląda jak w ataku jeden Luka a reszta dopiero próbuje wejść w rytm . Oni rok temu mieli histroycznie mocną ofensywa a teraz są delikatnie mówiąc przeciętni. Coś Carlisle będzie musiał przestawić w drużynie bo jak na razie ta drużyna ma spory potencjał co czasem pokazuje ale większość czasu jest przeraźliwie nijaka i co gorsza nie widać dobrej współpracy na linii Luka-reszta. Oczywiście KP musi zrzucić trochę rdzy bo jak na razie pudłuje nawet jak kompletnie nikt nie broni no ale i tak wygląda to słabo jak np. dziś w nocy. Rozumiem, że bierzesz pod uwagę, że z powodu urazów i Covidu nie grało 3 z 5 starterów i 3 kluczowych role playerów? Dopiero wczoraj wrócili Brunson oraz THJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Lux robota Ely, ale dwa razy masz Blazers, więc też o kimś zapomniałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 1 minutę temu, matek napisał: Lux robota Ely, ale dwa razy masz Blazers, więc też o kimś zapomniałeś nie zapomnial numer 10 jest dwa razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Dokładnie jak pisze Julek. niestety Blazers miałem najpierw na 10 a potem ich jednak przerzuciłem na 11 i zapomniałem usunąć z 10 bo nota bene przesuwałem ostatecznie wyżej Nuggets, Podobnie zmieniałem kilka razy pozycje Grizzlies i Bulls. Godzinę temu, Przemek_Orliński napisał: Rozumiem, że bierzesz pod uwagę, że z powodu urazów i Covidu nie grało 3 z 5 starterów i 3 kluczowych role playerów? Dopiero wczoraj wrócili Brunson oraz THJ. Oglądałem ich ostatnie 2,5 meczu i kilka poprzednich i prawda jest taka a- KP jest bardzo zardzewiały i on tak szybko nie wejdzie na obroty. b - rok temu Luka bez KP tworzył elitarny atak a teraz cały sezon oscyluje ok 20 miejsca c- aż musiałem sprawdzić czy miałem omamy wzrokowe i Hardaway poza jednym meczem grał we wszystkich grach więc czemu piszesz ,że dopiero wczoraj wrócił skoro on tak naprawdę gra cały czas? d- sam Luka też nie jest bez winy bo on często w meczu skupia sie na biadolenie na gwizdki i nie ma go w tym czasie w akcji obronnej swojego zespołu, /Na dodatek za 3 ma skuteczność 28 KP 28 Josh ma 32 Ogólnie Mavs ma szarpany atak. Tu nie ma tej płynności co rok temu. Kontrolowania tempa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 godziny temu, ely3 napisał: McCollum grał kosmiczny sezon. Może nawet TOP 20 i szkoda tej kontuzji On to grał niczym jak Curry/Lilliard z defensywą. Rzekłbym do kontuzji to nawet top 10 grał. Szkoda chłopa, m-c z głowy. 1 godzinę temu, Przemek_Orliński napisał: Dopiero wczoraj wrócili Brunson oraz THJ. Najpierw słucham na C+ te gadanie o THJ, a teraz tu... Ja się pytam od kiedy to jakiś.game changer? Coś mnie ominęło? KP jest mega zardzewiały, ale dla mnie mega pozytywnym zaskoczeniem jest WCS, który poza.matchupem.z Giannisem.gra zaskakująco dobrze i efektywnie w obronie. Szacun Carlise! 2 godziny temu, ely3 napisał: potrzebują też by Booker nauczył się grać bez piłki bo teraz ewidentnie mu nie służy to ,że Paul jest głównym kozłującym i wiele razy forsuje swoją grę co kończy się stratami czy porażkami. No z Rubio to było partnerstwo, gdzie on był szefem, ale Chris to Chris, gra rzekłbym chirurgicznie precyzyjnie (podobnie Jrue) w tym sezonie, ale chyba trochę ego Bookera ucierpiało. Zresztą tam kluczem do wyników jest Mikal - obłędny postęp zrobił. Nie mogę się napatrzeć jak dojrzałe gra. 3 godziny temu, ely3 napisał: 12 – Pacers –ostatno 11. Oj będzie ciężko, oddali Dipo.za kontuzjowanego CLV, kontuzja.teraz Turnera, Lamb jeszcze nie wrócił, a Warren jeszcze długo nie wróci. Oj będzie sprawdzian dla 2 "allstars".... Wogole @ely3 super robota, tylko te power ranking w dobie Covid to bliżej lotto niż realnego oceniania i prognozowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 13 minut temu, dannygd napisał: Najpierw słucham na C+ te gadanie o THJ, a teraz tu... Ja się pytam od kiedy to jakiś.game changer? dla wielu zespołowów brak skutecznych obwodowych strzelców potrafi narobić problemów, żeby nie szukać daleko, Nuggets obecnie cierpią na podobny problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polskignom Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 17 minut temu, dannygd napisał: Wogole @ely3 super robota, tylko te power ranking w dobie Covid to bliżej lotto niż realnego oceniania i prognozowania. Cały sezon na razie wyglada jak lotto i patrząc na covidowe nieobecności i przekładanie meczów, to nic tylko trzymać kciuki, żeby podobnych akcji nie było w PO... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 2 minuty temu, polskignom napisał: Cały sezon na razie wyglada jak lotto i patrząc na covidowe nieobecności i przekładanie meczów, to nic tylko trzymać kciuki, żeby podobnych akcji nie było w PO... na PO znowu zrobią bubble, nie będą ryzykować przeciez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: dla wielu zespołowów brak skutecznych obwodowych strzelców potrafi narobić problemów, żeby nie szukać daleko, Nuggets obecnie cierpią na podobny problem No ale Hardaway opuścił raptem jeden mecz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość (Przemek...) Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Godzinę temu, ely3 napisał: c- aż musiałem sprawdzić czy miałem omamy wzrokowe i Hardaway poza jednym meczem grał we wszystkich grach więc czemu piszesz ,że dopiero wczoraj wrócił skoro on tak naprawdę gra cały czas? Bo go nie było w meczu z Bulls, o którym wspominałeś gdzieś na forum, że Dallas było w tym spotkaniu faworytem. Nie było tam też graczy o których wspominałem, Ty teraz ich zlewasz i wyciągasz jednego THJ 37 minut temu, dannygd napisał: Najpierw słucham na C+ te gadanie o THJ, a teraz tu... Ja się pytam od kiedy to jakiś.game changer? Coś mnie ominęło? Bo jeżeli nie gra w Knicks, i trafi do dobrego trenera (Budenhlozer i Carlisile) to bardzo przydatny w ofensywie role player, który w poprzednim sezonie bywał 3, a czasami nawet i 2 opcją w Dallas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 9 minut temu, ely3 napisał: No ale Hardaway opuścił raptem jeden mecz a to nie wiem, tak czy inaczej nie zmienia, to sensu mojego posta raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 1 godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał: na PO znowu zrobią bubble, nie będą ryzykować przeciez Do czasów PO to sądzę, że NBA zakupi kilkanaście tysięcy szczepionek na co ich spokojnie stać, rozda po klubach gdzie wszyscy od zawodników, trenerów, asystentów, czirliderek na podawaczach piłek kończąc dostaną igłę w bicka i będzie po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Przemek_Orliński napisał: y teraz ich zlewasz i wyciągasz jednego THJ Ja go nie wyciagam. To Ty o nim wspomniałeś ,że dopiero co wrócił co mnie zaskoczyło bo akurat Hardaway gra praktycznie cały czas. Oczywiście brakuje Josha ale on akurat w ataku w tym sezonie był taki sobie. Takie Memphis grało w pewnym momencie bez swoich 3 najlepszych graczy i wygrywało/ Dallas ma naprawdę dużo problemów w ataku.. Oczywiście pewnie Łotysz za chwilę zacznie grać lepiej. A Luka może zacznie trafiać za 3 powyżej 30%. Ale u nich praktycznie każdy ma coś do poprawy obecnie więc ciężko ich stawiać ,że w ciągu dwóch tygodni się wyciągną choć takie Spurs mnie kompletnie zaskoczyło bo nie myślałem ,że oni zrobią taki przeskok myślowy i z ekipy rzucającej 16 trójek zaczną rzucać 40 z dnia na dzień. Tylko ,że oni te trójki trafiali tylko rzucali ich mało. Mavs nie trafia po prostu mimo czystych pozycji. Na dodatek Luka też jest wolny dosyć i te akcje nie mają dynamiki wiec rywale są w stanie szybciej się przesuwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbajag Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 19 minut temu, Eld napisał: Do czasów PO to sądzę, że NBA zakupi kilkanaście tysięcy szczepionek na co ich spokojnie stać, rozda po klubach gdzie wszyscy od zawodników, trenerów, asystentów, czirliderek na podawaczach piłek kończąc dostaną igłę w bicka i będzie po problemie. Tylko te szczepionki jeszcze muszą działać. I nie chcę tutaj być antyszczepionkowcem i twierdzić, że to oszustwo, bo ani nie jestem antyszczepionkowcem, ani nie uważam, że te szczepionki to oszustwo...ale tak naprawdę to trochę póki co loteria czy zadziała czy nie. Ci którzy się zaszczepili/zaszczepią będą królikami doświadczalnymi. Więc nawet jak cała NBA się zaszczepi, to jeszcze o niczym nie musi świadczyć. To jak z tymi testami pozytywnymi, które kiedyś mieli Durant i Bam, a potem się okazało, że tamte w sumie były nic nie warte testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eld Opublikowano 19 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Teraz, Qbajag napisał: Tylko te szczepionki jeszcze muszą działać. I nie chcę tutaj być antyszczepionkowcem i twierdzić, że to oszustwo, bo ani nie jestem antyszczepionkowcem, ani nie uważam, że te szczepionki to oszustwo...ale tak naprawdę to trochę póki co loteria czy zadziała czy nie. Ci którzy się zaszczepili/zaszczepią będą królikami doświadczalnymi. Więc nawet jak cała NBA się zaszczepi, to jeszcze o niczym nie musi świadczyć. To jak z tymi testami pozytywnymi, które kiedyś mieli Durant i Bam, a potem się okazało, że tamte w sumie były nic nie warte testy. To mów do mnie króliczku bo jak tylko skończą DPSy i seniorów szczepić to od razu mnie biorą pod igłe. Dam znać gdzie mi trzecia ręka wyrosła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi