Skocz do zawartości

WAKACJE A COVID podróże w 2021 roku

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

15 minut temu, ignazz napisał(a):

Jeżeli nie planujesz wracać do Turcji w najbliższej przyszłości to Kapadocja warta zmęczenia. Tylko że możesz ją zaliczyć też kiedy indziej nawet będąc w hotelu na plaży i wykupując kiedyś fakultet. Po prostu jest to dostępne nawet gdy życie zmienia się z trampowego stylu życia na rodzinne. Więc bym poszedł jak masz swobodę w inne opcje wiedząc że ta kiedyś łatwo nadrobisz z wakacji ;€ 

W Kapadocji chodząc po grotach pierwszych chrześcijan dopiero uzmysławiasz sobie jak mało dzisiejszy kk ma z tym wspólnego, te łączenie Sol Invictusa z Jezusem piękne. 

23 minuty temu, ignazz napisał(a):

Jeżeli nie planujesz wracać do Turcji w najbliższej przyszłości to Kapadocja warta zmęczenia. Tylko że możesz ją zaliczyć też kiedy indziej nawet będąc w hotelu na plaży i wykupując kiedyś fakultet. Po prostu jest to dostępne nawet gdy życie zmienia się z trampowego stylu życia na rodzinne. Więc bym poszedł jak masz swobodę w inne opcje wiedząc że ta kiedyś łatwo nadrobisz z wakacji ;€ 

Tak jasne ale dzieci musza być większe bo z małymi tego nie zrobisz, choćby przez to że nie polecisz z resortu na 1-2 dni w inne miejsce + powrót, ja bym zrobił teraz z prostego powodu - nie wiadomo kiedy będzie kolejna okazja.

Edytowane przez agresywnychomik

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Tak jasne ale dzieci musza być większe bo z małymi tego nie zrobisz, choćby przez to że nie polecisz z resortu na 1-2 dni w inne miejsce + powrót, ja bym zrobił teraz z prostego powodu - nie wiadomo kiedy będzie kolejna okazja.

z dzieciakami to jebac wakacje, trzeba na ten czas sprzedać cyganom 

teraz wymyśliłem jeszcze koncepcje taka, żeby pojechac z kars do Doğubayazıt, żeby chociaz zobaczyc z oddali górę Ararat i dojść do Pałacu Ishaka Pasz.

no potem busem do Erzurum i stamtąd samolot do Stambułu i ostatecznie do domu do bukaresztu busem 🙂

turcjaI_30-1024x683.jpg

https://paliparan.com/2022/05/06/review-kars-ankara-night-train/

a tu macie z grubsza opis jazdy pociągiem na linii Ankara-Kars

szkoda kurna, ze tak malo czasu, to i bym może jakoś Iran zahaczył, ale kwestie wizowe ograniczają.

Edytowane przez człowiek...morza

52 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Przede wszystkim 

Portugalczycy >>>>>>>>>> Hiszpanie 

@RappaR pojedź w normalnych warunkach do Paryża i 100% wykreslisz go z top3 więc może coś z Por wskoczy ;)

Tokio, Paryż i Lizbona, Portugalia już ma miejsce w top3 

Jeśli chodzi o miasta.

Wyspy to Japonia, San Andres i Cypr. 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ciepło, ładnie, świetna kuchnia, perfekcyjna pogoda, bardzo dobre hotele przy niskiej cenie, taka Grecja/Balkany w wersji lux 

a co tam ładnego? wiadomo, coś jest, ale też nic nadzwyczajnego. 

w sensie byłem tam i jedyna zaleta dla mnie to fajna pogoda. that's all. a przejechałem wzdłuż i wszerz 

miasta obskurne lub nudne starówki/deptaki

Edytowane przez człowiek...morza

16 minut temu, człowiek...morza napisał(a):

a co tam ładnego? wiadomo, coś jest, ale też nic nadzwyczajnego. 

w sensie byłem tam i jedyna zaleta dla mnie to fajna pogoda. that's all. a przejechałem wzdłuż i wszerz 

miasta obskurne lub nudne starówki/deptaki

Byłem dwa razy i za bardzo nic nie zwiedzałem poza typowymi krajobrazami śródziemnomorskimi.

Ale jedzenie, pogoda, woda - wszystko top. Ogólnie bardzo przyjemnie i miło 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Ciepło, ładnie, świetna kuchnia, perfekcyjna pogoda, bardzo dobre hotele przy niskiej cenie, taka Grecja/Balkany w wersji lux 

Byłeś po obu stronach?

Moim zdaniem Cypr meh straszna wilgotność gorące powietrze od Sahary.

Nic specjalnego ogólnie, Aya Napa to taka mini Ibiza.

Edytowane przez agresywnychomik