Skocz do zawartości

WAKACJE A COVID podróże w 2021 roku

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, julekstep napisał(a):

ja czekam na relację live z flixbusa na linii Warszawa-Tokyo!

Bilety Warszawa Tokio tam i z powrotem z lekkim upgradem 14 koła za 2 osoby, także szkoda, że nie ma flixbusa 

Godzinę temu, jack napisał(a):

Test toalety dworcowej i marudzenie na biletomaty? 

Zobaczymy, spodziewam się problemów z płatnościami bezgotówkowymi, ale może nie mam racji. @RappaR revolut chodził jak trzeba, czy musiałeś płacić gotówką?

Jakież moje zdziwienie wywołał jeden mały skrawek papierka leżącego w szpargałach. 

Jestem obecnie w trakcie przeprowadzki więc kolejny raz jest okazja na naturalną selekcję rzeczy które do niczego nie są potrzebne ale emocjonalnie skutecznie się bronią przed śmietnikiem. 
Kolejny raz trafiło na stare bilety z różnych eventow które właśnie przy przeprowadzkach uruchamiają wspomnienia. 

Jedna z takich dupereli jest bilet z MSG na mecz z……

Seattle Super Sonics jedna z ostatnich okazji w 2007 roku oglądania tego klubu.
Jakoś wcześniej nie zanotowałem tego faktu że zaliczyłem coś co ciężko będzie zrobić z racji przenosin do OKC. 

uśmiechnąłem się.  

Wtedy to był jeden mecz z kilku bez kontekstu i jakiejś ważności. Dziś fajny detal. 

@ignazz Ty naprawdę polecasz Hotel Anders i Stare Jabłonki? Byłem tam na długi weekend i wyjeżdżałem tuż przed imprezą i szczerze powiedziawszy to jedyna świetna atrakcja to czyste jezioro i samo położenie. Bo hotel to najlepsze czasy ma za sobą. Plaza zatrzymała się w latach 90tych. Zero atrkacji . Rowerki czy kajaki mocno leciwe. O ile same Mazury fajne to przełożenie ceny do jakości już średniawe

Ogólnie to ja polecam Wam nietypowe miejsca -

1 - Leuven - pewnie mało kto słyszał a jeszcze mneij osób było ale mają chyba najpiękniejszy ratusz w Europie i beginaż

2 - Klasztor Maulbronn niedaleko Stuttgartu - świetnie zachowany kompleks praktycznie żywcem przeniesiony ze średniiowiecza

3- Morawy ( Telć , Trebić)

4 - Monschau

5- Marburg gdzie obecnie ma główną siedzibę Zakon Krzyżacki 

Fryburg Bryzgowijski , Guimares( chyba najbardziej mi się podobało z całej Portugalii ale nie byłem w Lizbonie ) i Lyon choć tam akurat ceny w restauracjach są z kosmosu ale miasto klimatyczne

Hotel nie. Event sportowy. 
Ja spałem w domku letniskowym u znajomych. 

Atmosferę tych zawodów i datę tylko w ich trakcie gdy okolica żyje. 

W innych terminach nuda. Dla mnie zbyt nudno. A jak chodzą po plaży siatkarki z Japonii czy Italii  to już się robi ciekawiej 

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Hotel nie. Event sportowy. 
Ja spałem w domku letniskowym u znajomych. 

Atmosferę tych zawodów i datę tylko w ich trakcie gdy okolica żyje. 

W innych terminach nuda. Dla mnie zbyt nudno. A jak chodzą po plaży siatkarki z Japonii czy Italii  to już się robi ciekawiej 

Saune to tam mają?